Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunne og billige middager

#1

Isprinsessen sa for siden:

Tipper vi har hatt en slik tråd før, men nytt år ny tråd.

Forslag på sunne og billige middager for en slunken januar lommebok?


#2

millact sa for siden:

Supper og pølselapskaus. Kiwi mm har rimelige frosne grønnsaker. Tilsett pølser og litt buljong. Går fort å lage.


#3

Acino sa for siden:

Hjemmelagd tomatsuppe(fint å bruke rester av paprika, gulerot, løk, rødløk, hvitløk osv i også) med sprø ostesmørbrød
Fiskepudding i hvit saus med poteter og grønnsaker
Fiskepinnewraps; fiskepinner, salat osv i wraps
Havregrøt
Fiskeburgere
Stekt ris, få brukt diverse rester
Pytt i panne med speilegg, igjen, supert for å bruke rester



#5

kamp sa for siden:

Jeg kan ikke bruke ferdige produkter og må lage alt fra bunn så jeg har et noe begrenset utvalg å velge mellom

Nakkekoteletter er ofte rimelige på mega, de har også frossen rotgrønnsak mix.
Mega med fiskedisk selger ofte ut fisk veldig rimelig på tirsdager her jeg bor, mens prisen øker dagen etterpå.
Kiwi har billig frossen laks

Nakkekotelett (igjen) sammen med rema 1000 sine asiatiske wok pose (mango, brokkoli osv i den) er også en god mix.

Men mitt mat budsjett er nok noe høyere da jeg ikke kan bruke særlig mye ferdig produkter, og må leve nokså lavkarbo pga en del utfordringer med kroppen.


#6

Trixie sa for siden:

Og ikke minst å se i nedpriset kurven. Mye nå etter jul. Anbefaler også «too good to go» masse mat til god pris.


#7

zinatara sa for siden:

Tomatsuppe med ostesmørbrød og hardkokte egg
Blomkålsuppe med kremost med urter og revet cheddar oppi og litt sprøstekt bacon på toppen.
Spagetti bolognese med det man har av grønnsaker oppi. Vi har ofte revet gulrot og squash, da kan man klare seg med mindre kjøttdeig.


#8

Syrinx sa for siden:

Linser kan drøye mange supper og gryteretter, er også helt topp i bolognese.

En høne gir mye smak og kan gi mange rimelige middager, jeg synes ofte sausen/kraften blir så god at jeg kan klare meg med bare saus, grønnsaker og ris/potet/brød.

Er svineribbe fremdeles å finne til latterlig lav pris? I så fall, langtidssteke en svineribbe og bruke som pulled pork.


#9

GinaK sa for siden:

Jeg har en slags plan som er lagret på mobilen, når hjernen ikke funker og jeg ikke klarer å finne på noe.

Fiskeboller og kjøttkaker.
Potet og purreløksuppe fra Trines matblogg.
Blomkålsuppe fra Trines. Jeg bruker den med purre. Skikkelig god. Jeg bruker små terninger med røkt kjøttpølse, stekt i litt smør, på toppen. Og brød til.
Fiskesuppe/fiskegryte med frossen fiskepakker fra Rema, bruker den med laks og torsk iterninger.
Stekt torsk med poteter og ertestuing.
Ostesnitsel med tilbehør fra First Price, kjøper på Kiwi.
Fiskekaker med poteter og gulrotstuing.
Gladkokken sin pyttipanne. Bruk opp rester. Jeg bruker karbonader fra Rema, Prima sine. Bedre smak enn Gilde sine.
Enkel lapskaus: frossen lapskausblanding, buljongterning,kjøttpølser/kjøttkaker/karbonader i biter, Toro kjøttkakesaus.


#10

him sa for siden:

Mitt beste sparetips på middag er å kjøpe middag hver dag og se i tilbudshylla. (Men da må du selvsagt være typen som ikke kjøper "noe ekstra" ... da har vinnings opp i spinninga) Synes også det er greit å titte på medlemsavisen.

Ellers: Alle supper (blomkål, gulrot, løk etc), grøt, "enkel" pasta og pizza


#11

Pesten sa for siden:

Vi har en plan om å lage noe lett hver mandag. Type suppe el pannekaker evt rester. Og så skal vi prøve å få ukeshandle mandag kveld.

Dyrt å gå i butikken hver dag…

Mandag: lett middag
Tirsdag: fisk, poteter og grønnsaker
Onsdag: kjøtt, poteter evt ris og grønnsaker
Torsdag: salat og hvitløksbaguetter
Fredag: taco
Lørdag: biff el pizza
Søndag: kjøttkaker


#12

zinatara sa for siden:

Spar har forresten 10 kroners marked til uka. Ikke alt som er like gode tilbud siden de har egne mindre pakker til 10 kroners tilbudene på en del ting, men det er en del som kan lønne seg.


#13

millact sa for siden:

Da må jeg innom Spar. Vi må begynne med ukesplan. I morgen blir det pinnekjøttlapskaus.


#14

Charlie sa for siden:

Grønnsaker, poteter, ris, pasta, bønner, linser osv. er som regel enkel og rimelig mat.

Det kan brukes som hovedingredienser, men også for å drøye maten. Blir både rimelig og sunnere.

En boks bønner sammen med kjøttdeig, revet gulrot osv.

Rema1000 har poser med lapskausblanding som er god, bruker den for smaken, men prisen er også rimelig. Man kan jo fint bruke den som den er, eller med feks litt oppskåret pølse eller rester av kjøtt i.

Vet ikke om det er aktuelt for dere, men jeg foretrekker å legge opp maten for barna og servere på tallerken. Da bestemmer jeg tilfeldigvis også hva som skal på tallerkenen, og legger opp mer poteter og grønnsaker (eller tilsvarende) og mindre kjøtt enn om de hadde gjort det selv. De er bare glad maten blir servert uten at de trenger å gjøre noe. :knegg:

Dersom man sender maten rundt, send rundt poteter og grønnsaker først, og la dem ta kjøtt sist. Det gjelder SÆRLIG ved taco. :knegg:


#15

meisje sa for siden:

Lage bolognesesaus med mye grønnsaker og halve mengden kjøtt du er vant til. Jeg lager bolognesesaus på gulrøtter, løk, stangselleri, og squash i tillegg til knuste tomater på boks. Du kan drøye ytterligere med å sette til linser eller mathavre i sausen. Kjøp FirstPrice pasta.

Løksuppe med ostesmørbrød er veldig billig middag.
Alle supper basert på en grønnsak som jevning er sunne og billige.

Lag tilbehør med linser og bønner til fisk eller kjøtt feks.


#16

Charlie sa for siden:

(Ellers er et bra tips når man er blakk å kjøre litt sånn «Här är ditt kylskåp» - tv-programmet som gikk for noen år siden. Kikke i skuffer og skap og bruke det man har.)


#17

frukt sa for siden:

I Tiendo kan men lese alle mulige tilbudsaviser, og kan også søke opp spesifikke ting.


#18

Isprinsessen sa for siden:

Flott med mange tips, tar gjerne imot flere.


#19

tink sa for siden:

Vi er heldige og har noe hvit rundfisk (mest sei og hyse) i fryseren etter garnfiske i høstferien. Det er litt plukk, men når vi kommer på og orker og tine/filetere blir det god fiskegrateng og plukkfisk av dette, innimellom en fiskesuppe også.

Tacokjøttdeigen spes konsekvent ut med bønner, som er godt for kroppen og lommeboka, og gjør at en familie på 5 (inkludert 2 tenåringsgutter) får rester fra en 400g kjøttdeigpakke.

Pass på å bruke opp rester etter frukt og grønt! Det er både økonomisk og sunt, og bærekraftig.

Pga sarte mager er det lite halvfabrikata hos oss også. Det meste må lages fra bunnen av, og da er det lettere å snike inn rester i supper og sauser. Ungene som ellers kan være kresne nok, er også tilvent at mat kan smake ulikt fra gang til gang, at konsistensen kan variere og at maten noen ganger er blandet.


#20

Charlie sa for siden:

Enig med tinc, taco og annen kjøttdeigmat kan ofte greit spes ut med en boks bønner eller to. Har også lagd med kun bønner, f.eks. taco, lasagne, som erstatning for kjøttdeig. Det billig-kitet for lasagne til Eldorado, og så erstatte kjøttdeigen med røde bønner.

Vil si at om man ikke sier noe, så er det ofte det ikke merkes av mine barn. Men det er godt for både kroppen og lommeboka. Gratenger med godt med makaroni, ovnsretter med mye potet. Opplever at mye sånn mat kan være pop blant barn. Lett å like.

Egentlig er det både sunt og besparende å ha flere retter til middag. Om man starter måltidet med en bolle grønnsakssuppe av noe slag, så går det mindre middag. med litt sviskekompott eller noe til dessert, blir det mindre søtsug på godteri og denslags.

Grønnsakssuppe, grøt, pannekaker, lapskaus... God og rimelig mat. Endel av det lager seg nesten selv (ikke pannekaker, da. Til gjengjeld kan man lage opp en haug og fryse ned, og varme i folie i ovnen).

Mye sånn retro-mat er god husholdningsøkonomi.


#21

Fakse sa for siden:

Mitt beste tips er å spise vegetarisk, basert på frosne grønnsaker og hermetiserte belgfrukter.

Anbefaler blant annet flyttesuppe, minestronesuppe og linsepannekaker. Eller bare lån boka "Sykt enkelt" og "Sykt billig" på biblioteket.


#22

zinatara sa for siden:

Mine unger liker godt pannekake i langpanne. Da heller jeg røra rett i en langpanne med bakepapir og har noen striper med bacon på toppen. Skjæres i firkanter og serveres med syltetøy. Vet ikke om jeg vil kalle det spesielt sunt da, men veldig praktisk når man ikke vil steke pannekaker i en time.


#23

Tjorven sa for siden:

Mine unger lar seg på ingen måte lure av bønner og linser i maten. :mumle: Da blir den visst helt uspiselig.

Det mente de begge helt til i høst - og så begynte snuppa på vgs hvor halvparten av vennene er vegetarianere og så synes hun plutselig at det som før var uspiselig ble riktig så godt.

Vi får også rester på 400 g karbonadedeig når vi har taco, men det er fordi vi steker en panne sopp (med tacokrydder) i tillegg. Det går ned på høykant.


#24

millact sa for siden:

Kanskje dumt tips, men bruke det man har fra kjøleskap, fryser og skap. I dag skal vi har pinnekjøttlapskaus. Har alt i hus bortsett fra en purre.


#25

gnuri sa for siden:

Så utrolig lurt- det skal vi jammen prøve.


#26

veobra sa for siden:

Vi har mye å spare på at vi kan kaste mindre. Jeg fryser ned en del rester som litt revet ost, resten av pizzatoppingen, en pakke skinke vi ikke rekker spise. Mye av dette blir fine toppinger til pizza. Det er for lite til et helt måltid, men på pizza skal det ikke så mye til.

Vi liker godt rotgrønnsaker. Men det som basis blir det rimelig. Stekt i ovn med olje og krydder bla.

400 g kjøttdeig holder til en middag for oss fem. Jeg blander i mer grønnsaker for å mette. Til taco steker vi en boks kidneybønner og krydrer, på samme måte som vi steker kjøttdeig.


#27

meisje sa for siden:

Gjennkjennbart også hos oss. Erfaring har vist meg at mindre linser eller mathavre ikke merkes. Jeg bruker også ofte kikertmel i sauser, det merker de ikke.


#28

tink sa for siden:

Angående luring av unger, ingen kan lure bønner i mine barn heller. De to store (kjøttsultne tenåringer) har akseptert det, lille prinsesse er så småspist at hun får mumse i seg "ren" kjøttdeig. :filer:

Må minne meg selv på nytten av å servere råkost i staver til middag. Staver med gulrot, agurk eller paprika går ned på høykant. Samme med små tomater fra en skål. Enkelt og lettspist alternativ til salat (selv om jeg foretrekker en godt blandet salat med vinagrette og det hele...).


#29

Isprinsessen sa for siden:

Kan ikke skjule bønner eller linser her heller, men lager jeg noe som det er en naturlig del av så spiser de.
Skal absolutt prøve å steke bønner med tacokrydder.
Og vi skal tømme fryseren.

Tror vi kan spare en del på å ikke handle middag hver dag, har en veldig dårlig vane med å ha før middag hver dag å da havner det som oftest litt ekstra med som vi egentlig ikke trenger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.