Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikking - noe av det kjipeste

#1

banana sa for siden:

Det er når man har strikket sin første cardigan, fulgt oppskriften til punkt og prikke, til og med klart sine første knappestolper, også mangler det garn til de 2 siste radene på knappestolpen og til felle av og sy fast knappene. Elendig, altså. Tynn silk mohair, anyone? Lys blå? Jeg mangler typisk 4-5 meter garn. Sukk. Jeg får dra og kjøpe et nytt nøste, men det er kjipt, altså.

Jeg forstår det heller ikke. Jeg har fått den i riktige mål - egentlig heller litt for liten enn litt for stor. Det burde vært nok garn.


#2

Stompa sa for siden:

Jeg kjøper alltid et nøste ekstra i alle farger. :nemlig:


#3

Frøy sa for siden:

Jeg har faktisk. Meeeeeen har ikke lappen så er usikker på partinr.
Edit: Hadde tatt bilde det er 54675 og farge 6012


#4

banana sa for siden:

Å kjøpe ekstra nøste blir fast regel fra nå av! :nemlig:

Frøy - har du! Så fantastisk! Jeg tror ikke jeg kan være så nøye at jeg bryr meg om partinummer (det er ytterst på den bakerste knappestolpen og til knappene). Men for sikkerhets skyld ringer jeg butikken i morgen og spør dem om de har riktig partinummer Hvis ikke, har du dette garnet til overs? Ville du sendt meg noen meter mot porto hvis butikken ikke har ?


#5

Frøy sa for siden:

Jeg har dette til overs og sender gjerne om du har behov. Gi meg en lyd når du har sjekket i morgen da. :nikker:


#6

banana sa for siden:

Supert!


#7

Input sa for siden:

Som strikkenoob opplever jeg dette ofte, og antar at det er fordi erfarne strikkere og folk som lager oppskrifter kanskje tillater seg en del kortere trådender i strikketøyet enn jeg gjør.

Så jeg kjøper også alltid ett nøste for mye, men ender opp med langt mer restegarn enn jeg burde da. :sparke:


#8

banana sa for siden:

De hadde ett nøste igjen i samme innfarging! Helt utrolig. Jeg bestilte 9 nøster i juni, kanskje har det 10. nøstet vært med inn til butikken og blitt liggende siden da? Da takker jeg nei til garnet ditt Frøy, men takk for at du tilbød!

Ang. lange ender; jeg kan ikke se at det skal være grunnen. I denne jakka går det 9 nøster. Tar man 20 cm "for lang" ende på hvert nøste i begge ender av garnet blir dette 3,6 m. Det er helt umulig at det skal tippe over til at man har et nøste for lite når det i utgangspunktet er over 200 m på nøstet. Det må være en annen grunn - men hvilken? Hvis jeg hadde strikket jakka 2 omganger kortere hadde jeg hatt nok garn. Men jeg synes at her er det for lite garn i oppskriften, man kunne opreret med 9-10 nøster i stedet for 9.


#9

nokon sa for siden:

Det vil gjerne vere litt individuelt kor mykje tråd ein bruker. Strikker ein stramme masker, går det mindre tråd pr. maske enn om ein strikker laust. Til gjengjeld strikker ein færre omganger før ein har strikka ein centimeter enn om ein strikker stramt. Så det er lurt å tenke på trådmengde som veiledende, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.