Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag av hval?

#1

Floksa sa for siden:

Min lokale Reko-ring har en selger som selger hval. Så jeg har 2,5 kg hval i frysen (i mindre pakker altså,) og nå har jeg tatt ut en slik.
Men jeg har aldri laget hval før. Jeg spise det mye som barn, da var det billig mat, og kan ikke huske det som hverken spesielt vondt eller godt.

Men hva lager man av hval?
Ungene (og mannen) har aldri spist det før (og kommer ikke til å få vite hva det er før etter at det er spist, kresenpiltene) så jeg trenger forslag på litt mainstream mat av hval. Gjerne grytebasert. De spiser det meste (også innmat og hvit fisk) om det er kamuflert i en god saus :knegg:


#2

gajamor sa for siden:

Først må du åpne pakken og sjekke hvordan den lukter. Noe av hvalkjøttet man får kjøpt har en eim av tran, og da må man vanne ut med melk og koke det i fløtesaus. Hvis det ikke er noen tranlukt så kan du lage hva som helst.

En viktig greie med hval er at det ikke finnes fett i kjøttet. Så hvis man ikke går for lite stekt biff, så bør det være en ganske feit saus.



#4

millact sa for siden:

Man steker det akkurat som biff; nydelig mat.


#5

Libra sa for siden:

Jeg skjærer skiver som jeg vender i mel (og blander inn salt og pepper i melet) Steker de lett slik at melet blir lett brunet, tar evt litt ekstra mel i panna som jeg lar brune seg litt. Har på vann og lar melet koke ut slik at det blir saus. Serverer med potet, makaronistuing og kokt brokkoli.

Det var slik jeg alltid fikk det servert hjemme. Hvis det var transmak på kjøttet måtte det bare kokes en stund, men da var resultatet litt tørt kjøtt. Godt, men litt tørt. Har i nyere tid aldri opplevd tranlukt og transmak slik som i "gamle dager".



#7

tinkadott sa for siden:

Hval er godt! Jeg steker mye løk, så hval i mel som beskrevet over, men koner ut med fløte etter hver steking som da blir saus. Brokkoli og potet til. Nydelig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.