Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva ble din strømregning i november?

#1

Appelsin sa for siden:

Siden vi har hatt en del tråder om strømpriser i høst.

Jeg fikk min i helgen, og det var igrunn bedre enn fryktet, med prisnivået som har vært, i kombinasjon med vintervær. 2200,- (1594 kWt, tibber). Har i tillegg nettleie (BKK) på 799,-.
Bor i tomannsbolig med to etasjer, varmepumpe, varmekabler på våtrom og i kjeller. Har peis, men egentlig ikke brukt den i november.

Hvordan ble novemberstrømmen for dere?


#2

Blondie sa for siden:

Jeg har en ganske liten leilighet og bor der bare annenhver uke. Min strømregning ble det dobbelte av vanlig, 1300 kr. I tillegg kommer nettleie, som pleier å være rundt 600 kr.

Jeg fikk omsider investert i ved i slutten av november, jeg håper det kan hjelpe litt.


#3

Che sa for siden:

Tibber var på 785. Nettleie er på i underkant av 700. Vi har fjernvarme - så den må vel og regnes med da - den var på 856.

Her i denne delen av landet økte ikke strømprisene før på slutten av desember. Vi har to elbiler, mer hjemmekontor enn vi har hatt de siste månedene og temperaturen har vært under -10 en god stund nå. Ser for meg at desemberstrømmen vil merkes godt. Mest på fjernvarme da - vi fyrer mye.

Vi har enebolig på ca 200 kvm


#4

IOA sa for siden:

Min ble på 2627 kroner, inkludert nettleie på litt over 800 kroner. Jeg bor i en enebolig fra 50-tallet. Har varmekabler på badet, varmepumpe i stua og ellers panelovner. Jeg jobber endel hjemmefra, så det merkes også.

For første gang har jeg begynt å følge med på når strømmen er dyr gjennom døgnet, og tilpasser vaskemaskiner og oppvaskmaskin etter det.


#5

Floksa sa for siden:

21000kr
Fire bolighus med vannbåren, vedfyrt varme. To fjøs.


#6

Albertine sa for siden:

Tibber viser 596 kroner. Fireroms leilighet.


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Tibber var 3366 kr. :hylgrine: og anslår nesten 5000 kr for desember. Nettleien er ca 1200 kr. Det svir, ass. Varmepumpe er bestilt.


#8

liefje sa for siden:

3187 inkludert nettleie. Sparte 18% kWh sml. med i fjor. Fjernvarme for noen av rommene kommer i tillegg, men det er gjennom sameiet så jeg vet ikke min del. Leiloghet i bygård, 300 kvadrat


#9

Dragen sa for siden:

2400,- pluss nettleie. 7 rom og kjøkken, fyrer bare med strøm.

Foreløpig anslag for desember er 4000,- pluss nettleie, ser jeg. Mulig jeg kan justere forbruket litt, og så må jeg se om jeg kan finne en annen strømleverandør.


#10

Gaia sa for siden:

Totalt, inkludert nettleie på nesten 1200 kroner, ble regningen på nesten 4600 kroner. Vi fyrer bare med strøm og burde installere peisovn.


#11

Primrose sa for siden:

2700,- Tibber. Nettleie kommer i tillegg. Da har vi fyrt med ved når strømmen er ekstra dyr og varmepumpe ellers. Gammelt hus der taket har blitt etterisolert/byttet, mens veggene gjenstår. Varmer kun opp de rommene vi bruker mest. Desember blir spennende, særlig hvis vi får julebesøk av ung voksen med strøm inkludert i husleia. :skeptisk:


#12

Anda sa for siden:

4.900,- inkl nettleie. Enebolig, fyrer med panelovner, varmekabler og peis. Har balansert ventilasjon, nattsenking (unntatt på bad), ekstra isolasjon i tak, nye doble/trippelisolerte vinduer, en trekkfull inngangsdør (men innerdør vi lukker om natta) og lader elbil. Bor i praksis fire voksne som dusjer i snitt 1,5 ganger om dagen her.

Desember og januar blir vond.


#13

Stompa sa for siden:

Har ikke fått faktura for november enda, men regner med at den er ganske normal siden vi først ble "ramma" av prisøkning denne uka.


#14

trøtt sa for siden:

Strømmen kommer på 823 kroner. Ca 250 kvm, to boenheter. Valgte fastpris i august og er veldig glad for det siden vi bor i sør. Vi fyrer med ved i begge enhetene.

Prøveregning på nettleia er på 1394 for 01.11-05.12.


#15

Retz sa for siden:

831kr inkludert nettleie.


#16

Malama sa for siden:

Vi har ikke fått regning for november enda, vi fikk jo den for oktober forrige uke (sen fakturering grunnet sammenslåing av selskaper og systemer) men vi be ikke rammet av så høye priser før helt i slutten av november, så et slår nok ikke så ille ut på nov, des blir angt, langt værre.

Også har jeg begynt å tenke på hvordan vi skal tilpasse oss etter nyttår med tanke på den nye nettleietariffen, mannen mener vi kommer ikke til å klare å holde oss under 5kwh-grensa, mens jeg har tenkt å prøve. Men det er vanskelig all de tid vi ikke har sanntidsavlesing, så vi får se hvordan det slår til.

Det er jo litt baklengs at jeg nå i desember tester å skru ned varmepumpa og panelovnen for å se hvor mye kaldere det blir neste morgen da, og om det slår ut på strømforbruket, mens over nyttår er det derimot bedre å skru det OPP om natta, også heller ned/av når vi står opp... Så å lære seg nye vaner nå, bare fr å reversere dem... panelovnen har app så vi kan sette opp en logisk løsning, men det har ikke varmepumpen. Den burde vi seriøst vurdert å bytte, og da inkludert en enhet som spyr ut varme i den etasjen vi har stue og kjøkken, ikke bare under tappa... men det tar nok noen år å tene inn en sånn kostnad da. Det ville mer handle om å betale for økt komfort, hvilket i seg selv ikke er til å kimse av for oss som har råd. For varmepumpe er ikke gratis akkurat. (og med en ny ønsker jeg meg wifi/app/sytematisk styring av den også gitt. Denne som står her har forrige eier satt inne for et ukjent antall år dein. Den er ikke akkurat ny, for å si det sånn. Hva er egentlig forventet levetid på varmepumper? Vil nødig at den konker midt på kalde vinteren... )


#17

Maverick sa for siden:

1400-ish pluss nettleie, i følge Tibber 60 % bedre enn snittet. :stolt: Lett å se hvilke dager jeg var tom for ved, da. :dåne:

Vertikaldelt tomannsbolig, tre etasjer. 120 m2 ca.


#18

Charlie sa for siden:

Måtte gå inn og sjekke hos Norgesenergi. Betalte 2300 i november., inkl nettleie på 728. Det er opp ca 1000 kr fra oktober (det var vel i sept/ okt at vi skrudde på varmeovnene).

Vi bor i et stort og gammelt hus, men er opptatt av å lukke dører, skru av lys hvor vi ikke er, osv. og har lav varme i noen arealer (eller bikkjekaldt, for å være ærlig. "Lav varme" er ikke 20).

Fint at jeg måtte sjekke, kunne åpenbart aktivere Bonustimen, en time gratis strøm i døgnet. Så takk for å få meg til å logge på. :blomst:

EDIT: Har strømavtale med Prismatch som jeg aldri har benyttet, så nå gikk jeg på strompris.no og fant meg en prismatch. Noen som benytter seg av dette?


#19

venla sa for siden:

Novemberregninga var på normalen (916, nettleie på 544). Men tenker desember blir høyere siden det har vært kaldt og prisene har økt.

Bor i første etasje av ny tomannsbolig. Fyrer med ved på ettermiddager når det er kaldt.


#20

Fersken sa for siden:

Har ikke fått regningen enda, men ut fra egne beregninger på forbruk og snittpris de siste 30 dagene (Lyse), så ender vi opp et sted mellom 1600 -1800 kr, inkludert nettleie.

Bor i leilighet på 85 m2 med kun elektrisk oppvarming.


#21

Kaprifol sa for siden:

Nesten 2900,- totalt. Enebolig fra 1970, nye vinduer, varmepumpe, etterisolert to yttervegger, en del varmekabler i gulv i sokkeletasjen, fyrer med ved når jeg har hjemmekontor. Huset står faktisk en del tomt nå jeg er uten barn, men det monner ganske lite egentlig. Det som drar er å holde temperaturen i huset på et passelig nivå sånn at man kan komme hjem og få 20 grader etter et par timers fyring.


#22

Input sa for siden:

2200,- ca ble vår på. Det merkes veldig godt at vi har vært veldig mye hjemme og veldig mye syke og derfor hatt det varmere inne enn vi pleier. Appen fra strømselskapet anslår at det blir rundt 5000,- i desember. :leppe:


#23

star sa for siden:

Rett i underkant av 1000,- med nettleie på snaut 400,-.
64 m2, med radiatorer. Trekkes for vann på felleskostnadene.
Men den er jo for oktober når jeg tenker meg om. :duh:
Må nok vente et par dager for november.


#24

GinaK sa for siden:

Har ikke fått novemberregningen enda. Bor på 115kw.
Har brukt 1470kwt.
Til sammenligning brukte vi 1121 i oktober og det kostet kr. 2108.
Spent på regningen men hadde pris på 114,- per øre så tror det blir nogenlunde det samme som oktoberregningen.

Vi lever som vanlig. Fyller alltid opp oppvaskmaskin og vaskemaskin og vasker det som trengs. Har begynt å lukke døra til soverommet men da blir det iskaldt der på natta. Har et teppe over meg så det hjelper jo.
Burde fyrt opp i peisen men har ikke gjort det enda. Skal kjøpe mer ved.


#25

Appelsin sa for siden:

Jeg gikk over til tibber 12. oktober, og ser at jeg hadde akkurat samme forbruk i oktober (når jeg justerer for antall dager) som i november. Det gir meg kanskje håp om at jeg kan holde desember på nivå med november, om jeg fyrer mer. Og så skal jeg være bortreist med barna noen dager (etter planen, vel å merke..), det bidrar litt også.
Men om prisene stiger ytterligere, så hjelper det jo lite da.


#26

annemede sa for siden:

Ca 3000 inkl nettleie, dette inkluderer også lading av bil.


#27

Nada sa for siden:

2880 + nettleie. :leppe:
Tibber estimerer en tusenlapp mer i desember.
Vi har nytt hus på 180 kvm og fyret for det meste med ved for varmens del. Har varmekabler i gang og bad som må stå på.


#28

Rabbit sa for siden:

Jeg fikk 1355 hos Tibber og 554 i nettleie. Bor i leilighet på 53 kvm og har kun strømfyring. Jeg har ligget på ca halvparten de foregående månedene,flyttet inn i august. Gruer meg til desember hvis den blir verre. :(


#29

Erica sa for siden:

4300 + nettleie. Da fyrer vi mye med ved, men lader bil. Vi bruker ellers strøm på oppvarming av gang og soverom, 2 bad, en enkeltdo, et kjølerom, og ellers lys, varmtvann, kjøleskap og stekovn osv.

Nettleie på 1400 i tillegg.


#30

Fluke sa for siden:

Ikke fått den enda, men har brukt 1045 kwh - hvilket er en reduksjon på 132 kwh sammenlignet med samme periode i fjor. Vi har sluttet å bruke tørketrommel og lager nå all mat på induksjonsplater (eksterne induksjonsplater som vanligvis er en del av campingutstyret vårt, for vi har kjeramisk koketopp på kjøkkenet).

Jeg ser at pris har vært oppe i 5,31 per kwh på det verste, så det blir "spennende" å se snittet og pris på faktura når den er klar. :skremt:


#31

Pelen sa for siden:

Dette var regningene i november, jeg har ikke fått dem gjeldende for november enda.
Hjemme 4735
Hytte ved sjøen 4175 kr
Hytte på fjellet 3880 kr

Så totalt 13800 kr i strøm i november ... Vi har satt inn varmepumpe nummer 2 hjemme samt fyrer mye med ved og det har vi nok spart en hel del på. Ellers pleier hjemme være betydlig dyrere enn hytte.

Lading av elbiler kommer utenom.

Nettleien er med i prisene.


#32

Lavender sa for siden:

Ca 5000,- pluss mye ved, inkludert den ene bilen vi har. 150 kvm i 100 år gammelt og med lav energiklasse. Sentrale dyre Østlandet, fire personer, to på hjemmekontor. Har ikke mer forbruk å spare. Skulle byttet noen vinduer, verandadør og isolert vegger med vindsperrer og nytt panel, men det siste blir ikke før andre halvpart, 2 etg. blir med.


#33

millact sa for siden:

Har ikke fått den enda. Byttet til fastpris mot slutten av måneden.


#34

Dansma sa for siden:

Det ble 2400,- inkludert nettleie


#35

Storm sa for siden:

Tibber var 2860 og nettleien 1007. Varmepumpe bestilt her også.


#36

gnuri sa for siden:

3800 inkl. nettleie og lading av elbil. Hus på 150 kvadrat, mye vedfyring


#37

veobra sa for siden:

4200,- inkludert nettleie. Vi hadde knapt på varme denne perioden.

Lading av bil kommer i tillegg.

Desember blir grusom. :eek:


#38

Lavender sa for siden:

Samme her, skjønner ikke hva mer vi kan gjøre av tiltak. Har ny varmepumpe som går på eco mellom kl 23 og 07. Og ny Ozo 300 liter varmtvannsbereder. Og har brukt masse ved.

Hjemmekontoret holder hele 19 grader i dag, mot 16 tidligere i uken. Deilig, og elsker regnet og varmen som kommer.


#39

kamp sa for siden:

Hm.. ikke fått enda men muligens 2000kr vil jeg tro..
Forstår ikke helt hvor strømmen blir av dessverre men nå er det meste som går an å skru ned og skru av skrudd helt av.


#40

Pasta sa for siden:

Nettleie 860,- og forbruk 620,-.
Enebolig i tre etasjer med to bad.
Det er kun ett av fire soverom som blir oppvarmet.
Vi fyrer med ved på kalde dager.


#41

veobra sa for siden:

Vi kan ikke spare så mye mer på strømmen. Vi har ulltøfler og ullgenser inne, ullpledd i sofaen. Nå med hjemmekontor og korona i hus så kan vi ikke senke temp til 15 grader hele natta og dagen heller.

Vi kan kjøpe varmepumpe, det har vi ikke. Vi bør isolere huset. Det tar tid og kommer til å koste minst hundretusenkronerskalssen. Veggene er tynne, løsningen er derfor å bygge tykkere vegger innover. Bor i rekkehus så vi kan ikke bare legge emr på utsiden. Vinduene er byttet ut, heldigvis.


#42

Erica sa for siden:

Hvordan i alle dager greier dere å ha så lavt forbruk? Tips mottas med takk!


#43

GinaK sa for siden:

Da har jeg fått regningen. Ble på 2.704,-. Puh, kunne vært værre.


#44

Addison sa for siden:

5100 i strøm, 1600 i nettleie, ca. Ca. 1800 i sum opp fra oktober. Hus fra 1927. Fyrer en god del med ved nå. Har en god del tiltak som burde vært satt inn, men det er dyre strukturelle ting som vi knapt får spart inn i vår levetid, dessverre. Det står dog på en to-do-liste over dyre ting vi må få gjort snart. :nemlig:


#45

Myria sa for siden:

3000 kr i strøm, ikke så ille som jeg fryktet. 170 kvm over tre etasjer som varmes opp av en varmepumpe og peis samt at det er varmekabler på to bad.


#46

millact sa for siden:

Rengjør du jevnlig filteret på varmepumpen?


#47

Lavender sa for siden:

Samboer fikser det. Det er tredje vinteren med varmepumpen, lavt bruk i følge han som utførte service. Bor i 100 år gammelt hus med dårlig isolasjon, men fylt med Rockwool i 2007. Og en ca 40 år gammel stor verandadør og et par store vinduer fra ca 1990. Det blir noen utskiftninger til sommeren.

Dette er tomannsbolig med naboer som ikke er så interessert i dyre langsiktige investeringer, de har akkurat byttet ut 100 år gamle vinduer. Vi fyrte med olje til forbudet kom, sparte nok til en sydentur i året på skifte, nå føler jeg av vi er litt tilbake igjen.:(.

Jeg håper reglene for boligtakster nå blir endret. De forrige solgte med TG1 på yttervegger, noe var jo byttet, som inngangspartiet da det ble bygd om til tomannsbolig på midten av 80 tallet.


#48

Timar sa for siden:

4670 her :mumle:

170 kvadrat relativt godt isolert hus med varmepumpe. At vi ikke har vedfyring, men derimot varmekabler i alle gulv bidrar ikke akkurat positivt.

Jeg har vært skikkelig påpasselig med strømbruken også, så det kunne vært enda verre!


#49

Musemus sa for siden:

3300,-
Enebolig fra 70-tallet, varmepumpe og vedfyring. Mye fyring!
2 bad + yttergang og deler av 1.etasje med varmekabler. (Alt nytt)
To voksne, ett barn og ei tenåringsjente.


#50

Fløyel sa for siden:

3.600,- inkl nettleie og lading av bil. 4 voksne.

Rett i underkant av 300 kvm hus med gulvvarme i hele huset, kun el. Men har etterisolert tak og vegger, nye 3 lags vinduer, alt el er nytt, så vi har et såkalt smarthus. Vi bruker mye mindre strøm her i forhold til gamlehuset. Men det har kostet oss tett opptil 400.000,- (ny panel og snekkerarbeid er ikke inkl) for å oppgradere huset, på el, isolasjon og vinduer.

Billaderen slår seg på 00.05 og av kl 05.59.


#51

Pasta sa for siden:

Jeg lurer faktisk på det samme?!
Vi har gulvvarme i begge bad, 1 soverom og to ganger. Og en panelovn i oppholdsrom. Vi liker å ha det varmt, og sparer egentlig ikke på strøm.
Det eneste jeg har blitt mer bevisst på, er å fylle vaskemaskinen helt.


#52

Appelsin sa for siden:

Jeg skulle spurt om forbruk i stedet for pris, kanskje. :gruble:


#53

Strå sa for siden:

Jeg har et regneark gående med informasjon om forbruk hver måned siste to årene. På den tiden har vi byttet bolig to ganger og antall husstandsmedlemmer tre ganger. Boligen er endret fra gammel, halvgodt isolert og stort, via liten leilighet med nabo på fire kanter til nyisolert enderekkehus med bare to beboere. Det skal bli spennende å se på tallene i morgen.


#54

gnuri sa for siden:

Jeg tror ikke man kan sammen ligne strømpris mellom nord og sør. Snakket akkurat med kraftselskapet hjemmefra (i Nord)- og hadde jeg bodd der kunne jeg ha fått fastpris på strøm til 39 øre kwt.


#55

Dragen sa for siden:

Det hørtes veldig dyrt ut - her regnes det i øre.

Jeg oppdaget til min lettelse at den appen jeg har fra LOS viser hva regningen faktisk kommer på, alt inkludert, så jeg fikk regning på 2400,- ikke 2400 pluss nettleie, moms og andre påslag jeg har fantasert om.

For desember har regningen allerede passert 1000 kroner pr 9. des.


#56

Malama sa for siden:

I dag har vi helt fantastiske strømpriser og jeg tenker vi skal vaske et lass med klør, det ligger ifølge wattn (appen fra strømselskapet) stort sett på mellom 55 og 60 øre pr kwh (pluss nettleie da selvsagt) hele dagen. Helt sjokkerende å se at estimatet for dagen er drøyt femtilappen, det har lagt mer på 150 i det siste. Det er altså bare strømmen da, med mva og pålag, men nettleie kommer i tillegg.

Jeg forsøker å finne ut hvordan vi skal tilpasse oss over nyttår, men jeg ser for meg at man TRENGER wattmeter, real-time-info? Pr i dag har vi et ESTIMAT på time for time som kommer et døgn i forveien, og fasiten time pr time før vi neste dag. Men det funker jo ikke om man skal holde seg under terskelverdien for nettleiesats. Vi må enten kjøpe en digs og sette i sikringsskapet, eller.... funker det å bytte strømselskap, har tibber dette på plass?

(og, nettleien er basert på hvor høyt du gikk sist mnd. Derved BURDE vi holdt oss under i desember også da for at ikke januar skal slå så hardt??)

Som jeg sa til mannen i går, et må bli et mye større marked for nisen av "tilpasser seg strøm-prisene"-produkter. Det finnes allerede elbilladere som lader når belastnigne elel prisen er lavest, så langt jeg forstår, det burde finnes (eller finnes, og blir i så fall mer populært?) en dings som slår av varmtvannsberederen når du nærmer deg en angitt terskel i totalbelastning (grunnet den terskelverdien for nettleie) og tilsvarende systematikk på varmepumpe og smart-plugger en kan sette varmeovner etc i.


#57

gnuri sa for siden:

Haha- ja skulle selvsagt være 39 øre kwt


#58

veobra sa for siden:

Dippedutter som styrer dingsene våre vil komme ja. Jeg frykter vi ser en økning i branner hvis det lønner seg å kjøre maskiner med klesvask og oppvask om natta eller når det ikke er noen hjemme. Det er ikke alt ved dette som er positivt.

Selv kjører jeg gjerne vaskemaskin og oppvaskmaskin samtidig når jeg først holder på. Kanskje dette blir en av godene ved hjemmekontor. Det å kunne kjøre klesvask midt på dagen.


#59

star sa for siden:

November kom på rett i overkant av 1000,-

Brukt 439 kWh i november mot 435 i oktober.


#60

Malama sa for siden:

En klassisk fridag hos oss kjøres oppvaskmaskinen etter frokost, og vaskemaskinen er da allerede i gang med sin andre runde, og den første er i tørketrommel eller tørkeskap... Dessuten har vel 1-2 av oss dusjet før frokost (=varmrvannsbereden jobber em å varme opp nytt vann)

Vi kjører en del oppvaskmaskin på "natten" nå¨, men ikke mens vi sover, bare at i stedet for å starte den etter middag så starter mannen den sent på kvelden, sånn at den er ferdig når han skal lege seg (og han legger seg sent) Vi kan også finne på å vaske klær på den tiden. Men altså, ikke mens vi sover. Det tørr vi ikke.

Men dippedutter som slår av ting, det ønsker jeg meg.


#61

GinaK sa for siden:

Har også begynt å spre bruken. Det er jo det vi er oppfordret til.
Er tidlig hjemme så lager middag før 17. Setter på oppvaskmaskinen rundt kl.22 så er den ferdig når vi legger oss. Vaskemaskinen settes på en gang imellom der de dagene det trengs.


#62

-ea- sa for siden:

Min strømregning for november er 237 kr = 963 kWh.
Nettleie kommer i tillegg med kr 399.
Vi har ikke mva på strøm i Nord-Norge.

Bor i gammel blokkleilighet på ca 75 kvm, med vedfyring i tillegg.
Fikk nye 3-lags vinduer, balkongdører og inngangsdør ifjor. Har prøvd å sammenligne forbruket før og etter vindusbyttet, men siden det varierer om vi er én eller to personer så ble det litt vanskelig.

Malama; har wattmeter! (jeg sa gammel leilighet, ja). :p


#63

Nenne sa for siden:

5 963 kroner! :iiik: Inklusive nettleien.

2 783,5 kWh.


#64

Magica sa for siden:

Regningen kom på 1378 med nettleie inkludert for november. Bor på ca 100 m2 og fyrer med ved.


#65

Chablis sa for siden:

1000, 120 kvadrat. 300 av de er elbillading, har varmekabler på to bad, stue og gang.


#66

Malama sa for siden:

venter fortsatt p den jeg, vanligvis kommer den sånn disse tier, men så kom oktober 2.12 grunne sammenslåing av selskaper, så da vet jeg ikke hvor fort etter de sender november. så er et desember som er mest pennende uansett iden de høye prisene kom til oss siste uka i nov


#67

Unicorn sa for siden:

Jeg bor i leilighet på ca 60 kvadrat. I november brukte jeg 735 kWh, og betaler 560 kr for det. I tillegg kommer nettleien på 650 kr, og 39 kr i månedlig fastbeløp.


#68

Strå sa for siden:

I november i år 2021 brukte vi, to voksne, 1051 kwh og betalte 2379 for herligheten, det inkluderer nettleie. Fakturaen sier at strømmen koster 1,47 kr/kWh og nettleien 0,448 kr/kWh. Forutsatt at jeg klarer å tolke en faktura. Dette gjelder boligen vi bor i nå. Samme boligen var under rehabilitering og utsatt for tørkemaskiner i november 2020, da brukte vi 3206 kWh.

I fjor, i den boligen vi faktisk bodde i, tre voksne og en katt, brukte vi 1752 kWh i november 2020, så foreløpig er det relativt lite å spore i energisparing på nyisolert hus og færre mennesker. På den annen side hadde vi mye god ved tilgjengelig da, det har vi ikke nå. Vi fyrer mest med tørr plank.


#69

Magica sa for siden:

Vi brukte 950 kwh.


#70

Pegasus sa for siden:

Leilighet 84 m2.

553 kWh. Tibber 780 kr, nettleie 455.

Fjernvarme fastbeløp 1000 kr.

Totalt 2235 kr.

Elbillader kommer i tillegg, aner ikke hva den kommer på.


#71

millact sa for siden:

Som Malama venter jeg også. Regner med et par tusenlapper, bor i sør hvor prisene er skyhøye.


#72

Malama sa for siden:

Og det kan jeg svare på

2552 kWh. Det er mye, synes jeg, vi har vært strøm-ignorante med lave priser, men det er faktisk litt mer enn nov i fjor også. Som fort kan skyldes hjemmekontor eller utetemp, jeg vet ikke i farta. Appen sier det er 1710 kr, også nettleie i tillegg som jeg kanskje kan prøve å regne ut egenelig, jeg har jo variablene.

Appen estimerer 2877 kWh for des, men nå som vi er mer bevisst har vi lagt under estimatet hver dag, samt fordelt litt til rimeligere tider på døgnet, så håpet ikke blir så mye. Men i jula er det jo langtidsbruk av ovn (dampe pinnekjøtt 3 timer en dag, midt i den tiden hele landet bruker strøm, og steke ribbe i 6-7 timer dagen etter) og flere som dusjer og i det hele tatt. Vi får se.


#73

Robyn sa for siden:

Min kom på 709,50. Har brukt 309 kWh i november.

Oppholder i snitt to personer seg her (bor alene men har sønn her deltid og kjæreste som er her en del) i leilighet fra 2016 på snaue 100 kvm.
Har fjernvarme så varmtvann og fyring kommer over felleskostnaden.


#74

Malama sa for siden:

DEt virker helt absurd da at wattn estimerer 106 kwh på oss I DAG, også hadde du 309 i hele nov. Vel og merke er vi fem, og vi har et 40 + år gamlet hus med plas til oss alle, og har oppvasming og varmtvann til oss alle inkludert i disse kwh, men... bruker vi absurd mye strøm?


#75

Elise sa for siden:

Malama, det er viktig informasjon i den siste setningen til Robyn. Hvis du trekker fra hva du har brukt til varmtvann og oppvarming så ville du fått et helt annet tall.


#76

Eia sa for siden:

3 800,-, inkl. nettleie. Hus fra 1900-ish, varmepumpe og lader elbil. Fyrer også med ved, som heldigvis er gratis (skogeier).


#77

zinatara sa for siden:

Sist regning var på 1600 kroner. Vi bor i et hus med ca. 160 kvm boareal. Har skiftet ut en del vinduer og bordkledning og etterisolert for noen få år siden. I år har vi skiftet ut en verandadør som trakk og fått ny tykkere inngangsdør. Og ny varmepumpe for å erstatte en gammel som ikke lenger var særlig effektiv.

Kraftselskapet estimerer at vi har brukt ca. 620 kroner til nå i måneden. Ser at spotprisen er på vei ned igjen nå og det har blitt mildt ute og er meldt 9-11 grader ute neste uke. Så vi skal kunne klare regningen fint. Men er jo bortskjemt med å bo slik at det heller ikke har vært noe vi har måttet bekymre oss for i høst. Var på et kurs nylig der ei kommenterte at hun hadde skjemt seg selv bort med å bade på hotellrommet, for det hadde hun ikke råd til å gjøre hjemme.


#78

zinatara sa for siden:

Jeg bor i et 40 år gammelt hus med fem personer og samme strømselskap. De estimerer 82 kwh på oss i dag.


#79

Malama sa for siden:

VEt et, men bruker vi SÅÅÅ mye på oppvarminda da? Kjør kanskje det?


#80

Nenne sa for siden:

Vi brukte som nevnt over nesten 3000 kWh i november og det skulle jo bli 100 i snitt om dagen. Vårt hus er 30 år gammelt, men totalrenovert for 13 år siden. Nå til dags er vi fire her.


#81

zinatara sa for siden:

Dersom du går inn på wattn sinde sider og din side -> analyse og så scroller ned får du opp et sirkeldiagram der det er oppdelt i hva du bruker strøm på. Ca. 3/4 av mitt forbruk går til oppvarming nå om vinteren. Og da fyrer vi litt også.


#82

Malama sa for siden:

Vi har en varmepumpe av ukjent alder og virkningsagrad, direkte ny er den ikke, vi kjøpte huset for 9,5 år siden og den sto der da og var ikke omtalt som nyinstallert (Det er derimot varmtvannsberedren, den var installert mellom at de hadde fotograf og salg av huset, der var en gammel, liten sak)
Vi har byttet en luftig verandadør selv, men ytterdøren er nok ikke akkurat lufttett (og mot vest, så det er kjølig på innsiden når det blåser) Vi har store, gamle viduer også.

Det burde vær gjort, men det er ikke rett tid på å rett å bytte vinduer akkurat. Ikke rent rimelig heller, men lurt er det nok.

Vi har hittil i des et snitt på 93 khw pr dag, men nå trekker vi det oppover grunnet redusert pris i går og i dag, så da vasker vi mye mer klær enn vi har gjort de siste par ukene. Mannen sitter på hjemmekontor og bruker ved behov en vifteovn på loftet, elles har vi fyrt opp i stua på ettermiddagene/når ungene kommer hjem

Vi holder oss stort sett under estimatet nå etter at jeg begynte å følge med, trolig fordi jeg har skrudd ned tempen på panelovn og varmepumpe, så det er grunnleggende litt kaldere i huset, vi kler mer på oss, også er vi bevisst på å legge en del strømforbruk på rimeligere tider på døgnet, det tar ikke ned forbruket, men kostnaden ialle fall. Det er noe som reelt ikke vi tok inn over oss før sånn i månedsskiftet.

For ja, vi bor i en landsdel som har vært skånet for mye i høst.
Og vi har økonomi til å takle regninga
Og det skal bli mildvær over helga ja.


#83

Malama sa for siden:

Ting jeg ser for meg kunne vært strømforbruksfornuftig:

Ny varmepumpe, mer effektiv og smartere plassert så den varmer opp stua, ikke kjellergangene.

Nye vinduer, med bedre isoleringsevne. Vi har ganske kalde vinduskarmer, for å si det sånn. Den panelovnen under vinduene i spisestua klarer ikke holde rommet på den tempen den står på, men gjør i alle fall at de som sitter med ryggen til vinduene ikke fryser like mye som ellers.

Ny ytterdør, og kanskje bakdøra også? Bakdøra er den opprinnelige inngangsdøra fra for 40 år siden, med en bitteliten entre innenfor. Den entredøra holdes sengt hele vinteren, det er et ISKALDT rom. (så fylles den lille gangen men alt mulig, siden det er stengt uansett også er et rydding av den hver vår når det blir aktuelt å gå den veien ut i hagen igjen) Selve ytterdøra vår er fra påbygget forrige eier gjorde og sånnsett trolig ikke mer enn... 15-20 år? Ikke 40 i alle fall, men den er liksom ikke tett.

Etterisolering kanskje

Ikke noe av dette er rimlige tiltak som er fort gjort å fikse før jul.

I tillegg ser jeg for meg at det hadde vært lurt ed et "wmart wattmeter" som slår av varmtvannsberederen når vi nærmer oss 5kwh for å hjolde oss under terskelen (om mulig . Jeg vet ikke, vi har vært over et par ganger hittil i desember, klassisk i middagslagingen, men om vi kunne slått av varmtvannet da og evt et par andre ting ? Sist vi gikk over hade guttungen dusja (og vi klarer ikke få inn i en trassig trettenåring det med kjappe dusjer, helt) så varmvannsberedene jobbet vel på høygir, i det jeg begynte å lage middag.) Kasnkje? Vet ikek? )

Og rett og slett bevissthet Kortere dusjer, vaske klær på eco på kvelden, tilsvarende har vi konsekvent skiftet fra å kjøre oppvaskmaskinen på variospeed, aka "mer strøm, kortere tid" til å kjøre den på eco. Lavere temp i huset som vi har innført, men muligens noe mer automatisert fornuftig styring av tempen tilpasset ny nettleietariff, type varme opp huset frem til kl 6, så slå av, men da ER det varmt når vi står opp og begynner å bruke vann og micro og lys og sånn. Tilsvarende kunne stiua vært varmet opp FREM TIL jeg begynenr å bruke strøm på å lage middag, og varmrtvannsberedene kan begynne å jobbe igjen når maten kommer på bordet. Den må dog da jobbe såpass på natt og "mens vi er på job" at vannet er varmt nok også når den er avslått til å unngå legionella.

Også bør vi finne en rimligre måte å få tak i ved enn å kjøpe for 75 kr for 40 liter, selv om verdens hyggeligste gjeng kommer kjørende ed et og setter et på plass (vernet bedrift) og fyre mer strategisk, kanskje ?


#84

skyfri sa for siden:

2171 kwt, 4350 kr :sjokk:

Til sammenligning, i november 2018 brukte vi 2486 kwt og betalte 1100 kr.

Vi har på ingen måte tre- firedoblet lønna på de årene, så dette svir.


#85

Polyanna sa for siden:

Vel 6000 for strøm, pluss nettleie.

Stort hus (250 kvm pluss loft og kjeller), delvis dårlig isolert, og stort sett varmet opp med strøm.

Det gode med det er at jeg ENDELIG får mannen med på å gjøre tiltak vi skulle gjort for lenge siden.


#86

mkj sa for siden:

9000 for november. Har p.t. To hus og en hytte, så vi har også renteutgifter som monner. Heldigvis skal noen andre ta over det ene huset i starten av januar


#87

Appelsin sa for siden:

Litt sjokkartet å se effekten for dere med hytter.


#88

Neket sa for siden:

2200 kwh, 4200 kr. Gammelt hus som trenger nye vinduer, og vi har ikke gjort noe spesielt for å spare på strømmen. Fyrer med ved de kaldeste dagene, ellers elektrisitet.


#89

Cumulus sa for siden:

5.000 for desember, 170 kvm.


#90

Polyanna sa for siden:

Det er det jeg sier, det er dyrt å være rik. :nemlig:




#93

Odelia sa for siden:

I underkant av 2400 kr/1800 kW (+ 1000 i nettleie) med spotpris. Godt isolert enebolig, betaler bare strøm for litt over 2 etasjer (leier ut deler av sokkel og betaler ikke strøm der), men har varmekabler på en del gulv. Har 4 unger som trener mye, ergo mange dusjer (og tidvis karbad) samt vaskemaskiner daglig. Har ikke vært flink til å redusere strømforbruket bevisst i år (foruten å fyre hyppig i peisen) da jeg har vært opptatt med eksamener, men vi prøver å ikke ha på lys i rom vi ikke er i med noen unntak pga mørkredde barn. Må bli flinkere til å redusere dusjetiden (hos samtlige), men syns ikke dette er ille mtp hvor mange vi er.


#94

IzziCreo sa for siden:

På hytta ble den tre ganger så dyr som samme mnd i fjor (drøye 900,- i fjor. 2800,- nå). Hjemme her vet jeg faktisk ikke ennå.


#95

Anne C sa for siden:

1904 kWh og 4000 kr å betale. Vi bor i et gammelt hus med masse trekk i 1. etasjen, ikke så mye trekk i sokkel. Drøye 150 m2. Mannen lader ikke bilen hjemme lenger.

Vi bruker varmepumpe og ved i 1. etasjen der stue og kjøkken er. I sokkelen har vi varmekabler i alle rom. (Som vil si to store soverom, gang, bad og vaskerom.)

Vi brukte forøvrig mindre strøm i november i år enn i fjor, men regningen var det doble av det den var i fjor.


#96

amo sa for siden:

Vår kom i går og var på 2347,-. Totalt med alt.


#97

kamp sa for siden:

1700kr inkludert nettleie
60kvadrat stort

Gjorde vel noe «innsats»..



#99

Sissel sa for siden:

Kr 4957,-. Det er inkludert 1034,- i nettleie og 659,- kr i internettkostnader.


#100

MegaMie sa for siden:

4900kr. Huset er på 250, og vi har leieboer i tillegg til oss 5.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.