Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt, kalkun, lutefisk eller ribbe

Hva liker du best?

  • Kalkun
    25 stemmer
  • Pinnekjøtt
    79 stemmer
  • Ribbe
    26 stemmer
  • Lutefisk
    10 stemmer
#1

amo sa for siden:

Du må velge en rett, hva velger du?
Hvis ingen av alternativene passer, kan du ikke være med i undersøkelsen. :knegg:
Du bestemmer tilbehøret selv.


#2

Floksa sa for siden:

Ribbe :love:
Spiser ribbe fler ganger i uka hele vinteren! Det er noe av det aller beste jeg vet!!!


#3

Syrinx sa for siden:

Det står mellom pinnekjøtt og lutefisk, pinnekjøtt fikk min stemme i dag.


#4

Blondie sa for siden:

Sånn generelt eller på julaften?
Jeg liker best kalkun av disse, men på julaften er det ribbe på bordet. Jeg liker det godt også, men det holder med et par ganger i desember.

Pinnekjøtt og lutefisk har jeg aldri spist, så ingen mening om det.


#5

Retz sa for siden:

Lutefisk. Pinnekjøtt som nr 2.


#6

Palmen sa for siden:

Pinnekjøtt. Men de siste dagene har jeg drømt om lutefisk, som jeg ikke har spist på over ti år. Tror jeg må lage det en dag.


#7

Tjorven sa for siden:

Pinnekjøtt er best.

Vi serverer både ribbe og pinnekjøtt på julaften, for familien er ikke enige.


#8

shute sa for siden:

Pinnekjøtt, helst av geit.

Men jeg liker alle godt.


#9

Blå sa for siden:

Pinnekjøtt. Jeg skal ha poteter og kålerabistappe til. Og øl. Helt enkelt.


#10

My sa for siden:

Egentlig uavgjort mellom ribbe og pinnekjøtt når det gjelder hva jeg liker best. Men pinnekjøtt spiser vi på julaften, derfor velger jeg alltid ribbe på arrangement som foregår andre dager. Jeg er oppvokst med ribbe på julaften og må derfor passe på å få det også. Så inviterer du meg til selskap før jul er svaret at jeg ønsker meg ribbe. Spør du hva jeg helst vil ha på julaften er svaret pinnekjøtt. Men liker det som sagt like godt. Svarte pinnekjøtt i pollen, siden det ikke var flervalgs-.


#11

Input sa for siden:

Jeg liker tingene i den rekkefølgen du har skrevet. :knegg:

Både ribbe og lutefisk kan jeg helt fint klare meg uten, hadde ikke valgt noen av delene selv. Jeg tåler ikke ribbe uansett, men svarte utelukkende basert på smak.


#12

veobra sa for siden:

Ribbe og kalkun på topp, med seier til ribbe.


#13

Filifjonka sa for siden:

Vi har ribbe på julaften, og pinnekjøtt og som regel kalkun også en av de andre dagene. Ribbe med masse godt tilbehør er det som er selve julemiddagen for meg, men pinnekjøtt og kalkun er også nydelig. Lutefisk syns jeg bare er ekkelt.


#14

Bayone sa for siden:

Pinnekjøtt. Har ofte ribbe en gang i løpet av jula, men pinnekjøtt er absolutt best.


#15

Niobe sa for siden:

Ribbe. Vi har alltid ribbe på julaften, det er det som er julemiddag for oss. Pinnekjøtt og lutefisk har vi også i løpet av julen, kalkun har vært nyttårsmat noen ganger.


#16

oslo78 sa for siden:

Kalkun. Både julaften og nyttårsaften!


#17

Malama sa for siden:

Pinnekjøtt
Etterfulgt av ribbe
Og kalkun.

Tilsvarer også rekkefølgen jeg spiser det i jula. Pinnekjøtt julaften. Ribbe første dag og ofte kalkun andre dag

Lutefisk unngår jeg.


#18

frukt sa for siden:

Jeg er veldig glad i både pinnekjøtt og ribbe, men velger ribbe fordi det har mer tilbehør.


#19

Nenne sa for siden:

Jeg liker pinnekjøtt best, men ribbe hørerjulaften til, så da vil jeg ha det. Jeg er glad i kalkun også, men lutefisken kan du ha for meg.


#20

Nooria sa for siden:

Pinnekjøtt og lutefisk. Men jeg koser meg med ribbe på julaften.


#21

Linella sa for siden:

Skikkelig god lutefisk er knallgodt, men "gelefisk" styrer jeg langt unna. Pinnekjøtt på andreplass.


#22

nolo sa for siden:

Pinnekjøtt er noe av det beste jeg vet, men jeg spiser det bare et par ganger utenom julaften. Jeg liker kalkun og lutefisk godt, og syns ribbe er helt greit.


#23

løve70 sa for siden:

Definitivt kalkun. Pinnekjøtt er også godt, men det holder å spise det en gang i desember. Ribbe liker jeg ikke noe særlig. Lutefisk har jeg ikke smakt - det frister liksom ikke :knegg:


#24

Stompa sa for siden:

Generelt er kalkun best, på julaften pinnekjøtt. Lutefisk er på tredjeplass, ribbe er jeg helt likegyldig til. Har ikke spist det på mange år, men synes det er greit nok hvis jeg får det servert i jula.

Det eneste av dette som jeg ville spist utenfor desember, er kalkun. Alt det andre funker en gang i året. :jupp:


#25

ingling sa for siden:

Pinnekjøtt på julaften, i hvert fall når jeg feirer i Norge. Sånn generelt liker jeg nok kalkun bedre. Lutefisk har jeg bare spist en gang, men likte det veldig godt. Ribbe tåler jeg ikke. Så siden jeg antar at dette er en julematpoll, velger jeg pinnekjøtt. :nemlig:


#26

007 sa for siden:

Pinnekjøtt på julaften og nyttårsaften, kalkun til søndagsmiddag og på grillen om sommeren.
Ribbe er OK nr jeg får det servert, men svært sjelden vi lager selv.
Lutefisk har jeg luktet på og smakt en bit av - det holdt for meg.


#27

Dali sa for siden:

Samme her, men omvendt rangering.


#28

Taien sa for siden:

Vi spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt på nyttår. Pinnekjøtt er dog det jeg liker aller best, med ribbe på nær 2 plass og kalkun på 3.


#29

millact sa for siden:

Ja!


#30

Karamell sa for siden:

Pinnekjøtt er best. Dessverre må jeg spise ribbe på julaften som voksen hjemme hos meg selv. I år vurderer jeg begge deler!


#31

polarjenta sa for siden:

Vi har både ribbe og pinnekjøtt på julaften, jeg spiser ribbe. Jeg spiser pinnekjøtt og kalkun også, men ikke lutefisk.


#32

IzziCreo sa for siden:

Kalkun er alltid julemiddagen hos oss :hjerter: Det er det jeg er vokst opp med. Med deilig brun saus og himmelsk stuffing.

Jeg setter også pris på både pinnekjøtt og ribbe, men det hender det går en julehøytid uten jeg spiser det.

Fisk spiser jeg ikke, så lutefisk er ikke på radaren.


#33

Tangerine sa for siden:

Pinnekjøt. :hjerter:


#34

star sa for siden:

Liker bedt lutefisk, men på julaften er der ribbe


#35

Che sa for siden:

Foretrekker pinnekjøtt. Har ribbe på julaften og liker det også - men pinnekjøtt er favoritten.


#36

kamp sa for siden:

Ribbe, uten tvil.

Pinnekjøtt spiser jeg, men jeg ble lei av det.. jeg har jo ofte fått det flere ganger i julen. Fordi jeg har fått det i juleselskap, rester etterpå (altså lunsj) og så har de hatt det på sykehuset etter der igjen.. så det blir for mye!
Men jeg skal prøve den der nye greiene på rema i år ;’


#37

Madicken sa for siden:

:jupp: Ribbe er også utrolig godt, vel og merke dersom jeg får det servert. Not so much dersom jeg selv har stått i ribbeos halve dagen.


#38

kamp sa for siden:

Skal deg en ultrapro form fra tupperware. To timer i formen, sprø svor. Enkelt og greit. Nydelig :)


#39

Madicken sa for siden:

Må sjekkes, takk for tips!


#40

Myria sa for siden:

Da velger jeg kalkun. Vi veksler mellom ribbe og kalkun på julaften. Lutefisk har jeg aldri smakt (og har ikke spesielt lyst til det heller) og pinnekjøtt er det eneste her i verden jeg ikke klarer å tvinge i meg.


#41

liefje sa for siden:

Svarte generelt og da ble det lutefisk men bytter aldri ut pinnekjøttet på julaften. Ribbe er jeg egentlig ikke så glad i selv om det også hører med på denne tiden.


#42

Sissel sa for siden:

Pinnekjøtt, med ribbe og kakun deretter. Lutefisk har jeg faktisk aldri smakt, det frister ikke.


#43

Bluen sa for siden:

Kalkun er best av disse med det rette tilbehøret, men det er ribbe det går i på julaften. Pinnekjøtt er blant de få rettene jeg ikke greier å spise - brekker meg.


#44

tink sa for siden:

Det er umulig å velge!

Pinnekjøtt er julaften og så godt at jeg må spise det på div. julebord.
Ribbe er godt - og relativt enkel festmat.
Kalkun med deilig tilbehør er et must til nyttårsaften.
Lutefisk er helt kurant å spise en gang på restaurant i løpet av desember.


#45

C3PO sa for siden:

Kalkun


#46

Divine sa for siden:

Oj – vanskelig valg. Men til slutt valgte jeg kalkun. Med roast potatoes og Yorkshire pudding. Og erter, brekkbønner og rosenkål. Og cranberry sauce. :nam:

Deretter kommer pinnekjøtt, ribbe og til slutt lutefisk.


#47

My sa for siden:

Hvordan lager du ribbe? :undrer: Den står jo bare i stekeovnen og lager seg selv, ingen os, bare en gradvis ribbe- og julelukt som brer seg i huset. :vilha:

#48

My sa for siden:

Samme her, pluss en liten akevitt. :nikker: Ikke noe mer jåleri enn det.


#49

Unicorn sa for siden:

Pinnekjøtt er best!


#50

Madicken sa for siden:

Jeg lager på litt forskjellige måter, men det er vel bare det at jeg ikke er så himla glad i lukten. Jeg blir på en måte stappmett av å sniffe på ribbelukt i timer. Det er noe helt annet med lukten av pinnekjøtt. :vilha:


#51

Syrinx sa for siden:

Helt enig. Ribbeosen er liksom et mektig måltid i seg selv.


#52

Tallulah sa for siden:

Jeg liker aller best kalkun, men syns både ribbe og pinnekjøtt er godt også. Jeg kan godt spise alt som julemat. Jeg syns ribbe med litt mer smak enn den norske juleribba er absolutt best, men siden svigermor lager maten på julaften legger jeg meg ikke oppi det.


#53

Malama sa for siden:

Kan ikke si at jeg pleier kjenne noe særlig med lukt av den ribba jeg.... Den står i ovnen fra jeg står opp første juledag og gjennom bursdagsselskap og til det er på tide å skru opp varmen g lage svor og servere middag. Og er mør og deilig og god. Men det lukter da ikke noe i huset hele dagen, som jeg pleier merke i alle fall.

andre dager i året lager jeg det ikke så ofte, selv om det er jo godt, men litt tiltak. Men kan ikke si at jeg pleier tenke over lukta. Eller, så lukter det mat i huset hele jula, jeg et ikke. Kasn prøe å kjenne etter til jul...

De er jo innmari godt da! Jeg får det oftere servert enn jeg lager selv, men det ER best om den er stekt hele dagen, synes jeg


#54

Syrinx sa for siden:

Men jeg , og flere med meg, merker det, Malama. Det kan være langtidssteking i 12-ish timer eller vanlig steketid på noen timer. Tenke seg til, så forskjellige er vi.


#55

liefje sa for siden:

Helt enig im at ribbelukt i huset ikke er noe godt. Pinnekjøttlukt derimot :sikle:


#56

Malama sa for siden:

Meget mulig det lukter hjemme hos meg også, bare at jeg ikke tenker over det/liker det. Hvem vet?

Tidligere stekte jeg den i bre noen få timer, men så begynte nrk med denne ribba minutt for minutt, og jeg følger ikke den akkurt, for jeg har et bursdagsselsksap, men det virket så genialt nettopp fordi jeg har et bursdagsselskap. For 6 år siden laget mannen og svigermor ribbe og jeg aner ikke hva og hvordan for jeg fødte altså den natta (25.12 kl 00.02 er minstemor født), men siden den tid har vi altså busdagsfokus første juledag, så ribba inn i ovnen på lav varme før frokost, også tenker vi ikke mer på den før selskapet er over passer meg finfint.

Og mulig det lukter, men jeg tenker ikke over det, og det forstyrrer ikke lysten på gele og sjokoladekake :) Og ribbe etterpå

Jul... jeg gleder meg. så mye god mat!


#57

Tjorven sa for siden:

Vi kjører også ribbe minutt for minutt. I år skal vi gjøre det minst tre ganger. :hyper:

Jeg har permanent nedsatt luktesans, så det tenker jeg ikke over.


#58

Input sa for siden:

Jeg synes alt svinekjøtt luker litt ubehagelig. :sparke:


#59

My sa for siden:

Jeg synes det lukter deilig :D Så jeg kjenner lukta altså, men jeg tror kanskje jeg tenker på noe annet med ordet "os". Jeg tenker mat som oser, som når det blir stekt på stekepanna, slik at det kommer masse tett damp/røyk ut i hele rommet. Eller det kan jo ose ut av stekeovnen når jeg åpner døra av og til, hvis det har lekket fett ned i bunnen, men ikke når man steker ribbe, den ligger jo i en skuffe, og nedi den er det vann så det ikke svir seg. Men hvis ribbeos er det samme som ribbelukt, så skjønner jeg det litt bedre. Men jeg liker den da, og det er heller ikke noe jeg "står i" særlig lenge, siden den passer seg selv på kjøkkenet (selv om vi etter hvert kjenner lukta i andre deler av huset også).


#60

Pasta sa for siden:

Jeg elsker ribbe, liker pinnekjøtt veldig godt, spiser lutefisk på grunn av tradisjon/akevitt/tilbehør og styrer helst langt unna kalkun.


#61

Charlie sa for siden:

Pinnekjøtt any day, med kalkun på 2. plass. De to andre vil jeg helst slippe, egentlig. Kunne spist pinnekjøtt mye, mye oftere hvis det var billigere og magrere. Røkt pinnekjøtt er aller best. :elsker:


#62

Avatar sa for siden:

Samme her.


#63

Tjorven sa for siden:

I fjor lagde vi mange og nye restemidddager med pinnekjøtt. Pinnekjøttpizza var greit nok, men lapskaus med pinnekjøtt (og vossakorv) ble veldig bra.


#64

Dragen sa for siden:

Ribbe på julaften, kalkun på nyttårsaften, pinnekjøtt i påsken, og kalkun alle andre dager, hvis jeg skal velge.


#65

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns jo pinnekjøtt lukter i huset på en mye verre (og mer fårikålaktig måte) enn ribbe.


#66

Malama sa for siden:

Pinnekjøtt lukter i huset ja. Det lukter jul!


#67

Myria sa for siden:

Veldig enig med Filifjonka. Pinnekjøtt lukter bare fælt.


#68

Madicken sa for siden:

Hæh, fårikål lukter jo kål, ikke nydelig pinnekjøtt. :vilha:

:knegg: Men det er jo litt merkelig hvordan vi oppfatter disse luktene forskjellig, og når jeg tenker meg om så er det lukten av gris jeg ikke er overbegeistret for (jeg liker heller ikke lukten av andre matretter der gris inngår), selv om jeg kan like å spise det.


#69

liefje sa for siden:

Fårikål lukter grusomt. Pinnekjøtt lukter mye men såååå godt. Husker vi fikk besøk en jul. De bad om å få komme i alle fall to timer før vi skulle spise for de ville få den skikkelige julestemningen som bare lukten av pinnekjøtt gir :elsker:


#70

Charlie sa for siden:

To timer i pinnekjøttlukt uten å få mat, det er selvpisking, det. :elsker:


#71

kamp sa for siden:

Jeg ler så mye av denne…

Den amerikanske ambassade smaker julematen vår (hun ene rømmer fra stolen, da ler jeg enda mer..)

youtu.be/8U2tQCWCErM


#72

Myria sa for siden:

Den var litt fornøyelig ja, men av de åtte rettene var det bare én (ribbe) jeg selv ville spist selv så jeg er jo ikke på noen måte overrasket over at de ikke ble videre begeistret.


#73

Novla sa for siden:

Liker pinnekjøtt marginalt bedre enn ribbe, så det er selve julemiddagen (ribba kommer på bordet 2. juledag).

Jeg spiser både kalkun og lutefisk om jeg får det servert, men synes egentlig begge deler er ganske meningsløs mat. Vi hadde kalkun til nyttårsmiddag i mange år, helt til vi innså at ingen egentlig liker det noe særlig. :knegg: Det hjelper hverken med lykkelig, økologisk kalkun eller ymse tilberedningsmåter, det er noe med selve smaken av kalkun (nesten litt metallisk?) jeg bare ikke kan noe med.


#74

Dansma sa for siden:

Pinnekjøtt! :ja:

Men når vi feirer med storfamilien må vi ha både pinnekjøtt og ribbe.
Vi klarer ikke å bli enige om én rett...


#75

kamp sa for siden:

Stange har kommet med peppermarinert utbenet kalkunlårfilet, rett i stekeovnen. Smaker helt annerledes enn «stor» kalkun liksom.. jeg likte det mye bedre. Passet fint til hverdags også (samt ikke helt gale pris til å være utbenet, samt stange..)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.