Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God og enkel middag

#1

frukt sa for siden:

Jeg har lyst til å invitere noen av de som har hjulpet meg med oppussing og flytting på middag nå før jul. Men kjøkkenet er ikke ferdig pga. forsinket kjøkkenbenk, så jeg har ikke vask, og kan ikke bruke oppvaskmaskinen. Men jeg kan bruke stekeovnen, og en bærbar koketopp med to soner.
Hva kan jeg lage som både er litt ekstra godt, og som ikke medfører veldig mye arbeid eller oppvask. :humre:


#2

Floksa sa for siden:

Ferdig fiskegrateng fra Findus med potet, revet gulrot og smør.
Ferdig lasagne med salat og rundstykker.
Sodd med rundstykker og godt smør.
Tomatsuppe med egg og ost.
Ovnsbakt laks med pasta eller ris og salat.
Og papp servise.
Evt Fjordland og spise fra pakka :lol:



#4

frukt sa for siden:

Takk for forslag begge to. :blomst:
Noe som kan lages i en form eller gryte er jo enkelt.

Jeg har forresten to lammeskanker i fryseren, kunne kjøpt et par til. Hvor mange trenger man til 5 voksne? Jeg spiser glatt en hel, og det gjør nok to av gjestene også. :knegg:


#5

løve70 sa for siden:

Man regner vel typisk en per person. Det er i det meste laget for meg, men kanskje ikke så lett å dele?

Her kan du jo ha enkelt tilbehør - en eller annen form for rotmos. Enten kjøpe ferdig og varme elle bake alt (eller noen) av grønnsakene i ovnen.


#6

Turban Smukk sa for siden:

En hel lammeskank til hver.

Men jeg skjønner ikke helt hvordan du skal kunne komme deg unna oppvask nesten uansett.


#7

Syrinx sa for siden:

Bacalao i form. Da slipper du unna med oppvask av form, kniv, skjærefjøl, 5 tallerkener, 5 glass og 5 sett bestikk. Og serveringsbestikk.


#8

Neket sa for siden:

Jeg lagde skikkelig god og enkel middag i dag. Stekte grønnkål i ovn med litt olivenolje til den ble sprø, skjærte opp noen kylling lårfileter og stekte i panne med litt krydder. Dampet bao buns (sånne ferdige fra frysedisken) og serverte med hoisinsaus og avocado ved siden av. Var dritgodt, om jeg skal si det selv. :knegg: Tok et kvarter totalt, og minimalt med oppvask. Kan evt ha litt mer salat og sånt ved siden av, vi hadde bare avocado og jeg gadd ikke butikk. Men det passet fint til.


#9

Isprinsessen sa for siden:

Chili con/sin carne eller taco.


#10

frukt sa for siden:

Altså oppvask blir det jo, men noen ting krever mer utstyr, kjeler, boller osv. enn andre ting, så jo enklere det er å tilberede jo bedre. Har utslagsvask på vaskerommet rett over gangen, men det er ikke mye arbeidsplass der, så greit å slippe altfor mye.


#11

Charlie sa for siden:

Pølsefest. :tøff:


#12

kamp sa for siden:

En pose frossen mango
En stor avokado i biter
1 rød paprika i biter
1 rød løk hakket

2-3 ss søt chili saus (alt etter hvilken type og hvor sterk du ønsker
1 philadelfia
(Bland disse godt sammen)

Så mikser du alle disse 6 ingredisene sammen

20 minutter i ovnen i ildfast form (bakepapir blir det lettere med oppvask)

Serveres med lefser, tortilla chips osv..

Det er godt både kaldt og varmt.

Bilde i vedlegg.


#13

Lyppa sa for siden:

Hvis du har vann på vaskerommet så du får skrelt og skylt det du skal kan du koke kjøttsuppe. Litt styr er det jo, men greit med alt i en kasserolle :)


#14

Malama sa for siden:

Alt i ei gryte, eller rett og slett pizza


#15

My sa for siden:

Pinnekjøtt er jo enkelt. Du trenger to koketopper, en til å dampe kjøttet, og en til å koke poteter. Kjøp ferdig, fersk kålrotstappe som kan varmes opp i en form i stekeovnen, evt i mikrobølgeovn, hvis du har det, og ferdig rødkål som du varmer inni posen, oppi potetkjelen.


#16

him sa for siden:

Synes My sitt forslag var bra. Pinnekjøtt kan du også lage i ovn (vann i pannen og så dampe det inne i ovnen). (Svine)ribbe er på samme måte.

Hvis du ikke ønsker "julemat", så tenker jeg enten: småmat (brød, pålegg, skinke, ost etc). Det vil si ting du kan lage på forhånd og som du ikke trenger ovne, kokeplater til.

Eller: Kjøtt/fisk i ovn + potet på en kokeplate, grønnsaker på en annen eventuelt salat i stedet for grønnsaker. Ut fra en slik "oppskrift" og du ønsker deg lammeskanker (?) Denne?

trinesmatblogg.no/recipe/lammeskanker-med-rotgronnsaker-og-mandelpotetmos/


#17

Tjorven sa for siden:

Gryterett er lett å lage med få kokemuligheter, så lenge du har en stor kjele.

Jeg synes chili con carne høres ut som et strålende forslag. Hvis du langtidskoker den med høyrygg fremfor å bruke kjøttdeig, så blir det jo et festmåltid. (Og det sier jeg fordi jeg synes det er veldig godt selv.)


#18

Lyppa sa for siden:

Har du en fast oppskrift, Tjorven? Kan den deles? Har høyrygg i kjøleskapet.


#19

frukt sa for siden:

Gode forslag her, takk!
Oksehaleragu er også et alternativ. :ja:


#20

Isolde sa for siden:

Likte alternativet med pinnekjøtt. Jeg koker ofte rotmos tidlig. Setter til side og så koker poteter rett før. 4-5 gjester så har jeg poteter i bunnen av en ovnsgryte, pinnekjøtt oppå. 3t i ovnen så er poteter og kjøtt ferdig. Lager rotmos mens jeg venter.

Fårikålkjøtt, poteter, tomat, løk, gulerot.... I en gryte, litt rødvin over. 3t i ovn. Gresk kleftiko.

Pulpork Asian style, bao buns, (glutenfrie maislefser til deg?), litt salat og hosin saus. Varmes i ovnen og så er det ferdig


#21

frukt sa for siden:

Takk for masse gode tips. :blomst:
Jeg trooor jeg har landet på avokadosuppe til forret, vilgryte med enten reinsdyr eller hval, og raw solbær- og tahinikake til dessert.
Gryterett og kake kan jeg lage på tirsdag for da har jeg fri, og avkokadosuppen lager jeg rett før for den tar ikke lang tid.


#22

frukt sa for siden:

Typisk meg å be om forslag, for så å velge noe helt annet. :knegg:


#23

Charlie sa for siden:

Det er synergieffekten av inspirasjon. :ja: Lykke til! Det blir nok bra!


#24

frukt sa for siden:

Det høres bedre ut, ja. :jupp: Men det er jo faktisk sant. Jeg får mye inspirasjon og gode ideer av å snakke med folk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.