Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslolua, hjelp meg å tenke

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg har begynt på osloluen, men klarer ikke helt å se for meg hvordan jeg skal få dette riktig (Adrienne får tilgi meg, men jeg tror det ble feil, det vi tenkte ut i går).

Jeg skal strikke den med en hvit stripe midt på oppbretten. Skal strikke medium, så 19 cm før jeg skal plukke opp nedenfra. Stripen skal være ca en cm. Jeg får ikke hodet rundt hvordan langt fra bunnen jeg skal begynne stripen!? :svimmel:


#2

Sol sa for siden:

Trekk fra 2 cm (som er det som skal ikke brettes dobbel - tatt på husk, så sjekk), del på 4, , gang med 3 og så er du midt i stripen din.


#3

Polyanna sa for siden:

Så 12,75? Starte på 12,25 om stripen skal være 1 cm? Fra nedenfra?

(I medium så skal man strikke 19 cm før man henter opp kanten nedenfra)


#4

Tjorven sa for siden:

Snuppa har akkurat strikket Oslolua i medium. Når vi ser på hennes lue, så ser Sol ut til å ha helt rett.

MEN; 1 cm blir bare tre omganger. Er du sikker på at du ønsker en så smal stripe? Bretten er ganske tykk, så det vil trolig forsvinne litt med en såpass tynn stripe.


#5

Input sa for siden:

Kan noen av dere lenke til oppskrift med stripe? Eller finnes det ikke egen oppskrift for det? Jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan den ser ut.


#6

Sol sa for siden:

Om kanten skal være 19 cm før man strikker de sammen og strikkes 2 cm lenger før du snur og stikker selve lua må du bruke 19 cm å dele på 4.


#7

Sol sa for siden:

Oppskriften jeg selv har sier 21 cm før man snur i størrelse nr 2, da ville jeg brukt 19 cm, sånn at det er 13,75 cm før man strikker stripen.


#8

Polyanna sa for siden:

Nei, har ikke oppskrift input, det er derfor jeg må ty til dere. Eller, har oppskrift til luen, men tenkte det var en smal sak å legge inn en stripe, men jeg har ikke laget den før, så sliter med å se for meg hvor ting skal havne. Kan dele bilde til slutt!


#9

Polyanna sa for siden:

Mulig du har rett om stripen, ser det an, Tjorven. :jupp:


#10

Input sa for siden:

Gleder meg!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.