Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Steke kalkun best?

#1

Hannah sa for siden:

Jeg skal på jobb noen timer i morgen, fra 15-19. Hvordan gjør jeg med kalkunen for at den skal kunne passe seg selv best mulig fram til jeg kommer fra jobb? Det vil være folk hjemme, men det kjekkeste er om kalkunen kan passe seg selv. Den er på 6,5 kg.


#2

IzziCreo sa for siden:

Vi steker den alltid i stekepose, og lar den stå i ca 10-12 timer på lav temperatur. Tror det er 70° og skrur den opp litt mot slutten. Med stekepose så unngår du alt av os etc og den gjør seg helt selv. Langtidssteking er det aller beste synes jeg. Aldri tørr kalkun, men saftig og god! Og så har du fantastisk base til saus med all kraften som samles i posen.


#3

Nextlife sa for siden:

Det Izzi sier!

Før kalkunen has i stekeposen bør den få seg en halvtime i ovnen på høy temperatur, dette for å få den karamelliseringseffekten som legger grunnlag for den aller beste smaken både på fugl og sjy.


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg lagde kalkun for første gang i romjulen, og siden steketermometeret bestemte seg for å ta kvelden, så måtte jeg ta det på klokka og ikke på temperatur. Den var på 6,4 kilo pluss en halvkilo stuffing i, og stod i temmelig nøyaktig 3,5 time på 180 grader. Da fikk jeg det nye termometeret til å virke, puttet det inn i låret og det viste 83 grader (altså for mye, men det er vanskelig å plassere det riktig, syns jeg, så hvem vet). Så da var set å skru av ovnen og håpe det beste. :humre:

Og det var helt perfekt. Kanskje flaks, men det er lenge siden jeg har fått så mye skryt av en middag. Ikke tørt.

(Godt tilbehør, da. Tranebærsaus, en kanongod saus med kraft fra Jacobs pluss sky, skikkelig god stuffing og waldorf).


#5

Hannah sa for siden:

Takk for tips. Men 70grader? Er det nok altså?


#6

IzziCreo sa for siden:

Du kan sette den på 70, 80 og 90°. Google gir deg like mange svar som treff :knegg: Vi starter på 70 og går litt oppover etterhvert. Mot slutten, siste halvtimen, hadde vi 180° sier mannen her. Gikk nok fra 100 og opp tenker jeg.

Vil anbefale steketermometer som er koblet til mobil :nikker:


#7

Adrienne sa for siden:

Det er helt sant, det var skikkelig godt. Beste kalkunen jeg har spist.


#8

Observatøren sa for siden:

Jeg legger den i lake over natten før, og så langtidssteker jeg. Nigellas oppskrift!


#9

Bergensis sa for siden:

'

Har du eitt du kan anbefale?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.