Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til ribbemiddag?

#1

Tjorven sa for siden:

Altså; jeg har servert ribbe i årevis. I år som i fjor, som året før og året før der igjen ........ så er broren min med familie invitert på ribbe en liten uke før jul. Mannen min starter stekeprosessen helt tidlig om morgenen, og i slekta mi går det gjetord om "ribba til onkel".

Min jobb er tilbehøret. Jeg kan godt lage det samme som alltid, men tenkte kanskje at jeg skulle forsøke meg på noe alternativt i år.

Hva synes du passer til langtidsstekt ribbe med sprø svor? Ta både med det du oppfatter som helt basic, men også noen morsomme alternativer.

Kom gjerne med konkrete oppskrifter.


#2

Nextlife sa for siden:

Basic:
Rødkål
Gulrot
Ertepuré
Rosenkål
Svisker
Stekte epler
Syltet rødbeter

Annet:
Appelsin/rødkålsalat
Kremet broccolisalat (men uten bacon i)
Syltet gresskar
Langtidsbakte tomater
Syltet rødløk
Lun potetsalat med urter istf kokte poteter


#3

Martis sa for siden:

Sukkerglasserte poter!


#4

Arran sa for siden:

Ovnsbakte rødbeter med honning og balsamico


#5

veobra sa for siden:

Jeg så en oppskrift i går med strimlet rødkål og granateple, skal se om jeg kan finne den.



#7

veobra sa for siden:

Full størrelse på bildet hvis noen lurte på en ingrediens. :flau:


#8

Niobe sa for siden:

Jeg synes en spicy rødløksmarmelade er helt fantastisk til ribbe.


#9

sindrome sa for siden:

Kålrotmos, sånn som til pinnekjøttet. Gjerne en brun saus til potetene.


#10

Tjorven sa for siden:

Dette synes jeg høres VELDIG interessant ut.

Kjøper du det ferdig (i så fall: hvor?) eller lager du (oppskrift? :blafre: )?



#12

Madicken sa for siden:

En gang fikk jeg servert syltet rødløk og søtpotetmos til ribbe, og det var veldig godt. Jeg synes i det hele tatt at søtlig og/eller sursøtt tilbehør passer veldig godt til ribbe. :jupp:


#13

Madicken sa for siden:

Potetsalat (ikke basert på meieriprodukter, det synes jeg blir for mektig) smaker også godt til ribbe. Gjerne en potetsalat der sennep inngår.


#14

Nenne sa for siden:

Vi pleier alltid å ha masse helt vanlige, kokte grønnsaker, men hvis jeg skulle laget noe ekstra og annerledes hadde jeg nok brukt noe av det vi har hatt til grilling i sommer. Brokkolisalat for eksempel eller cole slaw a la Tallulah som du finner oppskrift på her på FP.


#15

Nenne sa for siden:

Rødløkskompott:

• 6 rødløk
• 6 ss smør
• 3 ss sukker
• 3 dl balsamico
• 3 ts salt
• 3 ts pepper

Del opp rødløken i tynne skiver. Stek smør og løk på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett sukker og balsamico og fres løken videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.


#16

tink sa for siden:

Vi bor i pinnekjøttland og serverer gjerne ribbe til andre festligheter i jula. Da gjerne med en deilig frisk potetsalat og noe litt mer tapas-aktig som tilbehør.


#17

kamp sa for siden:

Hokkaido mos eller kabocha/butternut mos.

Veldig veldig godt. Litt søtt til det litt salte og så sprø svoren ;)


#18

Pappalille sa for siden:

Rosenkål med bacon og pinjekjerner.


#19

Eia sa for siden:

Nam! Det hørtes godt ut. Oppskrift? :blafre:


#20

Niobe sa for siden:

Jeg lager. Jeg leste en oppskrift på Trines matblogg for noen år siden, og siden så har jeg slumpet sammen noe mer spicy enn den. Mer av krydder med litt snert.


#21

Tjorven sa for siden:

Takk, jeg fant noe som kunne ligne på Trines Matblogg. Da tar jeg utgangspunkt i den, og krydrer litt ekstra. :blomst:


#22

Che sa for siden:

All ting jeg lager til ribba har jeg hentet fra FP. Sukkerglaserte poteter og rosenkål med bacon. Rødkål med appelsin, granateple og hasselnøtter er kjempegodt. Har aldri hatt det til ribbe, men tror det blir i år. Jeg har pleid å lage rødkål fra Ole Martin Alfsen. Det er og godt, men synes ikke innsatsen passer til det lille som blir spist av slikt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.