Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Too good to go

#1

frukt sa for siden:

Jeg synes det er veldig gøy med disse forundringsposene, mye mat for en billig penge. Men jeg spiser lite brød, og barna spiser heller ikke mye, så når jeg da får fire brød i en pose ender det opp som fuglemat eller blir kastet. Og poe er jo å unngå akkurat det.
Må jeg bare slutte å kjøpe, begynne å spise brød til alle måltider, eller kjøpe en diger dypfryser?
Har forøvrig sendt en melding til de angående dette. For det er flere butikker som opererer med egne poser med bakevarer, og det hadde vært kjekt om flere kunne gjøre det.


#2

Charlie sa for siden:

Det blir vel litt sånn når de trykker ut overskudds- og datovarer. Jeg liker dem, men har etterhvert lært meg "systemet" til noen av butikkene som er nærmest. Jeg har lært følgende:

Generelt, det er som regel varer for ca 1/3 av prisen

Bedrifter som selger ferdig påsmurt og søtbakst har mest søtbakst og litt (lite) påsmurt i posen (newsflash, jeg vet). Det lønner seg ikke hvis man gjør det for "besparelsen" i mat. Det er ok for gøy eller hvis man er i nærheten når man er sulten og likevel skal ha noe. Jeg har droppet disse, sånn stort sett, ut fra vårt behov.

Bakerier - de har som regel 2 (kanskje 3 brød) og rundstykker, litt søtbakst av boller o.l. Det er en god del å spare ifht å kjøpe på bakeren, men skal man spare penger på brød er det dyrt. Da lønner det seg mye mer å kjøpe billigbrødet på vanlige dagligvarer, hvor de koster 7-9 kr stk. Billigbrødene på butikkene kan man ikke komme sent på dagen og regne med å få, de tar bare inn veldig få (her, ihvertfall) og de er "gjemt" i hyllene. antakelig akkurat at nok til at de kan si de "har" brødet uten akkurat å selge for mye av det.

Dagligvare, Coop, f.eks. har litt av hvert i posene her i nærheten, stort sett rester av bakervarer og litt frukt/grønt, evt. litt fra dato-hylla av småting. Attraktive ting i datohylla er solgt lenge for TGTG-posene blir pakket, her, så det får man ikke i posen. Vi kan få f.eks. bringebær osv, men de er mugne dagen etter, så det kan ikke spares på men må brukes fort.

Ut fra vårt behov handler vi helst TGTG på Coop, noen ganger bakeri. Men først og fremst har det lært meg å kjøpe billigbrødet på butikken.

:værsågod:


#3

Retz sa for siden:

Jeg kjøpte en kort periode lunsj i form av tgtg fra hotellfrokost, men fant etterhvert ut at det ikke svarer seg for meg. Dels fordi min matpakkelunsj sjelden koster så mye som 39kr, dels at jeg ikke likte så godt det som var i esken. Speilegg, bacon, pølser og croissant er veldig langt fra mine preferanser når det gjelder lunsj. For mektig og fett, med mindre jeg skal ut på en lang vandre-etappe.


#4

Primrose sa for siden:

På Coop her får vi en fin blanding av brød, middager (fiskekaker og ymse kjøtt), og frukt/grønt. Jeg er kjempefornøyd, her ligger verdien på rundt 200,- for en 39,- pose og vi har stor fryser. Kjøper gjerne et par sånne poser i uka.


#5

Blå sa for siden:

Jeg har litt samme erfaring

Jeg synes at TGTG har vært verd det fra bakerier fordi det da er litt ekstra godt brød. Men veldig mange steder blir det for mange boller. Det går bra så lenge jeg har tenåringer hjemme som jeg har kunnet gi bollene til. :D

Det jeg har hatt glede av er blomsterbutikker. Ganske fine blomster rimelig. Da har de ikke mange dagene i seg, men jeg får nå glede av dem så lenge de varer.

Fra noen dagligvareforretninger har det vært interessant, men andre steder er det mest brød. Det kan jo fryses ned, men jeg er ikke så flink til å huske at jeg har brød i fryseren. :sparke:


#6

frukt sa for siden:

Jeg har stort sett kjøpt hos ulike Coop extra butikker, og det har variert enormt hvs jeg har fått. I starten fikk jeg masse mat jeg kunne bruke, og lite bakervarer. Men de siste gangene har det nesten bare vært bakervarer. Har best erfaring med Obs, der har de nemlig egne poser med bakst og med annen mat. Men de blir utsolgt veldig fort. :skuffet: Ikea har jeg og vært fornøyd med.


#7

Elise sa for siden:

Her er det varmdisken på meny som gir best uttelling for pengene og mye fornuftig mat. En gang fikk vi nesten bare fiskekaker, det var ikke like stor suksess. Jeg tror noen har laget en slags hack som gjør at de alltid får bestilt alle pakkene fra min nærmeste meny så fort det legges ut, så det er vanskelig å få tak i. (Jeg har mange ganger gått inn sekundet det blir lagt ut, og rekker aldri.) Jeg prøver å tenke at det sikkert er studenter som har større behov enn meg, men jeg blir litt sur av det. :nemlig: Har noen andre menybutikker litt lenger unna, men da blir det mer tiltak å få hentet.

Kjøpte en gang på Narvesen, da ble det fryktelig mange croissanter og boller. Heldigvis hadde jeg mange å dele med, så i stedet for å ta det med hjem serverte jeg på et møte.


#8

star sa for siden:

Mine favoritter ligger i nabobyen.
Et bakeri som virkelig har mye forskjellig og en ferdig rett restaurant. Ikke testa de ut på en stund.
Prøvde bakeriet på senteret for noen uker siden og ble skuffa. De har hatt bra poser før, men nå var det 2 like brød og 3 andre småting.
Har noen jeg vil prøve, men er aldri rask nok.


#9

veobra sa for siden:

Jeg kjøpte mye i starten, da var det valuta for pengene. Nå har jeg noen få steder der jeg kjøper. Stort sett bare bakerier. Får som regel minst ett brød og noe mer.

Mye brød er vanskeligst bruke opp hvis dere ikke normalt spiser skiver. Jeg lager en del krutonger av tørt brød. Det går unna her hjemme. Både som snacks og tilbehør til salat og suppe.


#10

C3PO sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe på fredag, for å ha brød og søtsaker til helgen. Samson har stort sett ganske små poser her jeg bor, og litt for ofte ting vi ikke vil ha. Det er stort sett alltid bra hos Meny, og man får litt av hvert. Jeg har flere ganger fått varer verdt opp til 300 kr. Får vi flere brød enn vi klarer å spise, fryser jeg dem.


#11

frukt sa for siden:

Hvis jeg skulle ha frosset alt jeg har fått av bakervarer hadde fryseskapet vært fullt for lenge siden. :dåne:
Jeg får holde meg til Ikea og Obs tror jeg.


#12

frukt sa for siden:

Nå kjøper jeg poser fra Obs, og da får jeg alltid masse jeg kan spise, og ikke noe gjærbakst. :jupp: Og innimellom kjøper jeg varmmat fra Mega, og fra et par kafeer.


#13

Che sa for siden:

Jeg liker konseptet veldig godt. Har dog samme oppfatning som deg. Her er det noen buffetrestauranter som tilbyr TGTG, da kan man få annet en brød. (Ikke prøvd) hotellfrokost har jeg prøvd. Det var så mye egg at det ble lunsj til tre.


#14

Blondie sa for siden:

Jeg liker også konseptet veldig godt og skulle gjerne brukt det, men det er umulig for oss matallergikere. Jeg har snakket med dem sentralt og de sier at de har ambisjoner om å merke bedre, men jeg tror det er vanskelig å oppdra butikkene. Fullt forståelig at de ikke kan garantere at det er allergenfritt i posen, men det er jo kjedelig når de kaster alt sammen i samme pose, da blir alt uspiselig for slike sarte sjeler som meg.


#15

millact sa for siden:

Jeg har aldri testet det. Grunnen er at det omtrent bare er butikker i sentrum og østover som er med, da må jeg i bil for å hente og det blir plutselig ikke billig lenger.


#16

veobra sa for siden:

Jeg tipper det har med tid å gjøre. Hvis de skal pakke inn og til og med merke maten så forsvinner noe av grunnlaget. De jeg kjenner som jobber med dette skal lage disse påsene på slutten av dagen hvor det også er mye annet som skal gjøres. Hvis de skal bruke ekstra tid på å merke maten vil jeg tro det vil bli dyrere.


#17

Blondie sa for siden:

Ja, jeg har forståelse for det. Det er bare det at sentralt sier de at de vil tilrettelegge også for allergikere. Jeg spurte egentlig mest fordi jeg var nysgjerrig, jeg vil også ha billig mat. :knegg:


#18

frukt sa for siden:

Hva er det du ikke kan spise da? Jeg unngår helst melkeprodukter, og det jeg får av den slags som barna ikke vil ha gir jeg bort. Da er det allikevel mye igjen til meg. Men det er klart det er enklere for meg som ikke er allergisk mot noe. Det er jo bortkastet tid og penger om man må gi bort mesteparten. Men hvis gluten er et problem så er det altså noen butikker som har egne poser med gjærbakst sånn at man lett kan unngå det.


#19

frukt sa for siden:

Jeg hentet forresten to poser i går, varmmat hos Mega, og matvarer hos Obs. Veldig fornøyd med begge. Fikk en bærepose full av masse forskjellig hos Mega, og mat for flere hundre kroner hos Obs, og bare tre ting jeg ga vekk. :jupp:
Nå spiser jeg ribbe og vårrull til lunsj. :D


#20

veobra sa for siden:

Skjønner godt ønsket om å kunne kjøpe og spise det. Det er jo gøy!


#21

frukt sa for siden:

Ja, jeg har lyst til å kjøpe hver gang det dukker opp noe aktuelt, bare fordi det er så gøy å se hva jeg får. :knegg: Så jeg prøver å moderere meg litt.


#22

Blondie sa for siden:

Jeg har cøliaki, så jeg kan ikke spise mat som har vært i kontakt med gluten heller. Da utgår de fleste posene her i fjorden, siden bakevarer pakkes ned sammen med andre ting. Ofte.
Nå er det en stund siden jeg har sjekket, men ingen av de som har levert rundt her pakker bakevarer utenom. (og det er jo mye annet enn bakevarer også).

Jeg tror jeg bare må innse at dette også er et område som ikke funger for matallergikere.


#23

frukt sa for siden:

Ja, det er synd. Man får håpe det kommer egne fri-for poser etterhvert hvis mange nok etterspør det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.