Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva tenker dere om boosterdose, da?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg har ikke forutsetning for å kunne mene noe annet enn det fagfolk anbefaler, så sier de stikk så lar jeg meg stikke.


#3

millact sa for siden:

Tok på mandag. Gjør som anbefalt.


#4

Gri sa for siden:

Gjer som vi får anbefalt, får den no i romjula.


#5

Fintdethei! sa for siden:

Jepp.


#6

Stompa sa for siden:

Følger anbefalingene, selvsagt. Fikk min forrige onsdag.


#7

Høns sa for siden:

Jeg mener vi bør dele og vente med å sette mye boostere i den vestlige verden. Vi bør prioritere å øke vaksinasjonsdekningen i resten av verden forbi slik redusere risikoen for nye mutasjoner.


#8

Blånn sa for siden:

Jeg gjør som anbefalt, men synes det på mange måter er ugreit at forskjellen mellom fattige og rike land bare befester seg. Alle milliardene vi bruker på pandemien i Norge og lite av det går til støtte til fattige land.


#9

løve70 sa for siden:

Jeg følger også anbefalingene på dette området. Om det er til det beste globalt sett kan helt sikkert diskuteres.


#10

Input sa for siden:

For meg er det helt åpenbart at han har rett og det er grenseløst provoserende hvordan rike land tar for seg av vaksiner og bidrar i alt for liten grad til at fattige lang også får tilgang, mulighet og evne til å vaksinere sitt folk.

Men det er ikke noe privatpersoner har ansvar for, utover å vurdere å bruke sin politiske stemme og den type ting. Jeg synes folk skal ta i mot de vaksinene de blir tilbudt.


#11

star sa for siden:

Har allerede fått den


#12

kamp sa for siden:

Helt enig.

Jeg syns også det er dumt at mange land ikke får.

Jeg fikk selv ikke helt tatt stilling til det da jeg fikk beskjed på søndag at de kom hjem til meg på mandag så det ble en booster her også.


#13

daffy sa for siden:

Syns det han sier virker veldig logisk. Det er etisk svært betenkelig at Europa& USA booster med dose nr 3 når store deler av verden ikke har fått eneren en gang. I tillegg til at boostergevinst virker til å vare akkurat så lenge som til det muterer enda en gang i den delen av verden som ikke er vaksinert. Svært kortsiktig altså.

Men dette mener jeg er noe som må koordineres på myndighetsnivå nasjonalt og internasjonalt. Jeg følger som alltid norske anbefalinger på slikt. Tror det er enda verre om pandemihåndteringen blir politisert og alle skal begynne å tenke og syns selv om vaksinering og hva som er riktige tiltak. :skremt:


#14

Input sa for siden:

Hva mener du med dere? Pandemihåndteringen er da absolutt politisert.


#15

daffy sa for siden:

Mulig feil ord. Det jeg mener er "amerikanske" tilstander hvor politisk ståsted avgjør om du følger myndighetenes helseråd eller ikke. Jeg tror det er kritisk for en effektiv pandemihåndtering at vi fortsetter å ha høy tillitt til egne myndigheter og følge deres råd, selv om vi er uenige i nyansene. Hvis alle skal tenke selv og gjøre som de selv "føler" er riktig mister vaksinestrategien alt for mye kraft.


#16

Timar sa for siden:

Jeg tar den hvis jeg får tilbudet. :Under 45: Jeg har 2 doser Pfizer, så en boost av Moderna er sikkert ikke dumt.

Å takke nei til vaksinen vil neppe medføre at et menneske i et annet land får første dose. Tvert imot vil overskuddsdoser antagelig bli kastet.


#17

Input sa for siden:

Åja, da er jeg enig med deg. Jeg synes det er veldig viktig at folk mener noe om pandemihåndteringen, siden den tid alt ER politisk, men er enig med deg i at det er fint at folk følger anbefalinger og regler uavhengig av politisk ståsted. Det er likevel veldig viktig at folk sier i fra når de er uenig i hvordan det håndteres. Vi risikerer å få et svakere demokrati hvis ikke, og det er skummelt.


#18

him sa for siden:

Ja, helt enig. Mener ikke man skal starte noe one-women-show.

Men det jeg lurer på er om Norge som nasjon kan gjøre noe? Jeg tror (men vet ikke) at vaksinene i Norge er tilgjengeliggjort ved at Sverige har kjøpt inn til både Sverige og Norge via EU-avtalen? Hvem et det egentlig som fordeler vaksiner Word wide? Jeg tror også at dette vil være den mest effektive strategien i forhold til videre forløp for Norge med tanke på mutasjoner (for ikke å snakke om at covid er jo en "puslete" sykdom som pandemi. Neste pandemien kan bli adskillig verre)


#19

Input sa for siden:

Norge kan jo f.eks. støtte Covax mer enn vi gjør i dag, vi har vel per nå donert 5 millioner vaksiner, som er nærmest en dråpe i havet. Vi kan fortsette å støtte innkjøp av vaksiner til fattige land, men vel så viktig er det at vi bidrar til at fattige land kan oppbevare og frakte vaksiner trygt, det kunne vi bidratt til ved å sikre landene tilgang til kjølelagere/-bokser. Vi kunne bidratt med å utdanne personer som kan gi trygg, sikker og god informasjon om vaksinen på et språk folket forstår. Det trenger på ingen måte være helsepersonell, men mange steder er det stor mangel på folk med den type kunnskap, slik at informasjonen de får om vaksinen er enten på et språk de ikke forstår eller fra landsbyens medisinmann* som ikke har noe kunnskap om vaksiner. Det har medført stor skepsis til vaksiner, særlig i land med undertrykte folkegrupper med lav tillitt til staten.

  • Som bruker magiske ritualer, urter, folkemedisin osv. til helbredelse, men ikke har noen medisinsk utdannelse.

#20

Hondacrv sa for siden:

Det tenkjer eg ingenting om, anna enn at eg skal ta han den 12. januar.


#21

Inagh sa for siden:

Jeg skal boostes 12. januar og tenker det er helt greit.

Ellers så jeg et argument mot boosterdosen fra en amerikansk bekjent på FB: "Det dør langt flere amerikanere av overdose enn av covid." Eh... ok.


#22

Input sa for siden:

Vet ikke om det er sant, men hvis det er sant kan det jo være et argument for å bruke mer penger på overdoseforebygging enn på covid-vaksiner. Det synes jeg er helt fornuftig å mene, overdosedødsfall er et kjempeproblem, også i Norge. Og minst like unødvendige og brutale som covid-dødsfall.


#23

Anne C sa for siden:

Jeg følger det som er anbefalt, og fikk dose tre forrige uke.


#24

Milfrid sa for siden:

Jeg tenker at det er mye «først meg selv og så min neste, hvis det er til eget beste»-tankegang i dette. Bare at man ikke har forstått at det er til eget beste å tenke på sin neste mht fordeling av vaksiner. :sukk:

Jeg kommer til å ta den, siden den først tilbys, men jeg skulle ønske man gjorde en vesentlig større innsats for å få vaksinert de deler av verden som har ekstremt lav vaksinegrad.


#25

Fløyel sa for siden:

Jeg kjenner det gir meg ett stikk av dårlig samvittighet. Det er helt riktig som WHO sier, skal vi få bukt på denne dritten må vi fordele likt, fattig som rik. Det er de enkelte land (regioner, EU har felles innkjøp mener jeg), som må enes og forvalte dosene.

Samtidig så er jeg der at jeg tar i mot det jeg blir tilbudt, så jeg er ikke konsekvent.


#26

Lille meg sa for siden:

Det er ikke sant. Jeg googlet kjapt, og det har dødd 814.000 (til sammen) av korona i USA. Overdosetallet i 2019 var på litt over 70.000.

Det sagt, så syns jeg ikke disse to tingene kan sammenlignes i det hele tatt, om tallene skulle ha vært omtrent like eller ei. Noe av problemet med korona er at det okkuperer kapasitet på sykehus og at det vil medføre mange flere dødsfall om folk ikke blir vaksinert.


#27

Charlie sa for siden:

Tenker at det individuelle ansvaret mitt er å bidra til vaksinestrategien i Norge ved å ta den, og så kan man gjerne også mene og støtte at vaksiner raskere blir tilgjengelig for alle globalt. Det er ingen grunn til å ha dårlig samvittighet, vipps heller Leger uten grenser på 2177, eller tilsvarende organisasjon.

Dårlig samvittighet kan du kaste i søpla, sa mora mi, den kan du ikke bruke til noe. Finn løsninger, vær en del av løsningen, har jeg lagt til.


#28

banana sa for siden:

Jeg er enig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.