Jeg har lyst til å invitere noen av de som har hjulpet meg med oppussing og flytting på middag nå før jul. Men kjøkkenet er ikke ferdig pga. forsinket kjøkkenbenk, så jeg har ikke vask, og kan ikke bruke oppvaskmaskinen. Men jeg kan bruke stekeovnen, og en bærbar koketopp med to soner.
Hva kan jeg lage som både er litt ekstra godt, og som ikke medfører veldig mye arbeid eller oppvask. :humre:
Ferdig fiskegrateng fra Findus med potet, revet gulrot og smør.
Ferdig lasagne med salat og rundstykker.
Sodd med rundstykker og godt smør.
Tomatsuppe med egg og ost.
Ovnsbakt laks med pasta eller ris og salat.
Og papp servise.
Evt Fjordland og spise fra pakka :lol:
Takk for forslag begge to. :blomst:
Noe som kan lages i en form eller gryte er jo enkelt.
Jeg har forresten to lammeskanker i fryseren, kunne kjøpt et par til. Hvor mange trenger man til 5 voksne? Jeg spiser glatt en hel, og det gjør nok to av gjestene også. :knegg:
Jeg lagde skikkelig god og enkel middag i dag. Stekte grønnkål i ovn med litt olivenolje til den ble sprø, skjærte opp noen kylling lårfileter og stekte i panne med litt krydder. Dampet bao buns (sånne ferdige fra frysedisken) og serverte med hoisinsaus og avocado ved siden av. Var dritgodt, om jeg skal si det selv. :knegg: Tok et kvarter totalt, og minimalt med oppvask. Kan evt ha litt mer salat og sånt ved siden av, vi hadde bare avocado og jeg gadd ikke butikk. Men det passet fint til.
Altså oppvask blir det jo, men noen ting krever mer utstyr, kjeler, boller osv. enn andre ting, så jo enklere det er å tilberede jo bedre. Har utslagsvask på vaskerommet rett over gangen, men det er ikke mye arbeidsplass der, så greit å slippe altfor mye.
Hvis du har vann på vaskerommet så du får skrelt og skylt det du skal kan du koke kjøttsuppe. Litt styr er det jo, men greit med alt i en kasserolle :)
Pinnekjøtt er jo enkelt. Du trenger to koketopper, en til å dampe kjøttet, og en til å koke poteter. Kjøp ferdig, fersk kålrotstappe som kan varmes opp i en form i stekeovnen, evt i mikrobølgeovn, hvis du har det, og ferdig rødkål som du varmer inni posen, oppi potetkjelen.
Synes My sitt forslag var bra. Pinnekjøtt kan du også lage i ovn (vann i pannen og så dampe det inne i ovnen). (Svine)ribbe er på samme måte.
Hvis du ikke ønsker "julemat", så tenker jeg enten: småmat (brød, pålegg, skinke, ost etc). Det vil si ting du kan lage på forhånd og som du ikke trenger ovne, kokeplater til.
Eller: Kjøtt/fisk i ovn + potet på en kokeplate, grønnsaker på en annen eventuelt salat i stedet for grønnsaker. Ut fra en slik "oppskrift" og du ønsker deg lammeskanker (?) Denne?
Gryterett er lett å lage med få kokemuligheter, så lenge du har en stor kjele.
Jeg synes chili con carne høres ut som et strålende forslag. Hvis du langtidskoker den med høyrygg fremfor å bruke kjøttdeig, så blir det jo et festmåltid. (Og det sier jeg fordi jeg synes det er veldig godt selv.)
Likte alternativet med pinnekjøtt. Jeg koker ofte rotmos tidlig. Setter til side og så koker poteter rett før. 4-5 gjester så har jeg poteter i bunnen av en ovnsgryte, pinnekjøtt oppå. 3t i ovnen så er poteter og kjøtt ferdig. Lager rotmos mens jeg venter.
Fårikålkjøtt, poteter, tomat, løk, gulerot.... I en gryte, litt rødvin over. 3t i ovn. Gresk kleftiko.
Pulpork Asian style, bao buns, (glutenfrie maislefser til deg?), litt salat og hosin saus. Varmes i ovnen og så er det ferdig
Takk for masse gode tips. :blomst:
Jeg trooor jeg har landet på avokadosuppe til forret, vilgryte med enten reinsdyr eller hval, og raw solbær- og tahinikake til dessert.
Gryterett og kake kan jeg lage på tirsdag for da har jeg fri, og avkokadosuppen lager jeg rett før for den tar ikke lang tid.