Er det nokon som har ei oppskrift på ein litt saftig og god loff ?
No i desse juletider liker eg å ha loff i hus. Og til koldbord høyrer den nesten med og.
Har ein del oppskrifter liggande sjølv, men har enno til gode å klare å lage den ultimate loffen.
RUNDSTYKKER/LOFF
[color=#000000][/color]
0,75 l melk
80g margarin
[color=#000000][/color]
1pk tørrgjær
1kg mel
1,5 ts salt
2,5 ts sukker
[color=#000000][/color]
Bland alt det tørre, smelt smør og varm melken. Bland alt i en bolle. Hev ca 30min.
Bak ut, enten som rundstykker eller legg deigen i brødformer og klapp deigen slik at den blir slett på toppen. Formen må smøres først.
Etterhev til dobbelt str, ca 30 min.
Rundstykker: Stek v 225 grader i ca 12 min
Loff: Steik v 200 grader i ca 40 min avhengig av størrelsen på foren. La loffen stå i forma til den er så kald at man kan ta i den med hendene uten å brenne seg, sett loffen på rist til avkjøling.
[color=#000000][/color]
TIPS: Erstatt halvparten av melet med forskjellige typer grovt mel og man får grovere rundstykker/brød
[color=#000000][/color]
Jeg pleier å bruke en stor 3 L UltraPlus form med lokk fra Tupperware (loffen blir kjempestor!) for å få best resultat, men den er god i vanlig brødform også. Følg med på steketiden om du har mindre form.
Har personlig ikke prøvd med silikonformene, men det skulle vel gå bra det, de er vel på ca 1,5L tror jeg. Om du har den ovale 3L UltraPlus er den suveren, til denne loffen, stek den da med lokket på så blir den ekstra saftig! Det blir kjempeskiver altså, men jeg pleier bare å dele de i to etter å ha skjært den opp jeg. om du prøver med silikonformene så la meg få høre hvordan de ble da! :)
Skal så klart ha fletteloff og på 1 juledag. Men eg vi og ha ein god loff. Ser at eg berre må setta i gang her og bake. Må jo kjøre ein testrunde før dagen :nemlig: