Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Før julen ringes inn - 2

#1

Kalenderpiken sa for siden:

[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON

    1. årgang -

2

[1 Heilo] [2 Nenne] [3 Mex] [4 Fersken] [5 Che] [6 Toffskij]
[7 Tjorven] [8 Blånn] [9 ingling] [10 oslo78] [11 Tallulah] [12 Skilpadda]
[13 Pøblis] [14 amo] [15 Floka] [16 Dali] [17 tink] [18 daffy] [19 vixen]
[20 Taien] [21 007] [22 annemede] [23 Maverick] [24 celebelen][/CENTER]

I år skal jeg prøve meg på noe helt annet enn tidligere. Jeg skal dele en oppskrift som prøvde for første gang i fjor. Den var en stor suksess blant oss voksne. Jeg tror denne kan falle i smak for flere og med så tidlig luke håper jeg denne kan bli inspirasjon for noen selvlagde julegaver.

Trinn 1:

Du trenger:

  • 3 appelsiner
  • 2 dl sukker
  • 1 ½ dl vann

Skrell appelsinene og del skallet i passende lengder. Fjern alt av det hvite fra skallet. Kok opp appelsinlengdene i vann. Skift vannet tre ganger, og kok opp for hver gang. Tilsett sukker og vann og kok forsiktig i ca. 15 minutter. Hell av vannet, og damp appelsinlengdene tørre. Legg dem på et bakepapir. La dem avkjøles før du ruller dem i sukker. Del i små biter.

Dette blir veldig mye! Mye mer enn du trenger, så det går an å redusere oppskriften.

Appelsinskallene kan brukes til mye forskjellig. For eksempel som pynt på ostekake (gjerne med bunn av pepperkaker) så blir det litt julete sving på den eller på pepperkakemuffines med kanelostekrem. Det finnes sikkert andre bruksområder også, og de kandiserte skallene kan ligge i tett boks i kjøleskapet i flere måneder uten å bli dårlige.

Trinn 2:

Du trenger :

  • 1 rull marsipan (jeg bruker lilla Odense)
  • 1 appelsin
  • 3 ss Cointreau eller annen sitruslikør
  • 200 gram sjokolade (minst!) Bruk kokesjokolade, så mørk du vil.

Ha en marsipan i en bolle sammen med Cointreau. Riv skallet fint av en nyvasket appelsin, og ha i sammen med likøren. Rull ut små kuler og legg ut over på et bakebrett. Smelt sjokolade i vannbad, og dypp marsipanen i sjokoladen. Før sjokoladen stivner pynter du med små biter av kandisert appelsinskall. Sett til avkjøling. Oppbevares i tett boks eller glass, helst i kjøleskapet, men i hvert fall kjølig.


#2

him sa for siden:

Nam! For ei fin luke! :D


#3

tink sa for siden:

Ohh, namnam! Dette var veldig inspirerende. Frister veldig å prøve å lage noe ekstra godt til jul i år. Takk for en sukkersøt og fristende luke! :nam:


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg elsker å få juleoppskrifter fra andre. Takk for bra luke!


#5

nolo sa for siden:

Dette fikk jeg lyst til å prøve! Tusen takk for oppskrifter. :hjerter:


#6

Heilo sa for siden:

Oooh, dette så veldig fristende ut!

Lurer litt på denne setninga: "Ha en marsipan i en bolle sammen med Cointreau." Bør man dele opp marsipanen i biter først for å gjøre det enklere å blande sammen?


#7

Nenne sa for siden:

Du må elte sammen væsken og marsipanen, så oppdeling i biter gjør det enklere å få samlet alt sammen.

Jeg må tilstå at dette gikk fryktelig fort i går for jeg var seint ute.

Men det enkleste er altså å løse opp appelsinskallet i likøren og så elte det inn i marsipanen.


#8

celebelen sa for siden:

Dette høres godt ut!


#9

Selma sa for siden:

Nam, dette hørtes godt ut! Takk for fin luke!


#10

Blå sa for siden:

Det høres veldig godt ut. Takk


#11

gnuri sa for siden:

Nam hørtes godt ut! Takk for fin luke :klemme:


#12

Pamina sa for siden:

Det hørtes godt ut!


#13

Mex sa for siden:

Takk for fin luke! :D


#14

Polyanna sa for siden:

Å, dette så godt ut! Hvordan damper du dem tørre?

Og er det appelsinskall fra del 1 du bruker ytterst på kulene i del 2?


#15

Palmen sa for siden:

Det lurte jeg på også, Poly, hvordan dampes de tørre?

Ser godt ut, takk for god luke!


#16

Nenne sa for siden:

Du bare heller av vannet og lar dem ligge i den varme gryta og dampe av seg og kjøles litt ned før du ruller dem i sukker.

Ja, det er disse som brukes til pynt. Hvis det er lange "stenger", som på bildet, deler jeg dem enda mer opp og har på tre-fire små biter oppå kulene.


#17

007 sa for siden:

Takk for fin og julete luke, Nenne.



#19

Fersken sa for siden:

Det så godt ut! :nam:


#20

Kirsebær sa for siden:

Takk for fristende luke! :hjerter:


#21

Polyanna sa for siden:

Takk for teskje. :knegg:


#22

Karamell sa for siden:

Så godt det høres ut! :nam:


#23

Dali sa for siden:

Den marsipanen må jeg lage! :nam:


#24

Svanen sa for siden:

Dette hørtes godt ut!


#25

Tallulah sa for siden:

Kult! Takk for oppskrift, jeg har noen som sikkert vil like dette som en juleoppmerksomhet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.