Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket tilbehør har du til risengrynsgrøten?

Hvilket tilbehør har du til risengrynsgrøten?

  • Sukker
    0 stemmer
  • Kanel
    0 stemmer
  • Meierismør
    0 stemmer
  • Margarin
    0 stemmer
  • Rosiner
    0 stemmer
  • Fårepølse eller annen pølse
    0 stemmer
  • Spekeskinke
    0 stemmer
  • Flatbrød
    0 stemmer
  • Annet- spesifiser
    0 stemmer
#1

daffy sa for siden:

Ja, kjeder meg litt i kveld ...


#2

syllan sa for siden:

:knegg:

Sukker ,kanel å så varierer det mellom meierismør å margarin..kommer ann på hva jeg har hjemme:)


#3

Michayla sa for siden:

Sukker, kanel og meierismør. Gubben liker å ha i rosiner grøss

MÅ ha rød saft ved siden av. Risgrøt og rød saft hører sammen.


#4

Mams sa for siden:

Sukker, kanel og margarin.


#5

Nabbe sa for siden:

Sukker, kanel og margarin.

Noen ganger har jeg en banan oppi, det er grådig godt!


#6

Dixie Diner sa for siden:

Margarin rører jeg ikke i med ildtang engang. Her går det i sukker, kanel og meierismør.
Skjønner ikke at det går an å ha spekemat til risengrøt, men folk har jo alle slags rare matvaner. Rosiner er forresten godt i grøten, men jeg kommer aldri på å ha det i.


#7

Sitron sa for siden:

Sukker, kanel og margarin.

Hadde det derimot vært rømmegrøt eller semulegrynsgrøt, så hadde jeg i tillegg gjerne hatt spekemat til.


#8

Carrera sa for siden:

Sukker, kanel og meierismør, og så må jeg ha noe salt til. Blir som oftest morrpølse.


#9

Miss Norway sa for siden:

Her kan jeg faktisk signere absolutt hvert eneste ord! :riktig:

#10

Evita sa for siden:

Sukker, kanel og margarin.


#11

Go\jenta sa for siden:

Ååå...nå fikk jeg vanvittig lyst på risengrynsgrøt!!:ja:

Selv pleier jeg kun å ha kanel og sukker på.:) Tror jeg må lage meg litt i morgen.....


#12

Maz sa for siden:

Sukker, kanel og smørøye. Margarin er ikke smør.


#13

Elisabet sa for siden:

Må ha sukker, kanel, smør (margarin), morpølse/snackpølse/viltpølse og rød saft. :)


#14

Mor til 4 sa for siden:

Må ha sukker og kanel. det greier seg egentlig, men noen ganger med margarin.

Skal spise risengrynsgrøt i barnehagen i morgen tidlig. de har grøt i stedet for adventsfrokost i år. Og jeg er ikke lei meg for det for jeg synes risengrynsgrøt er veldig godt.


#15

Tinka sa for siden:

Sukker, kanel og margarin.


#16

Kaktus sa for siden:

Sukker, kanel og smørøye.

Rød saft til. :jupp:


#17

Divine sa for siden:

Sukker, kanel og smørøye i grøten. Grautpinn ved siden av bestående av kokte poteter, flatbrød, rømme og morrpølse.


#18

Alfa sa for siden:

Sukker, kanel og mår :saknar mår i pollen:


#19

Kaija sa for siden:

Sukker, kanel, smør eller margarin, rosiner, en rømmeklatt og selvfølgelig en skoldet mandel hvis det er julegrøten det er snakk om.


#20

Angelique sa for siden:

Bruker sukker,kanel og meierismør.
Rød saft ved siden av, gjerne solbærsirup.


#21

Mamma Rosa sa for siden:

Sukker, kanel og margarin.


#22

Røverdatter sa for siden:

Sukker, kanel og margarin.

Men vi har nesten aldri risgrøt siden jeg er den eneste i familien som både elsker det og ikke får mageproblemer.


#23

Fibi sa for siden:

Sukker, kanel og smør.

Spekeskinke og flatbrød til? :eek: Er det vanlig?


#24

Canisa sa for siden:

Til vanlig har vi sukker, kanel og smør/margarin, men innimellom spiser vi spekemat til. På søndag skal vi ha "sette-ut-grøt-til-nisse-fest" med venner og venners barn, så da blir det litt ekstra til grøten.
Når vi har spist grøt går vi ut i skogen og setter ut grøt til nissen før vi koser oss med gløgg og pepperkaker i grillhytta.


#25

Honda sa for siden:

Mann og turbo spiser kanel,suker og smør på grøt.

Jeg spiser ikke grøt


#26

MokkMokk sa for siden:

Sukker, kanel og smørøye (meierismør, selvsagt).


#27

Tammen sa for siden:

Som regel bare: sukker, kanel og meierismør, så svarte dette.
Men synes også rosiner er godt til (ikke i JULEgrøten da må vite) og salt spekemat etter grøten er satt til livs (grautpinn). dIGG!!


#28

Labolina sa for siden:

Har sukker, kanel og smør.


#29

Veronal sa for siden:

Sukker og kanel og gjerne rød saft. Smør og margarin er begge deler æsj. Ut over det liker jeg bare 2 skjeer grøt om gangen sånn ca. 1 gang i året.


#30

Filifjonka sa for siden:

Sukker, kanel og smør. Ikke margarin. Rød saft, helst rips. Ikke veldig glad i grøt, så det holder med en liten porsjon en sjelden gang.


#31

Enhjørning sa for siden:

Sukker, kanel og margarin.
Og som drikke til er melk det eneste som duger!


#32

Fara sa for siden:

Jeg bruker sukker, kanel, melange, spekemat, rosiner og litt melk i kanten. Jeg er ikke så altfor glad i grøt så derfor kamuflerer jeg den godt:knegg:


#33

Camomilla sa for siden:

Sukker og kanel.
Ved siden av må jeg ha solbærsaft.


#34

trøtt sa for siden:

Sukker, kanel og melkefritt smør.


#35

Søster sa for siden:

Sukker, kanel, margarin og röd saft.


#36

Sokk sa for siden:

Sukker, kanel, meierismør og rosiner, samt rød saft (rips/bringebær er best!). Spiser gjerne spekeskinke ved siden av hvis jeg får det servert, men pleier ikke å ha det her hjemme.


#37

Susse sa for siden:

Sukker, kanel, margarin og hjemmelaget kirsebærsaft.

Vi skal ha grøt i morgen, jaggu skal jeg kjøpe litt god skinke og fenalår attåt :jippi:


#38

løve70 sa for siden:

Sukker, kanel og meierismør :)


#39

Shakira sa for siden:

Sukker, kanel og smør.


#40

Kate sa for siden:

Sukker, kanel og meierismør.


#41

Dixie Diner sa for siden:

Din ugravide dumming. :sur:


#42

Carina83 sa for siden:

Bruker sukker, kanel & smør på grøten.


#43

Vito sa for siden:

Sukker, kanel og smør

Gubben har rosiner i urk


#44

Albertine sa for siden:

Jeg husker grøtlørdagene sammen med besteforeldrene mine. Bestefar strødde på kanel og sukker, helte smeltet smør over og fordelte skiver hardkokt egg utover. Ikke helt rett i hodet, nei.


#45

Dixie Diner sa for siden:

Egg?? Den var sannelig ny, ja.


#46

~TM~ sa for siden:

Kanel og sukker, og i glasset ved siden av skal det være rød saft!


#47

liefje sa for siden:

Sukker, kanel og saltet meierismör ogsaa det aller beste: Pepperkaker fra Ikea som er blött litt opp i vann og saa lagt paa gröten slik at de smelter oppaa den. :sikle:


#48

Beckett sa for siden:

Her i huset bruker vi sukker, kanel og margarin, evt. meierismør. "Stakkars" poden får ikke sukkeret, så det må vi voksne snike på grøten bak grøt-gryta. :knegg:


#49

Palmen sa for siden:

Sukker, kanel og smor her også. Saft i glasset. Og tradisjonen med spekekjott og flatbrod har jeg hjemmefra, men praktiserer den ikke selv.


#50

daffy sa for siden:

Tuller du? Du vinner mest eksotisk risengrynsgrøttilbehør med god margin! :knegg:


#51

Tjorven sa for siden:

Sukker, kanel og meierismør.

I tillegg drikker man rød saft til. Noen ganger når jeg er vil og gal, så tømmer jeg saft på grøten også. Som barn gjorde jeg det for at det ikke skulle være så varmt, men nå gjør jeg det av nostalgiske årsaker.


#52

Tilden sa for siden:

Sukker, kanel og meierismør.


#53

Zip sa for siden:

Sukker, kanel, smør og gjerne fenalår :)
Smakte spekemat til første gong hjå svigers og syns det var veldig rart men no syns eg det er veldig godt :)
Raud saft til.


#54

Katinka sa for siden:

For å sitere svar i pollen: Sukker, kanel, meierismør, fårepølse eller annen pølse, spekeskinke, flatbrød
... og solbærsaft.



#56

Ina sa for siden:

Sukker og kanel. Rød saft, og gjerne litt spekeskinke til også.


#57

Cascaye sa for siden:

Sukker, kanel, meierismør, saft, rosiner, flatbrød, spekeskinke og potetsalat.


#58

Senna sa for siden:

Stort sett sukker, kanel og smør/margarin.


#59

Taien sa for siden:

Jeg lette etter tilbehør til risengrynsgrøt, og hvor havnet jeg?! :glis:
Gutta har bestilt grøt til i kveld, men jeg syns liksom ikke det er "nok" middag. Så jeg vurderte å ha noe til, og jeg ser noen har spekemat til. Er det da slik at man spiser grøten først og har spekemat/flatbrød/eggerøre etterpå? Slik at grøten blir en "forrett" på en måte?


#60

Myria sa for siden:

Sukker, kanel og soft flora (liker ikke smaken av meierismør på den måten, merkelig nok, siden jeg bruker bare meierismør i all bakst). Vi drikker melk til grøt, saft til melkemat grøsser jeg av. Salt tilbehør til grøt har jeg heller aldri forstått. Synes ikke det passer sammen i det hele tatt. Da jeg var liten pleide Pappa å ha rosiner i grøten. Jeg husker jeg likte det da, men nå synes jeg bare det høres ekkelt ut. Å vokse opp med grøt hver lørdag ødela grøt fullstendig for meg, så vi spiser det bare én gang i året nå (lille julaften).


#61

star sa for siden:

Rosiner i grøten. Sukker og kanel oppå.
Rød saft og gjerne spekemat til.


#62

Albertine sa for siden:

Haha, dette var gammeltråden sin, det! :D

Min bestefar (måtte han brenne i helvete) brukte hardkokt egg i skiver med smeltet smør over. Jeg er fornøyd med kanel, sukker og smør, og hadde rosiner i grøten da jeg var liten.


#63

Bloppy sa for siden:

Jeg stemte før jeg så det var en gammel tråd. :knegg:
Sukker, kanel og meierismør. Og rød saft!


#64

Drømmedama sa for siden:

Først kanel. Så sukker. Smørøye med meierismør.


#65

Floksa sa for siden:

Vi har alltid grøtpinne. I dag blir det medisterkaker. :D


#66

star sa for siden:

:grineler: Jaggu.


#67

Taien sa for siden:

Sånn er det når man leter etter noe spesifikt og havner tilbake hit....gang etter gang! :nemlig:

Men ingen svarer på det jeg lurer på! :trasser:


#68

Floksa sa for siden:

Vi har grøtpinnen sammen med grøten. Men ikke oppi. Noen har spekematen oppi grøten også.


#69

zinatara sa for siden:

Sukker, kanel, meierismør og gjerne fenalår. Vi har noen ganger rosiner, men det er ikke jeg så glad i.


#70

Syrinx sa for siden:

Bytt ut hvitt sukker med det brune, seige sukkeret. DET er godt, det!


#71

star sa for siden:

Spiser det samtidig. Dvs en skje grøt og så litt spekemat, par skjeer grøt, spekemat etc.


#72

Blondie sa for siden:

Jeg er vant til spekemat og rømmegrøt, det er digg!

Risengrynsgrøt er best med kanel, sukker, smørøye (rapskokos) og rød saft.


#73

ingling sa for siden:

Vi pleide å ha spekemat til på julaften, men ikke den vanlige lørdagsgrøten. Sukker, kanel og margarin på den. Spiser spekematen sammen med grøten ja.


#74

trøtt sa for siden:

Er rapskokos bedre enn soft spesial? Burde vi prøve den?


#75

polarjenta sa for siden:

Jeg koker grøt en gang i året, det er til jul. Da er det sukker, kanel, smør og spekemat til. Personlig har jeg bare sukker på, liker ikke spekemat og kanel. Smør liker jeg, men ikke på grøt.

De andre spiser spekematen samtidig som grøten., først litt grøt, så spekemat osv. De sitter gjerne og småspiser spekematen etterpå.


#76

Nextlife sa for siden:

Først kun smørøye i grøten, ikke sukker og kanel. Så, godt flatbrød, smør grøt på og legger skive speskinke eller annen spekemat på. For voksne er det skikkelig godt med et glass tørr boblevin til.


#77

zinatara sa for siden:

Jeg syns forresten at det er best å blande sukker og kanel i en skål først og så strø på. Mens mannen liker best å ha de på hver for seg.


#78

løve70 sa for siden:

Smørøye, sukker og kanel :enkel:


#79

Madicken sa for siden:

Vi har veldig sjelden grøt, men dersom vi ikke reiser bort i forbindelse med jula, har vi tradisjon for å invitere til stort grøtselskap på lillejulaften. Det er risengrynsgrøt med mandel som er hovedretten, men jeg lager også litt rømmegrøt til de som ikke er særlig glad i risengrynsgrøt. Tilbehør er sukker, kanel, smør, rosiner og diverse spekemat. Etter grøten går vi rundt juletreet og synger alle vers på alle julesangene.

I år utgår nok det (også). :sukk:


#80

Input sa for siden:

Hva er grøtpinne?

Jeg spiser kun smør og sukker på. Kan fint droppe sukkeret, men risgrøt uten smør er uspiselig. Men heller uten smør enn med margarin. :skremt:


#81

polarjenta sa for siden:

Grøtpinne er noe man har attåt grøten, som spekemat, medisterkake(Som floksa skulle ha)


#82

Blondie sa for siden:

Jeg synes det, den smaker utrolig godt.


#83

trøtt sa for siden:

Da skal vi prøve den. 😊


#84

My sa for siden:

Jeg spiser mørpølse, og evt spekeskinke og/eller fenalår ved siden av grøten. :jupp: Sukker, kanel og smør oppå. Rød saft (helst solbærsirup eller husholdningssaft) til drikke.

#85

Taien sa for siden:

Da ble min fasit at vi tok spekematen etterpå. Men det var himmelsk godt! "Dette MÅ vi ha på lillejulaften, mamma!" sa ene poden med stjerner i øynene. :glis:


#86

Strå sa for siden:

Andre ting enn sukker, kanel og meierismør serveres ved siden av grøten. For meg gjelder det rømmegrøt.


#87

kamp sa for siden:

Viktig med celon kanel og ikke kassia kanel. Ceylon smaker SÅ mye bedre


#88

Cabrel sa for siden:

Kun sukker og kanel på grøten her.
Jeg har aldri hørt om at man spiser spekemat til risengrynsgrøt, så der lærte jeg noe nytt.


#89

frukt sa for siden:

Jeg bruker sukker og kanel, og kanskje melkefri margarin om jeg har det tilgjengelig. Er ikke vant til å ha spekemat til/etterpå, men har da hørt om det. Men jeg traff en gang en dame som spiste potetgull med paprika til grøten. Det var litt originalt


#90

Mex sa for siden:

En 2007 tråd som plutselig dukker opp?


#91

frukt sa for siden:

Det er jo ikke lenge til jul. :kneggnisse:


#92

polarjenta sa for siden:

Fordi noen har googlet dette spørsmålet og kom til denne tråden.:ja:


#93

tink sa for siden:

Jeg har overført saltpinn, fra rømmegrøt til risengrynsgrøt. Da spises spekematen ved siden av grøten. Det kan være flatbrød og spekeskinke/fenalår, eller kun noen skiver fårepølse eller salami som vi alltid har i kjøleskapet. Bruker ikke å ha eggerøre til, annet enn til rømmegrøten på 17. mai, og da fordi ikke alle rundt bordet spiser/tåler rømmegrøt.


#94

Input sa for siden:

Noe saltmat til risgrøt høres veldig lurt ut, jeg synes det er innmari slitsomt å spise risgrøt, pannekaker og den slags til middag. Burde også hatt salat eller noe grønnsaker til, men det føles så feil.


#95

Filifjonka sa for siden:

Bare sukker, kanel, smør og rød saft til risgrøt. Det er jo egentlig mer en dessert enn en middag.

Når vi har rømmegrøt (kanskje en gang i året eller annenhvert år) har vi spekemat og flatbrød ved siden av. Det er en god kombinasjon, men jeg ser den ikke for meg med risgrøt. Antar det handler om gammel vane og tradisjon.


#96

Tallulah sa for siden:

Vi bruker smør, sukker og kanel. Høres rart ut med saltmat til risegrynsgrøt, men det er vel vane.

Ja, det er faktisk den melkefri margarinen jeg syns smaker likest smør.

Interessant risengrynsgrøthistorie.

Nå fikk jeg lyst til å se om jeg fant en persisk oppskrift.


#97

Siritk sa for siden:

Svigers serverer potet til grøten. Det alternativet mangler.
Like gøy hver gang det dukker opp en ny kjærast og de serverer grøt. Alle venter i spenning på reaksjonen. :grineler:


#98

Strå sa for siden:

Hva slags potet? Kokt? Ovnsbakt? Fløtegratinerte? Pottis? Jeg føler veldig at her behøves det detaljer.


#99

Siritk sa for siden:

Kokt potet. Gjerne også noe kjøtt ved siden av. I tillegg til saltmat.

#100

Dragen sa for siden:

Smør, sukker, kanel, og potetgull med paprika, eventuelt salami eller spekeskinke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.