Aner ikke. Spiser festmat julaften og 1. dag og 2. dag, så romjulen planlegger vk ikke før 3. dag kommer og vi kan handle. Har heller ikke plass til all maten hvis vi skulle handlet før jul. Men jeg gjetter på at det blir noen salater og annen lett mat. Så blir det festmat på nyttårsaften igjen.
Det er så mange hverdager denne jula at jeg ikke kommer til å stappe huset fullt av mat for hele uka. :) Det jeg har i hus til nå er fersk ribbe og hjemmelagde medisterkaker til julaften, og et stort kalkunbryst. Så ser vi an antall som skal ha middag og planlegger litt fra dag til dag. Jeg vil gjerne ha pinnekjøtt en dag, og en fiskemiddag må vi også ha. Så melder behovet seg for noe lett og friskt og ikke-julete ganske fort. Salat og nybakte rundstykker kanskje? Dessert vil jeg ha i jula, ihvertfall en god fruktsalat på julaften, karamellpudding og kanskje creme brulee. Og en jule-iskake kanskje?
Pinnekjøtt julaften og lettsaltet torsk første juledag. Mulig middag hos svigers andre dag, hvor ikke blir det rester. Resten av romjulsdagene blir det noe ungdommene får bestemme, vet ikke hva enda.
Jeg og mannen reiser på fjellet fra romjul til over nyttår, usikker på hvor mange av ungdommene som vil bli med.
Det må være noe som alle spiser. Altså blir det nok ikke så mye festmat. Tenker en dag med lapskaus - fordi det er nydelig med rester av pinnekjøtt og hjemmelagde julekjøttkaker (som ikke er ren medister), en dag med wok, en med pasta&saus og en med taco kanskje. Blir nok garantert en pizza inni der, men siden det er så mange hverdager handler jeg heller en gang i romjula. Kalkunfilet (vi er tre stk - en hel kalkun er bortkasta) og fløtegratinerte poteter på nyttårsaften i alle fall.
Vi lagde en veldig god lapskaus av pinnekjøttrester i fjor, og den skal vi sikkert gjenta. Ellers har vi få konkrete planer utover julaften (både pinnekjøtt og ribbe) og nyttårsaften (kalkun).
Jeg skal jobbe kveld både mandag og tirsdag i romjula, så de dagene blir det nok pizza og fiskegrateng på gutta tenker jeg... De andre dagene aner jeg ikke.
Vi har alltid lasagne 1. juledag, og i år skal vi ha kalkun 2. juledag (vanligvis nyttårsaftenmiddag, men Frøkna reiser sørover igjen 30. desember og ville veldig, veldig gjerne ha kalkun før hun dro). Utover det har jeg ikke planlagt noe. Kommer til å gi ungene ansvar for middag et par av dagene - både å finne på noe og å lage til. Vi bruker uansett å ha ganske vanlige hverdagsmiddager 27.-30., med mindre vi har besøk eller drar på besøk.
Vi pleier å ha helt vanlig hverdagsmat utenom julaften, 1, juledag, 2. juledag og nyttårsaften. I år blir det nok noen av favorittene til utenlandsstudenten. Foreløpig har jeg tenkt på en ramensuppe med nudler og Salma og en pastarett han liker. Resten finner jeg på etter hvert.
Julaften og første juledag er det hhv pinnekjøtt og ribbe. Vi reiser til svigerforeldrene mine på andre juledag, så middagen blir nok et sted underveis, trolig på et sted som har åpent på Dombås, som er ca halvveis og hvor vi uansett stopper for å lade bilen. Romjula blir hos svigers med andre ord, og da vet jeg selvsagt ikke sikkert hva vi kommer til å spise, selv om jeg har en viss anelse. Tredje juledag har vår niese (som bor på samme gårdstun) bursdag, og da bruker vanligvis alle å være invitert over dit til feiring, og det serveres alltid tacobuffet. I år blir sikkert ikke noe unntak. Så snakket svigermor om en dag med ovnsbakt, hel laks i folie, og en dag kommer trolig mannen til å lage en dunge med italienske pizzaer til alle sammen. Nyttårsaften blir jeg veldig overrasket om det ikke blir pinnekjøtt. Da er det vel bare en dag igjen, og da bør vel jeg tilby meg å lage middag. Trolig noe som involverer kylling eller kalkun. En ovnsrett eller gryte av noe slag, med pasta eller ris til.
Så langt har jeg ikke tenkt. De eneste dagene som er bankers er julegrøt på lillejulaften, ribbe/pinnekjøtt på julaften og jeg tipper røkt svinekam på 1.juledag. 2.juledag tror jeg det blir enkelt. De andre dagene får vi ta etterhvert.
Tenkte kanskje næringsdrikk med eple 1. juledag, og så appelsin 2. juledag. Da passer det sikkert bra med solbær dagen etter, tenker jeg. Men må vurdere om ananas er bedre. :knegg:
Husker ikke helt. I fjor bare googlet jeg hva man bruke rester av pinnekjøtt til og den lapskausoppskriften ble en suksess. (Pinnekjøttpizza - not so much :knegg: ) Jeg mener å huske at det var ganske «plain» lapskaus, men med pinnekjøtt isteden.
Vi har pinnekjøtt m.m. på julaften, 1. juledag har vi alltid kveite eller annen fisk. 2. juledag skal vi i to ulike middager (deler oss), så da slipper vi å tenke. Og så er det jo hverdag noen dager, så da får vi se an litt. Kalkunbryst med masse tilbehør nyttårsaften, tenker jeg.
Julaften - pinnekjøtt
Første juledag- ribbe
Andre juledag- Restebuffet med storfamilien
Tredje juledag- pasta av noe slag
Fjerde juledag- steam buns og asiatisk ribbe laget på rester
Femte juledag- rå Salma laks, ponzo, ris, mango og slikt
Sjette juledag : ikke plan
Nyttårsaften- bort på kalkun.
Lutefisk lille julaften, pinnekjøtt julaften, kveite 1. juledag og ribbe 2. juledag er bankers. Ellers er det alltid hjemmelagde fiskeboller og lammestek et par av dagene i romjula når vi feirer hos mamma, som vi skal i år. Tenker jeg tilbyr meg å lage et par middager som ikke innebærer potet de andre dagene, kanskje en dag med pasta og en dag curry med ris til eller noe sånt.
Lille julaften: Julegrøt til middag. Lefseruller og litt annet godt mens vi ser Kvelden før kvelden etter pynting.
Julaften: Kalkun med masse godt tilbehør.
juledag: Ribbe
juledag: Rester av kalkun og ribbe.
juledag: Nå trenger vi en pause fra de tunge kjøttmiddagene så det blir hjemmelaget italiensk pizza.
Øvrig romjul litt usikker, men det blir ostefondue en dag og take away en annen dag i alle fall.
Nyttårsaften: And med danske brune poteter og tilbehør som ikke er helt avgjort ennå.
Jeg har litt lyst til å lage and med sukkerbrunede poteter, har ikke spist det siden jeg feiret jul i Danmark for mange mange år siden. Lager du hel and da, Myria? Tror andebryst er best her, det går så små mengder.
Ja, samme her. Hm, av det jeg husker fra Danmark hadde vi rødkål og rosenkål, husker ikke noe mer. Faren min lagde nydelig appelsinsaus til andebryst, det har jeg også gjort en gang. Men til sånn tradisjonell dansk husker jeg bare sukkerbrunede kartofler og brun sovs, rødkål og rosenkål. :nemlig:
Julaften: Kalkun
1 juledag: Pinnekjøtt
2 Juledag: Skinkestek + litt ribbe
3 Juledag: Oksestek (sannsynligvis med fløtegratinerte poteter, for litt variasjon
4,5 og 6 juledag: Taco, Indisk kylling og svinekjøtt i sursøt saus
Nyttårsaften: Sannsynligvis helstekt indrefileet eller noe slikt.
1 og 2 nyttårsdag: Vet ikke enda, mulig det blir sånt som jeg vet alle spiser, så hamburger, nuggets, lasagne kanskje eller noe slikt.
23: ribbe
24.: julegrøt til lunsj, pinnekjøtt til julemiddag
25: da spiser vi som regel lasagne, foccaccia og salat
26: viltgryte med rotmos
En dag stek med fløtegratinerte poteter, en dag en indisk curry, en dag asiatisk wok med svin eller kylling + massevis av grønnsaker og ris eller nudler
Jeg inviterte oss til mamma og pappa på nyttårsaften, og jeg trodde det skulle bli pinnekjøtt, men det blir visst kalkun. I tillegg snakka mamma om brunsj en dag, så vipps så var to dager til i boks.:knegg:
I romjulen blir det nok mye guttevennlig mat som taco, burger, lasagne og kanskje noe pølser og potetmos. Nyttårsaften tror jeg vi lager biff, vi har leid hytte og er på ski, så noe som ikke krever hele dagen.
Setter ikke opp en hel meny siden butikkene uansett er åpne, men regner bare med at det skal spises pizza og kylling/baconsalat to av dagene. Håper på juletorskinvitasjon hos svigermor.
En av dagene: hvit bacalao
En annen dag: veganmiddag; nøttestek og jordbærdrøm
En tredje dag: Sildebord med øl og akevitt
En fjerde dag: fortsette med rettene fra brunsjbordet
Her var det mange gode middager for romjula, jeg fikk vann i munnen nå. Jeg skal spise hos Yngste 24., så restemattradisjonen 25. utgår. Utover det har jeg planer om røkt pinnekjøtt 28. Resten tas etter innfallsmetoden.
I dag har mannen lagd en restesuppe, som vel egentlig er en veldig flytende restelapskaus av ribbe og pinnekjøtt. Gleder meg til middag. Fasit ellers har vært pølser i brød og pannekaker. Aka, jeg har vært syk og mannen har fått styre på. Ser for meg mulig pizza eller taco i morgen før det er pinnekjøtt (borte, derved ikke rester) og kalkun 1.1 før hverdagen tar oss igjen.
Her ble det kveite 1. juledag, reinsdyrsteik 2. juledag (for meg, som var i selskap) og kalkun med sukkerbrunede poteter, rødkål og brun saus 3. juledag. Første gang jeg lager både potetene og rødkålen, så veldig fornøyd! I går hadde vi helstekt kylling med litt indisk smaksvri, med grønnsaker, ris og raita. I dag lagde mannen rask chili con carne fra Hello Fresh.
Her ble fasiten: Julegrøt lillejulaften, ribbe og pinnekjøtt julaften, røkt svinekam 1.juledag. 2.juledag hadde vi rundstykker og godt pålegg, 3.juledag spagetti og kjøttsaus, 3 juledag brunsj hos mamma. I dag har vi hatt frossen pizza, i morgen skal vi ha hamburgere og nyttårsaften blir det kalkunfilet med tilbehør. 1.nyttårsdag har vi ikke snakket om enda.
Fasiten her er:
Julaften: Ribbe, medisterkaker, julepølse med tilbehør hos mamma.
juledag: Røkelaks, stuede poteter og grønnsaker.
juledag:, Rester etter Julaften.
juledag: Stekt kyllingfilet, pasta og salat
juledag: Rester etter 2. og 3. dag.
Torsdag: Salmalaks, ris og grønnsaker
Nyttårsaften: Forrett: Røkelaks fylte egg.Kalkunfilet med rotgrønnsaker, saus. Is til dessert.
Fasiten ble svinestek på julaften hos Yngste. Vi fikk med nok rester til 25. og 26. 27 var middagsfri, mens 28. hadde vi pinnekjøtt med Eldste og Yngste og i dag ble det pinnekjøtt med Mellomste, mann og barn. I morgen vil Helten lage pizza sier han, jeg har ingen planer om å nekte ham det.
Julaften - pinnekjøtt
1.dag - svinesteik
2.dag - kjøttkaker i brun saus, ertestuing, poteter og grønnsaker
Mandag - tikka masala
Tirsdag. - pizza
Onsdag - taco
Torsdag - blir veldig enkelt, omelett eller noe i den dur
Nyttårsaften - kalkunfilet med fløtegratinerte poteter og diverse
1.nyttårsdag - kanskje lasagne
Fisk har visst blitt totalt mangelvare denne jule.
Julaften: Ribbe (pinnekjøtt altså), kålrabistapp og mandelpoteter
1.juledag: Torsk, gulerøtter, mandelpoteter og rester av ribba stekt i biter - nydelig oppå potene.
2.juledag: Koldtbord
Mandag: Resten av kålrabistappa, rester av mandelpoteter gjort om til potetstapp og mørpølse.
Tirsdag: Resten av koldtbordet
Onsdag: Hjemmelagd pizza; tynn bunn, en med pepperoni, bacon, løk og paprika og den andre med tacokrydra kjøttdeig, tortillachips, løk og masse hvitløk og chili.
Torsdag: Tror ungene får resten av pizza og vi voksne tar takeaway ikveld.
Nyttårsaften: Kalkunfilet, stekt rosenkål med bacon, surkål, sprø poteter i ovnen og saus.