Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

CD som gave?

#1

Ine sa for siden:

Hvor sannsynlig tror dere det er at mannlig 59‐åring har cd-spiller nå til dags? Utdannet innen helsevesenet, ikke teknologisk oppdatert (innen kommunikasjonsmuligheter) innen sitt yrke.


#2

Elise sa for siden:

Jeg kjenner ingen som fortsatt har cd-spiller uansett alder. Ville definitivt ikke gått ut fra det.


#3

tink sa for siden:

Det ville jeg bare kjøpt til han som jeg VET fortsatt insisterer på CD-er i bilen, hjemmet eller i campingvogna. Ikke sånn på generelt grunnlag... Ville kanskje kjøpt en LP til noen som liker musikk og som jeg vet har platespiller, eller ei bok om favoritt-bandet/-musikeren.


#4

millact sa for siden:

Min mor satte på en CD i går mens vi bakte pepperkaker. Hun lurte på om ikke vi burde ønske oss en CD spiller. Nei takk var svaret.:D


#5

Ine sa for siden:

Blir ikke CD‐kjøp når jeg tenker meg om.


#6

star sa for siden:

Insisterer og insisterer, men har da cd spiller i bilen. Og kassettspiller. :knegg:
Ingen DAB radio, så da brukes det som er.


#7

Strå sa for siden:

Helten 58 har DVD-spiller som tar CDer også. Han ripper alt han kjøper og legger på hjemmets fellesserver. Vi spiller fra den. Ingen av oss bruker Spotify og slikt som plutselig har fjerna godlåtene og uansett ikke har Zappa. Samme med fetter 59.


#8

løve70 sa for siden:

Dette :nemlig:


#9

Strå sa for siden:

Helten har også en del på SD-kortet på telefonen. Så ja, han ønsker seg en masse CDer i gave til jul og bursdag.


#10

Charlie sa for siden:

Spiller CDer i bilen. :ja:


#11

løve70 sa for siden:

Dette :nemlig:


#12

Anne C sa for siden:

Jeg har CD i bilen og spiller det der. Men jeg har strengt talt ikke kjøpt meg en CD på veldig mange år.


#13

Retz sa for siden:

Vil tro det er mer sjanse for at han kjører vinyl enn cd. :D


#14

Anne C sa for siden:

Enig. 19 åringen min har fått dilla på vinyl.


#15

Strå sa for siden:

Det med vinyl forstår jeg jo, siden lydkvaliteten på et anlegg med sinnsykt bra høytalere og ennå bedre hørsel gir bedre opplevelse enn CD. Men forrige uke var det en som lurte på om jeg hadde musikk på vanlige kasetter, for det må da være bra. Da lurer jeg alvorlig på kunskapsnivået altså.


#16

Karamell sa for siden:

Selges det, lurte jeg på. :knegg:


#17

Strå sa for siden:

Sikkert noen som lar seg lure.


#18

Input sa for siden:

Det er mye undergrunnsmusikk som gis ut på kassett, av folk med høyt kunnskapsnivå om musikkproduksjon, lyd osv.


#19

Strå sa for siden:

Men da har de nok fått gjort mye med holdbarheten på selve båndene, altså nytt materiale, sikkert også forbedret avspillingsmaskinene. Det jeg fikk spørsmål om var om jeg hadde gamle bånd å selge/gi bort/e.l. Det ville virkelig være lureri.


#20

Magica sa for siden:

Vi hører på cd i bilen, innimellom. Mest ved bluetooth-kriser. :knegg: Men vi hører mye på vinyl og kjøper stadig nye LPer.


#21

Input sa for siden:

Nei, de Bruker jo den samme teknologien som før. Gamle bærbare kassettspillere selges for 2-5.000 kr. Gamle originale kassetter er de veldig opptatt av og betaler gjerne en del for, med rett musikk altså, ikke kassetten i seg selv.


#22

Strå sa for siden:

Men hvorfor? Det er ikke akkurat 16 spors bånd og det skal ingenting til før de skades. Jeg skjønner ikke noe.


#23

Input sa for siden:

Akkurat det vet jeg ikke så mye om, og må innrømme at jeg ikke er interessert nok til å finne ut sånn veldig mye om det heller. Det er nok mange grunner, det handler jo ofte om hva man er ute etter. En del vil også påstå at man har lavere kvalitet på lyden på LP-plater enn digitalt, og det er jo på sett og vis sant, men det handler minst like mye om hva slags opplevelse man er ute etter. Jeg hører mye på LP-plater, men er også veldig selektiv på hva slags musikk jeg velger å ha på LP kontra hva jeg hører digitalt. Poenget mitt var uansett at folk som lever av musikk velger å utgi og lytte til kassetter, så det er ingen sammenheng mellom det og manglende kunnskaper om lyd, medium, produksjon osv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.