Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julebord med jobben; med eller uten partner?

Julebord med eller uten partner

  • Med partnere
    33 stemmer
  • Uten partnere
    52 stemmer
  • Liker ikke julebord
    5 stemmer
  • Annet
    11 stemmer
#1

Blondie sa for siden:

Jeg har i de siste årene vært ansatt i et firma som arrangerer julebord med ansatte og partnere. Det har vært veldig hyggelig og jeg har i disse årene skrytt rundt om at jeg liker den tradisjonen.
Så kom invitasjonen i år og nå var det kun for ansatte! :sur: Det endte med at jeg droppet hele julebordet.

Hva liker dere best? Julebord kun for ansatte eller for ansatte med partner?


#2

Tinka sa for siden:

Med partner.


#3

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns begge deler kan være gøy. I år har vi julebord med partnere, men vi jobber i samme firma så vi tar følge uansett. :)



#5

Veronal sa for siden:

Jeg foretrekker med partner, men det har aldri blitt arrangert med partner på min arbeidsplass. Mannens jobb har hatt med partner et par ganger, men så begynte alle å skille seg og etter det så endret flertallet oppfatning og ville heller ha en finere middag uten partner enn en litt rimeligere middag med partner. :fanken:


#6

Isolde sa for siden:

Synes det er en fin annledning for partneren til å bli kjent med de partneren jobber med. På min manns avdeling sliter vi med å få noen av gutta til å komme fordi det er en "par" ting. Men nå har jeg presset på i noen år gjennom min mann og det begynner å komme seg.

De har kvelder gjennom året uten partner hvor de blir bedre kjent med hverandre.


#7

Blondie sa for siden:

Det hører med til historien at jeg bor sammen med en mann som kan være svært sjalu, derfor har julebord med partner vært et godt alternativ for meg. I tillegg synes jeg det blir litt mye jobbprat på slike fester med bare ansatte. :gjesp:


#8

Kaktus sa for siden:

Jeg synes det er hyggeligst med partner. Vurderte å stemme "Liker ikke julebord" siden vi ikke skal på julebord i år. :snurt:


#9

Karamell sa for siden:

Mannens jobb har med partnere og det er ok synes jeg. Jobben min har uten partner og det er også helt greit. Det er to helt ulike bransjer og festene er ulike. Mannens julebord er 100% finansiert og kjører høys til. På jobben min betaler man selv og det er mer uformelt.


#10

Toffskij sa for siden:

Jeg foretrekker julebord uten partnere, for jeg synes mye av poenget er å ha det hyggelig og bli bedre kjent med kollegene sine, ikke å tørrprate med ektefellene deres. :hater bordkort og ukjente kavalerer:


#11

Tjorven sa for siden:

Julebordet på jobben er uten partnere.

Jeg har som regel min partner der allikevel, for vi jobber for det samme konsernet (men det er ikke alltid at datterselskapene våre har julebord sammen).


#12

Maz sa for siden:

Jeg synes det avhenger veldig av jobben.

Jeg underviste noen år på en privat skole. Da var alle kolleger sjelden samlet ellers, og det var veldig greit at det ikke var med partnere. I andre tilfeller hvor en jobber mye osv, kan det være veldig viktig for partnere å treffe kolleger og få et ansikt til navnet.


#13

Mikkeline sa for siden:

Våre jobber har begge julebord uten partnere. Jeg synes det er helt strålende. Da kan jeg bruke tiden til å bli bedre kjent med kollegaer som jeg ikke får snakket så mye med i hverdagen, ha det moro med de jeg kjenner godt fra før, og slippe å bekymre meg for at mitt følge har det bra og alltid har noen å prate med.

Vi har i tillegg årsfest i februar med partner, så det behovet dekkes også for de som ønsker å ha med partner.


#14

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg jobber i fylkeskommunen, og der er det uten partnere. Klart best, det blir flere skandaler på den måten. :rairai:


#15

Benzo sa for siden:

Kan ikke fordra julebord.


#16

Hippie sa for siden:

For meg er det ett fett. Har jobbet steder det har vært med og uten.

Skjønner at det kan være ok for partnere å være med da. Kanskje spesielt i bransjer der det jobbet MYE. Greit å se hvem det er mannen/kona di tilbringer all tiden sammen med. Og ok å bli kjent med kollegaene.

Jeg har ingen partner selv, men i år har jeg med meg bestekompisen min. :D

Men, for å svare. Ingen betydning om det er med eller uten. Artig er det uansett.


#17

Myrsnipa sa for siden:

Jeg liker det best uten parntere. Det er meg revnende likegyldig å feste med mannen til hun på regnskap eller kona til personalsjefen. Det er jo ikke dem jeg jobber med. Julebord med partnere ødelegger etter min mening en god fest fordi stemningen og kulturen blir annerledes. Alle blir så opptatt av å ta vare på sine partnere og være høflig med andres partnere at man ikke får festet sammen eller pratet sammen som man pleier. Det blir en annen stemning.

Jeg syns dog det kan være koseligere å ha små tilstelninger med partnere dersom man er færre ansatte, eller man er så få at man har oversikt og tildels kjenner partnerene. Eller at man en sjelden gang tar de med på ting slik at de hjemme vet hvem man jobber sammen med.

Dessuten ser jeg mannen min hver eneste dag, jeg MÅ ikke han med på fest.


#18

Susse sa for siden:

Min ene jobb har vi aldri hatt med partnere, det ville vært veldig unaturlig der også igrunn.
Den andre jobben min er i et privat helsefirma, der er det med partnere. Mannen min hadde ikke noe ønske om å bli med, han kjenner jo ingen der. Jeg valgte å dra alene som de fleste andre der.


#19

Lykken sa for siden:

Jeg har i alle år vært vant til julebord uten partner, jobbet i et stort konsert der det er uaktuelt å spandere på hundrevis av partnere, og da er det delt opp innad også.
Det har alltid vært gøy, en skikkelig fest med gode kollegaer, og det har aldri blitt for mye jobbprat, eller så mye som jeg gidder selv. De fleste er interessert i en ordentlig fest, fine kjoler, god mat og masse drikke. ;)
I år har jeg byttet jobb og vi var to avdelingskontorer som hadde julebord med partnere. En ny opplevelse. Det var vel så bra det, koselig å møte partnere til de andre, noen hadde man mer til felles med enn andre og mannen min fikk se hva slags folk jeg jobber med. Så det var vel så bra.
Men jeg hadde aldri i verden takket nei fordi det ikke er med partnere.
Jeg stemte annet, da jeg velger begge deler like gjerne.


#20

Fadese sa for siden:

Jeg tror jeg foretrekker julebordet uten partnere. Jeg kan fort bli litt ubekvem i sånne settinger når det er mange ukjente personer, og så slipper jeg å passe på at mannen trives og har det bra.

Forresten: Jeg ville gjerne hatt ham med hvs det hadde vært typen julebord der man tar en hotell-weekend.


#21

Skilpadda sa for siden:

Uten partnere, helt klart. Det er jo kollegene mine jeg har lyst til å være på fest med, ikke ektefellene deres.


#22

Skilpadda sa for siden:

Ja, jeg også. :nikker: Men jeg skulle forsåvidt gjerne tatt med mannen min på vanlig julebord også - det er alle de andre ektefellene jeg ikke vil ha med. :knegg:


#23

Fadese sa for siden:

Skal du få meg til å tro!


#24

Hasselnøtt sa for siden:

Med. Jeg synes det er moro å bli kjent med kollegaene til min mann, og jeg synes det er flott at han blir kjent med mine. Jeg synes derimot at andre jobbfester kan være artig uten partner (sommerfester, for eksempel).


#25

lijander sa for siden:

I og med at jeg jobber sammen med mennesker helt ned i femtenårsalderen, så klarer jeg meg uten at de skal ha med "sjæresten"


#26

Teofelia sa for siden:

Begge deler er helt OK, avhengig av størrelse på julebordet, synes jeg. I den forrige jobben min (10 ansatte) var det julebord med partnere, og det var greit, siden vi ellers hadde blitt ganske få. Da kjente vi partnerene ganske godt etter hvert også, slik at det var givende og hyggelig å treffe dem hvert år.

Alle andre steder jeg har jobbet har det vært uten partner, og det synes jeg også er helt greit, siden vi da har vært 30–40 stykker fra jobb. Blir det for mange folk, blir det lett til at man bare sitter og snakker med partneren hele kvelden i stedet for med kollegaene, og det synes i alle fall jeg er veldig bortkastet.


#27

lijander sa for siden:

Men med sambo sin jobb så er det med partner, og der er det kjempekoselig :)


#28

Kirsebær sa for siden:

Jeg foretrekker absolutt julebord uten partner.
Han har aldri noe med mine jobbkolleger å gjøre, og han er sosialt tilbakestående, så da blir jeg sittende å tørprate med ham hele kvelden.
Det gjør jeg ofte nok ellers, så takke meg til julebord for kun ansatte.


#29

Fersken sa for siden:

:jupp:


#30

Polyanna sa for siden:

Jeg syns det er greiest uten partnere. Det er en fin måte for kolleger å bli kjent med hverandre, ikke med partnerne i tillegg.

Men jeg syns også det er fint om man kan få treffe partnerne til de man jobber med, så det er hyggelig med partner-arrangementer også. For eksempel juletrefest eller sommerfest eller noe.

:Pose-og-sekk:


#31

Anne C sa for siden:

Jeg skulle i allefall ønske at mannen sitt julebord i år var med partner.... De drar til Las Vegas på torsdag og blir borte til tirsdag :kjevle::forbanna::trasser::protest:


#32

LilleLeo sa for siden:

Jeg liker med partner. Jeg er opptatt av at min mann skal få treffe de jeg jobber med og bli kjent med dem jeg gjerne snakker mye om og tilbringer store deler av dagen med. Det samme gjelder for hans jobb.

I min nåværende jobb har vi ikke hatt med partner de årene jeg har vært der, men på mannen sin jobb har partner alltid vært invitert med. Der er vi så priviligert at vi reiser på langweekend i utlandet. :D


#33

Ada sa for siden:

Det kommer litt an på settingen rundt jobben.
I min gamle jobb var vi bare 7 stykker. Vi satt landskap alle sammen, og jobbet "oppå" hverandre hele tiden. Julebord og sommerfester etc. var alltid med partner. Veldig trivelig. Ikke bare fordi det var kjekt med noen nye fjes å snakke med, men også fordi vi var en så liten gjeng at vi kjente hverandres partnere veldig godt, det føltes litt "rart" å ikke skulle inkludere dem i festen.

Min nåværende jobb er i et større konsulentselskap der mange av kollegaene mine jobber eksternt store deler av året, og hvor vi generellt er mer på farten alle sammen. Det er liten tid til sosialisering på jobb, så julebordet blir en av få anledninger til å kunne være sosial og bli bedre kjent med kollegaer. Vi har ikke partner inkludert i noen aktiviteter, og det er helt greit. Her ville jeg følt det var fullstendig malplassert å inkludere partner.


#34

Acsa sa for siden:

Jeg tror jeg hadde foretrukket uten partner, ifht. å benytte anledningen til å bli bedre kjent med kolleger og ikke partnerne deres. Også ville jeg følt at jeg måtte introdusere mannen hele tiden og passe på at han hadde det bra osv. Det er julebord uten partnere der vi jobber, og i år er det på samme dag og jeg er grei og lar mannen dra på sitt julebord. Han har morsommere kolleger enn meg... :blunke:


#35

emm sa for siden:

Vi har ikke julebord, kun årsfest. Den er uten partner.


#36

Nenne sa for siden:

Jeg synes det er kjempekoselig å ha med partner. Det har de alltid på jobben til mannen min. På min jobb er det, det ikke og etter et par forsøk har jeg droppet å gå. Vi har dessuten sammen med mange andre avdelinger, der jeg ikke kjenner folk noe særlig en gang. Det hadde vært mye hyggeligere om vår lille avdeling hadde julebord med ektefeller, sånn at jeg kunne fått truffet en del av disse menneskene jeg har hørt om i årevis, men aldri møtt.


#37

Blondie sa for siden:

Det er vel her forskjellen på type jobb spiller inn, ser jeg for meg. Jeg kjenner kollegene mine veldig godt (sitter i åpent landskap) og er mer nysgjerrig på disse jeg til vanlig bare hører om. (altså partnerne)
Dessuten synes jeg det er hyggelig at mannen min får satt fjeset på navnene jeg prater om når jeg kommer hjem. (og da blir det mer futt i baksnakkelsene også :humre: )


#38

Kirsebær sa for siden:

Som sagt, Sambo er sosialt tilbakestående, så han baksnakker ikke folk en gang. :skuffet:

:knegg:


#39

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg stemte "annet".
Jeg har alltid vært på julebord uten partner, og synes det er best når det kun er snakk om en kveld ute.
Sambo har alltid juebord som strekker seg over en hel helg på hotell e.l. så da er jeg med, det er veldig koselig.
Kjenner de veldig godt siden det er et lite firma.


#40

Blondie sa for siden:

Min mann er helt motsatt. Han er sosial til fingerspissene og morer seg med å omgås mennesker han ellers aldri ville tatt i med jerntang. (passende ordvalg, for han jobber på et jernverk :humre: )
En kollega sa sågar litt sent på kvelden i fjor; "Næmmen, Blondie! For en sosial og utrolig herlig mann du har. Hvordan i all verden har du fått tak i han??"

:skratte:


#41

jane sa for siden:

De julebordene jeg har vært på opp igjennom årene har vært med uten samboer/ektefelle.

Jeg er ikke spesielt glad i å gå på julebord, så jeg er bare glad til for at jeg slipper å være med mannen min på julebord. Dessuten tror jeg det er veldig slitsomt å være med mannen på julebord, for han elsker det, og er den som går sist hjem. :knegg:


#42

turi sa for siden:

Uten, jeg orker ikke gå på 2 julebord, det får holde med det med jobben.

På jobben min har vi alltid hatt uten, men mannen har med følge. Men han må dra alene.


#43

*HH* sa for siden:

Med partner.

Det hadde vi de siste årene på min gamle arbeidsplass, det var hyggelig :-) Samboeren min sitt firma har aldri med partner, men jeg tror kanskje at hvis sambo. får viljen sin så er det snart med partnere der også.


#44

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker best julebord uten partnere, men vi blir alltid invitert med følge på min jobb. Det høres sikkert litt fælt ut, men jeg er faktisk ikke så veldig interessert i å "bli kjent" med partnerne. Det blir så høytidelig og jeg syns det er kjipt å bruke en dyrebar førjulshelgekveld på vilt fremmede mennesker.


#45

Line* sa for siden:

Både mannens og min arbeidsplass arrangerer uten partnere. Jeg synes det er litt slækt, og inviterte heller venner på middag på lørdag, da jeg skulle ha vært på julebord med jobben.
Mye hyggeligere det. :)


#46

nolo sa for siden:

Enig og enig.

Jeg har vært med mannen på julebord en gang i den forrige jobben hans, og han var med meg en gang. Det holdt i massevis.


#47

Blå sa for siden:

På min jobb, der vi er ganske mange og det er mange man ikke snakker med til dagen så foretrekker jeg absolutt uten partnere. Jeg er på julebord for å være sosial med mine kollegaer, ikke deres ektefeller.

På min manns tidligere jobb var de veldig få og vi kjente hverandre godt. Der ble det arrangert julebord med partnere. Jeg tror at de 4-5 hadde hatt det relativt kjedelig om de skulle hatt julebord alene.


#48

Milfrid sa for siden:

Liker både med og uten, jeg :) Mitt julebrod er uten parner, mannens er med.


#49

Macky sa for siden:

Vi har uten partner, og det synes jeg er helt greit. Tipper at min mann ikke hadde hatt store lysten til å sitte å tørrprate med mine kollegaer eller deres ektefeller.

Mannens jobb har med, har enda ikke vært med jeg.


#50

Selma sa for siden:

Jeg jobber i et veldig mannsdominert miljø (vi er fire damer av totalt 50 ansatte), så da er det trivlig med julebord med partnere, særlig når det er julebord med overnatting på hotell


#51

Maverick sa for siden:

Jeg kjenner at jeg er litt muggen for at partnere tydeligvis er bannlyst i alle sammenhenger i min manns firma. :mumle:


#52

Guava sa for siden:

Jeg foretrekker julebord med partner, men det kommer sikkert av typen stab jeg jobber i.

Vi er ganske få i staben og vi kjenner hverandre godt. Jeg synes det er morsomt å treffe partnerne til mine kolleger en gang i blant.


#53

Albertine sa for siden:

Med partner. Da er sannsynligheten mindre for at jeg ender opp stupfull under et bord med tunga langt nedi halsen på sykkelbud nr. 4.


#54

Skilpadda sa for siden:

Hvor mye mindre? :humre:


#55

Line* sa for siden:

:knegg:


#56

Chanett sa for siden:

Jeg liker begge deler.


#57

Bequita sa for siden:

Godt sagt! :riktig:


#58

rajraj sa for siden:

Julebordet på jobben min er kun for ansatte. Men jeg er gift med en kollega, så der stiller vi som par likevel.


#59

tink sa for siden:

Jeg svarte annet, fordi det kommer veldig an på jobben. Har prøvd begge deler, og begge deler fungerer veldig fint.

Nå er både sambo og jeg oppegående sosialt og trenger ikke ekstra pass om vi er nye i en sosial sammenheng. Skulle gjerne vært med på hans, og hatt med meg han på mitt julebord. Men vi jobber begge steder der sosialbudsjettet er såpass magert at det er knapt med råd til å invitere partnere og fortsatt ha noe særlig fest. Min arbeidsplass er relativt liten, og vi går ofte ut og spiser til hverdags- så sambo kjenner de jeg jobber tettest med. Sambos arbeidsplass er mye større, men noen av de vi har mest til felles med, og de han jobber tettest med blir invitert på fester hjemme hos oss med ujevne mellomrom.


#60

Fiffi sa for siden:

Har aldri vært på julebord sammen med gubben.
Men kunne veldig gjerne tenkt meg det!

Min jobb har ikke julebord. Mannens bruker og ha en liten tilstellning for kun ansatte.
Men de har lovet at kanskje neste år slår de på stortrommen med partnere også!!!:D Så vi får se da...


#61

Candy Darling sa for siden:

Man tar da ikke med fisk på fisketur? :blånn:

Nei, jeg liker ikke å ha med partner på julebord. Da blir det representering, og ikke fest.


#62

IOA sa for siden:

Våre jobber har julebord uten partnere. Begge jobber på steder med mange ansatte, så det er like greit. Jeg liker uten partner best, for da blir vi kolleger bedre kjent. Siden jeg jobber på en stor arbeidsplass har man stort sett bare med sin egen avdeling å gjøre, så det er hyggelig å treffe de andre man stort sett bare har kontakt med på mail.

Forresten skal visst julebordet hos oss være kjent som sjekkearena! Fjorårets toastmaster holdt en flott tale om hvordan han hadde sjekket opp sin nåværende kone på et av disse julebordene.


#63

Libra sa for siden:

Foretrekker uten partner og foretrekker at partner også har uten partner. :nikker:


#64

Pelikan sa for siden:

Vi har som regel med partnere. Synes det er supert fordi:

  1. Min mann blir kjent med mine kollegaer og skjønner bedre hva eller hvem jeg evt snakker om
  2. Min mann er heldigvis en som ikke sitter på utsiden, men tar initiativ for å bli kjent med andre og har det kjekt han også.
  3. Det er en av de få gangene i året at vi går ut og koser oss sammen.
  4. Og så er det kjekt for oss på jobben at vi kjenner hverandre sin familie.

#65

Blondie sa for siden:

Det er nettopp derfor jeg hater julebord (eller firmafester i det hele) uten partnere. Det er noen som har en tendens til å "glemme" at de har noen hjemme, tukle litt med en kollega og så forventes det liksom at vi andre skal holde kjeft om det. :rolleyes:


#66

IOA sa for siden:

Nå hører det med til historien at disse var single begge to, og at arbeidsplassen generelt preges av at det er mange unge som jobber der. Men jeg er helt enig med deg at det er unødvendig å sette kolleger i en sånn knipe som du beskriver over her.


#67

Bille sa for siden:

I min jobb er det uten partnere og har aldri tenkt over det egentlig. Vi hadde uansett blitt ALTFOR mange skulle vi hatt med ektefeller;)


#68

Senna sa for siden:

Jeg svarte annet, og mener med det begge deler. I både min og min manns jobb så har vi noen år med og noen år uten partner. Veldig kjekt begge deler synes jeg. I år var begge julebordene uten partner, og i år passet det i grunnen best da vi ikke hadde barnevakt de dagene.


#69

-ea- sa for siden:

Jeg foretrekker julebord med partner, helt klart.
De stedene jeg har jobbet tidligere, har det alltid vært med, og da har jeg alltid vært singel. På det ene stedet hvor jeg jobbet i årevis, var det en lettelse at gutta hadde konene med seg. Vi var bare tre damer der, og det holdt at de siklet over oss på sommerfesten :knegg:

Nå er jeg muligens så gammel at det problemet har gått over :humre:


#70

Avatar sa for siden:

Jeg syns det er greit med julebord uten partner. :D
På helgetur etc ville jeg hatt med partner.

Hos oss er det juebord med partner. Men jeg dro uten. Det gjorde de fleste av mine kollegaer også.
Jobber i et mannsdominert yrke, og med få partnere ble det mer dans på meg.
Passer meg bra, for jeg elsker å danse. :nikker::nikker:

Vi var vel en 500 stk på julebordet tror jeg. Kjempe koselig.
Det var folk fra ledelsen, kontor og produksjonen/industrien. Ergo mye forskjellig rart på ett sted.
For noen år siden var vi visst plaget med mye slåssing på julebordene, og skikkelig FYLL, derfor inviterte de med partnere året etter.
Den verste bråkefanten fra året før satt visst da plutselig pent og pyntelig hele kvelden ved sin partner.
Rart med det gitt... :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.