Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

14 peaks og aldersgrense

#1

IzziCreo sa for siden:

Noen som har sett den og kan fortelle litt om hvorfor den har 13 årsgrense på Netflix? Tenkte å se den med 9 åringen.


#2

Elise sa for siden:

Hm, jeg tenkte ikke over det da jeg så den. Kan ikke komme på noe som jeg tenker at ikke egner seg for barn, men det er mulig jeg bare ikke husker det. :gruble:


#3

Elise sa for siden:

Fant på nett at det blant annet er fordi det dør folk i fjellet og de må ta noen avgjørelser underveis om å la folk bli igjen, og en beskrivelse fra en hallusinasjon pga høydesyke er litt voldsom.

"There are scenes of mountaineers left behind and dying or nearly dying, death-defying falls, and a depiction of HACE (high altitude cerebral edema), which causes hallucinations and a loss of physical control. Several of the most frightening experiences are animated, and the film overall has an upbeat tone of possibility and surmounting dangers rather than dwelling on or explicitly depicting them."
www.commonsensemedia.org/movie-reviews/14-peaks-nothing-is-impossible

på den nettsiden stod det at de vurderte den til at det kunne vært 8 års grense.


#4

IzziCreo sa for siden:

Supert! Tusen takk, Elise. Han har sett nyheter since forever, så jeg ser ikke at dette skal være et stort problem. Man tar jo et valg når man klatrer i de høydene.


#5

Maverick sa for siden:

Niåringen kan nok glatt se den. :jupp: Det er jo litt dramatisk innimellom, men hallusinasjonsepisoden er lite skremmende, og realitetene i fjellet er skildret på en mindre tabloid måte enn de lett kunne tillatt seg.


#6

IzziCreo sa for siden:

Takk for innspill, Maverick! Da blir det 14 Peaks på oss så snart muligheten byr seg :jupp:


#7

Hyacinth sa for siden:

Hvor kan man se den, og ligger den ute allerede?


#8

Elise sa for siden:

Den ligger på Netflix, ja. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.