Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forrett på nyttårsaften

#1

millact sa for siden:

Min mor spør om tips til noe lettvint forrett på nyttårsaften, gjerne noe med fisk (men ikke røketlaks) og grønnsaker. Tips?


#2

liefje sa for siden:

Vi har ofte brukt enten småting som blinis med kaviar/løyrom, rømme, hakket rødløk og dill eller små toast med andepate e.l. sammen med et glass bobler. Har også brukt å lage noe med hummer eller kongekrabbe. I år blir det denne:

www.matprat.no/oppskrifter/gjester/eksklusiv-kongekrabbesalat-med-aioli/

Eller noe med Salma, f.eks. en av disse:
oliviers-co.no/nb/frisk-salat-med-avokado-og-marinert-laks-rsaladeavocatsaumon/
www.salma.no/oppskrifter/carpaccio-av-laks
www.salma.no/oppskrifter/carpaccio-med-laks


#3

Martis sa for siden:

Kamskjell med blomkålpuré og choritzo? Eller noe med reker eller sjøkreps, gratinert eller noe? Jeg er veldig glad i åttitallsklassikeren med terteskjell og en stuing av noe slag (ikke fiskepudding!!)


#4

Charlie sa for siden:

Kald, kokt laks og pepperrotkrem har vi hatt på konf., kjempegodt og lettvint (riktignok ikke vi som laget maten, men det er nok lettvint. :knegg: ). Lett å like for mange, kidsa her spiste også det.

Lefseruller med noe, smøre med snøfrisk eller annen kremost, fyll etter smak. Feks agurkstaver, avokado, laks eller reker…. Rullene kan lages ferdig dagen før og oppbevares i folie.


#5

Tjorven sa for siden:

Kamskjell på jordskokkpuré velger vi ofte som forrett på nyttårsaften.


#6

Toffskij sa for siden:

Vi skal ha blini med løyrom, rømme og hakket sjalottløk. Hva med gravlaks? Det er lett å grave selv, eller man kan kjøpe hos en god fiskehandler, det er utrolig mye bedre enn de vakuumpakkede variantene.


#7

millact sa for siden:

Vi har en veldig god forhandler på fiskebrygga.


#8

millact sa for siden:

Utfordringen er at de har flyttet fra enebolig med separat kjøkken til leilighet med åpen løsning. Hun er ikke helt vant med å lage mat med gjestene rett bak seg og vil helst kunne gjøre ferdig så mye som mulig før de kommer.


#9

millact sa for siden:

Hun har visst vært på fiskebrygga og kjøpt kamskjell. Takk for gode tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.