Forslag?
Bør kunne lages på forhånd. Må kunne fraktes. 4 barn og 6 voksne.
Bør være naturlig glutenfri eller lett gjøres glutenfri. I tillegg må den lages laktoseredusert.
Jeg vurderer å enten lage god, gammeldags daimiskake eller mer fancy osteiskake med karamellisert popcorn. Den ser veldig fjong ut. Evt porsjonspavlova da….
Jeg har laget den iskaken til en sommerbursdag. Synes den var litt tørr på en måte. Mulig jeg ikke fikk rørt bringebærene skikkelig inn eller at bærene ikke var myke nok/modne nok.
Det blir oss voksne og minsten. Kanskje svigermor også. Mulig det blir panna cotta med bær og makronpynt. Lett å lage og skikkelig godt.
Nå har jeg lest kommentarene på nettsiden og ser hun siste kommentere at det ble litt tørt. Isbitaktig er nok riktig beskrivelse. Ville gjort som hun nevner; rørt bærene mer sammen som en colouis og rørt det inn I marengsen.
Hele frosne bær i is er ikke heldig, de har så mye vann i seg at de får en helt annen, og isbitaktig konsistens ifht ismassen.
Jeg pleiere lage en liknende kake, men har da enten bær som er skikkelig nedkokt til saus, salt karamellsaus eller sjokoladesaus i. Da ringler jeg sausen i ismassen og tar etpar-tre drag med slikkepotten, og heller massen i bunnen.
Eggedosis blandet med pisket krem. Jeg syns ikke det smaker eggedosis. Det er vel nesten samme ingredienser i hjemmelaget is også, bare at her har man i gelatin, og fryser den ikke.
Jeg fant denne oppskriften med friske bringebær mellom lagene i tillegg, som jeg tenkte kunne funke.....Det er jo noe med å endre på en klassiker ( i alle fall når man aldri har smakt klassikeren)
Tolvåringen lager dessert til i morgen, og bestemte seg for Eton mess. Lager krem og blander med bær hjemme og pynter i glass med pikekyss når vi kommer dit vi skal feire.
Her blir det en kombinert dessert og bursdagskake. 2 mandelbunner og 2 sukkerbunner som legges annenhver. Fyll er1 lag vaniljekrem, 1 lag med krem og mandelkrokan og 1 lag multekrem. Dekkes med krem og pyntes staselig med karamellpopkorn, sjokoladedrip, marsipankuler i metallic og muligens makroner.
Gud, det høres godt ut! Nam! Hva slags ostekrem? Jeg har smør, Philadelphia og melis, kanskje jeg kan smelle sammen noe lignende. Hvis jeg gidder å lage marengs, da.
Noe annet digg og enkelt man kan kombinere med ostekrem?
Omtrent samme som jeg lager til ostekake (men jeg dropper gele, tror jeg i hvert fall). Philadelphia, kremfløte og litt bærpure eller saft. de hadde lekre bær på Meny i dag, så jeg lot meg inspirere.
Veldig mange bra tips i tråden!
Jeg endte med en variant av den jeg først lenket til, men tok tipset om å unngå frosne bær. Lagde bringebærsaus isteden. Og en med Daim. Satser på at de blir bra!
Pøbel, hvis jeg skulle slumpe til å orke å lage noen få pikekyss i morgen, hvor mange tror du man får ut av én eggehvite? Jeg trenger nemlig bare til mannen og meg. Ungene vil nok ha is.
Og, dumt spørsmål, men er sukker eller melis best til marengs, egentlig?
Det er vanskelig å lage av bare en eggehvite, mengden masse blir så liten at det er vanskelig å få pisket nok luft i.
Om du bruker 3 går det adskillig bedre, og da vil du nok få et knapt fylt stekebrett med pikekyss av størrelsen du finner i butikk.
Vi har et lite dessertbord i dag, siden ingen liker den samme desserten (utenom meg, jeg liker/spiser av alle :D), bestående av brownie med sjokoladekrem, fruktsalat med råkrem og Crème Brûlée.
Jeg smelte sammen noen pikekyss uten å måle og siden jeg først var i slaget, laget jeg klementincurd av plommene, også uten å måle noe. Dessverre ble den både veldig rennende og smakte altfor søtt, så jeg heiv oppi sitronsaft (enda mer rennende) og melis for å tykne den, men det bare klumpet seg. :haha: Det var dessuten like rennende. Så jeg smeltet smør og rørte inn i håp om at det skulle stivne i kjøleskapet. Det gjorde det, men bare i ekle fettklumper. :rofl:
Vel vel. Jeg tenkte å knuse resten av pepperkakene, og så har jeg ostekrem i kjøleskapet, samt blåbær, de eneste bærene de hadde i butikken.
Her burde jeg virkelig ha tenkt meg om nårjeg laget en så høy kake med krem i fyllet, den er for luftig og ustabil. Den har holdt på å havarere flere ganger, og idiot som jeg er satte jeg den på et stettfat, og den skal bæres 3-400 meter. Lykke til med det liksom. Men fin og velsmakende tror jeg den blir bare den ikke havarerer underveis.
Nå er jeg i gang med å lage en bitteliten vimpelrekke for å ha på kaken, av en gammel sånn dekorasjonsremse med gullpaljetter og sølvsløyfer og navnet til bursdagsbarnet på. At man aldri kan begrense seg. :hyper:
Marengsen ble ikke stiv nok, men det ble likevel pene små pletter som smaker godt. :)
Det der med marengs forstår jeg ikke. Tidligere blandet jeg eggehviter og sukker og pisket i vei. Det ble stivt og fint. Så leste jeg at det var viktig å først piske til det skummer, og så tilsette sukkeret gradvis. Uansett hvor gradvis jeg tilsetter det, får jeg ikke marengsen stiv. Det er akkurat som sukkeret ødelegger alt. Jeg kan lage marengs av det, men jeg kan ikke skrive fine marengstall (hadde planer om å sprøyte ut «2022» etc.)
(For ordens skyld, dette handler ikke om eggeplommer eller fett i bollen eller på redskapene. Der har jeg full kontroll.)
Marengs er tricky, jeg lager hundrevis av de i året, og det virker litt bingo på når det går bra og ikke. Hos meg blir det stort sett vellykket når jeg visper opp sukker og eggehvite (har sukkeret i etter skumming, i 2-3 omganger) i varmt vannbad. Når jeg ikke kjenner sukkerkorn lengre setter jeg den i mixerstativet. Og jo større porsjon jeg lager, jo finere blir marengsmassen, under 3 eggehviter eller ca 100 g eggehvite synes jeg marengsmassen er dum. Jeg gnir alltid litt sitron i bollen og på vispene, både in case of en fettpartikkel, og for sitron er bra når noe skal piskes stivt. Jeg bruker sukker 1 1/2 ganger vekta til eggehvitene. Det er storforskjell på vekta til eggene.
Det var en skikkelig nyttåtsbombe, Niobe. Ser og høres nydelig ut.
Her ble isen servert inne i en sjokoladekule med gulldryss. Kulen lå på en seng av :humre: knust marengs og når vi tømte varm sjokoladesaus over kula så kom isen frem. Står åtgaum og veldig godt.
Wow, høres og ser fantastisk imponerende ut, Niobe!
Her ble det luksusversjon av karamellpudding; kun fløte og eggeplommer. Fikk brukt eggehvitene til muffins som er godt plassert i fryseren. Fant en oppskrift på kake med akkurat så mange eggehviter jeg hadde å bruke opp. Gjorde det bare om til muffins. Karamellpuddingen smakte fantastisk!
Jeg kan melde om en særs vellykket kake, Kjøkkensjefsvigersønnen min gikk vitenskapelig til verks og analyserte kreasjonen, og han mente at den kunne vært med i en kakekonkurranse med sine avstemte smaker, teksturer og visualitet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.