frukt sa for siden:
Det vil jeg gjerne ha oppskrift på. :vilha: Gjerne en som kan lages i ovnen i støpejerngryte.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
frukt sa for siden:
Det vil jeg gjerne ha oppskrift på. :vilha: Gjerne en som kan lages i ovnen i støpejerngryte.
frukt sa for siden:
Med enkel mener jeg uten dyre/fænsi ingredienser.
Shun sa for siden:
Denne er én av mine favoritter:
Oksehaleragu
3-5 porsjoner
2 kg oksehaler
tomatpuré
2 gulrøtter
1 løk
2 stenger stangselleri
1/2 purre
timian
2-3 laurbærblader
en rosmarinkvist
Sett ovnen på 220 grader.
Gni halestykkene inn med tomatpuré og brun i ovnen til godt brune.
I mellomtiden kutter du grønnsakene i grove biter, og freser gyldent i en kjele stor nok til alt.
Ha i oksehalene og tilsett nok væske til det dekker alt (vann/rødvin/madeira/sherry).
La småputre 3-4 timer til kjøttet løsner fra beina.
Plukk ut oksehalene og avkjøl.
Fisk ut alt av grønnsaker og kast.
Skjær opp terninger av det du har av rotgrønnsaker som kålrot, pastinakk, persillerot, sellerirot og ha i kraften..
Tilsett tomatpuré.
Kok til mørt, og kjør jevnt med stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Jeg renpiller oksehalene når de er håndterbare; vil ikke ha med gelé og brusk.
Redusér kraften, eller spar halvparten til fryseren.
Varm opp passe mengde med kraft med kjøttet, sånn at du enten har suppe eller ragu.
frukt sa for siden:
Takk! Den ser god ut.
kamp sa for siden:
Vist du vil ha noe annet oppi så kan du kjøpe en hokkaido eller butternut (flaskegresskar), har det på Coop her i område litt gulrot og løk. Samme prinsipp som over. Men da dropper jeg tomatpuré.
frukt sa for siden:
Obs var selvfølgelig tomme for oksehaler. :mumle: Skal prøve Mega, men hva annet kan jeg lage om jeg ikke får tak i?
Syrinx sa for siden:
Du kan lage en god gryte med okse høyrygg. Vil tro det kan fungere med de oppskriftene kamp har gitt deg.
frukt sa for siden:
Jeg begynte å stresse og angre på hele middagen, så jeg gjorde kort prosess og kjøpte 2 kg kyllinglår. Så det blir kyllingfrikassé i stedet. Men det kan jeg i det minste lage i søvne.
kamp sa for siden:
Du kan jo også prøve med nakkekoteletter og mango i gryte i ovnen.
Høyrygg/bibringe/oksebog er som oksehaler men oksehaler smaker bedre da.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.