Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken robotstøvsuger?

#1

Floksa sa for siden:

Det sikkert mange tråder om dette, men jeg har så sært hus og dermed sære krav. For det første har vi høye terskler så den må uansett bæres fra rom til rom.
Så den behøver ikke være så jævlig smart. Den behøver heller ikke passe seg for trapper, vi har trappegrind.
Men jeg vil gjerne at den går i laderen sin når den er i samme rom som den og trenger lading.
Og at den har god kapasitet. Kjøkkenet vårt er 36m2 og bør støvsuges og vaskes hver dag (natt).
I tilligg må den orke minst et rom til pr dag liksom :blånn:

Den skal altså kunne både støvsuge og vaske. Og det må den gjøre godt.
Ha batteri nok til å støvsuge og vaske kjøkkenet mitt i løpet av natten.
Kunne håndtere mange forskjellige rom, men behøver ikke huske dem fra gang til gang så lenge den husker hvor laderen er.
Er det andre ting den bør kunne?
Vi har mye forskjellige gulv (tre, belegg, allock og grove fliser).
Jeg fikk en slik 500kr sak til jul, og han skal få flytte opp på badet når den nye kommer i hus. Men kapasiteten på den er ikke i nærheten av hva vi trenger.
Pris? Tja. Ikke 11.000kr som den dyreste jeg så på tek.no kostet.
Men halvparten kan jeg være villig til å legge i en slik om den er god.


#2

Erica sa for siden:

Vi har en roborock s5 eller noe slikt og den kan støvsuge og moppe. Men jeg vil kalle det "moppe" for det er jo mer som lett fukting av gulvet. Det blir ikke som å gjøre jobben selv. Og vanntanken er liten, så den dekker ikke like stort område som den kan støvsuge.

Vår klarer stue+ kjøkken + gang (=70-80 kvm) på en lading, Imidlertid blir støvoppsamleren ganske full i røytetiden til hunden, og da hender det den må tømmes før den er ferdig med støvsugingen. Ser det nå er kommet støvsugere der den kan tømme seg selv, kanskje det er noe om man har mye rusk/hår.


#3

Malama sa for siden:

S7+ er vel den som var best på å vaske gulv sist jeg leste test. Da snakker vi store, store broren til Erica sin


#4

zinatara sa for siden:

Jeg hadde kjøpt den nye fra roborock som har automatisk tømming.


#5

Tjorven sa for siden:

Vi har Roborock S6. Utfordringen er ikke ladekapasitet, men støvoppsamleren blir full. Den støvsuger de 80 kvm vi har programmert inn uten ladebehov, men vi må tømme den for støv flere ganger.

Kanskje i sender den ut på jobb for sjelden?


#6

meisje sa for siden:

Vi har den samme som Erica. Hvis man støvsuger ofte blir det mindre i støvbeholderen, vår støvsuger ca 80 m2 2-3 ganger før vi må tømme beholderen. Dersom du skal kjøre den på natten, ville jeg sjekket lydnivå før kjøp. Vi kjører vår helst når ingen er hjemme.


#7

Ciela sa for siden:

Vi har kjøpt s7+ men jeg kan ikke si noe om den for det første den gjorde var å si error . Så vi venter på en ny av komplett . De skulle byttet den i forrige uke men avlyste .


#8

IzziCreo sa for siden:

Roborock S6 MaxV hjemme og S6 på hytta. Vi trenger ikke tømme den spesielt ofte. Det stemmer at de har ulike størrelser på støvkammeret og vanntanken, og det mener jeg Tek artiklene nevner endel om? Vi har 135m² hus og 70m² på hytta (pluss stor hems). Sjelden vi kjører hele huset/hytta i ett, men uansett ikke noe problem med størrelsen på verken vann- eller støvtank. Det er forskjell på de to, og hadde valgt MaxV fremfor S. Den er rett og slett smartere. Og sikkert valgt 7 også, om den hadde vært på markedet da vi kjøpte for et år siden.
Vi kjører Joe på kjøkkenet nesten hver dag.


#9

Odelia sa for siden:

Vi har S7+, og er helt greit fornøyd med den. Den støvsuger jo ikke oppå listene slik man gjerne hadde gjort selv, men kommer overraskende greit til i hjørnene, samt er nøye på teppene. Vasker helt greit gjør den også, men da fukter jeg moppen før bruk og har full vanntank (holder fint til de 60 kvm som vi slipper den til på).

Må imidlertid tømme den etter hver bruk (har ikke kjøpt automatisk tømmestasjon) da den blir full (har to pelsdyr), men den går tilbake til ladestasjonen av seg selv - også midt i støvsugingen dersom den går tom, og fortsetter der den slapp når den har ladet opp. Vår holder til ca 1,5 runder på de 60 kvm så den lades stort sett mellom hver bruk.


#10

Input sa for siden:

Vår har ingen problemer med å klare samme areal uten å tømmes, men vi har ikke dyr da. Vet ikke om dere har det.


#11

Erica sa for siden:

Vi har hund, det er nok hundehårene som fyller beholderen hos oss.


#12

Tjorven sa for siden:

Eh ... nei, vi har ikke dyr. :sparke: Det sier mye mer om hvor lite opptatt vi er av renhold. (Dette har jo vært et gjentagende tema på FP i alle år - at det er veldig stor forskjell på hvor ofte vi gjør rent.)


#13

Floksa sa for siden:

Haha. Det er jo slik det er hos oss også. Det er ikke sånn at jeg vil spare noe TID på en slik sak. For i dag bruker jeg ikke tid på det. :knegg:
Men tanken på å møte nyvaskede gulv hver dag er forlokkende.
Særlig når vi har fått en smak på det med lille, lite effektive Ingen. Han suser nå rundt på kjøkkenet mens jeg melker kua.


#14

zinatara sa for siden:

Jeg håper denne har kommet på markedet og falt i pris neste gang jeg skal kjøpe robotstøvsuger.
youtu.be/Hj-8C6YOJok


#15

Input sa for siden:

Jeg tviler sterkt på at du er mer sjuskete enn meg faktisk. Men det som er tydelig for meg er at det varierer veldig hvor mye støv leiligheter produserer. Vi støvsuget MYE oftere da vi bodde i en nyere leilighet enn den vi bor i nå fra 74.


#16

Pelle sa for siden:

kremt

Vi er fornøyd med vår Roborock S6, men bruker ikke mopp. Har ellers vaskehjelp annen hver uke, og har ikke tatt frem støvsugeren på 5 år med mindre knust glass etc.


#17

Tjorven sa for siden:

Jeg kremter sammen med deg. Støvsuge oppå listene, lizzom. Det har aldri falt meg inn.


#18

Malama sa for siden:

Det gjør jeg nedover trappen, hvor det ikke er list, men vange sånnsett, bred og hvitmalt (for så mange år siden at den ikke er KRITThvit lenger uansett) sånn ca 4 ganger i året. Aka, før jul, før mellomste sin brusdag, før eldste sin brusdag og kasnkje en gang til mellom der. Også kjent som ca hvor ofte trappa elles støvsuges/moppes/noe sånt... nestne i alle fall...


#19

Galathea sa for siden:

Jeg har hørt/lest mye bra om Roborock S7, så vi har bestemt oss for den. Må bare spare litt først. Frister å kjøpe tømmestasjon til den også, da kommer det på 8000 totalt.


#20

Luftslottet sa for siden:

Vår Roborock er blitt dement, ellers er jeg fornøyd med støvsugingsevnene dens. Den klarer hele førsteetasje her (ca. 90 kvadrat) uten tømming hvis den kjøres ca. hver dag. Ellers må den tømmes etter kjøkkenet. Ad dette med listestøvsuging, så må jeg koste et par støvfeller fram på gulvet med feiekost uansett (hund = store hybelkaniner), så da tar jeg oppå de mest synlige stikkontaktene og listene i samme slengen. Jeg koster også i trappa, så tar støvsugeren rusket når det har havna nede på golvet.

Moppeferdighetene er ikke noe å skrive hjem om, men vi har en S5. De kan jo ha blitt bedre.


#21

zinatara sa for siden:

Jeg bruker å sette på roboten manuelt fordi jeg har katter som en sjelden gang kan finne på å spy på gulvet og unger som legger igjen kabler og sokker på gulvet. Da pleier jeg å flytte litt på ting den ikke kan komme under og koster gjerne litt frem fra steder den ikke kommer til.

En ting i forhold til det med å støvsuge oppå lister. Jeg føler at det er veldig mye mindre støv på hyller og gjenstander etter at vi har begynte å kjøre robot daglig. Vet ikke om.det er fordi det blir mindre støv som kan virvle opp og legge seg på ting?


#22

Floksa sa for siden:

Det er ikke så farlig at den ikke støvsuger lister. Det er det ingen andre her som gjør heller :knegg:


#23

Magica sa for siden:

Vi har den, minus den tømmestasjonen. Veldig bra!!


#24

Odelia sa for siden:

OK, får moderere meg på påstanden om at «man» listestøvsuger. Til mitt forsvar har vi hvite lister, ingen vaskehjelp, men mye støv så hvis de ikke støvsuges hver uke ser det skikkelig skittent ut her (samt legger seg som støvdotter på nystøvsuget gulv), men ser jo at det nok varierer fra hjem til hjem. Min mann verken ser listeskitten eller støvsuger den, og etter at jeg begynte studiene og vi fordeler enda mer av husvasken oss i mellom, samt på Herr Buttler som jo også ignorer dette fenomenet, er det blitt veldig tydelig for meg hvor godt den skitten faktisk vises.


#25

IzziCreo sa for siden:

Vi har hvite lister med kant på hytta, og gjett om de er støvsamlere! Mye mer enn de i hvitoljet eik hjemme. Tror kanskje formen har litt å si? De hvite har kant, mens de hjemme er buet.


#26

meisje sa for siden:

Jeg tror frekvensen har mye å si på mengde støv i rommet som kan legge seg på lister og i hyller. Vi støvsuger mindre ofte nå pga hjemmekontor, og lister og vinduskarmer blir mere støvete.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.