Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Waldorf-salat

#1

Serafin sa for siden:

Noen som har oppskrift på en waldorfsalat som de vet er god?

Jeg greier ikke finne igjen mamma sin oppskrift, og hun er i Spania, langt fra oppskriften selv. Og finner så mye forskjellig.



#3

Linella sa for siden:

Jeg liker veldig godt oppskriften jeg har fra mamma:
2 epler
2 ringer ananas
2 stilker stangselleri
100 g hodekål
150 g blå druer
1 dl valnøttkjerner

Dressing:
1 dl majones
1 dl pisket krem
4 ts sitronsaft
2 ts sukker
Ev. litt ananassaft


#4

Serafin sa for siden:

Ah, hodekål fant jeg ikke i de på nettet, men mente at det var noe som manglet ja. Den oppskriften der er veldig lik den mamma hadde.


#5

Nenne sa for siden:

Min er ganske lik, men jeg bruker ikke kål. Jeg har i epler i tillegg.

#6

-ea- sa for siden:

:rofl:
Bruker druer uten stein og ikke så mye valnøtter som i sangen. :knegg:

Til tråden:
Har aldri hatt hodekål i waldorfen, forresten. Men epler må det være.


#7

Madicken sa for siden:

Jeg bruker en som ligner veldig på denne, bare at jeg dropper stangsellerien til fordel for litt mer av det andre. Blir vel ikke helt Waldorf uten stangsellerien da, men jeg kaller den fremdeles for det, og siden du etterlyste en god Waldorf-salat... :knegg:


#8

Charlie sa for siden:

Vi bruker bare «originalen» med epler, druer, valnøtter og selleri, og så majonesbase. Eller original og original, nøttene ble lagt til i 1928.

Kål må vel være for å drøye den og gjøre den billigere eller rekke lenger? Har ikke fått det :vetikke: Sikkert fint, det gir vel litt knas.

Så lenge man ikke har i fruktcocktail som i den de utgir for waldorf i butikken, er jeg fornøyd. :ja:


#9

Serafin sa for siden:

Jeg er vant til kål i, greide bare ikke å komme på det selv. :knegg:

Også tror jeg vi bruker å droppe stangselleri. Men litt usikker. Jeg synes jo kålen er best. Haha.


#10

-ea- sa for siden:

Whaat?! Droppe stangselleri? :tullerdunisse:


#11

gnuri sa for siden:

Min oppskrift:

En bit sellerirot
1-2 sure grønne epler
1 liten boks ananas
Gode sprø druer uten stein
1 liten boks valnøtter
1 boks kremfløte stivpiskes
4 ss majones blandes i kremen
saft fra en halv til en sitron
Evnt rosiner (Jeg pleier som regel ikke å ha det i)


#12

Linella sa for siden:

Jeg tipper den er fra et eller annet ukeblad på 70- eller 80-tallet. Jeg ser for meg oppskriften på en glanset side fra et blad på kjøkkenet hjemme hos mine foreldre.


#13

veobra sa for siden:

Vi gjør det på samme måte. Vi startet med denne oppskriften på 80-tallet. Da spiste vi ikke stangselleri. Jeg liker det nå, men har ikke begynt å tilsette det i waldorfen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.