Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strømprisene

#1

amo sa for siden:

Hva tenker dere?
Det er kjipt når prisen akkurat nå er 532 øre pr. kw. Nå er vi «heldigvis» i en situasjon at vi klarer å betale oss gjennom vinteren, men jeg har likevell lite lyst å bruke av sparepengene til strøm…..
Tror dere det vil komme tiltak som gagner folk flest, eller tror dere vi må bare finne oss i høye priser og betale?
Jeg lander desverre på det siste…..og nå gikk 12 åringen i dusjen. :flau:


#2

millact sa for siden:

Jeg gikk for fastpris for et par uker siden. Tenker vi må finne oss i det, ja. Vi har dog tatt noen grep. Dusjer kortere og ikke daglig, fyller vaskemaskinen litt fullere, slår av lys i rom vi ikke oppholder oss i og går med tykke ullsokker inne og bruker ullpledd.


#3

amo sa for siden:

Sikkert lurt. :o


#4

millact sa for siden:

Tenker det er nå jeg bruker mye strøm og da sparer jeg penger i vinter og neste høst. Til våren/sommeren taper jeg nok på det, men da bruker vi mye mindre strøm og lever greit med å betale mer enn jeg må da. Det gir forutsigbarhet.


#5

Input sa for siden:

Hvor lenge har du bundet for, millact?

Her har vi ikke så mye mulighet til å endre vaner. Mulig vi hadde spart noen kroner på å slutte å bruke tøybleier, men det kjenner jeg sitter langt inne.


#6

Elise sa for siden:

Vi har bundet prisen for tre år. Det er jo mulig vi kommer til å angre på det senere, men for forutsigbarheten nå så føles det ok. Vi har et forbruk på 21-22 k kWh i året. Jeg husker jeg hadde fastrente på studielånet en periode. Jeg synes det var greit selv om jeg tapte på det totalt sett.


#7

millact sa for siden:

Et år, til november neste år. Lyse Energi. Tror tilbudet finnes enda.


#8

millact sa for siden:

Hvilken kwh pris fikk du da? Sikkert lav?

Min er på rett under 90 øre/kwh. Gammel enebolig. Men i mars blir det leilighet.


#9

millact sa for siden:

Jeg tror nok regjeringen tar noen grep, men ikke for oss med grei lønn.


#10

Floksa sa for siden:

Kommer det ikke løsninger for de med minst så tror jeg vi får se en del tragiske skjebner i løpet av vinteren. Vi greier en vinter med slike priser, men ikke to. Da må vi slukke lyset i fjøset. Bokstavelig talt.


#11

Elise sa for siden:

Det var mannen som fikset, usikker på om det ble 83 eller noe rundt der.


#12

Lavender sa for siden:

Jeg synes det er rart om en så stor prisøkning bare passerer. % vis stor prisøkning og lite tid til forberedelser. I mange andre saker diskuteres belastningen for familiene.

Bor selv i 100 år gammelt og dårlig isolert hus, har en andre halvpart her som ikke vil oppgradere boligmasse. Vi har gratis ved fra svigerfar da.


#13

trøtt sa for siden:

Jeg tror ikke eventuelle tiltak vil gagne "vanlige" folk.

Jeg er veldig glad for at vi bandt oss for tre år i august. Vi betaler 43 øre. Jeg er redd for at selskapet går konkurs da om prisene holder seg så høyt.


#14

Elise sa for siden:

80 øre var det visst for oss.


#15

kamp sa for siden:

Jeg må bruke sparepenger.

Siden jeg (faktisk i dag..) fylte 31 år så går jeg også ned en sats i grunnstønad i forhold til cøliaki så jeg mister også nesten 700 kr jeg har fått som følge i grunnstønad til mat da glutenfri mat er dyrere.


#16

veobra sa for siden:

Vi kommer til å få en kjemperegning. Vi bruker strøm for godt over 100,- hver dag, det blir enda mer nå som det er kaldere. Da har vi ikke spesielt høy temeratur inne og har fyrt litt nå som det er veldig kaldt. Vi klarer oss fint, men hele lønnsøkningen min forsvinner i strøm. Dette må bli helt umulig for mange.


#17

frukt sa for siden:

Jeg leier av min far, og han sponser strøm. Godt er det for hvis ikke hadde jeg gått konk. Tør ikke tenke på hvordan det er for andre med dårlig råd som ikke har gavmilde slektninger...


#18

kamp sa for siden:

Jeg lå faktisk på 132 kr selv på mandag, men det var når strømmen var på topp denne uken.
Denne mnd antar jeg det blir ca 1200+ nettleie og så mva og div på de foreløpig 750 kWh jeg hsr brukt. Så jeg aner ikke hva det blir nå..


#19

Malama sa for siden:

Dette blir dyrt ja.

Og tenåringen i opprør skjønner ikke problemet med å dusje ei en halvtime. Han må justeres kraftig.


#20

Trixie sa for siden:

Jeg prismatcher og har en avtale på 114 øre.
Så prøver vi å spare ellers. Skru av lys, fyre med ved, fyller maskinen og bruker knapt tørketrommel.


#21

millact sa for siden:

Bruker kun tørketrommel til håndklær og sengetøy.


#22

Blondie sa for siden:

Det er jo derfor disse debattene blusser opp nå. For oss som har måttet spare lenge, er det liksom ikke snakk om å installere varmepumpe eller ikke bruke tørketrommel. Vi har ikke tilgang til det uansett. (Og slektninger som bidrar har jeg aldri hatt, så det er ikke med i regnestykket).

Jeg kan nesten ikke spare mer. (Jeg koster på meg varmekabler på badet, for jeg fryser så inderlig hvis det er kaldt der). Selv i min ganske lille leilighet, blir prisen hysterisk. Dette er jo samtidig som veldig mye annet blir mye dyrere også. Det blir svært trangt for svært mange.

Jeg er heldig og kan jobbe, det finnes muligheter for å øke inntekt. Den åpenbare ulempen er selvsagt at det er fort å bli utslitt av det.


#23

Nenne sa for siden:

Det MÅ komme noen løsninger som ikke bare innebærer kanossagang for dem med dårligst råd.

Kutt i alle avgifter når spotprisen når et visst nivå for eksempel. Staten håver inn inntekter på dette og må sørge for at prisnivået er levelig for alle.


#24

Primrose sa for siden:

Jeg snakket med en veldig usjarmerende fyr høyt oppe i et kraft(strøm)-selskap forrige uke som ikke så problemet fordi folk bruker så mye penger på annet tull at de bare måtte prioritere. :gal: Veldig liten innsikt i at folk kan ha det annerledes altså. Jeg tror mange vil slite. Vi sparer strøm der vi kan men med gammelt hus har vi en enorm strømregning for november. Jeg skjønner godt at mange vil slite med flere tusen ekstra i måneden og siden vi har visst dette en stund synes jeg en løsning utover «mulig økt bostøtte til utsatte» burde vært på plass. Sikkert ikke så enkelt som i mitt hode, men jah.


#25

Blondie sa for siden:

Ja jøss, det handler om å prioritere. Jeg har en tendens til å mene at mat er litt viktig også. :nemlig:


#26

GinaK sa for siden:

Jeg har prismatchet for desember allerede. Tør ikke vente for tror de beste avtalene vil bli borte. Det skjedde i november og nå er alt helt hakkande gæli. :eek:

Så havnet på 120øre for desember. Og 0,- i fastaavgift. Får også trumfpoeng på forbruket siden vi har strøm fra Fjordkraft.
Alt hjelper.

Spurte hva snittprisen i november ble og han svarte 125 så venter spent på regningen.

Dere har jo fått veldig lav avtale. Så bra. Jeg bor i Oslo og siden jeg ikke slo til i høst så er dette nestbest. Men det har blitt sagt at man må være obs på snittprisen og ikke inngå langvarig fastavtale på høy ørepris.


#27

GinaK sa for siden:

Næsj. :eek: Vi bruker nesten aldri penger på tull og siden mars2020 har vi såogsi ikke vært ute på noe, svært lite shopping og ingen ferie så har spart helt sykt med penger. Nå har vi heldigvis hatt jobb hele tiden da og trengs hos svigermor daglig og hos min mor svært ofte så synes det er vanskelig å dra vekk over natten.
Har økt matutgiftene veldig da. Har TrunfVisa og har hatt regning på 14tusen men vi spiser all mat hjemme nå.

Ang strømregningen så sjekk linjene og ring og slett strømforsikring og annet tull. Du trenger bare en stømpris og fastleddet, dette får du ikke gjort noe med.
Og om du har høy ørepris så ring og be om spotprisavtale. Da kan du prismatche, som det heter, hver måned. Det vil si at du beholder stømselskapet ditt men sier at du vil ha lik prisen som andre strømselskap tilbyr.
Det er ikke vanskelig.
Jeg har trodd at strøm er noe man bare betaler men kom over facebookgruppen "Prismatch" i sommer og har spart masse, masse. Sjekk og les deg opp. :digger:


#28

Input sa for siden:

Det er jo en holdning som går igjen veldig hos veldig mange, når vi snakker om utfordringer knyttet til vanskelig økonomi. Og hvis man til slutt anerkjenner at det er en reell utfordringer, er det ofte noe man burde tenkt på før man valgte å få tre barn, bli enslig, velge et yrke med lav lønn, bosette seg i et dyrt område osv. Og om ikke det er slagkraftig nok, skal man også huske på at man er ekstremt heldig som bor i ett av verdens rikeste land hvor staten ordner opp når man selv er dum. Og når holdningen er der, at man enten prioriterer feil , har tatt dårlige valg før eller ikke er takknemlig nok, blir viljen til å hjelpe dessverre veldig liten. :(


#29

amo sa for siden:

Bør være så enkelt. :knegg: Jeg er helt enig, og dette går utover vanlige folk. Det er få som har tatt høyde for det prisnivået så er på strøm nå, og for mange vil dette velte tuen. Hvordan skal vi definere utsatte? uføre, nav, men hva med alle de som har lånt det ekstra til hytte, litt for dyr bobil? Et forbrukslån til oppussing?Det er mange i den kategorien som også vil slite og kommer man da inn i en vond spiral vil økonomien rakne ganske snart....


#30

Input sa for siden:

Folk som har lånt til hytte eller bobil, eller tatt opp forbrukslån til oppussing er ikke utsatte. Vi kan ikke utvanne dette begrepet. Det er selvfølgelig viktig at disse også har mulighet til å få hjelp dersom økonomien blir vanskelig, men da i form av råd om å selge hytta eller bobilen, samle forbrukslån osv. Fordi vi vet at vanskelig økonomi har store konsekvenser, både på individ- og samfunnsnivå. Men det er noe helt annet enn at disse skal inkluderes begrepet fattige/utsatte.



#32

Lavender sa for siden:

Kan jo også si det sånn at mange voksne er ikke flinke med privatøkonomien. Men de klarer seg med litt slack og flaks. Kanskje helt til strømregningen blir + 50%. Dyrt for mange barnefamilier, noen er allerede rammet av arbeidsledighet eller gjeld etter inntektstap siden Mars 2020.

Mamma var knipen på penger i alle retninger, aldri ekstra lån, ferie, sport eller fritid. Men disse a-konto regningene for strøm kostet henne nattesøvnen fra Januar til Mars. Nå er det dyrere for folk.

Jeg har lest overskriften om at det blir dyrere, men lite om hvor mye dyrere, og ikke tidsnok til å skape sammen penger, bli enig med andre halvpart om å få byttet paneler og få isolert huset. Det er dessuten mangel på byggevarer og høye priser på disse.


#33

millact sa for siden:

Sirdal kommune i Agder gir 3000 kr pr innbygger (må være registrert som bosatt der i dag) slik at en familie på 4 kan få 12 000 kr. Kanskje andre kommuner følger etter?

I dag har vi fyrt i peisen. Det gav god varme. Jeg er en pyse når det kommer til peis, redd for pipebrann, men varmepumpen klarer ikke holde det varmt nok. Må nok ta inn mye ved i morgen og bruke peisen mye mer fremover.


#34

Millen sa for siden:

Om du ikke fyrer for hardt, unngår du pipebrann. :erfaren:


#35

millact sa for siden:

Får ta det rolig. Orker ikke fryse mer og har ved liggende. Bare dumt å ikke bruke den.


#36

kamp sa for siden:

Jeg kommer ikke til å like regningen som kommer nå.
Jeg har ikke brukt mye penger på julegaver heller. Men det har vert en del uforutsette utgifter nå så nei hmf.


#37

amo sa for siden:

Eg glømte å slå av steikeovnen,så den har stått på 200 gr i heile natt….:gaaah:


#38

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Tibber nå om dagen. Veldig greit å sjekke forbruket dag for dag, så jeg ser hvordan ulike ting slår ut. (Som hvor dyrt det er ha stekeovnen på hele natten :knegg: ) Greit å forstå (for min del) at panelovnene ned en grad betydde veldig mye mer enn varmekablene. Og at det er billigere å gå ut og spise middag fremfor å lage middag selv på de dyreste dagene er et helt elendig råd fra avisene.


#39

zinatara sa for siden:

Kan rapportere om at jeg nylig har fått installert varmepumpe og måtte vente over 2 måneder på installasjon. Jeg bor på et sted uten veldig høye strømpriser og bestilte i September, så vil tro at det ikke er kortere ventetid på denne tiden av året og der strømprisene er høye.


#40

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg bestilte i går, og det var drøyt to ukers ventetid. I Oslo. Men det var vanvittig trykk, sa de.


#41

zinatara sa for siden:

Det er mulig det ikke lønner seg å bo på bygda når det gjelder sånt ja. Var iallefall veldig godt å få byttet ut en gammel ueffektiv en med en ny.


#42

IzziCreo sa for siden:

Jeg meldte både hus og hytte over til Tibber for en uke siden, så om en ukes tid er vi forhåpentligvis i gang. Akkurat de tingene du nevner her er grunnen til at valget falt på dem. En super app som viser klart hvor innsparingen kan gjøres. Vi har fjernvarme i rekkehuset, men skal bli finfint å kunne se med det blotte øye hva som faktisk trekker. Det er jo der man har endel å hente miljømessig, så det er motivasjonen vår. Et mer bevisst forhold. Vi fyrer med strøm på hytta (panelovner), så det blir også spennende å se.


#43

Shun sa for siden:

Jeg sitter i styret i et større OBOS-borettslag, og har nettopp vært med på styrevedtak om å øke fellesutgiftene med 10 %.
Vanligvis øker vi fellesutgiftene med konsumprisindeksen + 0.2 %.

Det er blant annet fordi varmtvann er en del av fellesutgiftene.
Vi må også doble prisene i fellesvaskeriene.

Jeg har kontrollert og godkjent de kvartalsvise strømfakturaene, og får lyst til å drive folkeopplysning om hva strømforbruket faktisk koster.

Jeg har foreslått fremtidige investeringer som solfangere på alle blokktakene, og å diskutere felleskostnadsmodellen.


#44

star sa for siden:

15% her hvis jeg leser riktig. :sukk:


#45

Blondie sa for siden:

Jeg er også fornøyd med Tibber, men det sved å få dagens regning. Den er det dobbelte av vanlig. :sukk:


#46

star sa for siden:

Får dere faktisk forbruk på de ulike tingene hos Tibber, eller er det estimert bruk?


#47

Elise sa for siden:

Nei, en får grafer som viser forbruk fra time til time. Jeg ser da tydelig at grafen blir mye høyere på det klokkeslett 16-åringen dusjer, enn når jeg dusjer. Uansett når på døgnet det er, og uavhengig av hvor mye annet som står på.


#48

star sa for siden:

Og det uten noen ekstra dings?


#49

Elise sa for siden:

Her er et konkret eksempel hos oss, hvor jeg har dusjet i 7-tiden og datteren i 20-tiden.


#50

Elise sa for siden:

Ja, ekstra dings trenger du bare for å få se akkurat hvor mye du bruker NÅ. Time for time har du nok kanskje allerede tilgang til hos nettleverandøren?


#51

Input sa for siden:

Er det noe spesielt med grafen fra Tibber? Jeg får også sånn graf fra Los. Er ikke det vanlig?


#52

veobra sa for siden:

Jeg har app både fra Hafslund og Elvia. Begge viser forbruk time for time. Jeg kunne se estimert pris pr døgn før, det har forsvunnet. Jeg ser godt at vi er på hjemmekontor med ovner på på dagtid.


#53

Input sa for siden:

Her er en graf fra oss. Det synes veldig godt at vi er hjemme hele dagen, ja. :sukk:


#54

Elise sa for siden:

Som jeg skrev i #50 så har jeg iallfall info om time-for-time forbruk på nettsidene til min nettleverandør, men det er mer praktisk å ha det i app som også informerer om strømpris fra time til time. Men jeg har ikke skrytt spesielt mye av Tibber, jeg svarte bare på spørsmålene som kom. :jupp:


#55

Input sa for siden:

Det som gjør vondt er grafen som viser pris for 2021 kontra 2020. Strømmen har vært dyrt i hele år.


#56

Malama sa for siden:

Jeg får en tilsynelatende sånn graf fra Wattn (tidliger Tafjord kraft), men den er estimert utfra når den mener at det er vi pleier å bruke mest og minst. Mulig den blir reel sånn dagen etterpå eller noe.

Jeg skulle gjerne hatt en reel graf. I alle fall neste år når de sier at nettleien blir basert på hvor mye man bruker. Da er det jo et poeng å irl vite eksakt hvor mye så vi kan holde oss under grensene? (noe ala det wattmeteret vi hadde på kjøkkenet når jeg var lita)

Tenker innmari mye mer på strøm enn for bare en mnd siden (vi var jo lenge spart for "sør for sognefjorden prisene") og virker ikke som det skal bli uvesentlig med det første.


#57

Input sa for siden:

Ja, enig i at app er praktisk! Det har vi også. Men tror ikke den viser hvor mye vi bruker akkurat nå, nei.


#58

Kaprifol sa for siden:

Jeg har Glitre energi, kan se forbruket i app fra dem. Så sjekker jeg appen til Nord pool for å se når jeg skal sette i gang vaskemaskinen.


#59

star sa for siden:

Jeg har strømpris time for time, men bare graf for hele dagen.
Jo, på nettsiden ser jeg det.
Har ikke mulighet for ekstra dings tror jeg.


#60

Input sa for siden:

Hva er den ekstra dingsen og hvor skal den være?


#61

star sa for siden:

En måler som viser forbruket i sanntid.
Kobles til måleren. Men hos meg er ikke den inne hos meg selv og wifien når nok ikke ut dit.


#62

Kaprifol sa for siden:

I Glitreappen ser jeg forbruket dag for dag, en søyle per dag.

Det går an å skaffe en dings som skal kobles på HAN-porten i de nye AMS-strømmålerne. Denne porten må man be netteier om å åpne.


#63

Nenne sa for siden:

Kommentar her med gode oppsummeringer av situasjonen.

Den er nok ikke 100 % balansert, det er en kommentarartikkel, men problemene er listet greit opp og løsningene spør du meg.


#64

Retz sa for siden:

Jeg pleier å sjekke i etterkant hvor mange kWh jeg har brukt dagen før, bare for å sjekke at jeg ligger greit an på 10-11 kWh. Med de grepene jeg har gjort for å senke kostnadene, så er det ikke så mye å hente på å finzoome meg inn på billigste tidspunkt for å kjøre oppvaskmaskin/vaskemaskin. De blir uansett bare kjørt ca én gang i uka.


#65

kamp sa for siden:

Så langt ned kommer jeg ikke uansett hva jeg gjør.
Ligger alltid på rundt 20 kWh her.

Må ha noe varme. Andre fryser her inne men jeg syns nå det er ok.


#66

Malama sa for siden:

Ehh, vi ligger på 80-90 khw pr dag vi.

Har et eldre hus da, men 10-20 er ikke mulig å komme ned i.


#67

mkj sa for siden:

Man kan nok ikke sammenligne strømpriser slik. Stor forskjell fra hus til hus, og enda større forskjell fra hus til små leiligheter.

Vi ligger mellom 60 og 70. Har blitt bevisste, men vi har det ikke kaldt. Har brukt ganske mye ved da. Men fyrer nå bare de dagene det er kaldere enn 5 minus. Mildere enn det så bruker vi bare varmepumpe. Holder mye jevnere temperatur.


#68

Appelsin sa for siden:

Jeg lurer på hva som bruker minst strøm - å ha varmekabler på i kjellerstua hvor mellomste sover med åpent vindu - eller ikke ha varmekablene på, men varme rommet med "oljeovn" når han står opp og lukker vinduet?
Noen som vet?


#69

meisje sa for siden:

Jeg bruker LOS appen til å se når på dagen jeg kan kjøre oppvaskmaskin ( settes stort sett igang ca kl 2230 fordi vi ikke ønsker å kjøre den på natten når vi sover, jeg sitter oppe til maskinen er ferdig) vaskemaskin etc. Det som drar forbruk hos oss er dusjing og oppvarming. Jeg ser dagens prisen uten forbruk og så sjekker jeg gårsdagens forbruk hver morgen. Jeg har satt ned innetemperaturen til 18 grader på dagtid og kler på meg på hjemmekontoret. Igår klarte vi å komme ned i forbruk på 62 kwh fordi vi fyrte i ovnen på kvelden selv om det bare var ca 0 grader ute. I desember hadde vi generelt et mye høyere forbruk. Regningen i januar ligger ann til å bli lavere enn desember, og det pleier å være slik at januar forbruket ligger 10-20% over desember.


#70

meisje sa for siden:

Jeg vil tro at det å sove med vinduet åpent med varmekabler på, bruker mere strøm enn å slå på en ovn når man er våken med vinduet lukket. Jeg ville testet det ut.


#71

millact sa for siden:

Jeg byttet til fastpris i november og tenker ikke over når vaskemaskin osv settes på; det er deilig å slippe å planlegge. Men, vi slår fremdeles av lys i rom vi ikke oppholder oss i, varmepumpen står på 20 døgnet rundt og varmekablene på badet står på bare litt.


#72

millact sa for siden:

Enig. Det er nok penger rett ut av vinduet å ha på varmekabler med åpent vindu.


#73

Polyanna sa for siden:

Det tror jeg kommer mye an på hvordan kablene er lagt, og om det er isolert under. Kan du teste noen dager, måle forbruk og se om det er en systematisk forskjell?


#74

Appelsin sa for siden:

Jeg kan prøve å teste, hvis utetemperaturen har planer om å være litt stabil. Det er i dette rommet de spiller og henger på dagtid, og det blir helt usannsynlig kaldt når kablene er av og vinduet åpent hele natten, og tar nok en del energi å varme opp igjen. Men jeg er veldig i tvil om hva som er lurt (eller, det vil si minst dumt :knegg: ).


#75

tink sa for siden:

Kan du kombinere det? Slik at dere holder en fast, men lavere, minimumstemperatur med varmekablene, og fyrer opp ekstra med oljeovn for henging på dagtid?

Jeg har forresten vent meg til å sove med lukket vindu etter 20 år med allergimann, og diverse støykilder utenfor vinduet (elv eller trafikk). De siste 10 årene har vi hatt balansert ventilasjon i alle rom pga støytiltak knyttet til trafikkutbygging - det hjelper veldig på følelsen av innestengt luft.


#76

Mex sa for siden:

Det var en god artikkel som tar for seg store deler av bildet.
Men jeg opplever lite interesse fra politikerne til å gjøren noe med dette. Feks å sette en makspris på strøm som selges i Norge.


#77

GinaK sa for siden:

Strømprisen er ikke så værst i dag, har jeg sett så det blir en klesvask etter klokka 22. :o. Må innrømme at jeg planlegger etter strømprisen.
Det funker jo og jeg er hjemme så det går helt fint.
Det er jo sånn det skal legges opp til etterhvert. At forbruket skal spres utover dagen og uka.


#78

Polyanna sa for siden:

Hvem skulle betale det overskytende, tenker du?

Jeg tenker fortsatt at det er veldig bra at vi har pris som en mekanisme når det er lite kraft totalt sett. Alternativet er rasjonering.

Men vi må få på plass skikkelig gode måter å få snudd de midlertidig kraftig økte kraftinntektene målrettet dit de trengs:

  • Den flate kompensasjonen til "alle", som tar den verste toppen
  • En total skroting/omforming av Enova, og superrause ordnigner for enøk-tiltak, med en behovsjustert skjevhet (jo lavere inntekt, jo større støtte.) . Men skrell vekk det helt HÅPLØSE byråkratiet som finnes nå. Nye vinduer over en viss energiklasse? Enøk og solid sponset, uansett hvorfor du bytter. Svært få bytter vinduer for gøy. Samme med isolasjon. Varmepumper. Tenk om man kunne fått dyttet ut gratis varmepumper til alle de husholdningene med så lav totalinntekt at de aldri kan få til å installere det, selv om det "lønner seg". Det ville virkelig monnet!

#79

Malama sa for siden:

Vi bør bytte vinduene i huset. Det er slett ikke for GØY nei...


#80

Mex sa for siden:

Jeg tenker at vi fint kunne ha operert med en kraftpris innad i Norge med en makspris, og samtidig regulert hvor mye vi kan selge ut av landet, slik at vi ikke blir sittende med et kraftunderskudd.

Ellers er jeg helt enig. Slik Enova ordningene fungerer så er det jo bare tullete. Spiller det noen rolle hvem som putter glava i veggene liksom?


#81

Kaija sa for siden:

Her blir det også kveldsklesvask og oppvaskmaskinkjøring etter laveste strømpris nå. Når dusjer jeg for at tanken skal varmes opp på rett tid, tro. :lol:


#82

Retz sa for siden:

Dette minner meg om da jeg var på besøk hos gamletanta i Italia på 70-tallet. Hvis jeg ønsket å dusje så måtte jeg gi beskjed dagen før så hun kunne skru på varmtvannet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.