Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Servering av hummer på julaften

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg tenkte å ha hummer som julemiddag i år. Er det noen som har erfaringer eller gode ideer til hvordan det serveres på julete vis? Type tilbehør, for eksempel. Det er ikke mye jeg finner på google om det, synes jeg.


#2

millact sa for siden:

Jeg er vant med hummer på lille julaften som voksen hvis vi var hos min far. Hummer var det beste han visste. Kan ikke huske at vi hadde noe ekstra tilbehør til. Det er liksom festmat uansett.


#3

liefje sa for siden:

Vi har tradisjon for hummer 1. juledag. Jeg har prøvd mange ulike måter å servere hummer på, men liker den best naturell, men gjerne med denne sausen til. Har pleid å bruke champagne i stedet for hvitvin i sausen for det har vi drukket til. www.godt.no/oppskrift/3732/hummer-med-smoersaus Har også pleid å servere et par varianter av de gode sausene som selges på Fjellberg (Bygdøy allee) samt fersk baguette.


#4

Madicken sa for siden:

Denne sausen er nydelig til hummer, jeg har brukt oppskriften selv et par ganger.


#5

Miss Norway sa for siden:

Julehummer er som andre hummere her i huset - naturell. Det er det som er best. Nykokt, litt lunken, dill og sitron og majones. Evt ferskt brød og godt smør.


#6

scilla sa for siden:

Enig i at man ikke skal tøyse så mye med hummer og liker den sånn som Miss Norway. La hummeren skinne i sin egen rett og så kanskje du kan servere en mer julete forrett og dessert?


#7

Dali sa for siden:

Kikket på linken, og ser de skriver noe om avliving før koking. Hvordan avliver man en hummer på lovlig måte hvis man ikke stikker den i hodet?



#9

millact sa for siden:

Nettopp! Med nydelig dekket bord og god drikke blir det bra!


#10

Palmen sa for siden:

Det Missa sa. :jupp:


#11

Charlie sa for siden:

En nisselue og kalle den Santa Claws? :dulte: :kneggnisse:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.