Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Servisedilemma

#1

Frøy sa for siden:

Svigers har virkelig gått bananas og vi fikk julemiddagservise til 6 med sausenebb, serveringsfat og skåler. Det er Jette Frølich sitt Winter stars, et nydelig servise, men jeg vet ikke om det skriker meg/oss. Så da er spørsmålet hva gjør jeg. Vi har frokost servise i Wiik og Walsøe sitt Alveskog, men et usikker på om jeg liker miiddagsservise i den serien, føles litt vel mektig, men det kan jo brukes til mer enn jul.
Hva ville dere ha gjort, beholdt Winter stars, bytter det i middag i Alveskog eller funnet et helt annet juleservise?


#2

Tjorven sa for siden:

Er bildet Winter Stars? Det synes jeg var kjempefint, så jeg hadde beholdt det.


#3

liefje sa for siden:

Jeg likte det kjempegodt, så jeg hadde beholdt det. Om du ikke liker det, må du såklart bytte, særlig om svigers var tydelige på at det var helt greit.


#4

millact sa for siden:

Enig, skikkelig lekkert!


#5

Isprinsessen sa for siden:

Jeg synes det på vil det var veldig fint, men det viktigste er at du/dere liker det. Bruk noen dager å tenke på det før du bestemmer deg.


#6

My sa for siden:

Jeg hadde beholdt det. Men jeg er ikke avhengig av at det umiddelbart skal skrike "meg", når det er noe jeg får i gave. Mye er bare sånn ok når jeg får det, fint, men hadde kanskje valgt noe annet selv. Men så stiger det som regel i affeksjonsverdi, jeg venner meg til det og blir mer og mer glad i tingene, særlig fordi det minner meg om dem jeg har fått det av. Ironisk nok skjer det oftere at jeg angrer på det jeg ønsker meg eller kjøper selv, fordi smaken forandrer seg, eller noe enda stiligere dukker opp. Det andre har gitt meg, det bare er. Med mindre jeg synes det er helt grusomt selvsagt, men det tror jeg aldri har skjedd.

Men det er meg, som sagt er jeg ikke avhengig av at alt skal være 100%, og liker innslag som går litt på tvers av mine personlige preferanser. Kanskje særlig i jula, da er jeg enda mindre opptatt av helhetlig stil.


#7

Drømmedama sa for siden:

Så fin gave! Synes det var veldig pent og klassisk, og ikke så innmari vanlig. Men du må selvsagt like det selv. Det er ellers så mye pent å få tak i, du burde sjekke litt på nett før du bestemmer deg. Jeg har forresten ulikt juleservise til frokost og middag, synes det bare er en fordel. Gøy med forandring!


#8

oslo78 sa for siden:

Signerer!


#9

Libra sa for siden:

Syntes det var et nydelig service. Og så kan jeg ellers bare signere My.


#10

IzziCreo sa for siden:

Nydelig servise! Jeg hadde nok ikke dekket med det gjennom året, men hva tenker du selv? Hvis ikke; har dere god plass? Har du plass til et juleservise og evt kjøpt deg et annet til ellers hvis du har behov for det?
Personlig så hadde jeg ikke prioritert et eget servise til jul/vinter, men det går på plass. Jeg må rett og slett bli flinkere til å begrense hva jeg har i skuffer og skap, og passe på at det jeg har er, om ikke jevnlig i bruk, så i hvert fall i nok bruk.


#11

My sa for siden:

Ja, jeg antar selvsagt det var ment for å bruke i jula, og at du har andre middagstallerkener du bruker resten av året.


#12

Plingo sa for siden:

Lekkert service! Jeg likte godt at det var et vinterservice, som gjør det mer anvendelig enn i desember måned. Tenker det kan styles med farger etter hvilken anledning det benyttes.

Om jeg hadde beholdt det eller ikke hadde avhengt litt hvor praktisk det er med 6 kuvert utifra hvor mange dere pleier å samles ved ulike anledninger. Vi er 5 under samme tak, og jeg kunne funnet på å beholde det til kun for bruk for oss, og ikke kjøpt utvidelse. Om vi skulle hatt til familieselskap måtte begjær hatt 12 kuvert til, og det hadde jeg nok ikke brukt penger på (innbiller meg at det hadde blitt en del grunker).


#13

Filifjonka sa for siden:

Nydelig. Jeg hadde beholdt det. Finere enn alveskog, og jeg syns det er en verdi i seg selv å beholde det noen har gitt meg i gave. (Altså om ikke det er noe dyrt, som jeg vet at jeg aldri kommer til å bruke, og giver har uttrykt at jeg bare kan bytte…)


#14

millact sa for siden:

Enig Plingo. Jeg hadde brukt det hele desember og en god stund utover vinteren. Liker at ting brukes og det er hverdager det er flest av.


#15

Chablis sa for siden:

Jeg hadde nok ikke beholdt det, hvertfall ikke om du ikke er helt sikker på om du liker det. Kjedelig å ha noe som ikke blir brukt.


#16

Lyppa sa for siden:

Nydelig gave:hjerter:!
Har dere et annet servise dere bruker til fine anledninger? Hvis ikke ville jeg vurdert å bytte til et annet som er mer helårsvennlig. Ellers synes jeg det er kjempefint, og tenker det kan brukes på andre vinterdager enn bare jul.


#17

Charlie sa for siden:

Enig med flere. Det er et fint vinterservise, synes jeg også, som i grunnen kan brukes hele vinteren, om man vil. Samtidig blir det sikkert veldig «jul» med juleservietter, nisser eller hvahardu. Jeg er heller ikke like opptatt av hva jeg synes om gaver, og er mer kritisk når jeg selv kjøper ting.

Jeg er også vant til at om man har maange gjester, brukes litt ulike serviser, da plukker man fram det man har. I vår familie er det vanlig å ha ett mønster til middag, et annet til kaffe osv. Når det er sagt, synes jeg at Alveskog og dette «snakker med hverandre», det har de naturelementene som gjør at det blir en sammenheng for meg.

Men tenker du at dette kommer dere ikke til å bruke fordi dere ikke liker det, er det så klart lurt å bytte.


#18

Frøy sa for siden:

Det vokser litt på meg, både når jeg har fått sett litt mer på det og når jeg så hvordan øynene til Svigermor glitret når hun pratet om det. Men om jeg ønsket å bytte så matte jeg bare det, men det vokser på meg det gjør det.


#19

veobra sa for siden:

Jeg har det som My. Ting anre har valgt blir som regel riktig. Med en svigermor som glirer i øynene hadde jeg vært solgt.

Det kan sikkert blandes med noe annet hvis dere er mange til jul.


#20

Benzo sa for siden:

Flott servise, jeg hadde beholdt det!


#21

Pelen sa for siden:

Det serviset hadde ikke vært mitt førstevalg så jeg skjønner fodt følelsen. Men, det er helt ok så med tanke på svigermors glitrende øyne så skulle jeg nok ha beholdt det.


#22

Fintdethei! sa for siden:

Jeg synes det var kjempefint! Så snill svigermor du har!


#23

Madicken sa for siden:

Jeg er litt usikker. Hjertet mitt hadde sagt at jeg skulle beholde det, men hodet ville byttet det inn i et juleservise jeg virkelig elsket, særlig fordi jeg hadde hatt behov for mer enn seks kuverter, og dermed måtte begynt å samle på dette serviset som ikke var riktig midt i blinken for meg.


#24

Frøy sa for siden:

Jeg er ikke et sekund i tvil om at det neste år kommer siste halvdel av servise under tre. Så at det nå "bare" er til 6 bekymrer meg ikke.


#25

Charlie sa for siden:

Jeg er meg og du er deg. Jeg synes serviset er fint og ville beholdt det ut fra situasjon og utseende, men så likevel ikke fordi vi har mer enn nok serviser og har en femårsplan på å flytte i leilighet. Har solgt et par store pp-serviser opp gjennom (tre, med nisse-serviset m. terrin, den var veldig viktig på et tidspunkt… :nissefnis: ) Samtidig ville jeg aldri uten at både servise og mønster var spesifikt ønsket kjøpt servise til noen. Det er fantastisk at svigermor elsker det og vil gi dere en flott gave! Hun burde jo hatt det selv! Men har kanskje ikke «nok» bruk for det, eller plass?

Slik jeg leser deg. ( :vetikke: ) høres du litt lunken ut? Hva sier mannen din til dette? Hvis det egentlig ikke er noe dere har bruk for/ plass til/ lyst på, så skal dere ikke beholde det. Hadde ikke bekymret meg for å kjøpe mer, sett det på ønskelista om dere vil ha mer, så kommer det nok. :ja:


#26

Milfrid sa for siden:

Jeg liker ikke juleservise, men dette var jo faktisk fint! Men det er jo du som skal ha det da.


#27

Tallulah sa for siden:

Jeg tenker at juleservise er et servise man ikke skal stønne litt skuffet over når man plukker det fram. Hva som får fram godfølelsen kan selvsagt variere: at man har fått det av noen man er glad i, om man har lett etter etter det rette i en evighet, minner om barndom eller noe helt annet.

Så jeg ville prøvd å visualisere julebordet neste år med dette. Vekker det litt forventningsglede og begeistring? Eller meh?


#28

millact sa for siden:

Har du plass til det?


#29

Frøy sa for siden:

Pro:
Svigermors glitrende øyne
13-åringen mener at det er fint og passe Basic
Det skriker ikke jul som gjør at bruksområdet utvides
Det vokser på meg
Kaffeservise finnes i samme serie, men er unikt alene

Con
Skrek ikke jippi med en gang
Må vaskes for hånd
Usikker på om man MÅ ha juleservise

Jeg tar turen ned på butikken og ser på alternativene i morgen, men når jeg nå har fått pakket opp en tallerken heller jeg mot beholde faktisk.
Jeg virker kanskje som tidenes mest utakknemlig person nå, men jeg hadde en god samtale med svigermor om dette i går og hun vet at det er vanskelig.


#30

Charlie sa for siden:

Jøss, selger de serviser i 2021 som må vaskes for hånd? :sjokk: Det må jeg si jeg er overrasket over. Mange år siden PP begynte å legge glasur over gullkanten sin, etter det jeg har hørt. Mitt Bogstad Maud med polergull gikk i oppvaskmaskinen, brukte det til hverdags.

Måtte sjekke på nett, jammen har du rett.


#31

Robyn sa for siden:

Servise som må håndvaskes ville automatisk blitt eliminert bort her, uansett hvor fint det var.


#32

My sa for siden:

Håndvask hadde vært den største dealbreakeren her også.


#33

IzziCreo sa for siden:

Håndvask? Oh no. Jeg har arveservise til 20 med alskens tilbehør fra PP etter mine besteforeldre, og det må vaskes for hånd. Det gjør at det brukes altfor sjeldent i huset vårt. Nytt servise som ikke går i oppvaskmaskin hadde vært fullstendig uaktuelt for oss, og hadde vært min begrunnelse for bytte uten å tenke så mye over de andre tingene. Men alle er jo ikke som oss, og synes det å vaske opp er helt ok.


#34

Camomilla sa for siden:

Håndvask?!

Trodde ikke de lagde det lengre.

Jeg har arvet ett med gullkanter, nydelig service.
Men det har bare vært brukt en håndfull ganger på 8/9 år , må håndvaskes.


#35

Madicken sa for siden:

Håndvask? Det hadde vært kroken på døra for min del.


#36

Frøy sa for siden:

Håndvaskbiten er det som nok velter vektskålen for meg også. Skal ned å kikke når de åpner, men skjønte på svigermor at det var et poeng at det skulle være juleservise så har sett meg ut Julemorgen fra Wik og Walsøe.


#37

veobra sa for siden:

Håndvask er å uaktuelt at jeg hadde byttet uansett. Et slik servise hadde jeg brukt i hele desember. Da må det tåle maskin. Noen elsker virkelig å vaske opp. Og synes det er noe av gleden ved fine ting, jeg kjenner noen som har det slik. Da kan man fint ha noe som skal vaskes for hånd.


#38

millact sa for siden:

Jeg hadde vasket det i maskin, men på litt lavere temperatur. Det gjør jeg med et gammelt et jeg har arvet som er kjøpt i Japan på 40-tallet.


#39

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det du har fått er finere (uten at det betyr noe selvfølgelig), men enig i at håndvask trekker ned.


#40

Isprinsessen sa for siden:

Jeg ville ikke hatt et som må håndvaskes.


#41

Frøy sa for siden:

Da landet vi på behold og serviset er trygt plassert i skapet.
Hadde svigermor med på butikken, vi fikk pratet med betjeningen som var usikker, men de ringte til selgeren som beroliget med at det godt kan gå i maskinen for det tåler en 400-600 gangers vask der. Jeg tror dette blir et servise som vi bare blir mer og mer glad i og som svigermor kommer til å gjøre komplett i løpet av er par år. :knegg:


#42

My sa for siden:

Godt valg! Under de forutsetningene hadde jeg gjort det samme.


#43

Charlie sa for siden:

Så flott! Høres bra ut!


#44

Pøblis sa for siden:

Jeg synes det er lekkert, og er enig i valget du har gjort. Særlig når det kan vaskes i oppvaskmaskinen hundrevis av ganger. :ja:


#45

veobra sa for siden:

Godt valg etter ny vurdering. Håper dere får glede av det. Selv hadde jeg brukt mest mulig i hele desember.


#46

Hyacinth sa for siden:

Jeg var på Brødrene Pedersen i dag. Mitt ærend var å kjøpe servise fra Royal Copenhagen, men jeg så serviset du fikk utstilt.

Jeg snakket med personalet nettopp om oppvask, for jeg kjøpte håndmalt servise. De presiserte at alt de solgte i butikken tåler oppvaskmaskin, inkludert serviser med gull- og sølvkanter. Uten unntak. Men de sa også at man ikke må bruke tabletter, kun pulver.


#47

Hyacinth sa for siden:

Serviset vi fikk til bryllupet (og som vi nylig solgte) måtte håndvaskes pga gullkant. Jeg gjorde aldri det da, og det gikk fint. Det kommer fra samme butikk som jeg nevnte over, men det er mer enn 20 år siden.


#48

millact sa for siden:

Det var en god avgjørelse tenker jeg.


#49

millact sa for siden:

Enig. Hadde tatt det frem første søndag i advent eller 1.12 og brukt det minst til over nyttår.


#50

Isprinsessen sa for siden:

Så bra dere fikk svar på det med oppvaskmaskin. Da ville jeg også beholdt det.


#51

Drømmedama sa for siden:

Så hyggelig at du valgte å beholde det da! Jeg tar frem våre juleserviser 1. desember, det er faktisk det første jeg gjør av julegreier utenom adventsstaken og lys i vinduene.


#52

Karamell sa for siden:

Det var en fin gave!


#53

Philippa sa for siden:

Det du skriver der er SÅ sant! Jeg har fått glass for mange år siden av svigers som jeg syntes var ALTFOR fjasete - elsker dem nå. (ønsket meg egentlig noen som jeg ALDRI ville dekket med nå....) Fikk bestikk som jeg syntes var for detaljert og kronglete - nå er det nydelig.
Så ja - behold det serviset du fikk. Its gonna grow on you!


#54

Geitrams sa for siden:

For en nydelig gave! Vi har også dette serviset som juleservise, samt frokostservise og det skriker ikke jul slik som mange andre.


#55

Frøy sa for siden:

Her er jeg helt enig med deg, det er kun kopp og asjett med juletre på som gir det "julefølelse" dermed så kan vi bruke det mye mer enn bare til jul. Vi brukte det for første gang på nyttår og jeg er veldig glad for at jeg valgte å beholde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.