Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dessert til nyttårsaften

#1

apan sa for siden:

Forslag?
Bør kunne lages på forhånd. Må kunne fraktes. 4 barn og 6 voksne.
Bør være naturlig glutenfri eller lett gjøres glutenfri. I tillegg må den lages laktoseredusert.

Jeg har tenkt på denne, men møtte ikke så mye positivitet i heimen:
trinesmatblogg.no/recipe/iskake-med-marengs-og-bringebaer/


#2

millact sa for siden:

Vi skal ha pavlova, ønske fra ungdommen.


#3

Tjorven sa for siden:

Snuppa lager fantastisk panna cotta med pasjonsfruktsaus. Vil du at hun skal dele oppskrift med storebror?


#4

apan sa for siden:

Vi har lagd pannacotta til dette selskapet flere ganger før dessverre. Ellers ville dette vært et klart valg for meg.


#5

Toffskij sa for siden:

Vi skal ha tiramisu. Fingerkjeksen er av sukkerbrøddeig, så det bør være en smal sak å få til glutenfritt.


#6

Syrinx sa for siden:

Jeg har oppskrift på en mazarinterte som er kjempegod, spesielt med en kule is på siden. Deler gjerne oppskrift hvis ønskelig.


#7

Charlie sa for siden:

Sarah Bernhardt, sjokoladefondant, kladdkake, kransekake og is…


#8

veobra sa for siden:

Vi skal trolig ha ostekake med klementin og bunn med pepperkaker.

Marengskaka så nydelig ut.


#9

Frøy sa for siden:

Sitronformasj eller dronning Maud


#10

Che sa for siden:

Jeg vurderer å enten lage god, gammeldags daimiskake eller mer fancy osteiskake med karamellisert popcorn. Den ser veldig fjong ut. Evt porsjonspavlova da….


#11

GinaK sa for siden:

Jeg har laget den iskaken til en sommerbursdag. Synes den var litt tørr på en måte. Mulig jeg ikke fikk rørt bringebærene skikkelig inn eller at bærene ikke var myke nok/modne nok.

Det blir oss voksne og minsten. Kanskje svigermor også. Mulig det blir panna cotta med bær og makronpynt. Lett å lage og skikkelig godt.


#12

safran sa for siden:

Her blir det crème brulée. Den kan lages med laktosefri fløte.


#13

GinaK sa for siden:

Nå har jeg lest kommentarene på nettsiden og ser hun siste kommentere at det ble litt tørt. Isbitaktig er nok riktig beskrivelse. Ville gjort som hun nevner; rørt bærene mer sammen som en colouis og rørt det inn I marengsen.


#14

Nextlife sa for siden:

Hele frosne bær i is er ikke heldig, de har så mye vann i seg at de får en helt annen, og isbitaktig konsistens ifht ismassen.
Jeg pleiere lage en liknende kake, men har da enten bær som er skikkelig nedkokt til saus, salt karamellsaus eller sjokoladesaus i. Da ringler jeg sausen i ismassen og tar etpar-tre drag med slikkepotten, og heller massen i bunnen.


#15

Taien sa for siden:

Hva med god gammeldags fruktsalat?


#16

Pasta sa for siden:

Vi skal ha Dronning Maud.


#17

Acino sa for siden:

Karamellpudding skal vi ha.


#18

apan sa for siden:

Takk. Jeg tror det blir litt heavy. Ikke alle liker marsipan heller.

Takk for mange forslag dere. Må se gjennom og tenke litt!


#19

Embriksmamma sa for siden:

Vi også.


#20

Nada sa for siden:

Jeg tenker lage mandelkjernepudding med bringebærsaus. Det burde la seg gjøre med dine krav.


#21

Stompa sa for siden:

Vi skal ga sviskegrøt. Bill.mrk. gammeldags. :knegg:


#22

Syrinx sa for siden:

Personlig ville jeg gått for Klassisk karamellpudding, det er jo tross alt verdens beste dessert. Mer enn greit å transportere også.


#23

Primrose sa for siden:

Vi lager sjokolademousse og kjøper ymse is for å ha til. Blir fire barn her hvorav to kresne så da er det en grei løsning.



#25

Hannah sa for siden:

Jeg skulle også inn å foreslå Dronning Maud.


#26

Fersken sa for siden:

Moccafromasj (litt samme som dronning Maud-dessert) kan fint lages med laktosefri fløte. Vi hadde det til dessert på julaften.


#27

Che sa for siden:

Er dronning Maud godt? Lurer litt på dette, men virker som det er innmari søtt? Smaker det eggedosis?


#28

Milfrid sa for siden:

Vi også


#29

Charlie sa for siden:

Ja, det er vel egentlig eggedosis med gelatin. Er ikke noen stor fan, men det er mange som bare :elsker: den.


#30

Hannah sa for siden:

Eggedosis blandet med pisket krem. Jeg syns ikke det smaker eggedosis. Det er vel nesten samme ingredienser i hjemmelaget is også, bare at her har man i gelatin, og fryser den ikke.


#31

Che sa for siden:

Jeg fant denne oppskriften med friske bringebær mellom lagene i tillegg, som jeg tenkte kunne funke.....Det er jo noe med å endre på en klassiker ( i alle fall når man aldri har smakt klassikeren)

www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/dronning-mauds-dessert/


#32

C3PO sa for siden:

Vi skal ha banoffee pie. Burde kunne lett gjøres glutenfritt ved å bytte ut kjeksene i bunnen med glutenfrie kjeks.


#33

Input sa for siden:

Jeg synes ikke det. Synes det er den verste desserten. :knegg:


#34

Røverdatter sa for siden:

Osteiskake og vanlig vaniljeis skal vi ha. Med krumkaker og knekkakee til. Vurdererr også å lage karamellsaus siden jeg har så mye brunt sukker.



#36

daffy sa for siden:

Jeg vil gjerne ha oppskriften. :)


#37

Camomilla sa for siden:

Her har jeg akkurat laget Sjokolademousse og sat i kjøleskapet.
NOM nom…


#38

venla sa for siden:

Tolvåringen lager dessert til i morgen, og bestemte seg for Eton mess. Lager krem og blander med bær hjemme og pynter i glass med pikekyss når vi kommer dit vi skal feire.


#39

Snippa sa for siden:

Jeg har bestemt meg for porsjonsglass med ostekake med pepperkakekrønsj og friske jordbær.


#40

Nextlife sa for siden:

Her blir det en kombinert dessert og bursdagskake. 2 mandelbunner og 2 sukkerbunner som legges annenhver. Fyll er1 lag vaniljekrem, 1 lag med krem og mandelkrokan og 1 lag multekrem. Dekkes med krem og pyntes staselig med karamellpopkorn, sjokoladedrip, marsipankuler i metallic og muligens makroner.


#41

Pøblis sa for siden:

Marengs, jordbær, bringebær og ostekrem. Muligens pepperkakesmuler også. en slags eton-mess-aktig - lagt i fine dessertglass.


#42

Hyacinth sa for siden:

Gud, det høres godt ut! Nam! Hva slags ostekrem? Jeg har smør, Philadelphia og melis, kanskje jeg kan smelle sammen noe lignende. Hvis jeg gidder å lage marengs, da.

Noe annet digg og enkelt man kan kombinere med ostekrem?


#43

Pøblis sa for siden:

Omtrent samme som jeg lager til ostekake (men jeg dropper gele, tror jeg i hvert fall). Philadelphia, kremfløte og litt bærpure eller saft. de hadde lekre bær på Meny i dag, så jeg lot meg inspirere.


#44

apan sa for siden:

Veldig mange bra tips i tråden!
Jeg endte med en variant av den jeg først lenket til, men tok tipset om å unngå frosne bær. Lagde bringebærsaus isteden. Og en med Daim. Satser på at de blir bra!


#45

Hyacinth sa for siden:

Nam! Du ga meg gode ideer her! :)


#46

Syrinx sa for siden:

Limesaft og raspa limeskall i ostekremen blir godt sammen med bær, kanskje minus blåbær.


#47

Hyacinth sa for siden:

Pøbel, hvis jeg skulle slumpe til å orke å lage noen få pikekyss i morgen, hvor mange tror du man får ut av én eggehvite? Jeg trenger nemlig bare til mannen og meg. Ungene vil nok ha is.

Og, dumt spørsmål, men er sukker eller melis best til marengs, egentlig?


#48

Hyacinth sa for siden:

Jepp, og lime har jeg også. :)


#49

Nextlife sa for siden:

Det er vanskelig å lage av bare en eggehvite, mengden masse blir så liten at det er vanskelig å få pisket nok luft i.
Om du bruker 3 går det adskillig bedre, og da vil du nok få et knapt fylt stekebrett med pikekyss av størrelsen du finner i butikk.


#50

gnuri sa for siden:

Mokkapudding med sjokoladebiter. For anledningen laget sukkerfri.


#51

Syrinx sa for siden:

Jeg er ikke Pøblis, men lagde marengs til vår dessert i sta. 2 eggehviter + 120 g sukker ble et stekebrett. Halvparten holder nok plenty.

Edit: tenkte ikke på det Nextlife sa om utfordring pga mengde. Men to hviter gikk fint i Majoren.


#52

My sa for siden:

Dette skal vi også ha. :nemlig:

:grineler:

Eventuelt riskrem.


#53

Hyacinth sa for siden:

Ah, godt poeng. Mulig det er derfor jeg ikke alltid har fått marengs tilstrekkelig stiv.


#54

Nextlife sa for siden:

:heia:

:knegg:


#55

Madicken sa for siden:

Vi har et lite dessertbord i dag, siden ingen liker den samme desserten (utenom meg, jeg liker/spiser av alle :D), bestående av brownie med sjokoladekrem, fruktsalat med råkrem og Crème Brûlée.



#57

Hyacinth sa for siden:

Jeg smelte sammen noen pikekyss uten å måle og siden jeg først var i slaget, laget jeg klementincurd av plommene, også uten å måle noe. Dessverre ble den både veldig rennende og smakte altfor søtt, så jeg heiv oppi sitronsaft (enda mer rennende) og melis for å tykne den, men det bare klumpet seg. :haha: Det var dessuten like rennende. Så jeg smeltet smør og rørte inn i håp om at det skulle stivne i kjøleskapet. Det gjorde det, men bare i ekle fettklumper. :rofl:

Vel vel. Jeg tenkte å knuse resten av pepperkakene, og så har jeg ostekrem i kjøleskapet, samt blåbær, de eneste bærene de hadde i butikken.

Vi får se hva dette blir til.


#58

Nextlife sa for siden:

Auda, Hyacint. :knegg:

Gikk det bra med pikekyssene da?

Her burde jeg virkelig ha tenkt meg om nårjeg laget en så høy kake med krem i fyllet, den er for luftig og ustabil. Den har holdt på å havarere flere ganger, og idiot som jeg er satte jeg den på et stettfat, og den skal bæres 3-400 meter. Lykke til med det liksom. Men fin og velsmakende tror jeg den blir bare den ikke havarerer underveis.
Nå er jeg i gang med å lage en bitteliten vimpelrekke for å ha på kaken, av en gammel sånn dekorasjonsremse med gullpaljetter og sølvsløyfer og navnet til bursdagsbarnet på. At man aldri kan begrense seg. :hyper:


#59

Hyacinth sa for siden:

Marengsen ble ikke stiv nok, men det ble likevel pene små pletter som smaker godt. :)

Det der med marengs forstår jeg ikke. Tidligere blandet jeg eggehviter og sukker og pisket i vei. Det ble stivt og fint. Så leste jeg at det var viktig å først piske til det skummer, og så tilsette sukkeret gradvis. Uansett hvor gradvis jeg tilsetter det, får jeg ikke marengsen stiv. Det er akkurat som sukkeret ødelegger alt. Jeg kan lage marengs av det, men jeg kan ikke skrive fine marengstall (hadde planer om å sprøyte ut «2022» etc.)

(For ordens skyld, dette handler ikke om eggeplommer eller fett i bollen eller på redskapene. Der har jeg full kontroll.)


#60

Nextlife sa for siden:

Marengs er tricky, jeg lager hundrevis av de i året, og det virker litt bingo på når det går bra og ikke. Hos meg blir det stort sett vellykket når jeg visper opp sukker og eggehvite (har sukkeret i etter skumming, i 2-3 omganger) i varmt vannbad. Når jeg ikke kjenner sukkerkorn lengre setter jeg den i mixerstativet. Og jo større porsjon jeg lager, jo finere blir marengsmassen, under 3 eggehviter eller ca 100 g eggehvite synes jeg marengsmassen er dum. Jeg gnir alltid litt sitron i bollen og på vispene, både in case of en fettpartikkel, og for sitron er bra når noe skal piskes stivt. Jeg bruker sukker 1 1/2 ganger vekta til eggehvitene. Det er storforskjell på vekta til eggene.


#61

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg gjør det såpass sjelden at jeg aldri lærer fra gang til gang heller. :knegg:




#64

Niobe sa for siden:

Jeg hadde det litt gøy med årets nyttårsdessert. :o Det ble en tre-etasjer pavlova:

  1. lag: Sjokolademarengs med tykk sjokoladesaus, sjokoladekrem, salte peanøtter og M-sjokolade.
  2. lag: Marengs med brunt sukker, kirsebærsaus, kirsebærkrem, og finhakket 70% sjokolade.
  3. lag: Karamellmarengs med salt karamellsaus, salt karamellkrem, med mandarinbåter og sjokoladepynt på toppen.

Den ble umulig å skjære fine stykker av, men den var veldig gøy å ha på bordet og smakte faktisk veldig godt. :p


#65

nolo sa for siden:

Wow, den var stilig, Niobe. :applaus:


#66

Syrinx sa for siden:

Det var en skikkelig nyttåtsbombe, Niobe. Ser og høres nydelig ut.

Her ble isen servert inne i en sjokoladekule med gulldryss. Kulen lå på en seng av :humre: knust marengs og når vi tømte varm sjokoladesaus over kula så kom isen frem. Står åtgaum og veldig godt.


#67

Acino sa for siden:

Wow, høres og ser fantastisk imponerende ut, Niobe!

Her ble det luksusversjon av karamellpudding; kun fløte og eggeplommer. Fikk brukt eggehvitene til muffins som er godt plassert i fryseren. Fant en oppskrift på kake med akkurat så mange eggehviter jeg hadde å bruke opp. Gjorde det bare om til muffins. Karamellpuddingen smakte fantastisk!


#68

veobra sa for siden:

Imponerende, Syrinx og Niobe.


#69

Nextlife sa for siden:

Jeg kan melde om en særs vellykket kake, Kjøkkensjefsvigersønnen min gikk vitenskapelig til verks og analyserte kreasjonen, og han mente at den kunne vært med i en kakekonkurranse med sine avstemte smaker, teksturer og visualitet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.