Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste ferdig-pepperkakedeigen?

#1

IzziCreo sa for siden:

Mulig vi ikke får kommet oss på Ikea, så trenger tips til god kjøpe-deig. Har de fleste dagligvarekjedene og bakeriene i nærheten, samt mulighet til å kjøpe via Morgenlevering etc. Den må være god å bake ut, bli sprø og smake godt. Jeg spiser ikke selv, så jeg aner ikke hva som regnes som godt. Barna liker godt Ikea i hvert fall.

Jeg tar også imot en idiotsikker deig til å lage hjemme, men mulig jeg ikke rekker å lage den først.


#2

Myria sa for siden:

Kjøpedeig kan jeg ikke hjelpe deg med, men dette er min favorittoppskrift. Jeg synes mange oppskrifter gir tamme pepperkaker, men denne er etter min mening perfekt krydret. :jupp:

300 g mykt smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1 ss malt ingefær
2 ss kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ss natron
2 dl vann
ca 1,5 liter (900 g) hvetemel

Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vannet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge (ca 10 min).


#3

Bluen sa for siden:

Vi har IKEA i år, for første gang, og jeg må si jeg ble litt skuffa. Hadde venta meg en godt krydra, svensk deig av typen Nyåkers og Kung Oscars, men denne er tam og de ferdige pepperkakene ikke særlig gode.

Jeg synes den de har på Coop og den de selger på Meny er helt gangbare. Og så ble jeg frista til å teste ut Myras oppskrift.


#4

Che sa for siden:

Jeg bruker oppskriften på trines matblogg og har innsett at det ikke er så mye verre å lage deig selv enn å kjøpe.

Ulempen med å lage deig, er at all kjøpedeig smaker papp etter dette - Jeg har i mer krydder enn det som stå i oppskriften.

Til pepperkakehuset kjøper jeg deig på den butikken jeg kommer på å kjøpe - i år er deigen fra Rema.


#5

sindrome sa for siden:

Tidligere test har utnevnt Baker Samson sin som best.


#6

Madicken sa for siden:

Vi ender alltid opp med denne. Lett å bake med, fin farge på de ferdigstekte kakene, og den smaker GODT! :nam:


#7

Millen sa for siden:

Jepp. +1 på Samson.


#8

Input sa for siden:

Hvis dere bor i Oslo-ish så er det Samson.

IKEA sin smaker ikke godt.


#9

IzziCreo sa for siden:

Samson har vi i nærheten så det lover godt :jupp: Tusen takk for oppskrift, Myria! Den skal prøves hvis jeg skal sette deig selv.


#10

Tjorven sa for siden:

Takk! Dette trengte jeg. Vi har Samson på et senter i nærheten, så da stikker jeg innom der.

Jeg vet at det i teorien er lett å lage, men akkurat nå er det litt for mye jobb-jobb, så da sparer jeg inn på alt jeg kan på privaten. Snuppa har invitert 6 venner på pepperkakebaking på lørdag. Resten av familien har fått beskjed om at vi gjerne kan befinne oss et annet sted enn hjemme.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.