Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har alle grøt til jul? (spinoff)

#1

C3PO sa for siden:

Etter den festlige diskusjonen om mandel i grøten til treåringen, må jeg spørre: har alle grøt til jul? Jeg kan ikke fordra grøt, så når vi er hos svigers i jula, får jeg som regel salat eller noe annet. Jeg setter veldig pris på at de tilrettelegger for meg.

Siden det ble hjemmejul i år, spurte jeg barna om vi kunne finne på noe annet, slik at også jeg kunne være med på fellesaktiviteten. Da ble det stekte pølser med potetstappe (attpåtil av mandelpoteter). Det fungerte veldig bra, mandelen ble funnet, og jeg regner med at det blir noe vi gjentar.


#2

Polyanna sa for siden:

V har grøt lille julaften. Og av og til for et førjulsbesøk noen dager før det.


#3

Millen sa for siden:

Nei.Jeg liker ikke grøt, og aldri likt det. Vi har hatt/har taco med mandel istedet.:knegg:

Mann og barn liker grøt da.


#4

Addison sa for siden:

Vi har også grøt lille julaften, for å få rester til riskrem, der mandelen er, på julaften. Jeg er vokst opp med grøt til middag hver lørdag.


#5

Blondie sa for siden:

Vi har grøt, både i jula og ellers. Både jeg og ungene er veldig glade i det.

Jeg har vokst opp med grøt hver lørdag.


#6

Tussa sa for siden:

Vi har ikkje graut som tradisjon i jula og riskrem blir laga av Fjordland Risgrøt :knegg:


#7

Fluke sa for siden:

Likt her :)


#8

Anne C sa for siden:

Vi har risgrøt til dessert på julaften. Men det er egentlig bare jeg og eldste som liker det. De andre to spiser det ikke.


#9

Tjorven sa for siden:

Hjemme hos oss serveres det grøt ca kl 14 på julaften.

Dette selv om 3 av 4 familiemedlemmer er laktoseintolerante. Så det er kø på do etterpå. Men det er helt fritt valg. Jeg er den ene som tåler grøt, men det er de 3 andre som insisterer på at det skal lages. Snuppa har tatt ansvar for å lage grøten, skolde mandel og kjøpe inn gevinst til den som får mandelen.


#10

Myria sa for siden:

Vi har grøt lille julaften (og riskrem av restene til dessert julaften). Alle her liker risgrøt, men dette er den eneste gangen i året hvor vi spiser det (mest pga meg som ble lei det etter å ha vokst opp med grøt hver lørdag samt at jeg ikke er glad i søt mat til middag).


#11

apan sa for siden:

VI har grøt lille julaften. Hvorfor lager dere ikke bare grøt med laktoseredusert melk, Tjorven? Det spiser lillesøster.


#12

zinatara sa for siden:

Vi lager dynegrøt lillejulaften og når det er julegrøt blir den laget av H-melk. Jeg er ikke superglad i grøt, men det er helt greit. Vi pleier å kjøpe inn et fenalår til jul og det blir skjært i for første gang til denne middagen. Litt salt tilbehør hjelper syns jeg. Og så blir restene til riskrem på julaften.

Vi har sluttet å kjøre mandel i grøten. Det er så mye godteri og søtt i jula at jeg ikke ser behovet.


#13

meisje sa for siden:

Nei. Vi spiser gjerne grøt rett før jul hos andre, men lager det aldri selv.


#14

Tjorven sa for siden:

Fordi de som er intolerante mener at det ikke er like godt, for vi har forsøkt. Altså; på dette feltet har jeg bare gitt opp. De blir ikke dårligere enn at det holder med et dobesøk og litt mageknip. Dette styrer de selv.


#15

Malama sa for siden:

Nei, tradisjonelt har vi riskrem med mandel til dessert på julaften, men fasit 2020: Den ble servert som en av flere desserter første juledag, året før ble den servert meget mulig uten mandel, til kaffien utpå kvelden 24. Og i 2021; den ligger enda i kjøleskapet, nå utgått på dato.

Mellomste liker ikke riskrem, og er nå blitt laktoseintolerant, så vi organiserer annen dessert til henne og derved ikke mandel. Bortsett fra at vi altså ikke har hatt dessert på julaften på noen år.


#16

Gaia sa for siden:

I mitt hode er grøt skikkelig førjulsmat. Vi har grøt lille julaften og riskrem til dessert på julaften. Jeg har hittil laget den laktosefri (for å slippe å sitte på do resten av kvelden), og merker overhodet ikke forskjellen. Kremfløten tar litt lengre tid å piske før den blir stiv, men så lenge jeg bruker Kenwooden, kan den bare gå mens jeg holder på med andre ting.

Nå som vi har fått en liten melkeallergiker i familien, så må den lages melkefritt, men det regner jeg med jeg kommer til å klare fint. I år var han strålende fornøyd med å få sin egen vaniljedessert. Neste år er det vel han som skal ha mandelen i grøten. :knegg:


#17

Molly sa for siden:

Vi hadde det på lillejulaften, men ble enige om at vi dropper det heretter. Ingen av oss er noe særlig glad i grøt, og barna får det litt for ofte hos sin far som er veldig glad i grøt.


#18

Gaia sa for siden:

Jeg syns egentlig det største problemet med risgrøt er at det ikke metter så lenge, derfor har vi det ikke så ofte. Jeg er vokst opp med grøt og "grøtpinn" (restelapskaus, servert etter grøten) hver lørdag. Og julen er ikke komplett uten riskrem, som hele gjengen er veldig glad i. I år lagde jeg den største porsjonen jeg noen sinne har laget, men nesten alt forsvant, og restene forsvant sammen med en av gjestene, siden jeg alltid sender med julemat hjem med gjester, så vi skal slippe å sitte igjen med alt.


#19

løve70 sa for siden:

Vi har ikke noe fast tradisjon på å spise grøt på julaften. Er oppvokst med grøt med mandle til dessert da (senere gikk vi over til riskrem). Har noen ganger servert det til lunsj på julaften, men fikk etterhvert liten omsetning da LøveMannen og arvingen hadde spist seg mette på julesnop :knegg:

Nå ser det forresetn ut til at det blir ny tradisjon (for oss) med grøt i stallen på julaften. Koselig :) Vi må jo dit for å ta oss av hesten uansett.


#20

Mex sa for siden:

Vi har grøtfest med svigers og svogers en lørdag før jul. Da har vi mandel i grøten og gave til den som finner den.
Og så har vi som oftest risgrøt til lunsj på julaften.


#21

Blå sa for siden:

Jeg har vokst opp uten grøttradisjon, min mor liker nemlig ikke grøt. Så har vi fått en grøttradisjon i utvidet familie, som vi har deltatt i uten veldig stor entusiasme.

Denne julen ble den avlyst på grunn av sykdom og det var ingen stor entusiasme i familien for å gjennomføre den selv. Så jeg antar at grøten ikke er blitt en viktig tradisjon for noen.

Begge jentene var glade i grøt som barn og vi voksne spiser det uten stor entusiasme. Jeg ser derfor ikke for meg at vi tar opp igjen en grøttradisjon med mindre det blir aktuelt dersom vi får barnebarn. Jeg oppfatter grøttradisjoner i forbindelse med jul som en barneting. Og vi har nå ingen små barn i kjernefamilien.

Ellers har vi aldri rigget mandel i grøt. Bare sånn at det er sagt. Barn har deltatt i mandelspenningen på lik linje med alle andre og det er i mine øyne den eneste riktige måten å gjøre det på.


#22

ingling sa for siden:

Jeg er oppvokst med grøt på formiddagen julaften (og forsåvidt hver lørdag ellers i året), på julaften hadde vi spekemat til. Vi har flyttet det til lille julaften, men nå spiser ingen av ungene risengrynsgrøt, så i år og i fjor har vi droppet det helt. Både jeg og mannen spiste en del Toro-grøt før jul, da. :humre: Den laktosefrie varianten deres er veldig god. Men vi har altså ikke grøt med mandel som felles måltid lenger, det er lite vits i når ikke alle spiser det. Vi hadde riskrem til dessert i år, men det er det også bare de voksne som spiser. Så ingen mandel, men plenty marsipan til alle likevel. :nemlig:


#23

millact sa for siden:

Ja, normalt lillle julaften, mest fordi vi må ha rester til riskrem til julaften.


#24

Magica sa for siden:

Ja, vi har grøt på julaften vi, og det er en fast tradisjon det ikke skal tulles med. Ca kl 14 har vi et lite grøtmåltid, jeg legger alltid oppi tallerken til alle og legger en mandel et sted, og så får noen andre fordele. Vi har også riskrem til dessert seinere på kvelden.

Jeg spiser nesten aldri grøt ellers i året, er ikke noe stor fan. Men i jula må vi ha!


#25

Blondie sa for siden:

Vi lager all mat uten laktose, også risgrøt. Ikke engang gjestene merker forskjell. :knegg:


#26

gnuri sa for siden:

Jeg lager grøt på lillejulaften, men det er bare mannen som spiser litt av den. Resten brukes til riskrem til dessert på julaften.


#27

Addison sa for siden:

Samme her. Laktosefri helmelk i grøten, lf kremfløte i riskremen. Eneste lille forskjell synes jeg er en litt søtere smak fra start, så trenger ikke ha så mye sukker/melis/vaniljesukker i kremen til riskremen. :nikker:


#28

celebelen sa for siden:

Vi pleier å ha julegrøtselskap(er) noen dager før jul, et i hver familie. Men vi har aldri grøt på julaften. Heller ikke riskrem, heldigvis. Det har jeg aldri vært særlig glad i, selv om jeg liker grøt.

Og laktosefri melk smaker mye bedre enn laktoseredusert som er veldig søt og rar.


#29

ingling sa for siden:

Samme her :jupp:


#30

star sa for siden:

Vi har alltid grøt til middag lille julaften.


#31

My sa for siden:

Her også. :nikker: Ikke store mengder, bare en liten porsjon på hver, men den må vi ha. Også det av mine barn som ikke liker grøt insisterer på det, det er den eneste dagen i året hun spiser litt grøt. Restene brukes til riskrem til dessert etter middagen.

Jeg er oppvokst med grøt med mandel på lille julaften, og det var en selvfølge for meg å videreføre tradisjonen (jeg liker grøt) men det var med delvis hjemmeværende mor og lærerfar. Med egen mann og småbarn har vi som regel jobbet fulle dager til og med lille julaften, og da har det vært såpass mye som gjenstod av ærend at det ble litt styrete. Og siden ungene våknet absurd tidlig på julaften ble dagen så lang, at noe måtte vi finne på for å få tiden til å gå. Nå våkner de ikke riktig like tidlig lenger, men nå har vi middagen mye senere enn da ungene var små, så det går fint likevel.


#32

frukt sa for siden:

Vi hadde det alltid da jeg var barn, men det er ikke noe jeg har videreført. Risgrøt spiser jeg bare et par ganger i året, om i det hele tatt. Selvom jeg liker det. Det er nok fordi jeg blit ikke mett av det, for mye karbs, og fordi det er mye annet jeg heller vil ha om det skal være dessert.


#33

liefje sa for siden:

Vi har grøt til lunsj julaften før vi går i kirken. Spiser pinnekjøtt ikke før i 19 tiden, så det funker bra med en stor grøttallerken i mellomtiden. Pleier noen ganger å ha riskrem av restene til dessert en dag senere i julen, men dropper det ofte fordi ingen av oss er dessertmennesker.


#34

Tallulah sa for siden:

Nei. Vi hadde det da Hiawata var yngre et par ganger, men har ingen tradisjon for det. Tidligere spiste vi grøt flere ganger i løpet av vinteren, men Hiawata har vokst litt fra det. Nå holder det som regel med en gang, også innser vi at det egentlig er ganske kvalmende. Så da går det et år til neste gang. :knegg:


#35

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke vokst opp med grøt på lillejulaften/julaften. Det ble innført da broren min ble sammen med kona og vi begynte å feire jul sammen. Dvs vi har ikke grøten en fast dag, de første årene kom det an på hvor bonusnevø skulle være i årene. Etter at jeg flytta hjem kom det an på om mine unger skulle til faren eller ikke. Og vi har prøvd å tilpasse sånn at grøten er når niesa mi har kommet hjem.

For min del er dette en tradisjon vi egentlig kunne kuttet ut, jeg er ikke veldig glad i grøt, og liker heller ikke spekematen som blir servert til.:knegg:


#36

Nenne sa for siden:

Vi spiser ofte grøt i løpet av adventstida. Gjerne som en liten overraskelse til kveldsmat eller noe. Det er veldig populært her.

Til jul har vi ikke grøt, men legger mandelen i riskremen julaften.


#37

veobra sa for siden:

Vi spiser grøt med mandel lille julaften. Vi har flyttet det fra julaften, det ble litt for tett med kraftig mat.


#38

Floksa sa for siden:

Her elsker fem av seks grøt. Hender jeg må lage ekstra på julaften fordi det ikke ble igjen rester lillejulaften :knegg:
Vi har grøt jevnt og trutt høst og vinter.


#39

Acino sa for siden:

Vi har grøt lillejulaften. Føler det starter jula på ett vis. Pastabit i en porsjon, jeg øser opp og mannen bærer ut og så er det stille helt til biten dukker opp. Bruker å være oss fire pluss en kamerat av oss. Fra denne jula som var av er vi en ekstra og han liker ikke grøt. Det må jeg si er litt utfordrende. Han fikk noe annet. Han er lite julete osv av seg men jeg skulle ønske han brydde seg og ville være med på jakten på ett vis. Får se hva vi gjør neste år. Kanskje vi har en premie nr 2 da som kan vinnes ved klistermerke under.


#40

My sa for siden:

Guttungen fikk mandelen på vegne av sin søster et år, da han fikk spise hennes porsjon også (hun liker ikke grøt, han ville ha mer). De var enige på forhånd om at hvis han fant mandelen i hennes grøt var det hennes premie. Hun delte premien med han da.


#41

Malama sa for siden:

Jeg vet vi helt fint kunne laget laktosefri riskrem, men så er det den laktoseintolernte som heller ikke liker grøt eller riskrem da, derfor gjør vi ikke det


#42

Polyanna sa for siden:

Vi har ellers ofte grøt om lørdagen, litt tidlig på dagen, mannen insisterer. :knegg: Lillebror Søtmons er enig, vi andre kan styre oss, egentlig. For meg er det mer dessert enn mat. Ikke noe galt med dessert, altså, jeg elsker søtsaker, jeg, men jeg prøver vel egentlig å ikke legge opp til det som fast middag. (Litt preget av januar i svaret mitt nå, sikkert. :knegg: )


#43

tink sa for siden:

Vi spiser mye grøt i førjulstiden. Som lunsj eller kveldskos. Grøt med mandel og evt. rester til riskrem spises som oftest på lillejulaften. På julaften rekker vi sjelden lunsj mellom frokost og middag.

Angående laktosefri, den ferdige grøten er veldig søt. Og har gått over til å koke hurtiggrøt dersom vi skal ha laktosefri melk, da det alltid går litt i bunnen og hele grøten blir rosa/oransje. God, men ikke så lekker som den hvite.


#44

-ea- sa for siden:

Har aldri grøt, uansett årstid.


#45

safran sa for siden:

Akkurat sånn.


#46

Pasta sa for siden:

Jeg elsker grøt, men hos oss er det bare mellomste ungen som spiser det på lille julaften. Det er fordi hun ikke liker lutefisk.
Restene av hennes grøt er riskrem på julaften.


#47

Madicken sa for siden:

Vi har alltid grøtfest på lille julaften, og har også hatt en del spontane grøtsamlinger rundt bålpanna i det siste. Jeg serverer stort sett alltid både risengrynsgrøt og rømmegrøt, de fleste liker enten det ene eller det andre, men jeg synes etter hvert at det er såpass mange barn/unge som betakker seg for grøt at jeg også pleier å ha et par pølser i bakhånd.

(Og så mener jeg å huske at samtlige barn jeg kjenner likte risengrynsgrøt før, men nå når de er blitt store/ungdommer er de mer kresne. :hmm:)


#48

Martis sa for siden:

Vi har ikke grøt, ingen som liker det her.


#49

nolo sa for siden:

Jeg liker ikke grøt noe særlig, men vi har risgrøt hver julaften i to-tiden, for å få mandelseremoni, og så har vi rømmegrøt 17. mai. Jeg spiser altså grøt to ganger i året, men ungene spiser det oftere, siden faren deres lager det av og til.


#50

amo sa for siden:

Vi har grøt med mandel til lunsj lillejulaften. Vi lager ikke riskrem.


#51

C3PO sa for siden:

Morsomt å lese hvordan dere har det, spesielt familien til Tjorven som ikke lar seg nekte.

Jeg er enig i at det blir litt for mye søt ellers i jula. Årets vinner ga bort premien, som var sjokolade. Jeg hadde vurdert "gavekort" til valgfri leiefilm på iTunes. Kanskje gjør jeg det neste gang.


#52

jolie sa for siden:

Jeg har vokst opp med det, men har kuttet alt av tradisjoner som gir meg gråte-stress-følelser på innsiden. Eldste er ikke så begeistra for grøt, minsten og jeg synes det er ok. Da spiser vi heller noe vi alle liker.


#53

jolie sa for siden:

Åh, det var et minne jeg hadde glemt. Fortrengt. :knegg: Vi hadde ALLTID risengrynsgrøt til ca lunsjtider på lørdager. Hjemmelagd pizza på kvelden.


#54

Pappalille sa for siden:

Datteren min elsker grøt og har alltid gjort det, det eneste hun spiste en periode var havregrøt. Sønnen min hæler ikke grøt, ikke engang som baby (søsteren hans gjorde kål på grøten han blånektet å spise), mannen min synes grøt er helt ok og jeg er som sønnen min og orker ikke grøt (men jeg kan til nød skvise det ned om jeg får det servert). Her har vi ingen tradisjoner for grøt, og jeg er veldig glad for Fjordland sin ferdige grøt. Datteren min og. :knegg:


#55

Divine sa for siden:

Jeg og Jolie hadde like lørdager i barndommen, ser jeg. Jeg er nemlig vokst opp med grøt (pluss grøtpinn og skummelt kulturmelk til drikke) som tidlig middag på lørdager (og så hjemmelaget pizza på kvelden), men vi hadde aldri julegrøt med mandel. Jeg husker vi hadde det i barnehagen en gang, men det er mitt eneste minne av det.

I voksen alder spiser jeg gjerne grøt, og jeg hadde det en del før jul. Ble så sulten på det når jeg så alle grøtseremoniene i Nissene i bingen. :knegg:


#56

Pappalille sa for siden:

Hva angår mandel i grøten ; vi var på besøk lille julaften denne jula og fikk servert grøt. I den første skjeen fikk datteren min en mandel og hadde null peiling på hva det betydde. Mulig jeg har sviktet som kulturformidler. Hun var strålende fornøyd da det gikk opp for henne at det betydde marsipangris, da!


#57

Charlie sa for siden:

Vi har ofte og gjerne risgrøt, men det er ikke noen spesiell juletradisjon. Dersom vi skal lage riskrem, lager vi gjerne en stor porsjon og kombinerer med grøt.

Synes grøt til middag er helt innafor, vi har også pannekaker og kun det til middag, noen ganger. Søtt er gøtt. Det er vel noen som har spekemat til, da. Det er godt det, og.


#58

Señora sa for siden:

Nei, gutta mine liker ikke grøt i noen som helst form. Jeg er heller ikke så begeistret og har vel aldri laget det.

Vi har heller ikke riskrem lenger på julaften, men andre desserter, som is eller dronning Maud pudding.


#59

Unicorn sa for siden:

Vi har alltid hatt grøt med mandel på lille julaften, og det er en tradisjon begge guttene setter pris på, de er veldig glad i risgrøt. Restene blir brukt til riskrem.

Jeg er også av de som i oppveksten alltid spiste grøt til tidlig middag på lørdager, og så pizza på kvelden.


#60

celebelen sa for siden:

Jeg ser vi var litt avvikende familie da jeg var barn, vi hadde nemlig grøt til middag på fredager. Også hadde vi felles aftensmat utpå kvelden, gjerne med nystekte rundtstykker, godt pålegg og høytlesning fra en bok alle ville høre.


#61

zinatara sa for siden:

Vi brukte også å spise grøt på lørdager. Vi hadde flere år på rad der vi brukte å dra til tanta og onkelen min på lørdags formiddag for å spise grøt og så dro vi for å svømme i basseng etterpå sammen med alle søskenbarna. Husker jeg syns det var veldig rart at tanta mi alltid helte kulturmelk oppå risgrøten sin.


#62

My sa for siden:

Jeg er ikke oppvokst med grøt på lørdag eller noen annen spesiell ukedag, men langt oftere enn jeg har grøt nå. Jeg kan ellers ikke ha samme matrett så ofte som hver uke over tid uansett, uten å bli lei. Slik tror jeg nok det har vært for foreldrene mine også, for vi hadde ingen slike fastsatte middager. Det varierte veldig hva vi spiste på de ulike dagene.

Her vil ungene gjerne ha taco hver fredag og pizza hver lørdag. For meg funker det i perioder, men så må jeg bare ha noe annet, og la det gå noen uker før jeg spiser det igjen.


#63

Isprinsessen sa for siden:

Nei, ikke spesielt til jul med mandel. Barna liker ikke marsipan så de vil ikke ha mandelen. Det går ikke falt dem inn eller de har ikke spurt om vi kan ha annen premie enn marsipan.


#64

Polyanna sa for siden:

Vi har aldri hatt marsipan i premie, for det er det ikke så mange som liker. Det er en twistpose, eller en pose seigmann dersom han som ikke liker sjokolade vinner.

Det skal jo være stas å vinne, ellers er poenget borte.


#65

Isprinsessen sa for siden:

Ja jeg skjønner jo at vi kan ha annen premie :knegg:


#66

Myria sa for siden:

Her er det bare jeg som liker marsipan så mandelpremien er en stor sjokoladenisse. :jupp:


#67

Neket sa for siden:

Grøt til brunch på julaften alltid. :nemlig: Jeg er vokst opp med grøt til middag på lørdager, men den tradisjonen er kraftig nedstemt av mann og barn.


#68

My sa for siden:

Stor sjokoladenisse her også. Da jeg var barn var det marsipangris, men mine rare unger liker det ikke.


#69

Magica sa for siden:

Ofte marsipangris i premie her og, pakket inn. De siste årene har jeg pakket inn en sånn liten skumnisse i stedet. Og så fikk vinneren et flaxlodd i år. :)


#70

Lhi-My sa for siden:

Vi spiser grøt til middag lille juleaften sammen med litt spekemat og lutefisk på lefse (uten poteter og bacon og den slags, bare fisk). Jeg er ikke vant til mandel j grøten, og mine barn har heller aldri hatt sansen for det, så grøten spises uten den slags.

Grøten lages forøvrig på laktosefri helmelk og det fungerer fint. Gir den et raskt oppkok og slenger deretter kjelen i stekeovnen på 60-70 grader til den skal spises. Den står som regel 4-6 timer. Bruker vanlig grøtris, ikke sånne hurtiggreier.

Vi liker grøt og spiser det innimellom, men veldig ofte blir det ikke.


#71

millact sa for siden:

Ikke mine heller. Normalt en stor Freia sjokolade i premie. I år ble det Freia nissebarn.


#72

C3PO sa for siden:

Flaxlodd var en god idé. En sikker vinner.


#73

Palmen sa for siden:

Vi elsker julegrøt alle mann og har det «alltid» i adventstiden og på julaften, men av forskjellige grunner utgikk det denne gang. Men i år!


#74

Niobe sa for siden:

Vi spiser risgrøt en gang eller to i løpet av jul/advent.


#75

Primrose sa for siden:

Nei, her i huset har jeg melkeproteinallergi og begge ungene reagerer på så store melkemengder som grøt, så det har vi aldri. Har prøvd å lage på mandelmelk og sånn, men synes ikke det er noen høydare.


#76

Agent Scully sa for siden:

Ungene får grøt på julaften, jeg sniker meg til litt ... :knegg: Jeg er ikke glad i riskrem, det er bare døllt og kjedelig


#77

Elise sa for siden:

Vi spiser grøt til middag støtt og stadig, i tillegg til enten julaften eller lillejulaften. Men aldri med mandel.


#78

Snippa sa for siden:

Vi har grøt med mandel julaften. Premie er stor sjokoladenisse, og så får alle som ikke vinner en liten en.
Jeg er ikke vokst opp med grøt på julaften, ikke mannen heller. Men barna er helt bestemte på at vi MÅ ha det. Foreslo å droppe det i år, fordi vi skulle ha så veldig mange til middag, men de to eldste (25 og 22) insisterte på at vi måtte.


#79

Chablis sa for siden:

Har ikke grøt, dumt å lage noe som ingen er noe spesielt glad i, chablisbarnet liker ikke grøt i det hele tatt, det er visst helt forferdelig i følge enkelte .


#80

kamp sa for siden:

Jeg er vist oppvokst med grøt men av en eller annen grunn så tåler jeg ikke oppvarmet grøt. Men jeg kan spise den kald… veldig merkelig det der, men det er vist ikke uvanlig ved cøliaki vet jeg.


#81

mina sa for siden:

Vi har graut med mandel på lille julaften.

Ellers i året spiser vi graut til lunsj de fleste lørdager, som regel semulegrynsgraut, men også risengrynsgraut eller rømmegraut til litt mer "fint".

Havregrynsgraut står også på menyen innimellom, enten til frokost eller kvelds, eller av og til til kjapp middag når vi ikke har tid til annet.

Høres ut som vi bare spiser graut, men det blir nok i snitt litt over en gang i uka.


#82

Tjorven sa for siden:

Havregrynsgrøt spiser jeg til frokost på alle hverdager, men jeg tenker nesten ikke over det som grøt lenger. Det er bare "frokost".


#83

Pesten sa for siden:

Nei, her liker visst ingen grøt lengre. Bortsett fra gubben. Jeg har aldri likt risengrynsgrøt.


#84

Røverdatter sa for siden:

Vi har ikke grøt i jula, men mandel i riskremen på julaften. Eller melkerull-bit pga allergi. :p


#85

løve70 sa for siden:

Vi spiser forresten rømmegrøt til middag innimellom. Med spekeskinke til om mannen er hjemme.


#86

Polyanna sa for siden:

Rømmegrøt er jo dødsgodt! Det må jeg lage en dag!


#87

Filifjonka sa for siden:

Nei, har ikke noen tradisjon for julegrøt. Pleide vel å ha det noen ganger på lille julaften da barna var små. Er ikke så veldig glad i verken risgrøt eller riskrem, mandel utgår uansett pga allergi.


#88

millact sa for siden:

Pga denne tråden hadde vi grøt til middag i dag. Nå blir det nok lenge til neste gang. Vil heller lage semulegrøt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.