Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, har blingset på gradene på stekeovnen (juleribba)

#1

Robyn sa for siden:

Jeg satt inn juleribba i stekeovnen kl 06.30. Trodde jeg satt den på 95 grader men ser nå at jeg har blingset og den sto på 140.
Jar skrudd ned til 70, men hva gjør jeg egentlig nå? Dette blir jo ikke som planlagt… :hjelp:


#2

GinaK sa for siden:

Jeg følger oppskriften til han kokken på nrk med langdssteking i år.
Ville satt ned til 90c og fulgt oppskriften derifra. Punkt 3 ca..

Ro ned. Dette går fint. ✊💝🤶


#3

Erica sa for siden:

Du kan stikke inn et steketermometer og sjekke temperaturen. Dersom den ikke er kommet til 90 grader så kan du nok bare la den stå tida ut på 90 grader.



#5

Tjorven sa for siden:

Sett på nrk. De viser hva man skal gjøre - minutt for minutt.

Hvis du har kommet litt skeivt ut, så Finn trøst i at temperaturen uansett ikke var veldig høy.


#6

Robyn sa for siden:

Takk for svar og trøst. Da skrur jeg opp igjen til 90 grader og gjør resten etter planen og satser på at det går greit.


#7

Robyn sa for siden:

Ribba overlevde, og det er den beste ribba jeg har lagd noensinne. Mør, saftig og med perfekt svor. Altså, perfekt. Alt hadde poppet, ingenting var svidd.


#8

Malama sa for siden:

Ribbe er utrolig fleksibel. Stek den i 2 timer på 200+ grader eller stek den hele dagen på lav temp, alt funker.
Jeg synes sakte-steking er best da, så jeg skal smette dagens inn i oven så fort jeg har giddet å stå opp og lage pizzaboller.

(det har blitt en tradisjon i familien med pizzaboller på ungenes bursdag. Det forventer derved også dagens y åring. Som ikke får det til middag, jmf den ribba, men lunsj eller noe sånn)


#9

GinaK sa for siden:

Ribba ble veldig bra her også. Og med skikkelig store bobler med svor. Verdt alle timene med dyr strøm. Trur eg... må sjekke forbruket.🤪⚡


#10

Robyn sa for siden:

Varmet rester til frokost i dag, fortsatt sprø svor :what: Det hadde jeg ikke trodd.


#11

Lhi-My sa for siden:

Jeg gjør det så enkelt som mulig. Legger ribba med svoren opp og med alufolie under slik at den er høyest på midten. Tømmer 1 liter (eller litt mer) kokende vann i langpanna og legger alufolie over. Damper den på 225 grader varmluft i en times tid. Av med folien, skrur tempen ned til 180-200 grader, fortsatt varmluft og steker til svoren er slik den skal være. Det tar et par timer. Svoren skal IKKE poppe og se ut som rare popcorn, men den skal være ordentlig sprø. Det blir den uansett når du steker den til den er ferdig.

Jeg tror det viktigste for å få god ribbe, er å velge riktig ribbe når du kjøper den. Vi liker best ribbe fra utegående gris med godt marmorert kjøtt med nok fett på. Det blir supervellykket hver gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.