Jeg syns meierismør smaker skikkelig ekkelt, og det minner om brødskivene mormor laget til meg da jeg var liten. Tjukke lag med ekkelt smør. :spy: Jeg liker det ikke til steking heller siden det lukter skikkelig ille når det smelter. :vrimlemage:
Hvis jeg bruker noe, er det altså fortrinnsvis margarin, og unntaksvis meierismør i matlagingen. Brødskiver tar jeg helst uten noen av delene.
Jeg tenkte faktisk jeg skulle lage en egen tråd om dette, men du kom meg i forkjøpet.
Jeg foretrekker meierismør. Men hva er alt dette snakket om at folk ikke vil ta i margarin med ildtang? Mulig jeg har misforstått, men margarin nå er da ikke det samme som margarin på 80-tallet? :undrer: Transfett finnes IKKE i margarin heller. Så hva er egentlig galt med margarin? Jeg bruker mest smør, men jeg bruker også noe sånn Vita Hjertegod flytende-greier, er det definert som margarin?
Jeg trodde margarin ofte var en blanding av smør og diverse sunne oljer og sånt.
Jeg bruker forresten aldri smør på skiva. Jeg bruker Philadelphia. Og har skinke oppå. Dersom jeg ikke har skinke, har jeg ikke noe under pålegget. Evt cottage cheese. Det er godt under frukt og syltetøy.
Jeg holder meg helt til naturlig mat og naturlig fett, ergo bruker jeg heller smør enn bearbeidet margarin. Meierismør er et naturprodukt og blir nå anbefalt av flere og flere ernæringsfysiologer også. Her er en link som sier litt om smør kontra margarin, jeg har andre linker også men jeg synes denne er lettlest og god. Det om smør står et par scroll nedover siden. :)
Margarin bør aldri brukes til steking iallfall, det er jo det verste man kan gjøre. Da er oljer bedre, men meierismør og kokosfett er best siden mettet fett tåler bedre varme enn umettet fett. Her står litt om det, øverst i artikkelen.
Takk, Iset, skal lese artikkelen og forstår poenget ditt om naturlig fett. Men er det ikke sånn at mange bannlyser margarin fordi de tror det inneholder transfett?
Jo, det gjør de nok. Men de har jo delvis rett da, for fettet er ikke gunstig, og når man steker i det ødelegges fettsyrene og blir skadelige. Dessuten kan visst ikke margarinprodusentene bekrefte at ALT transfettet er borte, det er bare lavere verdier (det er visst ei grense i Norge, og de ligger under grensen nå men det betyr ikke at alt er fjernet). Var ei på et annet forum som sendte en mail til et par margarinprodusenter og fikk dette svaret, men mer vet jeg ikke. Jeg holder meg uansett til smør siden det er sunnest. Dessuten smaker det best. :D
Jeg er jo Isets tapre elev og sier meg hjertens enig i alt hun skriver her. Var jo hun som fikk meg til å åpne øynene for lavkarbo for ett halvt år siden og jeg er evig takknemmelig og sluker all info med stor apetitt:) Har lært vanvittig mye det siste halvåret.
Meierismør er definitivt min favoritt, blir nostalsisk av lukten:) Minner om mat hos mine besteforeldre før i tida:)
Vet ikke, men jeg har ikke tro på at den er spesielt sunn selv om de skriver at den er det. Det er jo margarin. Nei, jeg bruker faktisk ikke annet enn meierismør og evt. kokosfett. Ikke margarin av NOE slag, det har vel kun skjedd en gang da jeg skulle kjøpe smør på en søndag og de kun hadde Melange, men det var til baking da. Kastet resten av pakken etterpå.
Transfett er det vel nå lite av i fremstillingsprosessen. Det har kommet nye fremstillingsmetoder, men det er likefullt snakk om en del stoffer som dannes ved oppvarming som ikke er bra for oss.
Jeg klarer ikke meierismør. Kan bruke det når jeg baker eller i matlaging der smøret forsvinner i andre smaker,
men ikke på skiva eller i grøten.
Har også noen vonde minner om skive med meierismør på. :grøss:
Aldri prøvd å bruke kokosfett til steking. Står det "kokosfett" på pakka? :flau:
Margarin til alt.
Smör er egentlig bedre akkurat på brödskiva det skal väre krabbe oppå, men det er ikke noen kampsak, og jeg har et kolesterolproblem.
Jeg bruker meierismør og diverse oljer til matlaging og baking. På brødskiva bruker vi Brelett. Det er jo en slags blanding av smør og margarin, men vi bruker det vel egentlig fordi vi liker smaken og konsistensen. Meierismør på brødskiva syns jeg føles for fett (men kan godt spise det iblant), og de forskjellige typene margarin smaker ikke godt. Jeg er ærlig talt ganske usikker på hva som er det sunneste her, så da lar vi smaken bestemme akkurat når det gjelder dette. :)
Her brukes meierismør oppå brødskiva. Da kan jeg ofte klare meg uten pålegg. Meierismør bruker jeg som smørøye, ellers måtte jeg kalt det noe annet. Det er nemlig bare meierismør som er smør.
I matlaging bruker jeg forskjellig avhengig av hva jeg skal lage. Kunne f.eks. ikke tenke meg å steke sopp i olje, der MÅ det smør til, mens løk kunne jeg ikke tenke meg å surre i hverken smør eller margaring, der må jeg ha (litt) olje. For ikke å snakke om at bakverk har hver sine behov etter type.
Alt i alt varierer vi og ungene syns ofte smør rett og slett er for fett. De bruker ingenting mellom brød og pålegg. Annet enn hvis brødet er nybakt og lunka, da blir det både brelett og sukker (for barna) og smør og sukker (for oss voksne).
Meierismør smaker utrolig vondt.
Jeg klarer ikke spise mat som er laget med meierismør, og det lukter uhorvelig ekkelt.
Bruker stort sett olje til alt, men margarin til baking.
Smør på brødskiva slutta jeg med før min 2-års dag, så det er ikke noe problem.
Enig, derfor steker jeg for det meste i meierismør, det gir så godt smak. :)
Men så ELSKER jeg smør da. Jeg, mannen og fireåringen spiser 2 bordpakninger Tine meierismør i uka.
Usaltet smør, helt klart.
Lager stort sett Ghee av den og bruker bare det på både brødskivene og i endel matlaging.
Bruker rapsolje noe, men ikke så ofte.
Oppskrift på Ghee ja, det har jeg ikke, men jeg smelter smøret litt sakte på middels varme (husker ikke hvorfor, men det var jo det jeg leste da jeg begynnte med det en gang i tiden), før jeg gir det et oppkok og skrur ned varmen igjen. Så venter man til fettet skiller seg fra melkeproteinene, det ser man, smøret blir gult og lukter spesielt, eh, som popkorn kanskje. Jeg bare vet det i hvertfall. Og da tar jeg det av platen og lar det kjøle seg ned før jeg siler det i filterpapir el. over i en plastboks. Holder seg lenge og trenger ikke stå i kjøleskap.
Nå skal jeg google og, kanskje det finnes en oppskrift der.
Inntil jeg begynte på lavkarbo-kosthold, brukte jeg kun margarin, orket ikke smør. Nå, etter noen uker på katolyse, smaker faktisk ikke smør så verst, og jeg holder meg til det :)
Jeg bruker ikke smør på brødet, men jeg bruker alltid meierismør i matlaging (når jeg ikke bruker olje, da). Det gir masse deilig dybde og fylde til smaken. Men jeg har vokst opp med en smørhatende mor, så jeg har forstått at det motsatte standpunktet også finnes. :storsinnet:
Men egentlig poster jeg i denne tråden for å få inn et Wimsey-sitat, fra Murder Must Advertise:
Meierismør er best og det bruker jeg på grøten og i bakst. Jeg bruker Vita hjertegod på de brødskivene jeg bruker smør på (under ost og skinke) fordi jeg har dårlige kolesterolverdier.
Hadde SÅ lyst på smørgrøt til kvelds i går, men hadde ikke smør. Så mannen måtte på besinstasjonen for å kjøpe. Der hadde de bare Melange, så da ble det ikke noe grøt, det smaker jo pjuk!
Jepp Tine lager Ghee. Men finnes ikke bare det i sånne svære industri-spann? Gjorde det før, men det er jo knall om de har fått det i brukervennlige pakninger nå. Bare pass på at dere ikke bare kjøper noe det står Ghee på, for noen av dem er vegetabilske. Det beste er å bruke det som er laget av rent meierismør, det er vel det som er hele poenget også.
Det er jo helt greit å bare lage selv, da vet man hva man får, også tar det jo ingen tid. Jeg gjør det når jeg uansett er ved platen, når jeg lager middag elns. Det gjør seg jo selv :)
(jeg ante ikke at man fikk kjøpt engang for det har aldri falt meg inn å se etter)
Ble inspirert av tråden, og kjøpte meierismør i idag :nikker: Har brukt margarin til steking og baking, men etter å ha lest tråden og lest litt om dette på nettet så tror jeg at jeg skal prøve å endre på vanene her i huset.
Jeg stemte margarin, men vi har begge deler i kjøleskapet til sitt bruk. Bruker stort sett aldri margarin (soft) på brødskiva, men på varme rundstykker, boller eller vaffelkaker er det snadder.:nam:
Steker i margarin, ofte flytende, mens jeg baker med meierismør. I sauser og supper er det litt "hipp som happ" hva jeg bruker, men som smørøye i grøten foretrekker vi alle sammen margarin.
Etter jeg tok et kurs i organisk kjemi der vi så på fettysrefordelingen til smør vs margarin, er jeg overbecist smørtilhenger. Selv om smør også inneholder en del usunt fett, har det en mye bredere fordeling. Og dessuten hjelper det pent lite å bruke planteoljer som utganspunkt hvis man herder dem kunstig. Da er det ikke mye igjen av det som var sunt i planteoljene etterpå altså! Det hører såkalrt med til historien at jeg foretrekker smør når det gjelder smak også.
Vi bruker alltid olje når vi steker, smør i matlaging og bremykt på skiva. Jeg liker smør best, men det er liksom så upraktisk med konsistensen.
Jeg liker meierismør best egentlig, og bruker det i noe matlaging (feks noen kaker). Spiser ikke smør på skiva, men hvis jeg har varme rundstykker eller lignende er det veldig godt med bremykt på. Steke gjør jeg i kaldpresset rapsolje, feks. Men ikke pannekaker og sånt, da steker jeg i flytende melange. Det bruker jeg forresten i baking også. Har visst hele utvalget jeg. :knegg:
Nemlig (selv om vi ikke er helt enige i dette med hva som er usunt fett, men det er jo helt greit). Forresten så står alltid smøret i brødboksen her, så det har alltid smørekonsistens. Rekker jo ikke akkurat å bli gammelt uansett siden jeg både steker i det og siden vi spiser endel av det. :D
En annen ting jeg må humre litt av er denne reklamen for Kims potetgull med solsikkeolje. 70 % mindre mettet fett - mye sunnere? Eh, si meg - FRITERES ikke potetgullet? Og jo mer umettet fettet man friterer i er, jo mer skadet blir det jo? Da er det jo bedre å faktisk fritere i mettet fett?
Jeg har ikke spist margarin på mange år, men nå må jeg kutte alle melkeprodukter. Blant annet. :mumle: Så nå har jeg gått til innkjøp av en eller annen blå margarin. Den smaker ingenting. Har de tatt bort saltet også? Er det noe annet jeg kan bruke?
Har brukt margarin til baking/steking, brelett på brødskiva og meierismør til hjemmelaget pop corn.
Men neste gang skal jeg bruke meierismør i bakinga, kanskje hjemmebaksten blir enda bedre... Jeg elsker lukten av meierismør, og pop cornet smaker som det vi får kjøpt på kino'n. :nam:
Er oppvokst med ei mor som spiste seg fordervet på smør i barndommen, og da hun ble voksen klarte hu ikke tanken på å spise smør. Pga. det er jeg oppvokst uten smør på brødskiva, men tok igjen det i 20-års alderen når jeg oppdaget hvor godt smør egentlig var/er.
[CENTER][CENTER]Her er nok noe son dere ikke har hørt før![/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Fiske & Plante Oljer og Hjerte feil !![/CENTER][/CENTER]
31 men (age, 41-78 years) and 11 women (age, 54-77 years). The final results using coronary risk factor scores (CRFS)(risiko formel for Hjerte Sykdom) in: Oleic acid (Oliven Olje)= 2 x CRFS Linoleic acid (Vit-Hjerte God)= 3 x CRFS Marine EPA acid (Fiske/sel olje) = 4 x CRFS Int Heart J. 2005 Nov;46(6):975-85. Oda, et al.,
[CENTER][CENTER]Plante fett & Tran” = Hud Kreft ![/CENTER][/CENTER]
Consumption of unsaturated fat has been associated with both skin aging and with the sensitivity of the skin to ultraviolet damage, Ultraviolet light-induced skin cancer seems to be mediated by unsaturated fats! (Plante&Fiske oljer gir Gammel Hud & Hud Kreft) Cancer Res. 45(12, pt 1), 6254-9, 1985.
[font=Arial][/font]
[CENTER][CENTER] „Vit Hjerte God“ = 100% mer Død !!!!!!!!!![/CENTER][/CENTER]
In a multi-year British study involving several thousand men, half were asked to reduce saturated fat and cholesterol(“slutte” med Meieri Smør & Egg) in theirdiets,to stop smoking and to increase the amounts of unsaturated oils such as margarineand vegetable oils(ikke røyke,spise mye mer Plante&Fiske oljer). After one year, those on the "good" diet had 100% more deaths !! than those on the "bad" diet(M.Smør,Egg&KremFløte), in spite of the fact that those men on the "bad" diet continued to smoke! Rose G, et al, Lancet, 1983, 1:1062-1065
[CENTER][CENTER]Plante Oljer = Bryst Kreft[/CENTER][/CENTER]
Linoleic acid and GLA promote the growth and metastasis of a human breast cancer cell.
Nutr Cancer 1995;24(1):33-45.
Vet ikke Ernærings & Helse Norge dette ?? Eller gjør de nettopp det?
Hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard
[CENTER][CENTER][b][/b][/CENTER]
[CENTER][font=Arial][/font][/CENTER]
[CENTER]Metta Fett = MeieriSmør,Kokos,Egg,Kremfløte&Saue Fett[/CENTER]
[CENTER][font=Arial][/font][/CENTER][/CENTER]
The fats that we synthesize from sugar, or coconut oil, or oleic acid, the omega-9 series, are protective against the inflammatory Omega-3/6 PUFA, in some cases more effective even than vitamin E. Ray Peat
[CENTER][CENTER]Metta Fett beskytter mot “skader” fra Plante&Fiske Oljer[/CENTER][/CENTER] “A diet enriched in saturated fatty acids(Meieri Smør,Krem Fløte ,Norwegia,Saue Fett) effectively reverses necrosis, inflammation, and fibrosis!!. The therapeutic effects of saturated fatty acids may be explained, at least in part, by reduced endotoxemia and lipid peroxidation.(Metta Fett reduserer Fibrose , “glass-fiber” lignende hardt & “dødt” vev, som Kreft utvikler seg i.)
fra Plante & Fiske Oljer.!! Nanji, et al., 1995, 2001)
The relatively few studies of fish oil and linoleic acid that compare them with palmitic acid or coconut oil have produced some very important results. For example, pigs exposed to endotoxin developed severe lung problems (resembling “shock lung”) when they had been on a diet with either fish oil or linoleic acid, Marint Omega-3 &Plante Omega-6) used for intravenous feeding in hospitals), but not after palmitic acid (I kokos olje) (Wolfe, et al., 2002).
[CENTER][CENTER]MeieriSmør & Kokos Olje = Beskytter deg mot Blodpropp[/CENTER][/CENTER] The effects of PUFA taken in a meal disturb the clotting system(Plante/Fiske oljer produserer Blodpropp)), but the same quantity of Saturated fat prevent clotting.(Mens samme mengde Meieri Smør.Kremfløte,KokosOlje forhindret Blodpropp) Molina, et al., 2003).
[CENTER][CENTER]Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!![/CENTER][/CENTER] Omega-6 fra Plantefett lager Diabetes! Sukker „beskytter“ mot Diabetes ! Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!! "Experimental diabetes and diet," Science 105, 548-549,
[CENTER][CENTER]Metta Fett=MeieriSmør,Kokos-olje= Friskt Hjerte !!![/CENTER][/CENTER] India 1960/70: 1 Million jernbane-folk: Sør-India, de spiste ca. 15x mer Plante & Fiske Oljer og hadde ca.15x mer Hjerte Lidelser! Nord-India, spiste ca. 15 x mer Metta fett og ca. 15x mindre Hjerte Lidelser! Indian Journal of Industrial Medicine, 1968, 14:219 [font=Arial][/font]
Dette er FARLIG fett,sier den „klinisk ernærings forskende Professoren“ Christian Drevon Han vil nok IKKE fortelle deg om de skadene Plante&Fiske fett gir deg!
Ok,nå vet du litt om Fettet i maten din! Og hva de kan gjøre med kroppen din!
Hvilket Fett vil du velge nå?
Og hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser mine artikler om dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard
[CENTER][CENTER]Sende dette til ALLE du kan ! Takk ![/CENTER]
[CENTER][font=Arial][/font] [/CENTER]
[CENTER][size=3][/size] [/CENTER]
[CENTER]Fiske & Plante Oljer og Hjerte feil !![/CENTER][/CENTER]
31 men (age, 41-78 years) and 11 women (age, 54-77 years). The final results using coronary risk factor scores (CRFS)(risiko formel for Hjerte Sykdom) in: Oleic acid (Oliven Olje)= 2 x CRFS Linoleic acid (Vit-Hjerte God)= 3 x CRFS Marine EPA acid (Fiske/sel olje) = 4 x CRFS Int Heart J. 2005 Nov;46(6):975-85. Oda, et al.,
[CENTER][CENTER]Plante fett & Tran” = Hud Kreft ![/CENTER][/CENTER]
Consumption of unsaturated fat has been associated with both skin aging and with the sensitivity of the skin to ultraviolet damage, Ultraviolet light-induced skin cancer seems to be mediated by unsaturated fats! (Plante&Fiske oljer gir Gammel Hud & Hud Kreft) Cancer Res. 45(12, pt 1), 6254-9, 1985.
[CENTER][CENTER]„Vit Hjerte God“ = 100% mer Død !!!!!!!!!![/CENTER][/CENTER]
In a multi-year British study involving several thousand men, half were asked to reduce saturated fat and cholesterol(“slutte” med Meieri Smør & Egg) in theirdiets,to stop smoking and to increase the amounts of unsaturated oils such as margarineand vegetable oils(ikke røyke,spise mye mer Plante&Fiske oljer). After one year, those on the "good" diet had 100% more deaths !! than those on the "bad" diet(M.Smør,Egg&KremFløte), in spite of the fact that those men on the "bad" diet continued to smoke! Rose G, et al, Lancet, 1983, 1:1062-1065
[CENTER][CENTER]Plante Oljer = Bryst Kreft[/CENTER][/CENTER]
Linoleic acid and GLA promote the growth and metastasis of a human breast cancer cell.
Nutr Cancer 1995;24(1):33-45.
Vet ikke Ernærings & Helse Norge dette ?? Eller gjør de nettopp det?
Hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard
[CENTER][CENTER][/CENTER]
[CENTER][/CENTER]
[CENTER]Metta Fett = MeieriSmør,Kokos,Egg,Kremfløte&Saue Fett[/CENTER]
[CENTER][/CENTER][/CENTER]
The fats that we synthesize from sugar, or coconut oil, or oleic acid, the omega-9 series, are protective against the inflammatory Omega-3/6 PUFA, in some cases more effective even than vitamin E. Ray Peat
[CENTER][CENTER]Metta Fett beskytter mot “skader” fra Plante&Fiske Oljer[/CENTER][/CENTER] “A diet enriched in saturated fatty acids(Meieri Smør,Krem Fløte ,Norwegia,Saue Fett) effectively reverses necrosis, inflammation, and fibrosis!!. The therapeutic effects of saturated fatty acids may be explained, at least in part, by reduced endotoxemia and lipid peroxidation.(Metta Fett reduserer Fibrose , “glass-fiber” lignende hardt & “dødt” vev, som Kreft utvikler seg i.)
fra Plante & Fiske Oljer.!! Nanji, et al., 1995, 2001)
The relatively few studies of fish oil and linoleic acid that compare them with palmitic acid or coconut oil have produced some very important results. For example, pigs exposed to endotoxin developed severe lung problems (resembling “shock lung”) when they had been on a diet with either fish oil or linoleic acid, Marint Omega-3 &Plante Omega-6) used for intravenous feeding in hospitals), but not after palmitic acid (I kokos olje) (Wolfe, et al., 2002).
[CENTER][CENTER]MeieriSmør & Kokos Olje = Beskytter deg mot Blodpropp[/CENTER][/CENTER] The effects of PUFA taken in a meal disturb the clotting system(Plante/Fiske oljer produserer Blodpropp)), but the same quantity of Saturated fat prevent clotting.(Mens samme mengde Meieri Smør.Kremfløte,KokosOlje forhindret Blodpropp) Molina, et al., 2003).
[CENTER][CENTER]Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!![/CENTER][/CENTER] Omega-6 fra Plantefett lager Diabetes! Sukker „beskytter“ mot Diabetes ! Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!! "Experimental diabetes and diet," Science 105, 548-549,
[CENTER][CENTER]Metta Fett=MeieriSmør,Kokos-olje= Friskt Hjerte !!![/CENTER][/CENTER] India 1960/70: 1 Million jernbane-folk: Sør-India, de spiste ca. 15x mer Plante & Fiske Oljer og hadde ca.15x mer Hjerte Lidelser! Nord-India, spiste ca. 15 x mer Metta fett og ca. 15x mindre Hjerte Lidelser! Indian Journal of Industrial Medicine, 1968, 14:219 [font=Arial][/font]
Dette er FARLIG fett,sier den „klinisk ernærings forskende Professoren“ Christian Drevon Han vil nok IKKE fortelle deg om de skadene Plante&Fiske fett gir deg!
Ok,nå vet du litt mer om Fettet i maten din! Og hva de kan gjøre med kroppen din!
Hvilket Fett vil du velge nå?
Og hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard
Jeg bruker mykt margarin på brødskivene fordi jeg synes det smaker best og fordi kjøleskapssmør er helt ubrukelig å få utover. Jeg bruker vanlig smør i matlaging fordi jeg synes det er best der, i tillegg til stekeoljer der smaken ikke spiller noen rolle.
Jeg har ikke funnet noen overbevisende artikler fra uhildede, troverdige kilder som har overbevist meg om at de moderne margarinene på noen måte er helseskadlige, så til dess tar jeg det med stoisk ro.
Jeg bruker meierismør, olivenolje og rapsolje til steking, men på brødskiva liker jeg egentlig bare Brelett. Syns den har akkurat passe blanding av smør og vegetabilsk, når det gjelder smaken. Usikker på det sunnhetsmessige. Men når jeg prøver meg med Vita Hjertegod etc. så slutter jeg rett og slett bare å spise brød og knekkebrød, for jeg syns det smaker så vondt.
Meierismør smaker ekkelt. Så hvis jeg skal ha noen av delene, blir det margarin. Det er imidlertid ikke ofte det brukes verken smør eller margarin på skiva her i huset.
Smør er ikke noe særlig for kolesterolet. Og om man hiver innpå smør oppå mer eller mindre sunt brød (karbohydrater), er vel ikke det noe særlig heldig? Ei heller for vekta vil jeg tro.
Noen ja, ikke alle. De blir ikke helt enige med seg selv. Jeg skjønner egentlig ikke hvordan de tenker, smør er jo mye mer naturlig enn kunstig fremstilt og sterkt bearbeidet margarin. Hvorfor lage kopi av noe som i utgangspunktet er så bra naturlig? Mange ernæringsfysiologer, leger og lignende har begynt å anbefale meierismør fremfor margarin nå, det er bare å følge med fremover. Spennende utvikling.
De snur nok snart. Forhåpentligvis. Svenske myndigheter er veldig på glid nå. I Norge er de litt trege. Mener å huske at det var i Sveriges utgave av "Du er hva du spiser" meierismør ble anbefalt også.
Ja, jeg har ikke peiling. Bare leste på pakka. Har aldri tenkt over dette før en gang jeg.
La for første gang merke til Kviteseidsmør i butikken også, mulig jeg skal prøve det.
Smaker det like dritt som Meierismør? Isåfall dropper jeg det.:nemlig:
Jeg skjønner ikke at noen kan si at meierismør smaker dritt, det blir jo det samme som å si at sjokolade smaker spy. :dåne: :knegg:
Men ja, Kviteseidsmør smaker smør. Det vil si NYYYYDELIG.
Er nok jeg som misforsto.....:blånn:
Lesete bare i et annet svar et eller annet sted her og menet jeg leste Brelett.....
Margarin er da min svar..hi hi....:rødme: