millact sa
for 3år siden:
Har fått levert pinnekjøtt fra Idsøe på døren. Vet vi har alt for mye, men pakkene kom på 2 kg og 2 kg ville vært for lite.
Er det best å koke alt eller skal jeg bare lage det jeg vet vi trenger (og litt mer) og så fryse resten?
Syrinx sa
for 3år siden:
Lag det dere trenger og frys resten.
millact sa
for 3år siden:
Syrinx sa:
Lag det dere trenger og frys resten.
Ja, er ikke det like greit? Tror ikke vi lager pinnekjøtt to ganger i julen. Kan heller lage det til middag i januar.
Madicken sa
for 3år siden:
Pinnekjøtt holder seg bra i fryseren. :jupp:
kamp sa
for 3år siden:
Jeg kjøpte på rema (de har et merke som faktisk er bedre enn Idsøe ;) det er pinnesteik faktisk, så hsr jeg gjerne noen «pinner» påmtoppen.
Pakkene er også for store til meg alene så jeg fryser halvparten (u dampet) og har litt senere.
Acino sa
for 3år siden:
Vann ut alt samtidig og frys det dere ikke bruker nå, så er det litt raskere med neste middag.
millact sa
for 3år siden:
Acino sa:
Vann ut alt samtidig og frys det dere ikke bruker nå, så er det litt raskere med neste middag.
Smart, takk for tips.
Tjorven sa
for 3år siden:
Alternativt lager du alt nå og bruker restene til å lage pinnekjøttlapskaus i romjula.
zinatara sa
for 3år siden:
millact sa:
Ja, er ikke det like greit? Tror ikke vi lager pinnekjøtt to ganger i julen. Kan heller lage det til middag i januar.
Pinnekjøtt passer veldig godt som tilbehør til potetball.
Ruslebiffen sa
for 3år siden:
Jeg lager også ekstra mye i år, bare for å kunne bruke i steam buns / bao i romjulen. Nam!
Olifant sa
for 3år siden:
Halve stasen med pinnekjøtt for meg er restematen.
Pinnekjøtt carbonara og pizza med hvit saus og pinnekjøtt er favoritter i heimen.
Fløyel sa
for 3år siden:
Pinnekjøtt smaker godt i påsken og da er det vanskelig å få kjøpt det.
Inagh sa
for 3år siden:
Tjorven sa:
Alternativt lager du alt nå og bruker restene til å lage pinnekjøttlapskaus i romjula.
Skulle jeg si også - det blir utrolig god lapskaus av pinnekjøtt! :nam:
millact sa
for 3år siden:
Fløyel sa:
Pinnekjøtt smaker godt i påsken og da er det vanskelig å få kjøpt det.
Vi flytter i vinterferien, så vil helst ha tom fryser innen det.
Men tenker vi spiser rester fra julaften en av de nærmeste dagene og så blir det nok en middag eller to i januar.
millact sa
for 3år siden:
Inagh sa:
Skulle jeg si også - det blir utrolig god lapskaus av pinnekjøtt! :nam:
Kanskje vi lager det en dag også.
Syrinx sa
for 3år siden:
Hvis man pleier å fyre bål, med eller uten bålpanne, så kan jeg tipse om å grille pinnekjøtt på glør. Det er så godt!
Vi har alltid pinnekjøtt i påska, da har vi det gjerne på grillen ute.
Madicken sa
for 3år siden:
Smart! :jupp: Og du behandler/koker kjøttet på forhånd før du griller, ja?
Syrinx sa
for 3år siden:
Madicken sa:
Smart! :jupp: Og du behandler/koker kjøttet på forhånd før du griller, ja?
Ja, vanner ut og damper. Til jul hiver vi kjøttet i grillen i ovnen før servering, men grill/bål slår alt.