Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke middager skal du ha i romjula?

#1

Millen sa for siden:

Ja, det lurer jeg på.
Det vi har i hus pr nå. er:
Salmalaks
Røkelaks
Julepølse og medisterkaker
Pinnekjøtt
Juleskinke

Dessert har vi sjelden. Tilbehør går etter hva vi har, og har lyst på. Vi har lite besøk og middagsgjester i romjula.


#2

amo sa for siden:

Ribbe, lapskaus, taco, take away, selskap. Kalkun nyttårsafta, pinnekjøtt julaften og nyttårsdag.


#3

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke. Spiser festmat julaften og 1. dag og 2. dag, så romjulen planlegger vk ikke før 3. dag kommer og vi kan handle. Har heller ikke plass til all maten hvis vi skulle handlet før jul. Men jeg gjetter på at det blir noen salater og annen lett mat. Så blir det festmat på nyttårsaften igjen.


#4

Filifjonka sa for siden:

Det er så mange hverdager denne jula at jeg ikke kommer til å stappe huset fullt av mat for hele uka. :) Det jeg har i hus til nå er fersk ribbe og hjemmelagde medisterkaker til julaften, og et stort kalkunbryst. Så ser vi an antall som skal ha middag og planlegger litt fra dag til dag. Jeg vil gjerne ha pinnekjøtt en dag, og en fiskemiddag må vi også ha. Så melder behovet seg for noe lett og friskt og ikke-julete ganske fort. Salat og nybakte rundstykker kanskje? Dessert vil jeg ha i jula, ihvertfall en god fruktsalat på julaften, karamellpudding og kanskje creme brulee. Og en jule-iskake kanskje?


#5

Fersken sa for siden:

Pinnekjøttrester (etter julaften)
Hamburger
Pizza
Taco
Ett eller annet laks
Kalkunfilet

Dette er tilfeldig rekkefølge og alt er ikke kjøpt inn enda.


#6

Che sa for siden:

Ribbe
Pinnekjøtt
And

Er det vi har planer om. Ferske vårruller, pizza og sikkert kveite er og noe jeg antar vi kommer til å spise


#7

007 sa for siden:

Pinnekjøtt julaften og lettsaltet torsk første juledag. Mulig middag hos svigers andre dag, hvor ikke blir det rester. Resten av romjulsdagene blir det noe ungdommene får bestemme, vet ikke hva enda.
Jeg og mannen reiser på fjellet fra romjul til over nyttår, usikker på hvor mange av ungdommene som vil bli med.


#8

frukt sa for siden:

Det har jeg ikke tenkt på engang. Jeg klarer virkelig ikke å planlegge så langt fram.


#9

jolie sa for siden:

Det må være noe som alle spiser. Altså blir det nok ikke så mye festmat. Tenker en dag med lapskaus - fordi det er nydelig med rester av pinnekjøtt og hjemmelagde julekjøttkaker (som ikke er ren medister), en dag med wok, en med pasta&saus og en med taco kanskje. Blir nok garantert en pizza inni der, men siden det er så mange hverdager handler jeg heller en gang i romjula. Kalkunfilet (vi er tre stk - en hel kalkun er bortkasta) og fløtegratinerte poteter på nyttårsaften i alle fall.


#10

kamp sa for siden:

Det som er frysen.
Den må tømmes før 1 januar.


#11

Retz sa for siden:

Det blir sikkert 100% fiskemiddager og grønnsakssupper. Etter to dager på rad med kjøtt så frister ikke den type mat på en god stund.


#12

Tjorven sa for siden:

Vi lagde en veldig god lapskaus av pinnekjøttrester i fjor, og den skal vi sikkert gjenta. Ellers har vi få konkrete planer utover julaften (både pinnekjøtt og ribbe) og nyttårsaften (kalkun).


#13

Taien sa for siden:

Jeg skal jobbe kveld både mandag og tirsdag i romjula, så de dagene blir det nok pizza og fiskegrateng på gutta tenker jeg... De andre dagene aner jeg ikke.


#14

Stompa sa for siden:

Vi har alltid lasagne 1. juledag, og i år skal vi ha kalkun 2. juledag (vanligvis nyttårsaftenmiddag, men Frøkna reiser sørover igjen 30. desember og ville veldig, veldig gjerne ha kalkun før hun dro). Utover det har jeg ikke planlagt noe. Kommer til å gi ungene ansvar for middag et par av dagene - både å finne på noe og å lage til. Vi bruker uansett å ha ganske vanlige hverdagsmiddager 27.-30., med mindre vi har besøk eller drar på besøk.


#15

Stompa sa for siden:

Det var en god idé! Bare helt vanlig lapskaus, utover kjøttet? Vi kommer garantert til å få mye rester ...


#16

liefje sa for siden:

Vi pleier å ha helt vanlig hverdagsmat utenom julaften, 1, juledag, 2. juledag og nyttårsaften. I år blir det nok noen av favorittene til utenlandsstudenten. Foreløpig har jeg tenkt på en ramensuppe med nudler og Salma og en pastarett han liker. Resten finner jeg på etter hvert.


#17

My sa for siden:

Julaften og første juledag er det hhv pinnekjøtt og ribbe. Vi reiser til svigerforeldrene mine på andre juledag, så middagen blir nok et sted underveis, trolig på et sted som har åpent på Dombås, som er ca halvveis og hvor vi uansett stopper for å lade bilen. Romjula blir hos svigers med andre ord, og da vet jeg selvsagt ikke sikkert hva vi kommer til å spise, selv om jeg har en viss anelse. Tredje juledag har vår niese (som bor på samme gårdstun) bursdag, og da bruker vanligvis alle å være invitert over dit til feiring, og det serveres alltid tacobuffet. I år blir sikkert ikke noe unntak. Så snakket svigermor om en dag med ovnsbakt, hel laks i folie, og en dag kommer trolig mannen til å lage en dunge med italienske pizzaer til alle sammen. Nyttårsaften blir jeg veldig overrasket om det ikke blir pinnekjøtt. Da er det vel bare en dag igjen, og da bør vel jeg tilby meg å lage middag. Trolig noe som involverer kylling eller kalkun. En ovnsrett eller gryte av noe slag, med pasta eller ris til.


#18

polarjenta sa for siden:

Så langt har jeg ikke tenkt. De eneste dagene som er bankers er julegrøt på lillejulaften, ribbe/pinnekjøtt på julaften og jeg tipper røkt svinekam på 1.juledag. 2.juledag tror jeg det blir enkelt. De andre dagene får vi ta etterhvert.


#19

Input sa for siden:

Tenkte kanskje næringsdrikk med eple 1. juledag, og så appelsin 2. juledag. Da passer det sikkert bra med solbær dagen etter, tenker jeg. Men må vurdere om ananas er bedre. :knegg:


#20

Tjorven sa for siden:

Husker ikke helt. I fjor bare googlet jeg hva man bruke rester av pinnekjøtt til og den lapskausoppskriften ble en suksess. (Pinnekjøttpizza - not so much :knegg: ) Jeg mener å huske at det var ganske «plain» lapskaus, men med pinnekjøtt isteden.


#21

ingling sa for siden:

Vi har pinnekjøtt m.m. på julaften, 1. juledag har vi alltid kveite eller annen fisk. 2. juledag skal vi i to ulike middager (deler oss), så da slipper vi å tenke. Og så er det jo hverdag noen dager, så da får vi se an litt. Kalkunbryst med masse tilbehør nyttårsaften, tenker jeg.


#22

vixen sa for siden:

Julaften - pinnekjøtt
Første juledag- ribbe
Andre juledag- Restebuffet med storfamilien
Tredje juledag- pasta av noe slag
Fjerde juledag- steam buns og asiatisk ribbe laget på rester
Femte juledag- rå Salma laks, ponzo, ris, mango og slikt
Sjette juledag : ikke plan
Nyttårsaften- bort på kalkun.


#23

zinatara sa for siden:

Julemiddag på julaften og rester 1 juledag. Skalldyr hos foreldrene mine på 2.dag og regner med det blir and på nyttårsaften der også.

Ellers har jeg satt opp tysk ostesuppe, sushibowl, taco og club sandwich med potetbåter i romjula.


#24

Novla sa for siden:

Lutefisk lille julaften, pinnekjøtt julaften, kveite 1. juledag og ribbe 2. juledag er bankers. Ellers er det alltid hjemmelagde fiskeboller og lammestek et par av dagene i romjula når vi feirer hos mamma, som vi skal i år. Tenker jeg tilbyr meg å lage et par middager som ikke innebærer potet de andre dagene, kanskje en dag med pasta og en dag curry med ris til eller noe sånt.


#25

Myria sa for siden:

Lille julaften: Julegrøt til middag. Lefseruller og litt annet godt mens vi ser Kvelden før kvelden etter pynting.
Julaften: Kalkun med masse godt tilbehør.

  1. juledag: Ribbe
  2. juledag: Rester av kalkun og ribbe.
  3. juledag: Nå trenger vi en pause fra de tunge kjøttmiddagene så det blir hjemmelaget italiensk pizza.
    Øvrig romjul litt usikker, men det blir ostefondue en dag og take away en annen dag i alle fall.
    Nyttårsaften: And med danske brune poteter og tilbehør som ikke er helt avgjort ennå.

#26

ingling sa for siden:

Jeg har litt lyst til å lage and med sukkerbrunede poteter, har ikke spist det siden jeg feiret jul i Danmark for mange mange år siden. Lager du hel and da, Myria? Tror andebryst er best her, det går så små mengder.


#27

Myria sa for siden:

Jeg tenker andebryst, for to av tre barn vil nok ikke ha lyst på dette så da blir det bare meg, mannen og eldstemann. Har du forslag til tilbehør?


#28

shute sa for siden:

Utover kalkun på nyttårsaften og at vi skal ha gjester på pinnekjøtt av geit andre juledag, har vi ikke planlagt noe.

Bruker egentlig være forsynt på kjøttmat veldig fort og bare ha lyst på sushi.


#29

ingling sa for siden:

Ja, samme her. Hm, av det jeg husker fra Danmark hadde vi rødkål og rosenkål, husker ikke noe mer. Faren min lagde nydelig appelsinsaus til andebryst, det har jeg også gjort en gang. Men til sånn tradisjonell dansk husker jeg bare sukkerbrunede kartofler og brun sovs, rødkål og rosenkål. :nemlig:


#30

trøtt sa for siden:

  1. Risengrynsgrøt
  2. Ribbe og pinnekjøtt
  3. Stor lunsj med ferske rundstykker/tebriks og masse godt pålegg, ingen middag.
  4. Hjortegryte
  5. Kalkun

De andre dagene aner jeg ikke, men regner med at jeg er så matlei at jeg sliter med å få lagd noe som helst.


#31

Myria sa for siden:

Appelsinsaus er jeg ikke så glad i, så jeg heller nok mer mot tradisjonell dansk ja. Får google litt i romjulen og se hva som inspirerer meg.


#32

Charlie sa for siden:

Som Hyacinth, men julekveldsrester 1. dag og vet ikke 2. dag. Selskap avlyst. Sikkert bare en titt i kjøleskapet og gjøre det beste ut av det. :knegg:


#33

Serafin sa for siden:

Julaften: Kalkun
1 juledag: Pinnekjøtt
2 Juledag: Skinkestek + litt ribbe
3 Juledag: Oksestek (sannsynligvis med fløtegratinerte poteter, for litt variasjon
4,5 og 6 juledag: Taco, Indisk kylling og svinekjøtt i sursøt saus
Nyttårsaften: Sannsynligvis helstekt indrefileet eller noe slikt.
1 og 2 nyttårsdag: Vet ikke enda, mulig det blir sånt som jeg vet alle spiser, så hamburger, nuggets, lasagne kanskje eller noe slikt.


#34

ingling sa for siden:

Var en del godt her: www.alt.dk/emner/julemad



#36

Malama sa for siden:

Jula:
Pinnekjøtt julaften
Svineribbe første dag
Somregel kalkun hos mamma andre dag

Romjula:
Vet ikke helt, vi får handle inn og se hva vi har lyst på

Nyttår:
Pinnekjøtt hos mamma nyttårsften, regner jeg med

  1. nyttårsdag: hmm... kalkun dersom vi ikke får det andredag, eller så må vi finne på noe annet godt.

#37

Snippa sa for siden:

23: ribbe
24.: julegrøt til lunsj, pinnekjøtt til julemiddag
25: da spiser vi som regel lasagne, foccaccia og salat
26: viltgryte med rotmos
En dag stek med fløtegratinerte poteter, en dag en indisk curry, en dag asiatisk wok med svin eller kylling + massevis av grønnsaker og ris eller nudler


#38

polarjenta sa for siden:

Jeg inviterte oss til mamma og pappa på nyttårsaften, og jeg trodde det skulle bli pinnekjøtt, men det blir visst kalkun. I tillegg snakka mamma om brunsj en dag, så vipps så var to dager til i boks.:knegg:


#39

Nenne sa for siden:

Dette står på lista:
Ribberester
And
Julelunsj
Kveite med sandefjordsmør
Hjortekarbonader
Taco, et lite hvileskjær der. :humre:
Kalkun, nyttårsaften


#40

jolie sa for siden:

:knegg: Kooooos deg! Kanskje spør om en porsjon gele på julaften - det kan du vel unne deg? :P


#41

Nada sa for siden:

Lille julaften er det risengrynsgrøt.
Julaften har vi pinnekjøtt, vossakorv, rotmos og poteter.

  1. dag er vi bedt bort på brunsj, så middag utgår.
  2. dag er vi bedt bort, regner med det blir kalkun.
  3. dag blir det rester tipper jeg.
  4. dag er vi bedt bort på hel bakt laks.
  5. dag blir det bayonneskinke med potetmos,grønnsaker og aspargessaus.
  6. dag er ikke bestemt, men muligens lasagne eller pizza.
    Nyttårsaften er jeg ikke riktig sikker på hva vi skal ha ennå.

#42

Martis sa for siden:

I romjulen blir det nok mye guttevennlig mat som taco, burger, lasagne og kanskje noe pølser og potetmos. Nyttårsaften tror jeg vi lager biff, vi har leid hytte og er på ski, så noe som ikke krever hele dagen.


#43

C3PO sa for siden:

I fjor innførte en regel om at alle i familien skal bidra med minst en middag i jula. Da har de fått velge hva som serveres.
Julaften: Gås

  1. juledag: Pinnekjøtt
  2. juledag: Bedt bort
    27.: Pai av rester av gåsen
    28.: Pasta carbonara
    29.: Hjemmelagde hamburgere
    30.: Spiser ute
    31: And confit
    1.: Pizza av rester

#44

Lyppa sa for siden:

Setter ikke opp en hel meny siden butikkene uansett er åpne, men regner bare med at det skal spises pizza og kylling/baconsalat to av dagene. Håper på juletorskinvitasjon hos svigermor.


#45

Shun sa for siden:

En av dagene: hvit bacalao
En annen dag: veganmiddag; nøttestek og jordbærdrøm
En tredje dag: Sildebord med øl og akevitt
En fjerde dag: fortsette med rettene fra brunsjbordet


#46

Strå sa for siden:

Her var det mange gode middager for romjula, jeg fikk vann i munnen nå. Jeg skal spise hos Yngste 24., så restemattradisjonen 25. utgår. Utover det har jeg planer om røkt pinnekjøtt 28. Resten tas etter innfallsmetoden.


#47

Malama sa for siden:

I dag har mannen lagd en restesuppe, som vel egentlig er en veldig flytende restelapskaus av ribbe og pinnekjøtt. Gleder meg til middag. Fasit ellers har vært pølser i brød og pannekaker. Aka, jeg har vært syk og mannen har fått styre på. Ser for meg mulig pizza eller taco i morgen før det er pinnekjøtt (borte, derved ikke rester) og kalkun 1.1 før hverdagen tar oss igjen.


#48

ingling sa for siden:

Her ble det kveite 1. juledag, reinsdyrsteik 2. juledag (for meg, som var i selskap) og kalkun med sukkerbrunede poteter, rødkål og brun saus 3. juledag. Første gang jeg lager både potetene og rødkålen, så veldig fornøyd! I går hadde vi helstekt kylling med litt indisk smaksvri, med grønnsaker, ris og raita. I dag lagde mannen rask chili con carne fra Hello Fresh.


#49

polarjenta sa for siden:

Her ble fasiten: Julegrøt lillejulaften, ribbe og pinnekjøtt julaften, røkt svinekam 1.juledag. 2.juledag hadde vi rundstykker og godt pålegg, 3.juledag spagetti og kjøttsaus, 3 juledag brunsj hos mamma. I dag har vi hatt frossen pizza, i morgen skal vi ha hamburgere og nyttårsaften blir det kalkunfilet med tilbehør. 1.nyttårsdag har vi ikke snakket om enda.


#50

Millen sa for siden:

Fasiten her er:
Julaften: Ribbe, medisterkaker, julepølse med tilbehør hos mamma.

  1. juledag: Røkelaks, stuede poteter og grønnsaker.
  2. juledag:, Rester etter Julaften.
  3. juledag: Stekt kyllingfilet, pasta og salat
  4. juledag: Rester etter 2. og 3. dag.
    Torsdag: Salmalaks, ris og grønnsaker
    Nyttårsaften: Forrett: Røkelaks fylte egg.Kalkunfilet med rotgrønnsaker, saus. Is til dessert.

#51

Strå sa for siden:

Fasiten ble svinestek på julaften hos Yngste. Vi fikk med nok rester til 25. og 26. 27 var middagsfri, mens 28. hadde vi pinnekjøtt med Eldste og Yngste og i dag ble det pinnekjøtt med Mellomste, mann og barn. I morgen vil Helten lage pizza sier han, jeg har ingen planer om å nekte ham det.


#52

Fintdethei! sa for siden:

Julaften - pinnekjøtt
1.dag - svinesteik
2.dag - kjøttkaker i brun saus, ertestuing, poteter og grønnsaker
Mandag - tikka masala
Tirsdag. - pizza
Onsdag - taco
Torsdag - blir veldig enkelt, omelett eller noe i den dur
Nyttårsaften - kalkunfilet med fløtegratinerte poteter og diverse
1.nyttårsdag - kanskje lasagne

Fisk har visst blitt totalt mangelvare denne jule.


#53

amo sa for siden:

I morgen blir det ribbe og vi feirer lille nyttårsaften med barna, siden mannen går på 72 timers vakt fredag kl 0800.


#54

Sissel sa for siden:

Fasit her:

Julaften: Pinnekjøtt

  1. juledag: Kalkunbryst
  2. juledag: Ribbe
    mandag: Ribberester
    tirsdag: Pasta Bolognese
    onsdag: Chili con carne
    torsdag: Sumo restaurant

#55

Acino sa for siden:

Julaften: Ribbe (pinnekjøtt altså), kålrabistapp og mandelpoteter
1.juledag: Torsk, gulerøtter, mandelpoteter og rester av ribba stekt i biter - nydelig oppå potene.
2.juledag: Koldtbord
Mandag: Resten av kålrabistappa, rester av mandelpoteter gjort om til potetstapp og mørpølse.
Tirsdag: Resten av koldtbordet
Onsdag: Hjemmelagd pizza; tynn bunn, en med pepperoni, bacon, løk og paprika og den andre med tacokrydra kjøttdeig, tortillachips, løk og masse hvitløk og chili.
Torsdag: Tror ungene får resten av pizza og vi voksne tar takeaway ikveld.
Nyttårsaften: Kalkunfilet, stekt rosenkål med bacon, surkål, sprø poteter i ovnen og saus.


#56

kamp sa for siden:

Det har jeg spist tre dager :rolleyes:

Torsk på julaften, så ble det torsk på mandagen også og så blir det laks i dag


#57

liefje sa for siden:

Fasit her:

Julaften: Pinnekjøtt

  1. juledag: Skslldyrfat
  2. juledag: And
    mandag: Rester
    tirsdag: Burritos laget av min sønn
    onsdag: Ramen med laks
    torsdag: Restee igjen
    Nyttårsaften: 7 retters for to :elsker:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.