Jeg har aldri laget eller smakt vepsebol, men vet hva de lages av. Skal det bli tørre marengs med mandler og sjokolade, eller skal de bli mer seig marengs? Er det mer «kake» enn pikekyss, og har dette med mengden mandler og sjokolade å gjøre? Noen oppskrifter inneholder eggeplomme, det skal da baseres på eggedosis. Er dette bedre? Hvordan blir de da?
Skal mandler og sjokolade hakkes nokså fint, eller er det bedre med litt større biter? I tilfelle det siste, kan man bruke sprøytepose, eller vil bitene sette seg fast i tippen?
Og hva slags sjokolade er best? Jeg elsker Freia melkesjokolade. Er det for søtt i vepsebol? Er mørk kvalitetssjokolade å foretrekke?
Jeg har tre eggehviter til overs etter carbonara og skal lage vepsebol i kveld. Jeg bruker brun sukker og skal ha halvt om halvt melkesjokolade og lakris i mine. De blir litt seige pga snopet. :jupp:
Det er kjempegodt! Jeg tåler ikke mandler, så har brukt sjokolade i halvparten og salt lakrispulver i den andre halvparten. De blir mer sprø og mindre makonaktig uten mandlene tror jeg, men seige ved snopet, ja. I fjor hadde jeg ikke salt lakrispulver så jeg kuttet opp sånne laksiskuler med sjokolade inni med lakrispulver utenpå, dere vet. Det ble snadder!
heller litt mindre sukker enn mer enn det som står i oppskriften på det søte liv i alle fall. Jeg har en kollega som mener at daim er fantastisk godt i vepsebol - selv har jeg laget med hasselnøtter, mørk og hvit sjokolade. (restekaker) - Godt, men utrolig søtt da...
Den første porsjonen jeg lagde ble seige. Brukte mandler og melkesjokolade (fordi det var det jeg hadde). Det er slik de skal bli. Da lagde jeg først og fremst for å gi vekk, og det som ble igjen forsvant fort. :knegg:
Lagde en porsjon til, men der ble nok ikke marengsen stiv nok. De fløt utover og ble sprø tvers igjennom, og smakte dessuten brent. Så de gikk i søpla. Blir nytt forsøk snart, da med finkornet sukker (vet ikke om det var problemet sist gang, da brukte jeg vanlig sukker, det er finkornet som står i oppskrifta jeg brukte). Mulig jeg bruker peanøtter da, det har jeg også gjort tidligere. Det er litt smak og behag. Her i huset liker mannen best med peanøtter, mens noen av ungene liker best med mandler. Tror jeg må lage begge deler. Men de er best hvis de er litt myke inni ja.
Jeg prøver med mandler og sjokolade i dag. Tenkte være nøye med å ikke røre mye når man skal ha i mandler/sjokoladen. Hvis det blir braksuksess kan jeg vurdere en ny batch med peanøtter og eller kanskje lakris? Mannen er allergisk mot mandler men han er på slankern uansett. :knegg: