Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på rød saus til riskrem

#1

Line* sa for siden:

Har dere det?
Og gjerne på en god riskrem også. :)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg blander bare Fjordland risgrøt med masse pisket kremfløte og en god del vaniljesukker. :flau: Men alle elsker den og tror jeg har laget den selv. :knegg:

Svigermor bruker faktisk kirsebærkompott over riskremen. Hun bare heller hele kompotten i en fin mugge og serverer den til riskremen. Helt vanvittig nyydelig!! I Danmark bruker de kirsebærsaus/-kompott til riskremen og det er så godt. Med halve stenfrie kirsebær i. Rød saus på kartong er kriminelt.


#3

Line* sa for siden:

Oj, Fjordland til julaften?
Da må jeg passe på å gjemme emballasjen godt. :knegg:
"Rød saus på kartong er kriminelt."
Ja, men så gi meg en oppskrift, da. :dramaqueen:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Emballasjen gjemmes godt her ja. :knegg: Men det er jo ikke baare Fjordland da, jeg kjøper jo ikke ferdig riskrem men blander den og smaker den til selv. Det blir jo det samme som å koke risgrøt fra pose og vispe krem? Noe de fleste gjør, tror ikke de fleste koker grøt helt fra bunnen av med grøtriskorn osv. Selv om det sikkert er best, men nå får jeg jo så mye skryt for min riskrem allikevel. :knegg:

Oppskrift på kirsebærkompott? Gå på Rema og kjøp en pose kirsebærkompott, ha den i en pen mugge og sett den på bordet. :knegg:

Eller, om du ikke er så lat som det jeg er på julaften (for da har jeg ikke tid til å være ordentlig pertentlig husfrue):

www.abc-matoppskrifter.no/sider/oppskrift19209.asp


#5

Line* sa for siden:

Jeg skal ha en hel haug på middag her. Og svigermor har allerede stekt opp 2 kg medisterkaker.
(Selvsagt uten å spørre meg først, men det er en helt annen historie...)
Jeg har god tid, og har lyst til å lage alt fra bunnen av.

Noen som har step by step?

Men selvsagt, jeg kommer nok helt sikkert til å mikse slik som deg Iset, om jeg ikke får noen "fra grunnen av" oppskrifter. :)

Tidligere år har vi hatt multekrem. Er det bedre kanskje? :usikker:


#6

Isolde sa for siden:

Har hørt noe om fryste jorbær som får melke seg selv når de tiner og bare moses og tilsettes litt sukker. Men har ikke prøvd

aldri laget julemat, ung, dum og spiser hos mamma eller svigers


#7

Mumriel sa for siden:

Har gått over fra å bruke vanlig kokt rød saus til bærsaus jeg. Rårørt jordbær most med stavmikseren, eller tilsvarende med bringebær.

Grøstbasis til riskremen lager jeg tradisjonelt, med helmelk og noen klatter rømme i til slutt.


#8

Camomilla sa for siden:

Vi bruker varm ripssaus til riskremen vi.
Den er kjempegod.
Jeg får rips av svigermor.
På juleaften tar jeg den ut av fryseren, tiner den i en kjele og tilsetter vaniljesukker.
Syns den er best varm på riskremen.


#9

Tammen sa for siden:

skal jeg ha riskrem må sausen være slik bestemor laget den.
Sterk saft ( solbær eller husholdningssaft?) kokes opp og gjevnes med potetmel ( eller var det maizenna?)..Slik man lager rødgrøt, bare tynnere.

Jaja.. dette ble man jo klok av!:confused:


#10

trøtt sa for siden:

solbærsaft og potetmel.


#11

Line* sa for siden:

Jeg noterer for harde livet.
Godt å få forskjellige tips. Takker og bukker. :)


#12

Tammen sa for siden:

:riktig:


#13

Hyacinth sa for siden:

Det skal være rørte jordbær til riskrem! :nemlig:


#14

pippimamma sa for siden:

Rød saus

1 liter saft og vann (litt sterk)
sukker (smak til. Den skal ikke være for søt)
ca 20 g (knapt 2 ss) potetmel
litt kaldt vann

Varm opp saft og vann (og evnt sukker). Tilsett potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann. Varm opp til kokepunktet.

Jeg pleier å bruke hjemmelaget kirsebærsaft eller bringebærsaft. Vet noen bruker noen hele bær i, men det har ikke jeg gjort. Det er viktig at sausen ikke koker etter at du har hatt i potetmel. Da vil den bli seig.


#15

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det er kjempegodt med kirsebærsaus med litt likør eller portvin i. Har man ikke kirsebær går det veldig greit å koke opp et glass kirsebærsyltetøy med litt portvin og litt vann, til en tykk saus. Jeg pleier å ha den med bærbiter i, ellers går det an å bruke stavmikseren. Lager en dansk variant av riskrem, med hakkede mandler og vaniljestang.


#16

Fibi sa for siden:

Jeg er sær og liker ikke rød saus på riskremen. :knegg:

Mamma bruker forøvrig lage saus av saft. Svigermor bruker kartong. :snill:


#17

Vito sa for siden:

Den ferdigsausen (bringebær) til tine er kjempe god ... og meget lett å lage :p


#18

Christina sa for siden:

Her er min favorittoppskrift - (eller rettere sagt mamma sin) :ja:

Rød saus: Hjemmelaget bringebærsaft, evt. tilsatt litt vann og sukker. Kokes opp og jevnes med potetmel.

Riskrem: Grøtris skoldes og kokes i vann, tilsatt litt salt.
Når risen er kokt, skylles den i kaldt vann. La vannet renne godt av.
Pisk krem med litt sukker tilsatt en liten del vaniljesukker. Rør risen forsiktig inn.


#19

Line* sa for siden:

Her blr det litt av hvert å velge mellom. Tusen takk!


#20

AprilRyan sa for siden:

:nam: Da koker vel alkoholen ut sånn at gravide og barn også kan spise den?


#21

AprilRyan sa for siden:

Sånn lager min mamma den også.


#22

Filifjonka sa for siden:

Jada. :) Barna pleier å få en annen saus, men det på grunn av at de ikke liker portvinssmaken.


#23

Ole Brumm sa for siden:

Rød saus: Lages av sterk saft og jevnes med litt potetmel (eller maizenna om man vil). Kan ha i sukker dersom ønskelig, men sterk saft bruker å være søtt nok.

Riskrem: Koker opp vann og grøtris lar det koke i 10 min ca. (Her ble jeg plutselig litt usikker, bruker å lese oppskrift på pakken, og har ingen i skapet for tiden) Har i halvparten av melken gir det et oppkok, og putter hele gryta i ovnen (den trenger ikke stå på). Lar den stå til neste morgen. Tar ut gryten og setter den på platen og har i resten av melken (mulig litt mindre, pass at den blir passe tjukk). Koker den forsiktig opp, dersom deler av grøten skal spises som grøt, tar jeg i fra det som skal brukes til risgrøten før jeg salter grøten og serverer den. Lar grøten kjøle seg på benken.
Pissker kremfløten sammen med litt vaniljesukker og litt vanlig sukker til passe tjukk krem (ikke for stiv, da det kan være fare for at riskremen skiller seg). Blander kremen inn i grøten, blandes forsiktig inn. Mengder grøt og krem, må nesten smakes litt til, personlig liker jeg den best når det blir mer grøt enn krem, men dette er en smakssak. Jeg er også glad i mandel smak i riskremen og har derfor i noen dråper mandelessens, mannen derimot liker det best med vaniljesmak og vil heller ha oppi vaniljeessens. Så vi bruker begge deler (dog ikke samtidig).


#24

amylin sa for siden:

Jeg lager den røde sausen av frosne jordbær som jeg rører sammen med sukker. Lagde saus av saft, men ville ha litt mer smak.


#25

TGM sa for siden:

Frosne bringebær kokes sammen med saft og sukker etter smak og tyknes med potetmel til slutt.
Husk tynn stråle med potetmeljevningen og å røre hele tiden når den haes i. Potetmelklumper ser ikke delikat ut.


#26

Chanett sa for siden:

Riskrem

1 tallerken risgrøt
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2,5 dl kremfløte
Rør sukker og vanilje i den kalde grøten. Visp fløten stiv og bland den lett inni grøten. Fyll riskremen i ei glass-skål og server med rød saus.

Rød saus lages slik:
3 dl saft og vann (jeg bruker Herviks rips og bringebærsaft)
1 ts potetmel
3 dl bringebær
Bland saft, vann og potetmel kaldt og la det få ett oppkok. Ha i bringebær. La det bli kaldt før servering.

den røde sausen skrøyt de eldre damene på jobben opp i skyene i helga.


#27

Line* sa for siden:

Tusen takk for mange gode tips. :blomster:


#28

Veronal sa for siden:

Min mor lager rød saus som Beglijot - den er veldig god. Svigerfamilien foretrekker rørte jordbær. Rørte jordbær er godt, men jeg synes det blir for tamt til riskrem. Jeg hadde muligens likt rørte jordbær til riskremen bedre hvis den også var tilsatt balsamicoeddik.


#29

Angelique sa for siden:

Jeg bruker kirsebærsaus.
Har kirsebærtre i hagen og på høsten plukker jeg alltid og fryser ned.
Disse tines, steiner plukkes ut, kokes med suker og tilsettes potetmel utrørt i vann.
Kjempegodt med en litt sterk saus til riskremen

Riskrem lager jeg av risgrøt blandet med krem.
Har ikke pleid å ha i vanlijesukker, men har vanlig mengde sukker i den piskede kremen (som til bløtkake etc)

Risgrøt har vi flere ganger til middag i desember.
Passer på å lage en litt ekstra stor porsjon en av dagene, restene fryser jeg ned og tar det opp lillejulaften.


#30

Line* sa for siden:

Nå blir det litt sånn elle-melle her, altså...:svimmel:

På toppen av det hele har jeg begynt å vurdere multekrem...:gal:


#31

Hyacinth sa for siden:

:confused:


#32

Zip sa for siden:

Lager saus av frosne jordbær og sukker, evnt ei pakke bringebær saus i tillegg :nam:


#33

Mor til 4 sa for siden:

Det er jo kjempegodt :nikker: jeg har også valgt den løsningen de siste gangene vi har hatt riskrem.
Kjøper ferdig rød saus også, men tømmer den over i en mugge,


#34

Mor til 4 sa for siden:

Multekrem er jo også godt. noen ganger har vi både riskrem og multekrem til dessert i julen. (har sjeldent dessert ellers i året)


#35

Angelique sa for siden:

Risgrøt selvsagt ....tenkt ebare på den deilige riskremen jeg :fnis:


#36

Line* sa for siden:

:svimmel:


#37

GinaK sa for siden:

Dette har vi også hver julaften. Sausen må være varm, altså!!! Aldeles nydelig. Svigerinnen min er dansk så noe derifra må vi jo også ha med.... :nikker: NAm. Gleder meg til juledesserten allerede.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.