Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Innetemperatur

#1

Malama sa for siden:

Ja, i lys av de mange tankene rundt strømprisen.

Hva er innetemperaturen hos dere?
På morgenen? (senkes den om natta?)
Når dere kommer hjem? På ettermiddag/kveld?

Da tenker jeg på ordinære oppholdsrom, ikke soverom eller bad etc.
(eller jo, soverom også, ungenes er varmere enn vårt, for de ER der. De er oppholdsrom)


#2

Appelsin sa for siden:

Jeg har varmepumpa innstilt på 22 grader.
Jeg lukker døra til mitt rom på dagtid, men det ligger over "den kalde kjellerboden" og blir superkaldt, så da har jeg døra på gløtt om natta (og vinduet lukket). Når barna ikke er hjemme lukker jeg dørene til rommene deres, så der er det kaldt. Er de hjemme, er dørene åpne.

Noen ganger er jeg "kald i kroppen" og da bruker jeg teppe og klær, evt. fyrer i peisen.


#3

Fluke sa for siden:

Vi pleier å ha mellom 20 og 21 grader i stua/oppholdsrommet når vi er hjemme/våkne.

Dette er normalen for oss, og det er uaktuelt å redusere temperaturen (enda iallfall).


#4

-ea- sa for siden:

Har tidsstyring på panelovn på stue og kjøkken; 16-17 grader når ingen er hjemme, og 22 grader et par timer på morran og etter skoletid. Nattsenking slår inn i ellevetida på kvelden.
Badet har varmekabler, de står på hele tida.

Soveromsdørene er lukket, panelovner står på 17 grader og økes hvis rom skal brukes (ene er syrommet mitt). Soverommet mitt har ikke varmeovn.

Har vedovn og fyrer når det er kaldt, kjøpte en palle ved i fjor sommer og har enda ikke brukt opp alt.

Åpner døra til badet når tørketrommelen går = slipper varmen ut til oppholdsrom, og tørketida blir kortere.
Lar steikeovnsdøra stå åpen og slippe varmen ut i kjøkkenet når komfyren har vært i bruk = slipper ut varmen og slipper å bruke strøm på at den kjøler seg ned.


#5

star sa for siden:

Radiatorene står på 3 i stua, 2 hos gutta og mellom 1 og 2 hos meg. Jeg har åpen gang/kjøkken/stue. Alle dører er igjen.
Badegulvet står på 20.

Nå er det for kaldt inne syns jeg. Så hutrer under 2 pledd i sofaen og dobbelt sett ullsokker.
Burde skru opp til nærmere 4 egentlig.


#6

Malama sa for siden:

Varmepumpa vår blåser ut luft under trappa som går ned i kjelleren, og varmer derved i større grad opp kjellergangene og vårt soverom om døra står åpen (rett foran vifta, liksom) og noe stiger jo opp i stua da, men den har stått på 22 og da holdt stua 19 med hjelp av en panelovn som sto på 21.

Jeg satte ovnen ned på 20 og varmepumpa likså da jeg la meg i går, og da var det 18,9 i stede for 19,3 så det var jo ikke så markant reduksjon. (om det ga redusert forbruk er en annen sak, det vet jeg heller ikke) Nå er det 18,8
(Mannen er på hjemmekontor, men han siter på loftet og har en vifteovn der, så det påvirker ikke temperaturen i stua i særlig grad da. Han kan evt fyre opp der når ungene kommer hjem)
Jeg vurderer å skru lenger ned den grunnvarmen, og heller varme opp ved behov. (Men, de er en korttenkt strategi til nyttår dereter har jeg skrønt at vi skal varme opp huset før kl 6 så de er ferdig varmt til vi står opp og så ikke bruke strøm på oppvarming 6-8 (og deretter er huset tomt)men søren om jeg vet

Det var befriende deilig å være naiv og hodeløs forbruker, men det blir dyrt for tiden...


#7

Malama sa for siden:

Jeg bor i ullklær og liker pledd da. Så for meg går det greit at vi har det litt kaldere, problemet er ungene ;)


#8

Tallulah sa for siden:

På vårt soverom ligger det på rundt 14 grader om dagen, og 19-20 i resten av leiligheten. Det er ofte rundt 17 når vi står opp, så da får Hiawata en liten boost på sitt rom, også fyrer vi gjerne i peisen på kvelden. Da skrur panelovnene seg av.


#9

Effie sa for siden:

Sikkert sånn 18-19 i stova, litt mindre på kjøkkenet. 14-15 på soverommet tippar eg. Ligger fort på rundt 15/16 om morgonen på vinterstid. Fyrer kun med ved om vinteren stort sett.

Går mest i ull. Mannen fryser litt meir enn meg men han sitter veldig mykje meir i ro.


#10

Malama sa for siden:

Vi fyrer gjerne opp på ettermiddagen og da tipper den opp i 20-21+ og det er jo finfint og da tar jeg gjerne av den ekstra ulljakka
Pr nå, altså før de nye reglene over nyttår hvor det er et mål å for all de l unngå disse toppene i strømforbruket, virker det logisk å ha det relativt kaldt på natta også booste med vifteovn i spisestua på morgenen sånn at frokosten går uten å hakke tenner, også fyre opp på ettermiddagen, utfordringen er unger som kommer hjem før oss, eldste er uansett på rommet sitt mens mellomste gjerne gjør leser i stua, og jeg kan vel ikke pålegge en tiåring å fyre opp heller...

Kjenner mer og mer på at jeg ønsker meg varmevifte med timerfunksjon for å være klar for 2022, også vil jeg ha appen for den panelovnen på min mobil, og egentlig helst litt mer som kan styres sånn.

Men, ja, vel, vi får se hvordan fremtiden blir .


#11

Charlie sa for siden:

Panelovnene står på 18, der hvor vi fyrer med strøm. Har ikke nattsenking, kunne vi sikkert hatt. Vi er nøye med å lukke dører mellom rom, ihvertfall i uka. Da er det godt og kaldt på gangen. I helgene lyxer vi oss og lar dørene stå litt mer åpne mellom rom, så det blir mer varme overalt. Hvis noen fryser får de kle på seg. Vi skrur av varmen overalt til påske, og skrur på varmen til høstferien. Dette er sånn vi alltid har det, ikke noe spesielt, nå.


#12

Blondie sa for siden:

Jeg har en panelovn, varmekabler på badet og vedfyring.

Panelovnen i stua sørger for grunnvarme, den står på 16 grader. Den slås av på natta. Varmekablene på badet står på tjue grader. Jeg fyrer mer når barna er hjemme.

Jeg bruker ull inne.


#13

Chablis sa for siden:

21-24 på stua, 17-18 på soverom.


#14

Myria sa for siden:

Varmepumpen står på 22-23 grader. Den står i gangen og skal varme hele hovedetasjen. Så fyrer vi med ved hvis det er skikkelig kaldt. Vi har ingen ovner på i soveromsetasjen (annet enn varmekabler på badene) og siden barna oppholder seg mest i kjellerstuen på dagtid (der er det 20-21 grader) er det heller ikke nødvendig å ha varme på soverommene. Vi liker det litt kjølig om natten.


#15

Neket sa for siden:

22-23 på stua. Litt varierende ellers. 18-20 på soverom. Ungene har panelovner på rommene sine, vet ikke hva de står på.

Vi har ikke nattsenking. Eller vi har vel på varmepumpa, men den brukes ikke.

På soverommet har vi en panelovn som står på en times tid før leggetid når det er på det kaldeste, men den har vi ikke brukt enda - varmekablene holder enn så lenge. Resten står på samme alltid.


#16

meisje sa for siden:

Vi har 2 varmepumper i 1 etasje, og temperaturen der varierer fra 16-17 i vinduskarmen til 22 grader opp under taket. (trekkfullt hus) I tillegg har vi varmekabler på badet ved soverommene som står på, men vi lar stort sett varmen komme fra varmepumpene via åpen dør inn på badet. På soverommene har vi panelovner vi ikke bruker. På dagen står dørene åpne sånn at det er varmt der når man legger seg, og så blir det kjøligere i løpet av natten.

Nå den siste perioden har vi ofte fyrt en runde eller 2 på kvelden, da får vi luksus varme ved peisovnen og varmepumpene slår seg av.

Vi har i tillegg varmekabler i underetasjen som vi ikke har slått på enda, men kommer til å slå på når vi får gjest til jul. Selv om det ble minus 10 utendørs i noen dagen er det fortsatt pluss grader på vaskerommet. Der får vi jo også varme fra tørketrommelen når vi bruker den.


#17

Floksa sa for siden:

På badet, eneste rommet med delvis strømoppvarming er det 25-26 grader.
I huset varierer det mellom 10 grader (gangen) til ca 22 grader (kjøkken, hovedoppholdsrom). Kjøkken og stue har vedovn i tillegg til vannbåren varme i gulvene, som er over hele huset. Vi har noen rom som står kalde, et så kaldt at det fryser der.
Kontoret ligger på 3-4 grader når det ikke brukes. Vaskerommet i kjelleren varmes bare av vaskemaskin/tørketrommel og er KALDT om det ikke er i bruk. Normalt har vi en vifteovn på der. Men ikke i år gitt.


#18

Erica sa for siden:

Vi har 20 grader innstilt på varmepumpa, men fyrer oss opp i 21 grader ca på dagtid og kveldstid når vi er hjemme. På soverommet til mannen og meg er det ingen varmovn og småkjølig dag og natt. På sønnen sitt er det 20 grader døgnet rundt tror jeg. På bad ca 23-24 grader.


#19

Miromurr sa for siden:

Varmepumpa står på 18 grader når jeg er alene, 20 grader når ungene er hos meg.


#20

Madicken sa for siden:

Det pleier å være rundt 18-19 grader i oppholdsrommene når vi står opp, vi fyrer og bruker varmepumpe slik at temperaturen er rundt 20-21 grader om ettermiddagen/kvelden.


#21

veobra sa for siden:

Vi har ca 18-19 grader. Noen ganger litt over, spes på kjøkkenet når vi lager mat og stua i helgene når vi sitter mer i ro. Det samme på hjemmekontoret. Har alltid ullsokker og ullgenser på inne.


#22

Nada sa for siden:

Panelovner står på mellom 16 og 19 °C.
Varmekabler på bad og gang er på 25°C.
Fyrer med ved i tillegg for å få det behagelig.


#23

veobra sa for siden:

Varmekabler på badet. Ikke hett, bare gulvvarme varmer veldig.

Skrur av på hjemmekontoret når arbeidsdagen er over så det blir kjølig til natten. Senker også i oppholdsrom til ca 16 grader.


#24

løve70 sa for siden:

Vi har stort sett kun vannbåren gulvvarme som oppvarming (varmepumpe). Tempen er satt på 21 i de fleste rom bortsett fra bad. Det er ganske kaldt nå synes jeg, men venter med å skru opp til strømprisene har roet seg.


#25

millact sa for siden:

Varmepumpen står på 22 c. Rengjorde filteret i går, det hjalp godt. Panelovn på kjøkken står på 22 på ettermiddag, 18 resten av døgnet.


#26

Retz sa for siden:

22 på kjøkken/stue og bad. Har ingen ovner på soverommene.


#27

liefje sa for siden:

Det varierer veldig. Har vannbåren varme i noen rom som er innstilt på 22 i gang og på kjøkken, 24 på badet og 18 på to rom som ikke er i bruk (laveste innstilling - helt latterlig). I andre rom har vi radiatorer med fjernvarme. De er enten av (helt kalde) eller på (kokvarme nå for tiden og mindre varme hvis utetemperaturen er lavere), så om det blir for varmt eller kaldt jeg må regulere varmen med å skru dem litt av og på. I tillegg har vi to peiser og fyrer opp om det blir for kaldt eller for kosen.


#28

Malama sa for siden:

Hadde vi hatt en varmepumpe som varmet stua i bedre grad...

Jeg søkte på vedpriser i dag, vi trenger påfyll. Men underveis i middagen skiftet fokuset til "hva koster det egebelig å fyre med ved" og for oss som 1)ikke har tilgang på gratis ved vi hogger selv og 2)ikke har en ny og rentbrennende ovn. Så er kWh prisen på vedfyring relativt høy.

(og nei. Vi får ikke ved til 1 kr liter. 40 kr for 40 liter hos forhandler, mot "å være så dum at en betaler 75 på bensinstasjonen". Det er 67 om en henter og 75 om en får det levert fra vedbilen som er den billigste jeg fant i omegn (utsolgt på denne siden av nyttår da. Men vi har vel ved til ca jul med nåværende fyringsmønster. Vi fyrer mye mer nå enn vi har gjort før.

Men altså. Det er sikkert et passe tema for gruffetrpden eller noe sånn, for søren om jeg ber om fyring lønner seg..

Og Wattn appen er nede så jeg vet ikke hva strømprisen vår er i dag. Men mannen fyrte opp når han begynte å lage middag. Og fikk tempen opp fra da 18,6 til nå 20,4 så fyring funker i alle fall. Men det er ikke gratis. Det er ved han fikk levert med vedbilen til altså sikkert ca 79 kr for 40 liter, i fjor høst.
(plantasjen er dyrere, selv med sin kvantumsrsbatt, vi burde sikkert leie en henger og kjøpe av en bonde (jeg kjenner en bonde som selger ved, men da snakker vi "hel eller halv pall" (60 eller 33 vanlige vedsekker?) men da må man innberegne leie av henger, og sannsynligvis "låne min far", jeg kjører knapt nok henger på sommerrn, og slett ikke på vinteren. Langt avsted.

Nei. En av oss får slutte å jobbe. Og bli med pappa i Vestskogen neste år og fakrisk få billig ved. Vi har vel nemlig teoretisk mulighet til det. Bare at reelt så er det ikke helt gjennomførbart)

Men 20,5 tilsier ull og pledd for meg kjenner jeg. Jeg liker pledd da. Og ull.

Men jeg er usikker på om vi heller bør fyre mer med strøm. Utenom de dyreste timene? Må regne på det inkl nettleien og andre avgifter og da må ikke den dumme appen være nede. Eller muligens nettsiden funker. Må bare få mannen til å logge inn da. Abonnementet står i hans navn


#29

Malama sa for siden:

Rengjøre filter ja. Det er nok på tide her også.. Endrer ikke det faktum at de. Står på en idiotisk plassering da.


#30

-ea- sa for siden:

Min palle ved (tusen liter) kosta borti 1400 ifjor, levert på trappa. Ser prisen har økt med en hundrelapp nå. Bruker å bestille ilag med naboene i blokka og dele på frakten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.