Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den ultimate loff?

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Er det nokon som har ei oppskrift på ein litt saftig og god loff ?
No i desse juletider liker eg å ha loff i hus. Og til koldbord høyrer den nesten med og.

Har ein del oppskrifter liggande sjølv, men har enno til gode å klare å lage den ultimate loffen.


#2

Mirasol sa for siden:

RUNDSTYKKER/LOFF
[color=#000000][/color]
0,75 l melk
80g margarin
[color=#000000][/color]
1pk tørrgjær
1kg mel
1,5 ts salt
2,5 ts sukker
[color=#000000][/color]
Bland alt det tørre, smelt smør og varm melken. Bland alt i en bolle. Hev ca 30min.
Bak ut, enten som rundstykker eller legg deigen i brødformer og klapp deigen slik at den blir slett på toppen. Formen må smøres først.
Etterhev til dobbelt str, ca 30 min.
Rundstykker: Stek v 225 grader i ca 12 min
Loff: Steik v 200 grader i ca 40 min avhengig av størrelsen på foren. La loffen stå i forma til den er så kald at man kan ta i den med hendene uten å brenne seg, sett loffen på rist til avkjøling.
[color=#000000][/color]
TIPS: Erstatt halvparten av melet med forskjellige typer grovt mel og man får grovere rundstykker/brød
[color=#000000][/color]
Jeg pleier å bruke en stor 3 L UltraPlus form med lokk fra Tupperware (loffen blir kjempestor!) for å få best resultat, men den er god i vanlig brødform også. Følg med på steketiden om du har mindre form.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Viss eg bruker silikon brødformene frå tw går den greit i to slike då ? Husker ikkje kor stor ultra pluss eg har i farten


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Og tusen takk for oppskrift


#5

Møøse sa for siden:

Trur dei plar å bli gode og saftige om du har egg oppi?


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Hmmmmm, interesangt

spør kokkemannen


#7

Møøse sa for siden:

Eggeloff :ja:



#9

Mirasol sa for siden:

Har personlig ikke prøvd med silikonformene, men det skulle vel gå bra det, de er vel på ca 1,5L tror jeg. Om du har den ovale 3L UltraPlus er den suveren, til denne loffen, stek den da med lokket på så blir den ekstra saftig! Det blir kjempeskiver altså, men jeg pleier bare å dele de i to etter å ha skjært den opp jeg. om du prøver med silikonformene så la meg få høre hvordan de ble da! :)


#10

Dixie Diner sa for siden:

Irma har oppskrift på en loff i mattråden sin her inne, som har fått veldig mye skryt av brukere som har prøvd den. Jeg skal bake den i jula. :)


#11

Alfa sa for siden:

Juleloff skal forresten vere flettaloff :trasser:


#12

Misteri sa for siden:

Den så veldig god ut, tror jaggu jeg skal låne kjøkkenmaskinen til ho mor og prøve å bake brød og loff for første gang i mitt liv.


#13

Benzo sa for siden:

God loff inneholder egg. :nemlig:


#14

Bluen sa for siden:

Mannen til Xian baker den ultimate loff. :nemlig: Kanskje hun vil gi fra seg (ham) oppskriften?


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Skal så klart ha fletteloff og på 1 juledag. Men eg vi og ha ein god loff. Ser at eg berre må setta i gang her og bake. Må jo kjøre ein testrunde før dagen :nemlig:


#16

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen min rynka på nasa og sa nei. Han sa det ikkje hadde noko å sei ?


#17

Hjertensfryd sa for siden:

Gjekk heilt fint med to tw silikon brødformer.

Koser med meg loff no eg


#18

Mirasol sa for siden:

Takk for tilbakemelding, virker som den falt i smak!? :nam:


#19

Albertine sa for siden:

Jeg liker veldig godt morrabrød.


#20

Benzo sa for siden:

:lol:


#21

Hjertensfryd sa for siden:

Veldig godt. Trur loffen havner på bordet 1 juledag


#22

Hjertensfryd sa for siden:

:urk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.