Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drops kidsilk vs Dale Kid Silk Erle

#1

Erica sa for siden:

Jeg har igjen et nøste av Dale Kid Silk Erle som jeg tenkte jeg kunne strikke en lue eller noe med, og har funnet følgende oppskrift, men det er i Drops sin kidsilk:

www.garnstudio.com/pattern.php?id=10584&cid=1

jeg er ikke så strikkekyndig at jeg greier å vurdere om dette vil bli ca tilsvarende, eller om størrelsen blir helt rar om jeg bytter. Noen som vet?


#2

Charlie sa for siden:

Drops sin er garngruppe: A med strikkefasthet 23 – 26 masker, Vekt/lengde: 25 g = ca. 210 m

Dale sin Erle er vekt og løpelengde: 50 gram = ca 325 meter
Strikkefasthet: 22 - 18 masker på pinne nr 3,5 - 5,5 = 10 cm

Bruker man oppskriften til Drops med garnet Erle vil plagget kunne bli nokså likt med pinne 3,5, gitt at det er rett strikkefasthet. Viktig å sjekke strikkefasthet. Akkurat det er kanskje utfordringen om du bare har ett nøste, for pusegarn er kjipt å rekke opp, om det er feil…. :ja: Har du et annet plagg strikket på pinne 3,5 i Erle, kan du måle der, også.

EDIT: ser at løpelengden for 50 g garn er 10 % lenger for Drops sitt garn (2 nøster x 210 meter for 50 g, mens Erle sitt er 325 m. Vet ikke hvor «akkurat» den lua er i garnmengde, men vær obs på at et 50 g nøste Erle kanskje ikke rekker like langt).


#3

Erica sa for siden:

Takk for svar, ser litt for usikkert ut dette ser jeg, tror jeg må finne en annen oppskrift.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.