Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Livredd hund på nyttårsaften

#1

scilla sa for siden:

Vår kjære, kjære hund går nå inn i årets verste døgn. Han er livredd rakettene og ligger og skjelver helt innerst i buret sitt og det er nesten umulig å få kontakt med ham. Han spiser ikke, drikker ikke og vil heller ikke ut før det har gått et døgn minst. Vi sitter hos ham, trekker for gardiner, setter på fullt lys, har også prøvd å sette på radio, men ingenting hjelper. I år har vi vært hos veterinær og fått en beroligende gele som heter Sileo som skal gis oralt. Er det noen som har erfaring med å gi dette?
Jeg er så redd for at han bare skal bli groggy og sjanglete uten kontroll på kroppen sin og fremdeles være like redd inni hodet sitt om dere skjønner? Æsj, altså, det er så vondt å se ham sånn.:leppe:


#2

Nada sa for siden:

Det er grusomt å ha det sånn, både for hund og eier.
Vår hund er likens, så han får en halv tablett beroligende for å klare denne dagen. Første gang fikk han en hel og ble slik du er redd for at din skal reagere. Derfor får han nå bare en halv tablett. Han er fortsatt redd, men i en mer håndterbar situasjon hvor han får i seg både mat og drikke i tillegg til kjapp luftetur utenom kvelden hvor det er som verst, så klart.
Jeg føler med dere, det er virkelig fælt.


#3

Heilo sa for siden:

Uff, så grusomt. Jeg håper at det hjelper med beroligende! :klemme:

Vår hund er 2 år nå. Han var liten valp på sin første nyttårsaften, og da sov han søtt gjennom det hele. I fjor merket jeg at han ble stresset tidlig på kvelden da det begynte å smelle, men det gikk relativt bra og han slappet mer av etterhvert og taklet perioden rundt midnatt greit. Jeg håper at det skal gå bra med han i år også, men jeg gruer meg litt. Planen er å ta en lang skitur nå på dagen mens det enda er lyst ute, sånn at han skal være sliten og ikke trenge så mye tur ut i kveld. :tvitvi:


#4

Floksa sa for siden:

Det er så grusomt!
Her er heldigvis ikke hundene redde, men alle dyra påvirkes.
Jeg ville prøvd beroligende, hjelper det han så er det flott, om han bare blir dopa men fortsatt redd så vet du at det ikke er løsningen neste år.
Evt gi halv dose og fylle på ved behov. Men da må du være i forkant med påfyll. Begynner de å kjempe mot virkningen er det nesten umulig å dope dem ned igjen.


#5

Camomilla sa for siden:

Det er grusomt.

Vår huns brydde seg filla om raketter, frem til ett par år siden.
Nå er han kjemperedd.
De skyter opp har mange dager i forveien og etterkant.
Han kan ligge i dypeste søvn eller leke til å spurte ned å legge seg på badet.

Der er han rolig, ser ikke lys og hører på radioen.


#6

Martis sa for siden:

Dette gruer jeg meg litt til, valpen er 6 mnd og jeg har ikke tatt med noe beroligende på fjellet. Av erfaring vet jeg det er mange som skyter opp raketter i hytteområdet. Så planen min er at vi legger oss før det starter og håpe han sover igjennom det verste.


#7

Pesten sa for siden:

Ikke noe kjekt når dyrene blir så redde. Vår katt gjemte seg på vaskerommet og der er hun aldri til vanlig.


#8

Pøblis sa for siden:

Den ene vår er også skikkelig redd. vanligvis er vi på hytta i Innlandetle nyttårsaften, men i år ble vi hjemme. Det er fyrverkeri og smell der også, men ikke i nærheten av så mye som hjemme, så neste år blir det nok hyttefeiring igjen på oss.


#9

Camomilla sa for siden:

Bikkja lå på badet fra klokka fem til kokka to.
Det smalt så og si hele tiden i det tidsrommet.
Der fik han ligge i ro, med vann og en og annen godbit.


#10

Retz sa for siden:

Har heldigvis en som ikke kunne brydd seg mindre. Hun viser overhodet ingen reaksjon, bortsett fra én gang for noen år siden da en rakett smalt i husveggen på soveromssiden. Da knurret hun olmt, men et lite kremt fra meg, så stoppet hun.

En av naboene sendte meg en melding i går med spørsmål om jeg hadde noe beroligende til hund, hunden deres reagerte så mye mer i år enn i fjor, så dette kom noe overraskende på dem. Jeg måtte bare beklage, og uttrykke sympati.

Leser at ca 45% av hunder reagerer negativt på fyrverkeri. Hadde inntrykk av at det var myr mer vanlig, men det er vel de som har problemer som formidles via media.


#11

scilla sa for siden:

Takk for svar, dere. Kan melde om at den geleen (Sileo) virket fint:lettet:
Han fikk den kl 23.30 og den virket raskt og han ble rolig og trøtt uten at han sloknet helt. Hadde kontakt og han så ut til å ha det OK, og virkningen var så og si borte etter etter to timer. Ingen "hang-over" i dag og glad vofs.:hjerter:
Da vet vi hva vi skal gi ham til neste år.


#12

Agent Scully sa for siden:

Vår fikk dosen Sileo kl 2230, hjalp ikkenoe kl 2400 men han ble supertrøtt fra kl 0100. Og det står jo tydelig at man skal teste på forhånd, men hvem har tid til det?


#13

Retz sa for siden:

Tid finner man vel, behøver ikke være så selve dagen, men en eller annen gang i dagene/ukene før?

Effekten må likevel være vanskelig å måle all den tid situasjonen ikke vil være lik. Responsen vil være ganske annerledes hos en allerede avslappet hund enn hos en hvor stressnivået er skyhøyt.

Å venne hunden gradvis til lyden av fyrverkeri er noe som kan prøves ut i månedene før selve nyttårsaften. Det hjelper ikke på alle hunder, men jeg tenker det absolutt er forsøket verdt. Eksponere hunden for videoer via YouTube, gjerne på stor skjerm. Så kan vi alltids håpe på at faenskapet forbys etterhvert.


#14

mkj sa for siden:

Vi brukte også Sileo i går etter en grusom opplevelse i fjor. Mem det var vanskelig å få gitt det. Vi fikk beskjed om at vi kunne gi inntil 5 doser. Ga en i 20-tida, så en halv ca kl 10. da sov hun fram til 23.30. Var våken gjennom fyrverkeriet, men mye mindre redd enn i fjor. Vi var med henne på badet med radio og rennende vann. Jeg vil si hun var utilpass, men ikke ille. Lekte litt med oss innimellom til og med. Vi kommer nok til å bruke dette hver nyttårsaften.


#15

Dali sa for siden:

Det fins en spilleliste på Spotify med rakettlyder og andre lyder som dere kam bruke for å øve på. Vår omplasserte hund som ikke takler andre hunder eller besøk taklet heldigvis fyrverkeriet i går. Men vi bruker spillelista til å øve på dørklokka.


#16

Isprinsessen sa for siden:

Bra det funket med gel.

Her har jo egentlig alle som skal ha valper på tipsene sine en jobb å gjøre og ikke avle på skuddredde hunder. Ettersom hva jeg har forstått så er det arvelig.


#17

Heilo sa for siden:

Det gikk greit med hunden vår i år også. Han var stresset da vi var ute (ca 19 og 01.00) fordi det var noen som måtte smelle da også, men inne klarte han seg ganske greit. Lå mye i sofaen sammen med oss og fikk kos.

Bra at beroligende gele hjalp!


#18

Charlie sa for siden:

Bra å vite om den geleen. Vi gikk tur da det hadde mørknet (rundt kl 17), da var det endel som hadde begynt alt (folk må jo skyte nærmest et helt døgn, å forholde seg til reglene om oppskyting er heelt umulig…. ). Hunden skvatt og ville løpe av gårde, så prøvde å passe på å gå med kort bånd, stoppe opp når det smalt og signalisere ro. Men hunden spratt under sofaen når vi kom hjem, ligger aldri der ellers.

Hadde jeg hatt en veldig redd hund, ville jeg nok spandert hundehotell ute på landet. Koster vel omtrent det samme som veterinær og medikamenter, uten skytinga.



#20

Chablis sa for siden:

Her blir det nok medikamenter neste år, vi har prøvd med rakettlyder på tv, har hatt henne på badet med musikk på, kjørt bil med musikk på men ingenting hjelper, hun er aldeles livredd.


#21

My sa for siden:

Så godt at det gikk greit Scilla, og at geleen virket! Ikke noe gøy å se at dyrene har det vondt.


#22

mkj sa for siden:

Ja, vi skal gjøre dette hvert år nå. Nå i år vil jeg si hun var litt stresset og urolig, men i fjor var hun rett og slett livende redd. De aller beste godbitene hun vet om ville hun ikke ha.


#23

GydaG sa for siden:

Vi hadde YouTube rakettvideo på 75’’ tv fra torsdag og økte lyden etterhvert som vi så at han ikke ble redd av lyden, samt atvi slapp ned alle persienner mens det var lyst på nyttårsaften, og innen midnatt var han helt likegyldig til hele greia. Vi andre var nokså frynsete etter halvannet døgn med smell, men det var det verdt, etter 5 års mareritt. Jeg hater fyrverkeri og boikotter det selv, og ignorerer det, og det hjelper jo selvsagt at ingen her i huset stormer til vinduene når det smeller.
Vår nye katt tok det helt med ro, vi vet ikke om hun har opplevd nyttårsaften før, men tror ikke det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.