Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikkehjelp - trenger teskje-forklaring

#1

Erica sa for siden:

Jeg strikker genseren Dentelle fra Dale og har nå kommet til hals/hette. Jeg leser og leser, men skjønner rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Har lagt ved den delen av oppskriften og et bilde av halsen, og håper noen kan t-skje-forklare meg dette med ikke fullt så strikke-sjargong.

Beklager om bildene ikke ble optimale!


#2

Frøy sa for siden:

Går ut I fra at omgangen din begynner bak venstre erme. Strikk til de midterste maskene på forstykket og sett disse på en maskeholder eller tråd og strikk frem til omgangstart før dubruber av tråden. Pass på at du gjør dette på en av omgangene uten felling til raglan. Fra nå av skal du strikke frem og tilbake og omgangen starter ved siden av de maskene du satt av til hals. Her skal du nå på første omgang på retten starte med å felle 3 masker, strikke og felle til raglan som vanlig og strikke frem til maskeholderen igjen, snu for å strikke vrang men også her felles det nå 3 masker I starten av pinnen. Strikk vrang til maskeholder, snu, felle 3 masker , fell raglan som vanlig, strikk til maskeholder. Snu, fell 3 masker og strikk vrang til maskerholder. Snu og nå felles det 2 masker I starten av pinnene, fell raglam, strikk til maskeholder, snu, fell 2 masker og strikk vrang til maskeholder. Nå skal det felles 1 maske i starten av hver omgang til det du er ferdig med det antallet raglan fellinger du skal ha til den str du strikker.


#3

Erica sa for siden:

Tusen takk for hjelp!

Jeg har aldri strikket med hette noen gang... Hva gjør man med de maskene som er satt av på maskeholderen da? Hvordan kobles disse sammen med de andre maskene?


#4

Frøy sa for siden:

Dette kommer nok som neste steg i oppskriften. Men antar at når du er ferdig med fellingene så skal du plukke opp i de maskene du har felt i starten av hver pinne samt ta med de maskene du satt av på holderen.


#5

Erica sa for siden:

Legger ved neste steg i oppskriften. Her skjønner jeg ikke hvordan disse 4 maskene som skal legges opp skal brukes.


#6

Frøy sa for siden:

Det er totalt 9 masker du skal legge opp 4 i starten og 5 i slutten av pinnen. Dette er nok for at 3 masker på hver side skal brukes til icord kant.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.