Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du noengang servert middag i en terrin?

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg får deler til et service vi ikke samler på i julegave fra en slektning. Greit nok.

I år fikk vi en terrin. Jeg har aldri noensinne servert middag fra en sånn, og tilstår at jeg ikke helt ser for meg at behovet vil oppstå. Jeg har god plass på loftet, men har mest lyst til å selge den og kjøpe noe jeg har lyst på …

Men hva kan den brukes til om jeg ikke selger den? Hva serverer man i en terrin? Dere som har, hvor ofte bruker dere den?


#2

millact sa for siden:

Aldri, men tenker den kan brukes til en god gryterett, suppe eller lapskaus?


#3

Pelle sa for siden:

Har brukt min en gang på 17 år.



#5

Floksa sa for siden:

Suppe, gryter, grøt etc.
og ja, hender jeg bruker min(e) :knegg:


#6

him sa for siden:

Ja, alt av gryter, stuinger etc. En terrin (gitt at jeg husker riktig) er jo bare en bolle med lokk? Det servicet jeg har nå kan man kjøpe bollene med og uten lokk (jeg bruker generelt sett serveringsdelene til servicet hver gang jeg bruker det)

Men hvis du ikke vil ha den: Selg den med god samvittighet!


#7

Syrinx sa for siden:

Jeg har et arveservise med opptil flere terriner. Har brukt dem når vi har vært mange til bords


#8

Madicken sa for siden:

Jeg har en stor og flott arvet terrin, og serverer lapskaus, sodd og supper i den.


#9

Serafin sa for siden:

Jeg brukte faktisk terrin på julaften, potetmos serverte jeg i den da.


#10

Inagh sa for siden:

Jeg har aldri eid en terrin, og supper serverer vi fra boller eller rett fra kjelen, så jeg tviler på at jeg noensinne vil skaffe meg en. :knegg:


#11

meisje sa for siden:

Nei, det er sånt som jeg ser på som opptar unødvendig skapplass. Jeg har aldri sånne formelle middager der det jeg har bruk for det. Vi er enkle g serverer rett fra kjelen evt en glassbolle.


#12

Erica sa for siden:

Jeg har en til penserviset mitt og bruker den noen ganger i året. Det er greit å kunne sette på et lokk for å bevare varmen litt mer. Ellers brukes den som en hvilken som helst annen bolle også innimellom.


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg har en svær terrin som jeg av og til serverer suppe og gryter i, når vi har gjester. Den er litt penere på bordet. Den har lokk, men er i litt tynn porselen og har bred base, så den holder dessverre ikke så godt på varmen.


#14

Lhi-My sa for siden:

Jeg har to, begge tilhørende serviser som brukes til høytid og fest. Juleaften og 1. juledag dekket vi bordet med Egersund Rococco servise, dels arvet fra min bestemor (hennes bryllupsgave ca 1935) og dels supplert med bruktkjøp. Jeg brukte terrinen til poteter. Det andre serviset er Cellini fra Villeroy Boch og der brukes terrinen dels til poteter/potetmos, men også til diverse annen middagsmat som serveres til fest. Jeg bruker ikke terrin til hverdags. Lapskaus, supper og den slags til hverdags serveres stort sett rett fra kjelen.

Hadde jeg ikke hatt plass, hadde jeg sikkert ikke hatt to serviser til festbruk. Og hadde jeg ikke hatt penserviser, hadde jeg sikkert ikke hatt terrin heller. Jeg har definitivt heller ikke serviser stående uten at de brukes i det minste en gang i året. Et servise jeg ikke likte og ikke ønsket meg, hadde nok kjapt blitt byttet. Iallfall med mindre det var risiko for at giveren blir fornærmet.


#15

liefje sa for siden:

Jeg er en fanatisk borddekker og serverer alltid hovedrett og tilbehør på serveringsservise (eller lagt opp på tallerkener men altså aldri fra grytene) - både til hverdags og fest. Terrin er kjempefint, holder ting varmt lenger etc. Og kan brukes til blomster sånn ellers, type oppsats som ikke skal være så høy, dette gjelder særlig om man har en sånn fin arveterrin. Men for all del, jeg er sær, så jeg ser at dette er en diger greie, så hvis man ikke tror man vil bruke den, hadde jeg droppet det.


#16

Robyn sa for siden:

Jeg bruker til supper, gryter og sånt. Har poteter i den til den type middager.


#17

Myria sa for siden:

Vi har arvet et fint servise som inneholder to terriner i ulike størrelser. De brukes sjelden, men julegrøten på lille julaften serveres alltid i den store terrinen. Så hender det jeg bruker dem til supper og gryteretter hvis jeg husker på.


#18

Hyacinth sa for siden:

Nei. Eide en terrin vi fikk (og ønsket oss!) til bryllupet for hundre år siden, men brukte den 0 ganger, så nå er den solgt.

Jeg liker å dekke pent bord, men synes ikke terrin er så pent. Iallfall ikke vår.


#19

trøtt sa for siden:

Jeg bruker terrin hver gang jeg bruker penservise til middag. Senest i dag brukte jeg to terriner og fire serveringsboller. Bruker de til suppe, gryte, poteter osv.


#20

Charlie sa for siden:

Hadde terrin fra PPs nisseservise, den ble brukt til mat som beskrevet over, grøt, gløgg, potetgull og det meste som kunne gå i den (faktisk veldig kjekt med lokk på potetgullbolla… ) Ble solgt sammen med resten av serviset da jeg nedskalerte for noen år siden, men ville hatt den om jeg hadde serviset.


#21

Karamell sa for siden:

Jeg har ikke terrin, og ønsker meg heller ikke, men i penserviset vårt har jeg en serveringsbolle med et lokk. Der pleier det å ligge mandelpoteter på julaften.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.