Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vask/rens av fryseskap

#1

Eia sa for siden:

Noen var så uheldig å komme borti AV-knappen på fryseren vår for en stund siden. Da vi oppdaget det (begynnende lukt), skrudde vi raskt på fryseren igjen og tømte innholdet i frossen tilstand. Etter det fortrengte vi rett og slett problemet.

Men nå må det gjøres noe. Altså til det store spørsmålet; står fryseskapet til å redde? Hva kan jeg evt. bruke av vaskemidler for å få den ren nok til å brukes igjen? Det skal nevnes at det var minimalt med kjøtt/fisk der - mest bær, is, gjærbakst etc.

Noen?


#2

torsk sa for siden:

Been there, done that. Hos oss gikk sikringen mens vi var på sommerferie, og det luktet absolutt ikke godt når vi kom hjem en uke senere eller så. Gjorde som dere og skrudde på, for så å lempe ut i frossen tilstand. Deretter var det å tine av og vaske med klorvann. Luktet helt fint etterpå, og vi hadde en del kjøtt og fisk liggende som luktet ganske, eh, interessant.

Avisningstips: hos oss hadde det gått hull på noen syltetøyposer, og fryseren hadde et 3-4 cm lag med fruktjuice nederst. Dette var letteste å få ut før det tinte helt, gravde slushen ut med plastspade.


#3

Guava sa for siden:

Eddik er genialt til kjøleskaprenhold. Det tar også bort lukt, men det er viktig å lufte ut eddiklukta etterpå.


#4

Eia sa for siden:

Takk for svar til begge. Da er det bare å gyve løs på oppgaven! Snart...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.