Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Italiensk felling

#1

Anda sa for siden:

Jeg strikker Sunday sweater mohair edition, og ser at den ber om italiensk felling på bolen. www.petiteknit.com/collections/voksen-norsk/products/sunday-sweater-mohair-edition-1?variant=14740259930167

Jeg har sett div youtube tutorials, og det ser ganske trælete ut. Garnet er dobbelt, og i en farge som er vanskelig å "se" detaljer i. I tillegg er håndartrosen min kjip for tiden, så jeg er litt i tvil om jeg bør gå i gang med dette, i stedet for vanlig felling.

Del erfaringer, please.


#2

Appelsin sa for siden:

Det går fint å hoppe over fancy felling.
Jeg brukte først en time på å prøve å finne ut av det på ett prosjekt, og ga opp - hadde ikke tid og ble irritert fordi det var så vanskelig :knegg:

Den neste gangen tenkte jeg at jeg hadde både tid og anledning og i det hele tatt burde jeg vel klare å få det til. Vel, jeg brukte altså et utall forsøk og timer og klarte det til slutt :jubel: Men det begynner allerede å bli så lenge siden (august :knegg: ) at jeg frykter at jeg vil knote med det igjen, så jeg burde nok holde det ved like på et vis.

Det er jo ekstremt elegant, da. Men jeg syntes også at det var mange villedende videoer ute og gikk.


#3

Anda sa for siden:

Det ligger an til vanlig felling foreløpig, ja. :knegg:



#5

Tallulah sa for siden:

Jeg har gjort det en gang, men syns ikke det ble særlig mer elastisk eller penere enn min vanlige felling, så jeg dropper det.


#6

Anda sa for siden:

Hehe, den er en av dem jeg har sett - og jeg synes fortsatt det ser nokså trælete ut. Men noterer at du også dropper det, Tally.


#7

Appelsin sa for siden:

Jeg syntes for så vidt det var lett da jeg endelig fikk det til.
Men det var uvant vanskelig å forstå det - jeg pleier å ta ting litt kjappere. Og så er selve fellingen tidkrevende selv når man får det til da, men det følte jeg var overkommelig da.


#8

Isa sa for siden:

Jeg synes denne videoen viser det best:
www.youtube.com/watch?v=5j4qFYHLTlY&t=152s

Det som jeg synes er tricky er å finne ut av hvor stramt det skal være. Ellers er det 2 innledende "øvelser" (rundt 1:50 på video) og deretter går det i det samme helt frem til siste maske (ca 7:00 på video) Litt øvelse, men man kommer fort inn i rytmen.

Det blir veldig fint, men det er ikke noe must


#9

Observatøren sa for siden:

Jeg synes det er verdt det.

Det er i prinsippet å sy sammen vrangborden, så det tar litt tid. Men resultatet er supert, og jeg synes det er penere å se på enn vanlig felling.


#10

Frøy sa for siden:

Italiensk felling og opplegg er jo bare så nydelig! Tror ikke jeg kommer til å gå tilbake til noe annet på ribb.

Det kan virke litt knotete, men om man husker at alle masker skal sys gjennom to ganger og at man alltid tar av masken slik den er strikket så har det gått greit for meg.


#11

Maverick sa for siden:

Jeg ble gal av det. Anbefaler ikke.


#12

Tjorven sa for siden:

Jge har forsøkt, men jeg fikk det ikke til å bli pent.

Men for at fellingen ikke skal bli for stram, så anbefaler jeg å felle med pinnestørrelse som er 1,5-2 mm tykkere. Jeg synes det blir pent nok, men jeg er ingen estetiker.


#13

Ruslebiffen sa for siden:

Samme her. Knotete første gangen eller når det er lenge siden jeg har gjort det, men synes det blir både penere og mer elastisk. :)


#14

Anda sa for siden:

Men herregud, da, kan dere ikke bare være enige! :knegg:

Mulig jeg rett og slett får prøve meg på en prøvelapp. Det er jo bare 232 masker.


#15

Sol sa for siden:

Jeg hører til dem som syns det er verdt det og jeg går ikke tilbake til vanlig felling. MEN: første gangen jeg gjorde det var på Sunday i mohair, og det anbefaler jeg ikke som første prosjekt. Mohairgarnet hjelper deg på ingen måte ikke. Det letteste er å lære seg på rent ullgarn, til nød en tråd ull og en tråd mohair.


#16

Maverick sa for siden:

Ja. Jeg hadde dobbel tråd, mohair og alpakka tror jeg. Og veldig tynne metallpinner. Dårlig dårlig dårlig deal.


#17

Observatøren sa for siden:

Jeg «jukser» litt.

Etter jeg har strikket 4omganger dobbeltstrikk, tar jeg annenhver maske over på hver sin rundpinne (vrang for seg og rett for seg), og masker deretter sammen. Mye enklere å holde jevn spenning for min del.


#18

safran sa for siden:

Jeg syns det er penere fordi det blir en tykkere, rundere kant som er stødigere. Men ikke særlig mer elastisk.

Og når man skjønner prinsippet om at maskene skal sys gjennom to ganger (først vrang i rett/rett i vrang, og at rettmaskene skal tas av rett, og vrangmaskene tas av vrangt) - ja, da er det etter hvert ganske lett. Men det er tidkrevende og ikke minst knotete om det er et stort arbeid som skal felles av. Særlig når man har dobbel pjusketråd.

Jeg har valgt å gjøre det på PetitKnit sine oppskrifter, men ikke ellers.


#19

Retz sa for siden:

Elsker italiensk avfelling. Ikke bare blir resultatet pent, det er ganske avstressende og fint mens man holder på med det også.


#20

GeekyGirrrl sa for siden:

Til dere som ikke skjønner, eller gidder, så er "Jennys surprisingly strechy bindoff" et ok alternativ: Jennys bindoff


#21

Dali sa for siden:

Strikkeeksperten (svigerinna mi) vi søkte råd hos på eldste sitt skoleprosjekt sa at vi glatt skulle hoppe over italiensk felling når det stod i oppskriften. Det hadde ingenting å si, sa hun, og hun strikker mye.



#23

Tallulah sa for siden:

Den har jeg også gjort, men jeg syns ikke det er pent med et sånt "bånd" som det blir.


#24

Geitrams sa for siden:

Jeg bruker kun italiensk avfelling nå, det er mye penere enn vanlig, og kanten blir mer stretchy.


#25

Anda sa for siden:

Ferdig felt. På gamlemåten. Ble bra nok. :jupp:


#26

liefje sa for siden:

Jeg aner ingenting om stikking men trykker meg hele tiden inn her fordi jeg leser Italiensk feeling og tror det handler om hvordan man kan få den. :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.