Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sender "alle" julekort med bilde av barna?

#1

Blondie sa for siden:

Jeg har liksom på følelsen av at hvis man har barn, så sender man julekort med bilder av dem på. Er det noen som bevisst lar være? (som ikke bare har glemt å bestille, altså?)

Vi sender julekort, men ikke med bilde. Vi lager gjerne noen av farget papp og skriver en personlig hilsen til dem som mottar det. (sender heller færre med en personlig tekst, enn mange med bare "god jul" på)

Fortell om julekort-vanene deres, jeg føler meg fryktelig alene som ikke vil sende bilder av ungene til Hvermannsen. :o


#2

Sitron sa for siden:

Sender ingen julekort og hvertfall ikke med ungene.


#3

Kaktus sa for siden:

Sender med bilde. Men du kan jo selvsagt slippe å få. :knegg:


#4

Martis sa for siden:

Vi sender bilde av Junior til venner og familie. Det blir ca 40 kort og jeg syns det er hyggelig at tanter/onkler og gamle slektninger som ser han engang i skuddåret får et bilde av han i julen. Spesielt den eldre generasjonen setter pris på dette. :knegg:


#5

Blondie sa for siden:

Jeg vil gjerne ha, vet du, men gjerne et bilde med snørr og slikt på - ikke et oppstilt "se-hvor-pene-barn-vi-har-laget"-motiv. :skremt:


#6

kokosbolle sa for siden:

Vi sender julekort med knerten på til familien, og ikke til Hvermannsen. Da synes jeg det bare er koselig! Alle blir kjempeglade for å få bilde av han :D Spesielt den eldre generasjonen ja :nikker:


#7

Kaktus sa for siden:


#8

Blondie sa for siden:

Ja! :rofl:


#9

Susse sa for siden:

Bilde må til, i fjor hadde vi et tullebilde og det ble godt motatt. I år blir det litt mer oppstilt, men med en som alltid lager grimase og ei som sjeler blir det ikke så stivt uansett :knegg:


#10

Che sa for siden:

VI tar en av bildene vi har tatt gjennom året vi. Ikke utkledd som nisse eller noe sånn.


#11

Bergensis sa for siden:

Veldig bra, Blomstermamma:D

Me har sendt julekort med bilder av jenta vår frå tid til anna. Passar vel på at det ikkje blir kvart år. Vil ikkje at familie/vener skal bli furtne pga. uteblitt julekort:cool:

I år sender me takk-for-dåps-gåva-kort med bilde av Lillebror. Det er bilde tatt hjå fotograf. Han forandrar seg såpass mykje at det er kjekt å skryte litt. Kallar det ikkje julekort, for det ville blitt urettferdig for 5-åringen å ikkje få bli med på bildet da. Men me har hivd med ei "god jul og godt nyttår"-helsing i tillegg til "takk for gåva" på dei korta som skal til vener/familie me ikkje treffer så ofte.

Synes det er mykje kjekkare å få julekort med bilde på enn å få julekort med masseprodusert nisseteikning og "god jul og godt nyttår"

Slektningar av oss gjekk til fotograf og fekk tatt bilder av seg sjølv. Dei sende ut julekort til familie og vener. Dette var eit ektepar i 70-80-åra. Veldig kjekt:riktig:


#12

Mikkeline sa for siden:

Vi sender med bilder av barna. Mest fordi vi har slekt i en annen by, samt venner som ikke ser barna så ofte.


#13

Isolde sa for siden:

Ja til nærmeste familie og venner. ikke andre.


#14

Tjorven sa for siden:

Jeg gjør dette, og det gjør venninnene mine også.

Dette er liksom for å vise frem ungene våre til folk vi ser altfor sjelden. Jeg setter pris på de kortene vi får og regner med at de jeg sender blir verdsatt av mottakerne.


#15

Nenne sa for siden:

Jeg sender bilde av ungene på alle julekortene. Det er jo en ypperlig anledning til å skryte til venner og kjente. Har man verdens deiligste unger er det jo ingen grunn til å ikke vise dem frem. :D


#16

Estrella sa for siden:

Signerer denne.


#17

Maz sa for siden:

Jeg er vel på linje med Nenne her, bortsett fra at det er jeg som har verdens herligste unge.

Vi sender mange julekort. Mange av dem til gamle tanter og bekjente. Noen ganger skriver vi mere, i år blir det mest standardtekst. Noen kort er litt anderledes der bruker vi bilder av dem og Mazungen sammen som ble fine i året som gikk.

Jeg synes det er veldig koselig med skrytebilder. Skrytebrev med barnas karakterer og hva de fikk til jul i fjor synes jeg er mindre interessant.

Jul er jo camp og tacky allerede, noen klisjete skrytebilder passer godt inn.


#18

LilleRosin sa for siden:

Jeg skriver ikke julekort. Jeg skriver julebrev, som jeg masseproduserer. Noen få utvalgte får en personlig hilsen skriblet i et hjørne.

I julebrevet er det bilder av ungene.


#19

Kirsebær sa for siden:

Jeg sender ikke julekort overhodet, i år tenker jeg muligens å gjøre et unntak, men det blir ikke noe bildejulekort.


#20

Hippie sa for siden:

Julekort med bilde. Jeg synes det er morsomst å få julekort med bilder også. Samler alle i album. :D


#21

LilleLeo sa for siden:

Samme her, bortsett fra at det er ungen og ikke ungene.

Synes det er veldig kjekt at de som ser oss sjelden, som enkelte i familien får et bilde. Jeg blir selv veldig glad for slikt og liker best julekort med bilder.


#22

AprilRyan sa for siden:

Vanligvis, ja, men i år er vi så stressa og slitne at vi ikke har overskudd til å fikse det.


#23

Acsa sa for siden:

Vi tar vanligvis et bilde som er tatt i løpet av året, ikke et eget "julebilde". Jeg synes det er hyggelig å få bildekort fra slektninger og venner vi ikke ser så ofte. :)


#24

Go\jenta sa for siden:

Vi har sendt julekort med bilde av barna de siste 5 årene,- og synes det er hyggelig både å sende og å få julekortbilder.:)


#25

Tangina sa for siden:

Jeg begynte å sende julekort etter at jeg fikk barn - blant annet fordi det var en anledning til å vise folk jeg ikke ser så ofte hvordan ungen/e ser ut i år. Ikke fordi jeg skal vise fram hvor vakker han er, men for at folk skal få anledning til å følge med i utviklingen. Mannen min syntes det var utrolig tåpelig med slike kort, men etter at han selv fikk barn, har jeg ikke hørt noen kommentarer i den duren. Selv synes jeg det er hyggelig å få slike kort, og de henger på oppslagstavla hele året.


#26

Mor til 4 sa for siden:

Sender ikke julekort i år, de gangene jeg har sendt julekort så er det med bilde av ungene.


#27

Skremmern sa for siden:

Sender bare julekort med bilde av ungene. Sendte ikke julekort før jeg fikk barn.


#28

Skilpadda sa for siden:

Vi har pleid å lage julekort selv med bilder på (plukket noen av de beste fra året som gikk, ikke noe spesielt oppstilt til julekort), men i år satser vi på Unicef-kort med evt. et bilde (eller flere bilder) lagt løst inni.


#29

Pastill sa for siden:

Tenk om alle skulle gjort dette?? :miljøentusiast:


#30

Bærekraftig sa for siden:

Vi sender julekort med bilde av ungene til nære og kjære. Hvermannsen får ikke julekort av oss.

Jeg setter selv stor pris på julekort med bilder!


#31

Tinka sa for siden:

Samme gjør vi.


#32

Blondie sa for siden:

Noe av min aversjon mot dette bunner nok i at vi i et år opplevde å få et julekort med bilder av noen barn som vi overhodet ikke kjente. Vi var jo overbevist om at det var sendt feil, det sto bare navnene til barna på selve kortet. I romjulen kom bestemoren min på besøk og påpekte at det var hyggelig å se bilder av de andre oldebarna sine i vårt hus. Det viste seg altså at min fetter (som jeg ikke har hatt noe kontakt med på 10-15 år) hadde sendt bilde av sine barn til oss. Søte barn og hyggelig gest, men interessant for meg? Neppe. :kyniker:


#33

Mamma Rosa sa for siden:

Vi sender alltid med bilde av ungene.


#34

Sue sa for siden:

Alltid bilder av barna. Skrev julekort før vi fikk barn også, men synes det er vesentlig mer stas nå når vi kan legge ved bilder av våre to flotte jenter. Har i mange år laget julekortene selv, men innså i år at jeg ikke orket mtp at det tar veldig lang tid - så i år ble det Unicefkort som jeg har limt bilde inni.
Noen kort er har kort tekst, mens andre får mer utfyllende tekst.

Må jo si at jeg synes det er veldig hyggelig å få kort med bilder av barn på også - selvom det er barn jeg ser ganske ofte hele året.


#35

Røverdatter sa for siden:

Nei, jeg har aldri sendt julekort med bilde. Vesla lager julekort i år som i fjor, og før det så sendte jeg vanlige julekort. Det har hendt vi har lagt ved bilder som har vært relevante for dem som skal ha julekortet.

Nå sender vi ikke så mange julekort da. Vi bor i nærheten av de fleste av venner og familie og snakker med dem relativt ofte.


#36

Labolina sa for siden:

Sender med bilde av ungene og personlig tekst.


#37

Line* sa for siden:

Det har jeg faktisk aldri gjort.


#38

turi sa for siden:

Sender julekort om jeg husker det, har ikke evnen til planlegging, og det må til får å få julekort med bilder av ungene.


#39

banana sa for siden:

Jeg sender aldri julekort med bilde av ungene. Før jeg fikk unger selv ble jeg drittlei (:utakknemlig: TM) av unge-kort med bare "hilsen oss i Roseveien" som eneste tekst. Etter jeg fikk unger synes jeg det er en smule mer ok med bilde av unger, men dog setter jeg tusen ganger mer pris på en personlig hilsen og litt om hvordan året har artet seg enn "bare" et bilde av ungene.

Kamelen sende-julkort-med-bilde-av-ungene skal jeg aldri svelge. :nemlig:


#40

Esme sa for siden:

Jeg er en julekort-snylter, synes det er koselig å få, og sender aldri.


#41

trøtt sa for siden:

Sender ikke julekort.


#42

Macky sa for siden:

Jeg sender julekort med bilde ja :) Til alle. Synes det er kjekt å få, og jeg vet at de fleste synes det er meget kjekt å få skrytebilde av våre små arvinger også (de sier iallefall det) :p


#43

Maverick sa for siden:

Det hadde jeg også tenkt. Ser at de har noen motiver uten masse engler og nisser på også.


#44

B@mbi sa for siden:

Samme her :flau:
Kommer liksom aldri så langt. Det er så mye annet som skjer. + eksamener og lesing +++


#45

mosol sa for siden:

Etter at vi fikk barn har vi sendt med bilde, men kriteriet er at jeg og mannen også skal være med. I år har det vært så mye å gjøre før jul at det ikke blir julekort. Når jeg først sender vil jeg gjerne skrive noe personlig på hvert kort, og i år nedprioriterer jeg det. :jobber med å være litt mindre flink pike:


#46

Tora sa for siden:

Sender julekort, men sender ikke bilde av eget barn - men bilder vi har tatt av mottagerne (deres barn) i løpet av året. Alltid morsomt med bilder av seg selv tatt av andre, synes jeg da.

Bilde av eget barn til de over 50, sånn omtrent.

Men har ikke noe i mot å få bilder av andres barn.

Barnet er forresten motivet på egenbestilte frimerker fra posten.


#47

Noba sa for siden:

Jeg har alltid sendt julekort og etter at jeg fikk barn sender jeg kort med bilde av barna. Ofte blir det litt travelt så det blir et kort hvor jeg bare skriver en kort julehilsen, og til de som vi ser sjelden så legger jeg inni julebrev som jeg printer ut (det må innrømmes å være ganske likt til alle..).

Jeg sender ikke kort til Hvermannsen, det er til familien min og til venner, og derfor synes jeg ikke det er en rar ting å gi dem et bilde av ungene mine. De eneste jeg synes det er veldig vanskelig å gi julekort med barnebilder til, er mine ufrivillig barnløse venninner. Jeg vet mange synes dette føles som salt i sårene. I fjor fikk de samme julekort som de andre, men jeg snakket med dem om det etterpå og fortalte at jeg var usikker.


#48

Chanett sa for siden:

Vi sender julekort hvert år og nå har det blitt en ny vri med mannen og meg med på bildet. Sender til familie og venner, og de som bor utenbys får en lengre håndskrevet tekst. Om noen av de som bor nær har opplevd noe det siste året slenger vi med at vi tenker ekstra på dem i år. Julekortmappene er det ungene som lager. Kartong og sølvtusj.


#49

Gri sa for siden:

Det gjer vi også.


#50

Mirasol sa for siden:

Julekort med bilde av barna til alle jeg bryr meg om! :nikker: Men jeg synder litt og ender opp med en ferdig trykt tekst på ja...

Jeg setter stor pris på å få julekort med bilder av andres barn også, og de blir tatt godt vare på.


#51

Lykketrollet sa for siden:

Det ville jeg ha syntes var veldig merkelig!

Vi sender julekort til familie, med bilde på.
Må jo benytte enhver situasjon til å skryte av ungene! :D
Jeg har sendt et julekort til kusinen til sambo også, men det er adressert til datteren hennes på 3 år. Hun leker mye med vår eldste i familiebesøk o.l.
Håper ikke hun syns det er merkelig. :flau:


#52

Anne C sa for siden:

Jeg sender julekort hvert år, men gutta på. Sender bare til folk som vet hvem gutta er. Noen får en personlig hilsen, andre ikke.



#54

Christinamor sa for siden:

Jeg sender julekort, med bilder. Sender til familie og stort sett venner med barn. Sender ut noen få uten bilde.
Tar vare på alle julekort med bilder, og har intensjoner om å få dem i album etterhvert, for det er jo koselig og moro å se hvordan ungene vokser fra år til år. Noen barn ser je sjelen, og da er det artig å få bilde av dem.

Vi har en kamerat, uten hår, som et år sendte ut bilde av seg selv MED parykk, og det var ustyrtelig morsomt. Nå har han imidlertid blitt pappa, og det er datteren som er motivet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.