Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletre 101

#1

frukt sa for siden:

Jeg har vært på den lokale Juletregarden og saget ned et stort tre. Måtte jo selvsagt velge et med veldig tykk stamme, så jeg fikk meg en treningsøkt på kjøpet. :knegg: Veldig kortreist tre altså. :jupp:
Men jeg har ikke hatt ekte levende tre på ca 20 år, og jeg aner ikke hvordan jeg skal behandle det. :blond: Det eneste jeg husker er at det bør stå litt kjølig i en bøtte med vann før man tar det inn. Men hvor lenge?


#2

Charlie sa for siden:

Det er vel mest for temperering, at treet ikke skal få «sjokk» fra kulde til varme. Påstås at det kan slippe nålene lettere. Vi pleier å ta det litt gradvis. Et døgn i sykkelboden og et i den kalde gangen, så inn i stua.


#3

sindrome sa for siden:

Sjekk at juletrefoten passer til tykkelsen på stammen til treet.


#4

Malama sa for siden:

Jeg har heller ikke hatt ekte tre på årevis. Men sånn gradvis inn husker jeg fra barndommen, der kom førstninn i kjelleren før det kom gradvis varmere og opp i stua rett før jul.

Hakket enklere med treet vi skal pynte i morgen, det er feig temperert i boda under trappa. Og av plast. Så det lukter ikke så godt som ditt da (men allergikerene mine setter pris på det)


#5

frukt sa for siden:

Det står foreløpig i sportsboden. Har ikke så mange andre plasser å ha det enn der og stua, så det kan få stå der til jeg er ferdig med å rydde.
Juletremannen sagde det til sånn at det skal passe i foten. :jupp:


#6

Magica sa for siden:

Det er vel egentlig bare å huske å vanne det. Hver dag. :)


#7

Myria sa for siden:

Vi lar det stå utendørs fram til 21. eller 22. desember avhengig av hvor kaldt det er ute. Hvis det er skikkelig kaldt får den stå i garasjen et døgn først og deretter i det kalde vindfanget et døgn før det kommer opp i stua. Hvis det er plussgrader eller et par minus er det rett i vindfanget. Der sager vi av et stykke av stammen og setter treet i en bøtte med vann. Lille julaften tas den inn i stua. Etter det er det bare å huske på å vanne hver dag.


#8

liefje sa for siden:

Vi har ingen mulighet til denne tempereringen og tar det rett fra balkongen og inn. Lar det stå en dag før det pyntes. Det pleier å gå fint, dvs. vi har det inne i ca to uker før det drysser, men da er jeg uansett lei av jul og klart for et nytt år


#9

frukt sa for siden:

Det har ikke vært minusgrader her i det siste så overgangen blir nok ikke så stor.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.