Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pepperkakelim

#1

amo sa for siden:

Er det mulig å kjøpe ferdig på butikken? Samme med sånn hvit man pynter med?


#2

celebelen sa for siden:

Jepp. Jeg har kjøpt "Baking glue" fra Dr. Oetker, tror det var fra Oda.


#3

Stompa sa for siden:

Ja, og mannen til ei venninne som lager voldsomme kreasjoner hvert år, bruker baking glue og sier at det funker som bare det. :jupp:


#4

amo sa for siden:

Dr.Oetker, here I come. :)


#5

Charlie sa for siden:

Kan bruke vanlig limpistol, også. :knegg:


#6

Millen sa for siden:

De finnes overalt.


#7

Tjorven sa for siden:

Snuppa sier at baking glue ikke smaker like godt som knekk, så hun insisterer på knekk. Godt hun har blitt stor og kan gjøre jobben selv; vaskejobben også. :knegg:


#8

Nextlife sa for siden:

Baking Glue er sånn passe spør du meg. Det smaker ikke godt, det tar litt tid før det limer så man må sitte å holde flatene sammen, og på større, tunge konstruksjoner kan det skje at det ikke er sterkt nok og driten raser sammen #smerteligerfart


#9

Stompa sa for siden:

Men spiser dere pepperkakehusene? De står jo gjerne framme i flere uker og blir fulle av støv. Jeg skal lage i år, og vi kommer til å kaste det. Så jeg trenger bare noe som holder det sammen.


#10

amo sa for siden:

Jeg har kjøpt en boks med kjeks, mener den kostet 45 kr. på Spar og da er boksen full av små minihus man kan sette sammen og dekorere. Genialt, synes jeg. :knegg:


#11

Nextlife sa for siden:

De spises. :nemlig:
Jeg lager med barnebarna, og de får konstruksjonen med seg hjem, og har fest i romjul eller rett over nyttår med venner. Da knuses konstruksjonen med de 3-4-5 kg med melis og par kilo med godis går ned på høykant. Litt støv er visst ingen hindring. :knegg:


#12

star sa for siden:

Selvsagt spises det. :nemlig:
Mitt står i et glassskap, men det hadde ikke spilt noen rolle. :knegg:

Bruker baking glue. Gidder ikke knekk. Melis oppå der igjen.


#13

Syrinx sa for siden:

Knusing av pepperkakehus på nyttårsaften og ja, de spises. Stor stemning. Jeg tror ikke det ørlille drysset (vi har det ikke så gullende rent her, men det er begrenset hvor mye støv som legger seg på noen uker) støv gjør noe som helst.

Jeg fikk opp reklame for støtteklosser til pepperkakehusmontering her om dagen forresten. En kloss i hvert hjørne. Vet ikke om den var laget av pepperkakedeig eller hva, men tror fort det kan være til god hjelp i monteringen.


#14

GinaK sa for siden:

:hjerteøyne:
Tusen takk for tips. Høres fint ut.
Vi spiser også pepperkakehuset men det er noen år siden jeg lagde nå. Fikk akkurat opp minne på FB at det er 3 år siden vi bakte pepperkaker sammen. Har store gutter da.
Nå har vi barnebarn på 8 og 2 år, + en lita på 4mnd, så har kjøpt pepperkakedeig så vi skal trille ut når de kommer på søndag. :)


#15

Lavender sa for siden:

Enig. Jeg smelter sukker i jernpanne, ikke en jobb for barna. Ellers er melis med eggehvite til å stole på. Se detsøteliv eller Trines for blandingsforhold.


#16

amo sa for siden:

Men hva er det optimale å ha melisglasuren i for å dekorere kunstneriske små kunstverk?


#17

Molly sa for siden:

Jeg bruker engangs sprøyteposer fra Cacas.


#18

Myria sa for siden:

Enig. Jeg synes knekk er null stress. Det stivner raskt, smaker godt og holder alt godt sammen. Vi spiser pepperkakehusene våre.


#19

Malama sa for siden:

Ja, vi spiser det. Men vårt står ikke i ukesvis fa, det pyntes et godt stykke uti desember (det drøyeste er et året jeg fikk minstemor, da pyntet ungene pepperkakehus sammen med besteforeldrene mens jeg var på sykehuset for en sjekk grunnet vannavgang, altså... julaften formiddag. )
Det knuses nyttårsaften. Mao står det 1,5-2 uker sånn vanligvis. Og det spises.

Om det skal kastes kan du bruke limpistol. Det utgår med høye kneløft hos oss.


#20

Tjorven sa for siden:

Vi spiser vårt hus. Det bygges ganske seint i jula, og knuses på nyttårsaften. Det er sikkert støvete, men ikke mer enn at vi overlever.


#21

Syrinx sa for siden:

Ziplock-posene fra IKEA er gode.


#22

Lavender sa for siden:

Melis og eggehvite. Fin å jobbe med, sklir ikke ut. Tips fra kollega som er kokk og konditor og som er oppe natten for å dekorere pepperkakehus i fred.


#23

amo sa for siden:

Et siste spørsmål...om dere skjønner har jeg stoooore ambisjoner om å få mange flotte, fine små veldekorerte pepperkakehus som pynt i stuen min. :knegg:
Dekorerer dere før dere limer husene sammen?
Altså jeg tenker designerdekorerte, fantastiske kunstverk, ikke nonstop og seigemenn.....:flau:


#24

star sa for siden:

Dekorerer først ja.
Vi bruker bare nonstop og vi har visse regler på hvordan det skal se ut. :sparke: :knegg:


#25

Miss Norway sa for siden:

Smeltet smørbukk er genialt synes jeg da. Ikke brenner man på seg brannsår og smaker supergodt. Ikke helt superlimhold, men godt nok.


#26

Myria sa for siden:

Det er lettest å få pene dekorasjoner hvis du gjør det før du setter sammen huset. Glasur laget av melis og eggehvite blir helt stivt (mens glasur av melis og vann ikke stivner på samme måte) så da er det lett å sette sammen husene etter dekorering uten at du ødelegger glasuren. :jupp:


#27

safran sa for siden:

Smeltet Smørbukk er det eneste som blir brukt her i huset etter at jeg fikk det tipset. Aldri mer brente fingre, skjeve hus og banning etter det.


#28

Obelix sa for siden:

Værste mølet jeg har vært borti. Neste år blir det knekk igjen.


#29

Isprinsessen sa for siden:

Bruker knekk eller baking glue. Varmer ofte baking glue tuben i varmt vann.
Om jeg bruker knekk synes jeg glasuren jeg pynter med blir misfarget om den er i kontakt med knekk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.