Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rosenkål på julaften

Rosenkål

  • Rosenkål til ribbe, selvfølgelig
    39 stemmer
  • Rosenkål til pinnekjøtt, selvfølgelig.
    10 stemmer
  • Er du sprø?!? Rosenkål har ingen ting med julemat å gjøre!
    21 stemmer
  • Brokkoli (ehe)
    20 stemmer
#1

Floksa sa for siden:

Her er det delte meninger. Og det morsomme er at min mor mener vi aldri hadde det i min oppvekst mens både jeg og søsteren mener vi hadde rosenkål til ribbe.


#2

Filifjonka sa for siden:

Vi har rosenkål (stekt med honning og kajennepepper) til ribbe på julaften, og til kalkun senere i jula. Aldri møtt på rosenkål til pinnekjøtt.


#3

liefje sa for siden:

Nå spiser ikke vi ribbe på selve julaften, men hvis vi har ribbe (eller kalkun eller and), har vi alltid rosenkål til. Det hører absolutt med. Har aldri hørt om at noen har det til pinnekjøtt. Det høres veldig rart ut.


#4

Serafin sa for siden:

Rosenkål til ribbe og til kalkun.



#6

liefje sa for siden:

Akkurat den laget jeg til kalkun for en måneds tid siden. Virkelig godt.


#7

Sissel sa for siden:

Rosenkål til både ribbe og pinnekjøtt. :)


#8

millact sa for siden:

Håper da inderlig vi ikke pleier å ha det til pinnekjøtt, for jeg har i alle fall ikke kjøpt det. Har ingen planer om en tur i butikk i dag. Vi får klare oss uten.


#9

Blå sa for siden:

Rosenkål til torsk og til kalkun. :nemlig:. Sikkert godt til ribbe også, men her har jeg ingen tradisjon

Ikke til pinnekjøtt


#10

Storm sa for siden:

Har ikke tradisjon for det hjemmefra, men synes rosenkål er veldig godt til ribbe, så har hatt det når vi har hatt ribbe på julaften her hjemme. Rosenkål er blant de aller beste grønnsakene, og jeg synes ikke det er nødvendig med bacon og diverse for å gjøre den så god.


#11

Chablis sa for siden:

Rosenkål til pinnekjøtt


#12

ingling sa for siden:

Vi spiser pinnekjøtt og har kun kålrabi og potet til, noen ganger stapper vi kålrabien. Rosenkål til svineribbe gir mer mening, og til and og gås og sånt. Bare jeg som spiser det her, så lager det aldri.


#13

Isprinsessen sa for siden:

Ja stekt rosenkål med bacon, tranebær og pecan nøtter


#14

Syrinx sa for siden:

Rosenkål, det er så godt!! Vi kjører pinnekjøtt med diverse både til jul og nyttår. Kjenner at jeg har plass til rosenkål også. Orker ikke skaffe til i morgen, men må prøve å huske det til nyttår. Takk for tips.

Kan se for meg at det må være knallgodt å surre rosenkålen i pinnekjøttsjy før servering, kanskje med noe rista nøtter i.


#15

Stompa sa for siden:

Ikke til pinnekjøtt. Kunne sikkert hatt det til ribbe, men det lager jeg aldri. Vi skal ha det til kalkunen 2. juledag, da.


#16

Fintdethei! sa for siden:

Rosenkål til ribbe og kalkun. Vi spise pinnekjøtt. Har aldri fått servert rosenkål til pinnekjøtt på Vestlandet.


#17

kamp sa for siden:

Ikke til pinnekjøtt vertfall men gjerne til ribbe her jeg bor.

Forøvrig er det torsken på julaften her.

Jeg skal ha sellerirotmos med gryr (fløte erstatning) til ribbe i år og hokkaido mos.


#18

løve70 sa for siden:

Jeg er ikke så glad i rosenkål, men synes det er godt når det stekes sammen med bacon og valnøtter. Det pleier vi å servere på julaften til kalkunen :)


#19

Fersken sa for siden:

Rosenkål til ribbe og kalkun, ikke til pinnekjøtt.


#20

Señora sa for siden:

Tradisjonelt sett er det kun poteter, sjy og kålrotstappe til pinnekjøtt. Jeg gjør som jeg vil og har rosenkål noen ggr, andre ggr ikke.

I år blir det kålrotlåda, potetlåda, rødkål, sossisser, pinnekjøtt og juleskinke, samt rossolisalat. Norsk/ finsk jul der altså.


#21

Effie sa for siden:

Ikkje hatt rosenkål til pinnekjøtt, ribbe eller noko som helst anna.

Men! Fikk rosenkål til pinnekjøtt for nokre år tilbake på restaurant, og det var så snaskens at i år har eg faktisk kjøpt rosenkål til pinnekjøtet og skal straks google korleis tilbrede.


#22

Input sa for siden:

Jeg svarte brokkoli. Rosenkål til nesten hva som helst av potetmiddager er min mening.


#23

Dali sa for siden:

Nekter å stemme, for overskrift og poll stemmer ikke for meg. Ikke rosenkål på julaften, men rosenkål til ribbe en helt annen dag i jula. :knegg:


#24

Magica sa for siden:

Rosenkål er godt uansett.


#25

zinatara sa for siden:

Vi har både ribbe og pinnekjøtt og brukte ikke å ha rosenkål før. Men jeg har innført det de siste årene fordi jeg har savnet grønnsaker i tillegg til rabbestappen.


#26

polarjenta sa for siden:

Rosenkål til ribba. Siden vi har begge deler på julaften så kunne jeg nok ha spist det til pinnekjøtt også.


#27

Blondie sa for siden:

Jeg har stort sett rosenkål til det meste, elsker det! Det er et must til ribbe (og kalkun).
Vi har spist skinkestek og rosenkål i dag.


#28

Malama sa for siden:

Rosenkål til ribbe første juledag.
Ingen rosenkål til pinnekjøtt julaften


#29

Dansma sa for siden:

Rosenkål til både ribbe og pinnekjøtt :nikker:


#30

Strå sa for siden:

Rosenkål som er surret i noe fett, gjerne soft soya margarin (!), langsomt til den er nesten mør og i hvert fall svidd i enkelte kanter, må til på julaften og alle kjøttmiddager fra oktober til påske. I tillegg ordner jeg gjerne surkål til svineribbe, kålrotstappe til pinnekjøtt og et eller annet til lammeribbe.


#31

Chanett sa for siden:

Fasiten er rosenkål til kalkun nyttårsaften.


#32

Nextlife sa for siden:

Ja! Og til pinnekjøtt og biff, og Boef Borguignon, og kjøttkaker og det meste.


#33

Nenne sa for siden:

Rosenkål til vilt.


#34

Che sa for siden:

Rosenkål stekt med bacon til ribbe


#35

-ea- sa for siden:

Rosenkål til kalkun har jeg. Men igår så vi kokken med rosenkål på tv og begynte å tenke på muligheten for rosenkål på julaften.


#36

Fersken sa for siden:

Med denne tråden i bakhodet kom det plutselig rosenkål på bordet til pinnekjøttet. Snadder!


#37

Anne C sa for siden:

Eldste vil ha rosenkål til pølsene og medisterkakene han spiser. Så vi har det for hans skyld. Jeg spiser det ikke.


#38

star sa for siden:

Nei, hverken til ribbe eller pinnekjøtt.


#39

veobra sa for siden:

Jeg har aldri hørt om rosenkål til ribbe eller pinnekjøtt. Nå er jeg ganske overrasket her., eette vsr nytt for meg.

Vi har rosenkål til kalkun. Jeg synes det er godt, men velger det sjelden til annet wnn kalkun.


#40

Charlie sa for siden:

+1 på Stompa.

Helt utenkelig til pinnekjøtt. Bruker aldri ribbe, kan ikke huske å ha fått det til ribbe andre steder, men feirer aldri jul med ribbe og bestiller det aldri ute. Måtte vært et og annet jobbarrangement el.l., knapt nok det.

Kunne være aktuelt til kalkun, men er ikke vårt foretrukne tilbehør til noe, egentlig. Kan godt spise rosenkål når vi er bedt bort, da.


#41

gnuri sa for siden:

Vi så en oppskrift på fritert rosenkål med saus av klementiner, sennep, eddik og olje på kvelden før kvelden, og den testet vi til ribba i dag. Kjempegodt ble det!


#42

Nextlife sa for siden:

Og forresten, den der broccolisalaten alle lager er knallgod om man bytter med lettsurrede rosenkål.


#43

GydaG sa for siden:

Ungene var kjempeskuffa over fraværet av rosenkål til ribba i dag, så mulig vi har hatt det før. Uansett, ros3nkåler favoritten her så vi spiser det til «alt».


#44

-ea- sa for siden:

Fasit: det ble friterte rosenkål til ribba igår, som sett på tv'n kvelden før. Veldig godt!


#45

Svanen sa for siden:

Det er veldig få ting jeg ikke er glad i... Den ene er rosenkål. Vi hadde det til juleskinke som barn. Aldri ellers. Syntes ikke det smakte noen ting. Mulig helt feil tilberedt. Jeg tar hvis det blir servert, men bare litt for syns skyld. Blir ertet litt av samboer for qt jeg ikke er glad i det....


#46

Mrs. S sa for siden:

Jeg liker ikke rosenkål, hverken dampet eller stekt. Jeg har servert det til ribba i mange år, og sitter igjen med mesteparten. I år var jeg lei av det, og serverte ikke rosenkål.


#47

Myria sa for siden:

Vi har rosenkål (stekt med bacon) til jul.


#48

Madicken sa for siden:

Dette.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.