Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meierismør eller margarin?

Hva foretrekker du?

  • Meierismør
    99 stemmer
  • Margarin
    61 stemmer
  • Vil se resultatet
    7 stemmer
#1

Røverdatter sa for siden:

I grøttråden er det mange som bannlyser margarin.

Jeg syns meierismør smaker skikkelig ekkelt, og det minner om brødskivene mormor laget til meg da jeg var liten. Tjukke lag med ekkelt smør. :spy: Jeg liker det ikke til steking heller siden det lukter skikkelig ille når det smelter. :vrimlemage:

Hvis jeg bruker noe, er det altså fortrinnsvis margarin, og unntaksvis meierismør i matlagingen. Brødskiver tar jeg helst uten noen av delene.

Hva liker du?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte faktisk jeg skulle lage en egen tråd om dette, men du kom meg i forkjøpet.

Jeg foretrekker meierismør. Men hva er alt dette snakket om at folk ikke vil ta i margarin med ildtang? Mulig jeg har misforstått, men margarin nå er da ikke det samme som margarin på 80-tallet? :undrer: Transfett finnes IKKE i margarin heller. Så hva er egentlig galt med margarin? Jeg bruker mest smør, men jeg bruker også noe sånn Vita Hjertegod flytende-greier, er det definert som margarin?

Jeg trodde margarin ofte var en blanding av smør og diverse sunne oljer og sånt.

Så åpplys uvitende meg! :D


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg stemte dessuten feil. Klikket litt for fort.


#4

Bluen sa for siden:

:highfive: Jeg er hjertens enig med deg, og fnyser av uttrykket "godt smør".

Min favoritt som smørøye og til baking og steking er vanlig Soft, mens jeg bruker Soft Light på brødskiva.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker forresten aldri smør på skiva. Jeg bruker Philadelphia. Og har skinke oppå. Dersom jeg ikke har skinke, har jeg ikke noe under pålegget. Evt cottage cheese. Det er godt under frukt og syltetøy.


#6

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg bryr meg strengt tatt ikke. Jeg er litt sånn "smør er smør", enten det er margarin eller smør. (Jeg kjøper dog ikke meierismør veldig ofte).


#7

safran sa for siden:

Bare Meierismør er smør.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg holder meg helt til naturlig mat og naturlig fett, ergo bruker jeg heller smør enn bearbeidet margarin. Meierismør er et naturprodukt og blir nå anbefalt av flere og flere ernæringsfysiologer også. Her er en link som sier litt om smør kontra margarin, jeg har andre linker også men jeg synes denne er lettlest og god. Det om smør står et par scroll nedover siden. :)

matoghelse.custompublish.com/vi-hjelper-deg-aa-fylle-handlekurven.338505-48909.html

Margarin bør aldri brukes til steking iallfall, det er jo det verste man kan gjøre. Da er oljer bedre, men meierismør og kokosfett er best siden mettet fett tåler bedre varme enn umettet fett. Her står litt om det, øverst i artikkelen.


#9

Hyacinth sa for siden:

Takk, Iset, skal lese artikkelen og forstår poenget ditt om naturlig fett. Men er det ikke sånn at mange bannlyser margarin fordi de tror det inneholder transfett?


#10

Angelique sa for siden:

På risengrynsgrøten må jeg ha meierismør.Det er best.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jo, det gjør de nok. Men de har jo delvis rett da, for fettet er ikke gunstig, og når man steker i det ødelegges fettsyrene og blir skadelige. Dessuten kan visst ikke margarinprodusentene bekrefte at ALT transfettet er borte, det er bare lavere verdier (det er visst ei grense i Norge, og de ligger under grensen nå men det betyr ikke at alt er fjernet). Var ei på et annet forum som sendte en mail til et par margarinprodusenter og fikk dette svaret, men mer vet jeg ikke. Jeg holder meg uansett til smør siden det er sunnest. Dessuten smaker det best. :D


#12

Tammen sa for siden:

:tilber:Meierismør smaker jo himmelsk og gjør all mat bedre!!

: Passersegveldig:


#13

Hyacinth sa for siden:

Denne flytende Vita hjertegod-saken da, hvor usunn er den?


#14

MorStine sa for siden:

Jeg er jo Isets tapre elev og sier meg hjertens enig i alt hun skriver her. Var jo hun som fikk meg til å åpne øynene for lavkarbo for ett halvt år siden og jeg er evig takknemmelig og sluker all info med stor apetitt:) Har lært vanvittig mye det siste halvåret.

Meierismør er definitivt min favoritt, blir nostalsisk av lukten:) Minner om mat hos mine besteforeldre før i tida:)


#15

Dixie Diner sa for siden:

Vet ikke, men jeg har ikke tro på at den er spesielt sunn selv om de skriver at den er det. Det er jo margarin. Nei, jeg bruker faktisk ikke annet enn meierismør og evt. kokosfett. Ikke margarin av NOE slag, det har vel kun skjedd en gang da jeg skulle kjøpe smør på en søndag og de kun hadde Melange, men det var til baking da. Kastet resten av pakken etterpå.


#16

Isolde sa for siden:

Har ikke noe i mot meierismør men det har mannen. Han rømmer huset om jeg har det i mat.

Så her går det i margarin.


#17

Maz sa for siden:

Transfett er det vel nå lite av i fremstillingsprosessen. Det har kommet nye fremstillingsmetoder, men det er likefullt snakk om en del stoffer som dannes ved oppvarming som ikke er bra for oss.



#19

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg klarer ikke meierismør. Kan bruke det når jeg baker eller i matlaging der smøret forsvinner i andre smaker,
men ikke på skiva eller i grøten.
Har også noen vonde minner om skive med meierismør på. :grøss:

Aldri prøvd å bruke kokosfett til steking. Står det "kokosfett" på pakka? :flau:


#20

Kaktus sa for siden:

Enig i den ja.


#21

Søster sa for siden:

Margarin til alt.
Smör er egentlig bedre akkurat på brödskiva det skal väre krabbe oppå, men det er ikke noen kampsak, og jeg har et kolesterolproblem.


#22

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker meierismør og diverse oljer til matlaging og baking. På brødskiva bruker vi Brelett. Det er jo en slags blanding av smør og margarin, men vi bruker det vel egentlig fordi vi liker smaken og konsistensen. Meierismør på brødskiva syns jeg føles for fett (men kan godt spise det iblant), og de forskjellige typene margarin smaker ikke godt. Jeg er ærlig talt ganske usikker på hva som er det sunneste her, så da lar vi smaken bestemme akkurat når det gjelder dette. :)


#23

Dragen sa for siden:

Vi bruker soft spesial, for den tåler alle hjemme hos oss.


#24

Sitron sa for siden:

Margarin, av samme grunn som Kasia. Ikke på brødskiver da, men ellers.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Er det? Jeg vet at Bremykt er en blanding av meierismør og olje, men Brelett er vel kun margarin? :usikker:


#26

Strå sa for siden:

Her brukes meierismør oppå brødskiva. Da kan jeg ofte klare meg uten pålegg. Meierismør bruker jeg som smørøye, ellers måtte jeg kalt det noe annet. Det er nemlig bare meierismør som er smør.

I matlaging bruker jeg forskjellig avhengig av hva jeg skal lage. Kunne f.eks. ikke tenke meg å steke sopp i olje, der MÅ det smør til, mens løk kunne jeg ikke tenke meg å surre i hverken smør eller margaring, der må jeg ha (litt) olje. For ikke å snakke om at bakverk har hver sine behov etter type.

Alt i alt varierer vi og ungene syns ofte smør rett og slett er for fett. De bruker ingenting mellom brød og pålegg. Annet enn hvis brødet er nybakt og lunka, da blir det både brelett og sukker (for barna) og smør og sukker (for oss voksne).


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker Cocosa. :)
Det er kun den brune (ikke extra virgin) som brukes til steking, den grønne (extra virgin) brukes som kosttilskudd.


#28

Snippa sa for siden:

Meierismør smaker utrolig vondt.
Jeg klarer ikke spise mat som er laget med meierismør, og det lukter uhorvelig ekkelt.
Bruker stort sett olje til alt, men margarin til baking.
Smør på brødskiva slutta jeg med før min 2-års dag, så det er ikke noe problem.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Enig, derfor steker jeg for det meste i meierismør, det gir så godt smak. :)
Men så ELSKER jeg smør da. Jeg, mannen og fireåringen spiser 2 bordpakninger Tine meierismør i uka.


#30

Miss Norway sa for siden:

I all matlaging er det KUN meierismør som gjelder. Til nød Bremykt. Jeg spiser ikke smør på skiven :kry: og det er godt gjort, for jeg elsker smør.


#31

Kirsebær sa for siden:

Foretrekker margarin.

Meierismør smaker og lukter ekkelt.



#33

Teofelia sa for siden:

Nå bruker jeg ikke verken smør eller margarin på brødet, men hjemme hos oss går det ellers mest i Bremykt.

Til baking bruker jeg meierismør eller Bremykt. Margarin forekommer det ikke at vi bruker.


#34

Tinka sa for siden:

Klarer ikke meierismør så her bruker vi margarin.


#35

Vito sa for siden:

Bondesmør :sikler:


#36

nolo sa for siden:

Jeg bruker stort sett margarin. Det hender jeg baker med meierismør, men stekeosen fra smør er virkelig kvalmende, så det unngår jeg.


#37

Aminta sa for siden:

Usaltet smør, helt klart.
Lager stort sett Ghee av den og bruker bare det på både brødskivene og i endel matlaging.
Bruker rapsolje noe, men ikke så ofte.


#38

Kaktus sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#39

Aminta sa for siden:

Oppskrift på Ghee ja, det har jeg ikke, men jeg smelter smøret litt sakte på middels varme (husker ikke hvorfor, men det var jo det jeg leste da jeg begynnte med det en gang i tiden), før jeg gir det et oppkok og skrur ned varmen igjen. Så venter man til fettet skiller seg fra melkeproteinene, det ser man, smøret blir gult og lukter spesielt, eh, som popkorn kanskje. Jeg bare vet det i hvertfall. Og da tar jeg det av platen og lar det kjøle seg ned før jeg siler det i filterpapir el. over i en plastboks. Holder seg lenge og trenger ikke stå i kjøleskap.

Nå skal jeg google og, kanskje det finnes en oppskrift der.



#41

Fruktflua sa for siden:

Her bruker vi kun meierismør. Margarin har jeg ikke hatt i hus på flere år.


#42

Maxine sa for siden:

Inntil jeg begynte på lavkarbo-kosthold, brukte jeg kun margarin, orket ikke smør. Nå, etter noen uker på katolyse, smaker faktisk ikke smør så verst, og jeg holder meg til det :)


#43

Toffskij sa for siden:

Jeg bruker ikke smør på brødet, men jeg bruker alltid meierismør i matlaging (når jeg ikke bruker olje, da). Det gir masse deilig dybde og fylde til smaken. Men jeg har vokst opp med en smørhatende mor, så jeg har forstått at det motsatte standpunktet også finnes. :storsinnet:

Men egentlig poster jeg i denne tråden for å få inn et Wimsey-sitat, fra Murder Must Advertise:


#44

Marge sa for siden:

Før spiste vi bare margarin, men etter å ha lest litt om fett på nettet, så spiser vi kun meierismør no.


#45

Benzo sa for siden:

Meierismør til matlaging og Bremykt på brødskivene.


#46

Karamell sa for siden:

Meierismør er best og det bruker jeg på grøten og i bakst. Jeg bruker Vita hjertegod på de brødskivene jeg bruker smør på (under ost og skinke) fordi jeg har dårlige kolesterolverdier.


#47

MorStine sa for siden:

Hadde SÅ lyst på smørgrøt til kvelds i går, men hadde ikke smør. Så mannen måtte på besinstasjonen for å kjøpe. Der hadde de bare Melange, så da ble det ikke noe grøt, det smaker jo pjuk!


#48

Dixie Diner sa for siden:

Melangegrøt ja, noe så jævlig. :knegg:


#49

Acsa sa for siden:

Jeg har aldri noensinne hatt margarin i huset.


#50

Acsa sa for siden:

Og Tine lager ghee, du finner det i innvandrerbutikker.


#51

Dixie Diner sa for siden:

Jepp Tine lager Ghee. Men finnes ikke bare det i sånne svære industri-spann? Gjorde det før, men det er jo knall om de har fått det i brukervennlige pakninger nå. Bare pass på at dere ikke bare kjøper noe det står Ghee på, for noen av dem er vegetabilske. Det beste er å bruke det som er laget av rent meierismør, det er vel det som er hele poenget også.


#52

Aminta sa for siden:

Det er jo helt greit å bare lage selv, da vet man hva man får, også tar det jo ingen tid. Jeg gjør det når jeg uansett er ved platen, når jeg lager middag elns. Det gjør seg jo selv :)

(jeg ante ikke at man fikk kjøpt engang for det har aldri falt meg inn å se etter)


#53

Enhjørning sa for siden:

Jeg bruker helst margarin på skivene, men skal jeg bake, blir det meierismør.


#54

Mor til 4 sa for siden:

Vi bruker margarin til matlaging. Meierismør har vi vel knapt nok hatt i hus noen gang.
Bruker ikke noe smør på brødskiva.


#55

Skilpadda sa for siden:

Har aldri kjøpt margarin, tror jeg.


#56

Misteri sa for siden:

Bruker margaring. Fikser ikke lukta av smør som blir stekt.


#57

Arona sa for siden:

meierismør eller Bremykt... liker smørsmaken.


#58

Evita sa for siden:

Ble inspirert av tråden, og kjøpte meierismør i idag :nikker: Har brukt margarin til steking og baking, men etter å ha lest tråden og lest litt om dette på nettet så tror jeg at jeg skal prøve å endre på vanene her i huset.


#59

GinaK sa for siden:

Her brukes meierismør til alt utenom på brødskivene. Der bruker vi Brelett.


#60

Canisa sa for siden:

Jeg stemte margarin, men vi har begge deler i kjøleskapet til sitt bruk. Bruker stort sett aldri margarin (soft) på brødskiva, men på varme rundstykker, boller eller vaffelkaker er det snadder.:nam:

Steker i margarin, ofte flytende, mens jeg baker med meierismør. I sauser og supper er det litt "hipp som happ" hva jeg bruker, men som smørøye i grøten foretrekker vi alle sammen margarin.


#61

scilla sa for siden:

Meierismør. Margarin smaker gædd:nemlig:


#62

Bequita sa for siden:

Etter jeg tok et kurs i organisk kjemi der vi så på fettysrefordelingen til smør vs margarin, er jeg overbecist smørtilhenger. Selv om smør også inneholder en del usunt fett, har det en mye bredere fordeling. Og dessuten hjelper det pent lite å bruke planteoljer som utganspunkt hvis man herder dem kunstig. Da er det ikke mye igjen av det som var sunt i planteoljene etterpå altså! Det hører såkalrt med til historien at jeg foretrekker smør når det gjelder smak også.

Vi bruker alltid olje når vi steker, smør i matlaging og bremykt på skiva. Jeg liker smør best, men det er liksom så upraktisk med konsistensen.


#63

Wix sa for siden:

Jeg liker meierismør best egentlig, og bruker det i noe matlaging (feks noen kaker). Spiser ikke smør på skiva, men hvis jeg har varme rundstykker eller lignende er det veldig godt med bremykt på. Steke gjør jeg i kaldpresset rapsolje, feks. Men ikke pannekaker og sånt, da steker jeg i flytende melange. Det bruker jeg forresten i baking også. Har visst hele utvalget jeg. :knegg:


#64

Dixie Diner sa for siden:

Nemlig (selv om vi ikke er helt enige i dette med hva som er usunt fett, men det er jo helt greit). Forresten så står alltid smøret i brødboksen her, så det har alltid smørekonsistens. Rekker jo ikke akkurat å bli gammelt uansett siden jeg både steker i det og siden vi spiser endel av det. :D

En annen ting jeg må humre litt av er denne reklamen for Kims potetgull med solsikkeolje. 70 % mindre mettet fett - mye sunnere? Eh, si meg - FRITERES ikke potetgullet? Og jo mer umettet fettet man friterer i er, jo mer skadet blir det jo? Da er det jo bedre å faktisk fritere i mettet fett?


#65

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke spist margarin på mange år, men nå må jeg kutte alle melkeprodukter. Blant annet. :mumle: Så nå har jeg gått til innkjøp av en eller annen blå margarin. Den smaker ingenting. Har de tatt bort saltet også? Er det noe annet jeg kan bruke?


#66

MokkMokk sa for siden:

Meierismør til baking og som smørøye i grøten, margarin til steking og på brødskiva.


#67

Møøse sa for siden:

Det var ikkje noko alternativ for olivenolje :undrer:


#68

Møøse sa for siden:

Olivenolje i matlaging, ikkje noko på brødskivene, evt. Kesam, rapsolje i kaker/boller.


#69

Smash sa for siden:

Har brukt margarin til baking/steking, brelett på brødskiva og meierismør til hjemmelaget pop corn.
Men neste gang skal jeg bruke meierismør i bakinga, kanskje hjemmebaksten blir enda bedre... Jeg elsker lukten av meierismør, og pop cornet smaker som det vi får kjøpt på kino'n. :nam:

Er oppvokst med ei mor som spiste seg fordervet på smør i barndommen, og da hun ble voksen klarte hu ikke tanken på å spise smør. Pga. det er jeg oppvokst uten smør på brødskiva, men tok igjen det i 20-års alderen når jeg oppdaget hvor godt smør egentlig var/er.


#70

maribo sa for siden:

Tja, hva har vi hatt i kjøleskapet de siste 10 årene da?
Bremykt - eneste smøret vi bruker (unntatt det vi lager selv et par ganger i året).


#71

Propella sa for siden:

Jeg stemte at jeg ville se resultatet. Jeg spiser ikke noen form for smør. Vi har olje, melange og soft flora til baking, steking og brødskiver.


#72

Tusta sa for siden:

Meierismør. Margarin smaker jo høgg.


#73

arvid gerhard sa for siden:

[CENTER][CENTER]Her er nok noe son dere ikke har hørt før![/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Fiske & Plante Oljer og Hjerte feil !![/CENTER][/CENTER]
31 men (age, 41-78 years) and 11 women (age, 54-77 years). The final results using coronary risk factor scores (CRFS)(risiko formel for Hjerte Sykdom) in:
Oleic acid (Oliven Olje)= 2 x CRFS
Linoleic acid (Vit-Hjerte God)= 3 x CRFS
Marine EPA acid (Fiske/sel olje) = 4 x CRFS
Int Heart J. 2005 Nov;46(6):975-85. Oda, et al.,

[CENTER][CENTER]Plante fett & Tran” = Hud Kreft ![/CENTER][/CENTER]
Consumption of unsaturated fat has been associated with both skin aging and with the sensitivity of the skin to ultraviolet damage, Ultraviolet light-induced skin cancer seems to be mediated by unsaturated fats! (Plante&Fiske oljer gir Gammel Hud & Hud Kreft)
Cancer Res. 45(12, pt 1), 6254-9, 1985.

[font=Arial][/font]
[CENTER][CENTER] „Vit Hjerte God“ = 100% mer Død !!!!!!!!!![/CENTER][/CENTER]
In a multi-year British study involving several thousand men, half were asked to reduce saturated fat and cholesterol(“slutte” med Meieri Smør & Egg) in theirdiets,to stop smoking and to increase the amounts of unsaturated oils such as margarine and vegetable oils(ikke røyke,spise mye mer Plante&Fiske oljer).
After one year, those on the "good" diet had 100% more deaths !!
than those on the "bad" diet(M.Smør,Egg&KremFløte), in spite of the fact that those men on the "bad" diet continued to smoke!
Rose G, et al, Lancet, 1983, 1:1062-1065

[CENTER][CENTER]Plante Oljer = Bryst Kreft[/CENTER][/CENTER]
Linoleic acid and GLA promote the growth and metastasis of a human breast cancer cell.
Nutr Cancer 1995;24(1):33-45.

Vet ikke Ernærings & Helse Norge dette ?? Eller gjør de nettopp det?
Hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard
[CENTER][CENTER][b][/b][/CENTER]
[CENTER][font=Arial][/font][/CENTER]
[CENTER]Metta Fett = MeieriSmør,Kokos,Egg,Kremfløte&Saue Fett[/CENTER]
[CENTER][font=Arial][/font][/CENTER][/CENTER]
The fats that we synthesize from sugar, or coconut oil, or oleic acid, the omega-9 series, are protective against the inflammatory Omega-3/6 PUFA, in some cases more effective even than vitamin E.
Ray Peat

[CENTER][CENTER]Metta Fett beskytter mot “skader” fra Plante&Fiske Oljer[/CENTER][/CENTER]
“A diet enriched in saturated fatty acids(Meieri Smør,Krem Fløte ,Norwegia,Saue Fett) effectively reverses necrosis, inflammation, and fibrosis!!. The therapeutic effects of saturated fatty acids may be explained, at least in part, by reduced endotoxemia and lipid peroxidation.(Metta Fett reduserer Fibrose , “glass-fiber” lignende hardt & “dødt” vev, som Kreft utvikler seg i.)
fra Plante & Fiske Oljer.!!
Nanji, et al., 1995, 2001)

The relatively few studies of fish oil and linoleic acid that compare them with palmitic acid or coconut oil have produced some very important results. For example, pigs exposed to endotoxin developed severe lung problems (resembling “shock lung”) when they had been on a diet with either fish oil or linoleic acid, Marint Omega-3 & Plante Omega-6) used for intravenous feeding in hospitals), but not after palmitic acid (I kokos olje)
(Wolfe, et al., 2002).

[CENTER][CENTER]MeieriSmør & Kokos Olje = Beskytter deg mot Blodpropp[/CENTER][/CENTER]
The effects of PUFA taken in a meal disturb the clotting system(Plante/Fiske oljer produserer Blodpropp)), but the same quantity of Saturated fat prevent clotting.(Mens samme mengde Meieri Smør.Kremfløte,KokosOlje forhindret Blodpropp)
Molina, et al., 2003).

[CENTER][CENTER]Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!![/CENTER][/CENTER]
Omega-6 fra Plantefett lager Diabetes!
Sukker „beskytter“ mot Diabetes !
Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!!
"Experimental diabetes and diet," Science 105, 548-549,

[CENTER][CENTER]Metta Fett=MeieriSmør,Kokos-olje= Friskt Hjerte !!![/CENTER][/CENTER]
India 1960/70: 1 Million jernbane-folk:
Sør-India, de spiste ca. 15x mer Plante & Fiske Oljer og hadde ca.15x mer Hjerte Lidelser!
Nord-India, spiste ca. 15 x mer Metta fett og ca. 15x mindre Hjerte Lidelser!
Indian Journal of Industrial Medicine, 1968, 14:219 [font=Arial][/font]

Dette er FARLIG fett,sier den „klinisk ernærings forskende Professoren“ Christian Drevon
Han vil nok IKKE fortelle deg om de skadene Plante&Fiske fett gir deg!
Ok,nå vet du litt om Fettet i maten din! Og hva de kan gjøre med kroppen din!
Hvilket Fett vil du velge nå?
Og hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser mine artikler om dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard


#74

Skilpadda sa for siden:

Joda. Du sa det her om dagen også. :jupp:


#75

arvid gerhard sa for siden:

[CENTER][CENTER]Sende dette til ALLE du kan ! Takk ![/CENTER]
[CENTER][font=Arial][/font] [/CENTER]
[CENTER][size=3][/size] [/CENTER]
[CENTER]Fiske & Plante Oljer og Hjerte feil !![/CENTER][/CENTER]
31 men (age, 41-78 years) and 11 women (age, 54-77 years). The final results using coronary risk factor scores (CRFS)(risiko formel for Hjerte Sykdom) in:
Oleic acid (Oliven Olje)= 2 x CRFS
Linoleic acid (Vit-Hjerte God)= 3 x CRFS
Marine EPA acid (Fiske/sel olje) = 4 x CRFS
Int Heart J. 2005 Nov;46(6):975-85. Oda, et al.,

[CENTER][CENTER]Plante fett & Tran” = Hud Kreft ![/CENTER][/CENTER]
Consumption of unsaturated fat has been associated with both skin aging and with the sensitivity of the skin to ultraviolet damage, Ultraviolet light-induced skin cancer seems to be mediated by unsaturated fats! (Plante&Fiske oljer gir Gammel Hud & Hud Kreft)
Cancer Res. 45(12, pt 1), 6254-9, 1985.


[CENTER][CENTER] „Vit Hjerte God“ = 100% mer Død !!!!!!!!!![/CENTER][/CENTER]
In a multi-year British study involving several thousand men, half were asked to reduce saturated fat and cholesterol(“slutte” med Meieri Smør & Egg) in theirdiets,to stop smoking and to increase the amounts of unsaturated oils such as margarine and vegetable oils(ikke røyke,spise mye mer Plante&Fiske oljer).
After one year, those on the "good" diet had 100% more deaths !!
than those on the "bad" diet(M.Smør,Egg&KremFløte), in spite of the fact that those men on the "bad" diet continued to smoke!
Rose G, et al, Lancet, 1983, 1:1062-1065

[CENTER][CENTER]Plante Oljer = Bryst Kreft[/CENTER][/CENTER]
Linoleic acid and GLA promote the growth and metastasis of a human breast cancer cell.
Nutr Cancer 1995;24(1):33-45.

Vet ikke Ernærings & Helse Norge dette ?? Eller gjør de nettopp det?
Hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard
[CENTER][CENTER] [/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER]Metta Fett = MeieriSmør,Kokos,Egg,Kremfløte&Saue Fett[/CENTER]
[CENTER] [/CENTER][/CENTER]
The fats that we synthesize from sugar, or coconut oil, or oleic acid, the omega-9 series, are protective against the inflammatory Omega-3/6 PUFA, in some cases more effective even than vitamin E.
Ray Peat

[CENTER][CENTER]Metta Fett beskytter mot “skader” fra Plante&Fiske Oljer[/CENTER][/CENTER]
“A diet enriched in saturated fatty acids(Meieri Smør,Krem Fløte ,Norwegia,Saue Fett) effectively reverses necrosis, inflammation, and fibrosis!!. The therapeutic effects of saturated fatty acids may be explained, at least in part, by reduced endotoxemia and lipid peroxidation.(Metta Fett reduserer Fibrose , “glass-fiber” lignende hardt & “dødt” vev, som Kreft utvikler seg i.)
fra Plante & Fiske Oljer.!!
Nanji, et al., 1995, 2001)

The relatively few studies of fish oil and linoleic acid that compare them with palmitic acid or coconut oil have produced some very important results. For example, pigs exposed to endotoxin developed severe lung problems (resembling “shock lung”) when they had been on a diet with either fish oil or linoleic acid, Marint Omega-3 & Plante Omega-6) used for intravenous feeding in hospitals), but not after palmitic acid (I kokos olje)
(Wolfe, et al., 2002).

[CENTER][CENTER]MeieriSmør & Kokos Olje = Beskytter deg mot Blodpropp[/CENTER][/CENTER]
The effects of PUFA taken in a meal disturb the clotting system(Plante/Fiske oljer produserer Blodpropp)), but the same quantity of Saturated fat prevent clotting.(Mens samme mengde Meieri Smør.Kremfløte,KokosOlje forhindret Blodpropp)
Molina, et al., 2003).

[CENTER][CENTER]Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!![/CENTER][/CENTER]
Omega-6 fra Plantefett lager Diabetes!
Sukker „beskytter“ mot Diabetes !
Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!!
"Experimental diabetes and diet," Science 105, 548-549,

[CENTER][CENTER]Metta Fett=MeieriSmør,Kokos-olje= Friskt Hjerte !!![/CENTER][/CENTER]
India 1960/70: 1 Million jernbane-folk:
Sør-India, de spiste ca. 15x mer Plante & Fiske Oljer og hadde ca.15x mer Hjerte Lidelser!
Nord-India, spiste ca. 15 x mer Metta fett og ca. 15x mindre Hjerte Lidelser!
Indian Journal of Industrial Medicine, 1968, 14:219 [font=Arial][/font]

Dette er FARLIG fett,sier den „klinisk ernærings forskende Professoren“ Christian Drevon
Han vil nok IKKE fortelle deg om de skadene Plante&Fiske fett gir deg!
Ok,nå vet du litt mer om Fettet i maten din! Og hva de kan gjøre med kroppen din!
Hvilket Fett vil du velge nå?
Og hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard


#76

Skilpadda sa for siden:

Det var ikke ment som en oppfordring til å si det en gang til, altså. :rolleyes:


#77

Divine sa for siden:

:fnis:


#78

Candy Darling sa for siden:

Å, kraist, enda en. :rolleyes:

Jeg bruker mykt margarin på brødskivene fordi jeg synes det smaker best og fordi kjøleskapssmør er helt ubrukelig å få utover. Jeg bruker vanlig smør i matlaging fordi jeg synes det er best der, i tillegg til stekeoljer der smaken ikke spiller noen rolle.

Jeg har ikke funnet noen overbevisende artikler fra uhildede, troverdige kilder som har overbevist meg om at de moderne margarinene på noen måte er helseskadlige, så til dess tar jeg det med stoisk ro.


#79

Maverick sa for siden:

:knegg:

Du imponerer meg stadig med din fantastiske bruk av :jupp:. :tilber:


#80

Røverdatter sa for siden:

Arvid, liksom? :gruble: Er det det som er det nye in-nicket?


#81

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker meierismør, olivenolje og rapsolje til steking, men på brødskiva liker jeg egentlig bare Brelett. Syns den har akkurat passe blanding av smør og vegetabilsk, når det gjelder smaken. Usikker på det sunnhetsmessige. Men når jeg prøver meg med Vita Hjertegod etc. så slutter jeg rett og slett bare å spise brød og knekkebrød, for jeg syns det smaker så vondt.


#82

Katta sa for siden:

Meierismør smaker ekkelt. Så hvis jeg skal ha noen av delene, blir det margarin. Det er imidlertid ikke ofte det brukes verken smør eller margarin på skiva her i huset.



#84

Fisken sa for siden:

Alltid smør. :nikker:
Aldri margarin. :niks:


#85

Millivilli sa for siden:

Jeg er såpass uopplyst at jeg trodde margarin er sunnere enn smør, det er det ernæringsfysiologer har sagt.


#86

Mamma Rosa sa for siden:

Da jeg åpnet en ny pakke Soft i dag stod det at Helsedirektoratet anbefaler margaring til barnehagebarn. :vetikke:


#87

Tangerine sa for siden:

Smør er ikke noe særlig for kolesterolet. Og om man hiver innpå smør oppå mer eller mindre sunt brød (karbohydrater), er vel ikke det noe særlig heldig? Ei heller for vekta vil jeg tro.

Jeg bruker begge deler, men bare litt.


#88

Dixie Diner sa for siden:

Noen ja, ikke alle. De blir ikke helt enige med seg selv. Jeg skjønner egentlig ikke hvordan de tenker, smør er jo mye mer naturlig enn kunstig fremstilt og sterkt bearbeidet margarin. Hvorfor lage kopi av noe som i utgangspunktet er så bra naturlig? Mange ernæringsfysiologer, leger og lignende har begynt å anbefale meierismør fremfor margarin nå, det er bare å følge med fremover. Spennende utvikling.

De snur nok snart. Forhåpentligvis. Svenske myndigheter er veldig på glid nå. I Norge er de litt trege. Mener å huske at det var i Sveriges utgave av "Du er hva du spiser" meierismør ble anbefalt også.


#89

Mamma Rosa sa for siden:

Ja, jeg har ikke peiling. Bare leste på pakka. Har aldri tenkt over dette før en gang jeg.
La for første gang merke til Kviteseidsmør i butikken også, mulig jeg skal prøve det.
Smaker det like dritt som Meierismør? Isåfall dropper jeg det.:nemlig:


#90

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skjønner ikke at noen kan si at meierismør smaker dritt, det blir jo det samme som å si at sjokolade smaker spy. :dåne: :knegg:
Men ja, Kviteseidsmør smaker smør. Det vil si NYYYYDELIG.


#91

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg blir uvel bare av å tenke på Meierismør. :kvalm:
Mamma spiste det av og til og jeg taklet ikke å få det på skiva.

Kan da ikke sammenlikne dette med sjokolade! Skamme seg!


#92

Dixie Diner sa for siden:

Nei, du har rett i det. Meierismør er jo så mye bedre enn sjokolade. :glis:


#93

Millivilli sa for siden:

Som barn likte jeg ikke meierismør, men nå kan jeg gjerne spise det.


#94

Grøten sa for siden:

Margarin til baking, noe steking og smørøyet i grøten!!
Type Brelett på brødet...hvis jeg har smør på brødte da!:rolleyes:


#95

Millivilli sa for siden:

Er ikke brelett margarin?



#97

Millivilli sa for siden:

Mulig jeg misforsto noe i innlegget der.


#98

Grøten sa for siden:

Er nok jeg som misforsto.....:blånn:
Lesete bare i et annet svar et eller annet sted her og menet jeg leste Brelett.....
Margarin er da min svar..hi hi....:rødme:


#99

Grøten sa for siden:

Leste ikke lesete...
Mitt svar..ikke min svar....=0P

tror jeg legger meg....klarer ikke skrive en gang..=0/


#100

Millivilli sa for siden:

Øverst til høyre for innlegget ditt står det "endre". Der kan du klikke for å endre hvis du finner ut at du har skrevet feil. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.