Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helikopter som henger i ro i luften - Hvorfor?

#1

Timar sa for siden:

Ja, det lurer jeg på i dag!

Det er ofte helikoptre rundt her. En god del går sikkert i skytteltrafikk til sykehusene eller ulike hendelser som krever bistand. Men: Ganske ofte så er det også helikoptre som henger i ro i lufta i en lengre periode. Dette er da over tettbygd strøk, ikke ute i marka. Akkurat nå, feks, på høylys dag, henger et helikopter ganske høyt oppe i lufta og overvåker nærområdet her. Eller er det ikke overvåkning? Leter de etter noe/noen? Er det sightseeing-turister med? Eller noen form for bilder eller oppmåling?

Jeg syns disse stillestående helikoptrene like ofte er på farten når det er mørkt ute som midt på dagen.

Noen som har inside-info om helikopterbruk i tettbygde strøk? :humre:


#2

star sa for siden:

Du kan jo gå inn på Flightradar å se om du ser det der. Trolig gjør du ikke det altså.
Uten at jeg vet ville jeg tippet på leting, overvåking, søk, bilder etc.


#3

Neket sa for siden:

Noen ganger er de der for å sjekke kraftlinjer hvertfall. Vet ikke om det er tilfelle hos deg da.


#4

Pelle sa for siden:

Noen ganger opplyser politiet om det på twitter.


#5

Millen sa for siden:

Det samme skjer her vi bor, gjerne politi helikopteret. Hørte engang at enkelte områder øver/ trener de på. Sjekker ofte twitter når det skjer, står som regel ingenting da.


#6

Effie sa for siden:

Dei gjer det her når dei sjekker kraftlinjer, men me får vanlegvis nabovarsel i ein eller annan form.


#7

My sa for siden:

Jeg bor midt i helikopterinnflygingsruta til sykehuset, så det er stadig helikopter over oss. Men de er alltid i bevegelse til eller fra, heldigvis. Bor nært sentrum, og de gangene jeg ser helikopter stå i ro er det i forbindelse med arrangement. Idrettsarrangement som gateløp/rulleskiløp/triatlon o.l., eller 17.mai, konserter eller andre større kulturarrangement. Og altså da filming.


#8

meisje sa for siden:

Min erfaring at stillestående helikopter over tid betyr aktivt søk. Jeg pleier å sjekke politiet på twitter, der står det gjerne hvilken aksjon det er. Oftest er det søk etter personer som har blitt borte eller ulykke i vann. Andre typer hendelser kan være eksplosjon og brann eller søk etter kriminelle som har rømt fra åsted, rettsak eller fengsel.


#9

IzziCreo sa for siden:

I området hvor vi bor hender det at det er søk etter personer; enten personer som er savnet, i forbindelse med en ugjerning eller i opplæring. OsloOps på Twitter opplyser i stor grad.


#10

meisje sa for siden:

Feks fikk vi vite om hendelsen i moskeen på Skui ved at vi lurte på hvorfor helikopter var lenge i samme område og mye sirener i tillegg fortalte oss at det nok var en kriminell hendelse.


#11

Floksa sa for siden:

Politiet kan ha fartskontroll via helikopter. Ellers henger de stille ganske lenge om de skal skyte noe #btdt #bjørnejakt


#12

Timar sa for siden:

Takk for mange forslag! Jeg har sjekket ut twitter og flightradar, men ikke funnet noe. Ser dog at politiet innimellom varsler helikopterbruk på twitter. Men ikke der her, og ser ikke noen varsler som går på akkurat området her heller.

Vi bor i et fredelig område, så at det er jakt på krimininelle eller rømte fanger til stadighet, tror jeg heller ikke. Ingen store veier det er naturlig med trafikk-kontroll på heller. Og kraftledninger? Vel, de sjekker neppe det i mørket, og ikke så ofte?

Dette er pussig, altså!


#13

Millen sa for siden:

Følger Obre på IG, og de er ute og trener med politiet idag med helikopter over Bogstadvannet.


#14

meisje sa for siden:

Som oftest er det jo noen fra gamlehjem eller som bor hjemme som dement som ikke finner tilbake, de leter etter. Men syns det er færre av de hendelsene nå, tror man har begynt å bruke sporing på de som er demente for å unngå søkeaksjoner.

Og innimellom er det noen som tar selvmord ved å hoppe utenfor noen stup i nærheten, men da skriver de ingenting på twitter eller lokalavisen.


#15

Timar sa for siden:

Obre? Søkte på IG, men fant ikke?

Men ja, da er det det helikopteret som har tatt seg en liten detour mens det venter, tenker jeg. Takk for oppklaringen! :)


#16

Millen sa for siden:

Brannogredningoslo heter de visst der.
Søk Brann


#17

Timar sa for siden:

Fant dem, tusen takk! :blomst:


#18

Palmen sa for siden:

Du kan sjekke akersposten.no også Timar. De pleier å være oppdatert. :jupp:


#19

Lavender sa for siden:

Av det jeg husker. Da ABB ble fraktet fra Grini til Oslo Tinghus. Leteaksjon etter dement dame, ungjente som gikk full og sint fra fest på morgenkvisten i kulde, kvinne savnet ved Lysakerelven. Søk etter kriminelle som tømmer hager og garasjer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.