Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Askestøvsuger

#1

~TM~ sa for siden:

Anbefalinger? Jeg vurderer å kjøpe en.


#2

Madicken sa for siden:

(Følger med i tråden, trenger også en sånn.)


#3

frukt sa for siden:

Jeg har også tenkt å kjøpe nå som jeg har vedovn. Har sett de har på Obs bygg og på Jernia, og hadde egentlig bare tenkt å kjøpe den billigste (Obs).


#4

Nenne sa for siden:

Vi har en fra Jernia. Den er helt OK.



#6

tink sa for siden:

Vi hadde en tidligere, som fungerte helt greit. Men har gått over til den gode gammeldagse spade asken over i søpla rett før jeg skal fyre opp om ettermiddagen. Det ble for mye styr å skulle hente ut støvsuger og askesuger for å gjøre dette på fast basis nå som vi må tømme flere ganger i uken. Fungerer også helt fint. Blir uansett mye styr når asken skal flyttes fra askesuger til pose...


#7

Fluke sa for siden:

Vi endte også opp med å gå over til spade da totalen ble for styrete med montering av støvsuger og tømming av askebøtte.


#8

~TM~ sa for siden:

Det tenker jeg fortsette med, men det er noen ganger jeg gjerne skulle ha fått vekk mer og jeg tør ikke bruke vanlig støvsuger.


#9

Lhi-My sa for siden:

Vi ga bort vår. Den ble brukt et par ganger, men det var for styrete å dra fram den digre bøtta og støvsugeren. Dessuten tar den lagerplass og det har vi ikke flust av. Vi har ovn med askeskuff, det har vel mange av de moderne ovnene? Vi tømmer skuffen i en stor bøtte av metall med tett lokk på. Denne tømmer vi på den kommunale avfallsplassen om når fyringssesongen er slutt. Aske i søppelpose høres farlig ut, iallfall med mindre det er flere dager siden ovnen ble brukt.

En gang i blant bruker mannen en liten kost og en liten lekespade og fjerner aske som ligger slik til i ovnen at den ikke faller ned i skuffen, men dette er max et par ganger hver vinter. Vi fyrer opp 8 kubikk ved hver vinter, dvs at det stort sett brenner i ovnen fra morgen til kveld. Med en god, rentbrennende ovn , god tørr ved og riktig fyring, blir det ikke store mengder aske. Vi fyller som sagt en bøtte på ca 20 liter pr sesong med 8 kubikk brent ved (hovedsaklig bjørk).


#10

frukt sa for siden:

Jeg fikk til jul. :lykkelig: Den står bak en stol i et hjørne av stua rett ved ovnen, så den gjør ikke så mye utav seg, og slipper å finne den fram hver gang. Det gjør det veldig enkelt å bruke den.


#11

celebelen sa for siden:

Vi har en som ser veldig lik ut som denne. Til daglig spar vi ut av peisen med askespaden, men det er greit å få tatt grundigere av og til. Dessuten fant vi ut at den var fin til å få opp mange små glasskår...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.