Riskrem består av noen basisting som grøt og krem, den er grei. Noen koker grøten med vaniljestang. Ser i noen oppskrifter at det skal i mandeldråper. Har hørt en som tok en bit marsipan, gned ut i melk og blandet i. Bruker du noen slike tilsetninger? Evt. har du erfaringer med det, uten at du bruker det selv?
I Danmark lager de ris a la mande, med finsnittet mandler blandet i riskremen. Utrolig utfordrende øvelse å finne (den hele) mandelen.
Hva slags tilbehør bruker du? Bringebærsaus? Jordbærsaus?
Vi bruker kirsebærsaus, den skal være med hele bær i, helst lunes litt før servering. Liker veldig godt den «mørke» aromatiske smaken. Har brukt de posene med kirsebærkompott til riskrem, har syltet kirsebær selv, også - men i år blir det ferdig kirsebærsauce fra Skælskør fruktplantage.
Ser et cateringfirma med dansk kokk også har krokan til sin riskrem i tillegg til kirsebærsaus?
Riskremen er ganske enkel, tilsetter vanilje. Vi har som regel god vnilje som passer godt i..
Vi har alltid bringebærsaus. Kjøper frosne bær. Kjører i blender med sukkerlake og litt sitron. Jeg gidder ikke sile den . Noen ganger har vi også kirsebærsaus. Den koker jeg og tykner litt. .
Når jeg spiste riskrem sp var det helt basic med jordbærsaus til, og mandel oppi.
O.t. Her for leden hadde mor klubb med jobben sin og det ble laget riskrem med jordbær saus til og en mandel oppi.
Ingen påsto de hadde mandelen enda så de fordelte siste rest. Tilslutt sp var det kommet det øyeblikket hvor fingeren skulle avsløre seg og da svarte 2 (!) stk de hadde funnet den.
Så hun ene drar frem mandelen og hu på andre side av bordet sier jamen, så drar hun også opp noe fra lommen som hun hadde trodd var mandelen. Men det var et halvfrosset jordbær. Hun hadde reagert på at detvar litt kald og bløt :rolleyes::rolleyes:
Risgrøt med fløte pisket til krem sammen med litt melis og vanilje. Serveres med hjemmelaget bringebærsaus (bare bringebær kjørt til saus sammen med melis og så silt så det ikke er så mange frø).
Jeg foretrekker kirsebærsaus. Barna vil ha jordbær eller bringebær.
Jeg begynte med hakkede mandler for noen år siden, og har nå også hakkede brente mandler til. Det blir en liten riskrembuffet. ❤️
Her lages grøten med både vaniljestang og kanelstang oppi. Så har jeg skjønt vi bruker mer grøt og mindre krem enn de fleste til riskrem. I tillegg har vi romessens oppi. Til er det hjemmelagd plomme eller kirsebærsaus med frukt/bær fra egen hage, pluss jordbærsaus. Altså at man kan velge type saus, ikke begge på samtidig.
Jeg lager riskremkake nå, og planlegger en krydret kirsebærsaus på toppen, mulig jeg har i litt gelatin også, og pynter med mandelflak. I riskremen har jeg risgrøt, lettpisket kremfløte og mascarpone.
Enig. Riskremkake høres spennende ut.
Her brukes varm kirsebærkompott over. Utrolig godt. Liker at riskremen er myk og med masse krem. Alle her liker det. Raspet marsipan over denne gangen men ingen merket den smaken egentlig.
Det er Sverre Sæthres julekake med riskrem.
I fjor lagde jeg den som oppskriften beskriver med speilglasur på. I år dropper jeg den glasuren og har akkurat lagd krydret kirsebærgele på toppen.
Har også gjemt en mandel inni kremen.
Jeg har litt vaniljesukker i kremen når jeg pisker den, og bruker ferdiggrøt fra Fjordland. Strør hakkede mandler oppå, serverer med jordbærsaus. Siden dette er dessert på julaften, er den hellig og kan ikke eksperimenteres med. :knegg:
Kan dele i denne tråden også, siden det tematisk hører til. Lagde appelsinris i dag av riskremrestene. Skrelte tre klementiner (eller hva som skal til, det holdt fordi vi bare hadde litt igjen), skar dem i biter på tvers av båtene, vendte forsiktig i riskremen. Kan grovrive mørk sjokolade på, om man vil, jeg gjorde ikke det i dag. Frisk versjon dagen derpå.