Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dramatisering av Knutby-saken

#1

Zulu sa for siden:

Er det noen som har sett denne som ligger på TV2 Play? Det er virkelig et fascinerende skue, og jeg har behov for å avreagere. :nemlig:


#2

Input sa for siden:

Jeg har sett den, og som tidligere sekt-medlem, synes jeg den var både realistisk og ubehagelig.


#3

Syrinx sa for siden:

Jeg har sett de tre første episodene, skal se resten. Synes det, så langt, har vært ganske krevende å se.


#4

Tjorven sa for siden:

Er det flere slike? Jeg så en for over et år siden, og jeg synes det er veldig interessant. Ikke bare saken i seg selv, men for å forstå hvilken gruppedynamikk som oppstår i slike små og lukkede miljøer.


#5

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg lurer på om jeg så en dokumentar?


#6

My sa for siden:

Ja, jeg har sett et par av episodene jeg også, og skal se resten. Fasinerende og skremmende.

Det er ikke en dokumentar nei, det er dramatisering. Litt forvirrende riktignok, at Sara Svensson plutselig heter Anna, Åsa Waldau heter Eva og Helge Fossmo heter Sindre. :gruble: Og egentlig ganske unødvendig, alle vet jo hvem det er likevel, det er jo ikke akkurat noen hemmelighet.


#7

meisje sa for siden:

Jeg skulle gjerne ha sett denne, har selv vært ubehagelig nært dannelsen av en sekt, og det er vanskelig å være vitne til hvordan fine mennesker blir forandret til roboter i lederens tjeneste på alle mulige måter.
I mitt tilfelle har det vært flere drapsforsøk og politisaker relatert til sekten, det er vondt hvordan ytringsfriheten kan (mis)brukes til å hindre belysning av hva som foregår.


#8

Zulu sa for siden:

Ja, det reagerte jeg også på. Mulig navnene ikke har vært like mye offentliggjort i svenske medier som i norske?

Og jeg sitter med akkurat samme følelsen som dere beskriver. Det er faktisk overraskende ubehagelig å se på, sammenlignet med lignende serier/dokumentarer om langt mer brutale saker. Jeg tror det er manipulasjonen og gruppedynamikken som virkelig setter meg ut. I kombinasjon med den komplett ansvarsfraskrivende og helliggjørende religiøse kjærlighetsretorikken blir det altså så skrekkelig skummelt. :grøsser:

Det er så lett å tenke at det der, det skulle jeg glatt stått i mot, altså, men i denne serien synes jeg de får fram så godt at det er nesten umenneskelig hvis du møter det på riktig tid og sted i livet.


#9

Input sa for siden:

Akkurat det tror jeg nok handler om å frigjøre seg nok fra historien til å kunne velge å gå utenfor der produsentene ønsker. Jeg kan ikke nok om alle detaljene i denne saken til å vite hva som er fiksjon og hva som er fakta hele tiden, men det står jo veldig tydelig i introen at noe av det ikke har relasjon til virkeligheten.


#10

meisje sa for siden:

Dette tenkte jeg også før jeg ble førstehåndsvitne. Jeg ble også forsøkt vervet selv, og jeg var heldigvis motstandsdyktig denne gangen. Men mange av de som ble vervet i 'min' sekt hadde høy utdannelse og skulle være trenet i kritisk tankegang og kildekritikk.

Og alle kjente teknikker for å hindre refleksjon var definitivt i bruk ( tett program 24/7 dvs aldri egentid, utslitthet, isolering fra familie og venner, finansiell uavhengighet ble forhindret ved rare eiendomstransaksjoner. Par som gikk inn sammen ble effektivt fjernet fra hverandre.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.