Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Unisexbursdag"

#1

Fibi sa for siden:

Det nermer (nærmer? :flau: ) seg femårsdag i heimen, og vi har bestemt oss for å ha barneselskap her hjemme. (Om jeg ikke havner på sykehuset eller noe innen den tid.)

Egentlig hadde vi tenkt å ha Ponny eller Prinsessetema, men jeg tenker at det kanskje ikke er det kuleste for gutter. :knegg: Har noen tips til andre tema vi kan ha, som er gøy for både gutter og jenter?

Planen er å bestille slike pakker hos www.bursdagsekspressen.no. Både pakke med tallerkner osv., og en sånn aktivitetspakke. (I stedet for godteposer.)

Harry Potter fest, f.eks? :vetikke:
Madagaskar?
Ville dyr Safari?

Eller for å vri litt på spørsmålet... Hvordan hadde deres fem/seks/syv år gamle gutt likt en bursdag hvor duken og ballongene var rosa? :knegg:

Hadde det kanskje vært en ide og hatt f.eks riddere til guttene, og prinsessegreier til jentene?

Har lyst på en bursdag hvor alle koser seg, samtidig som jeg syns det er ganske viktig at bursdagsbarnet får det litt på sine premisser også. (Det blir uansett prinsessekake, samme hva guttene måtte synes om å spise rosa glasur. :knegg: )


#2

Fibi sa for siden:

Det blir forøvrig tre gutter, og tre jenter. Inkludert hovedpersonen.


#3

Chanett sa for siden:

Man trenger jo ikke å ha temabursdag.


#4

Beathe sa for siden:

Poden har 2 ganger vært eneste gutt i jentebursdager (6 år). Ene gangen var vel prinsessegreier tror jeg, og andre gangen skulle de kle seg ut (som hva som helst). Han har ikke kommentert eller reagert på at noe var "jentete". Er man i jentebursdag er det vel ikke så rart om temaet er prinsesser eller noe annet "jentete".
(Dog har min Pode hatt en lang periode med rosa støvler og andre rosa effekter, og vi gjør et stort poeng at ikke noe egentlig er jentegreier eller guttegreier. Jenter kan like blått og biler, og gutter kan like rosa og dukker).


#5

Fluke sa for siden:

:dulte:


#6

Kaija sa for siden:

HE har vært i noen jentebursdager, og han har skjønt at når bursdagsbarnet er jente er det ok at det er mye rosa, tyll og fjas. Så lenge han ikke har vært eneste gutten har det vært greit. Å komme i bursdag er viktigere enn antirosaimaget. Både HE og JC har hatt jenter i sine bursdager, uten at vi har gjort mye for å feminisere pynt og kaker ++. Jenter klarer å spise sjørøverkaker og leke med hodeskalleballonger, og smørkremen smaker like klisjete om den er på Lynet eller på en rosa prinsessekake.
Er jenta di av den veldig rosa typen går det jo an å invitere til ridder-og prinsessebursdag/eventyrbursdag.


#7

Fibi sa for siden:

Jeg vet jeg ikke trenger å ha temabursdag da, men har liksom litt lyst. :sparke: Syns de pakkene var så greie. Alt man trenger til bordet i en pakke, og aktivitets/velkomstgreie i en annen. Så slipper jeg og farte land og strand rundt, liksom. :knegg:

Dessuten var ikke prisen så fæl heller!


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde valgt noe mer kjønnsnøytralt enn prinsesser og riddere, men det er meg da. :)


#9

Fibi sa for siden:

Madagaskar, kanskje da? Hun er veldig glad i filmen. :jupp:

Hun liker Harry Potter litt også, men tror muligens det er mer etter press fra meg, enn egen preferanse. :flau:

JEG derimot, vil ha Harry Potter bursdag neste år! :jupp:


#10

Isolde sa for siden:

Prinsesse og ridder er vel bra? (3 prinsessepakker og 3 prinsepakker ;) )


#11

Isolde sa for siden:

Har ikke så mye erfaring jeg. Min lillebror har 20.desember og hadde nissefest frem til han var så gammel at han ikke ville ha noe lenger.


#12

Fibi sa for siden:

Ja det var det jeg tenkte jeg også. Guttene kan være riddere, og jentene prinsesser.


#13

Dragen sa for siden:

Mine har ikke brydd seg. Annet enn at Lillebror ble alvorlig fornærmet da noen byttet ut barbietallerkenen hans med en annen da han var i selskap der de hadde både rosa og blå tallerkner. Han hadde jo tross alt siktet seg inn på den da han valgte plass ved bordet.

Poden er seks år og syns det er stas med rosa.


#14

Tuneland sa for siden:

Joda, men ikke fullt så kult hvis det viser seg å være 4 som vil ha prinsessepakker - eller 5 riddere.;)

5åringen min tror jeg ikke vet hvem Harry Potter er, Madagaskar har han et forhold til.

Det heter forresten nærmer.


#15

Bokormen sa for siden:

Harry Potter! :hyper:


#16

Fibi sa for siden:

You are hereby invited to my Harry Potter party, in august of 2009. :værsågod:

(Må bli ferdig med amming og sånn først, slik at jeg kan drikke butterbeer og firewisky fra den tøffe HPkoppen. :nemlig: )


#17

Bokormen sa for siden:

Kanskje jeg tar deg på ordet! :D


#18

Fibi sa for siden:

Ja, det syns jeg du skal. :nemlig:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Hvis Camilla skal komme så tror jeg nok hun heller vil ha riddergreier enn prinsessegreier. :knegg:


#20

Fibi sa for siden:

Det får hun ikke. :snurt: (Og selvfølgelig skal hun komme! DUUH! :snill: )

Jeg tenkte faktisk litt på henne når jeg kom frem til at et unisextema kanskje var det beste. :fnis: Og nevøen på seks år. Madagaskar og Jungeldyr er jo kjønnsnøytrale, da. Bondegårdyr også. Men kuer og griser er kanskje litt barnslig? :vetikke:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Neesh kuer og griser er nok helt ypperlig! Camilla elsker alle dyr og et dyretema hadde nok vært midt i blinken. Unisex høres bra ut, synes jeg. :D


#22

Fibi sa for siden:

De fleste unger liker jo dyr. :nemlig: Malin også. Men hun derre guttejenta di må bare belage seg på prinsessekake. :nemlig:

Den bondegår-aktivitetspakken var jo litt kul da. Ungene får lage kjøleskapmagneter, og så får de hver sin dyremaske! :jupp:


#23

Isolde sa for siden:

Det er nok bra for 5 åringer og!


#24

Dixie Diner sa for siden:

Hehe hun liker rosa kaker da, så det går nok helt fint. Hun er litt jentete og, heldigvis. I går ble hun helt fra seg av lykke over en rosa strømpebukse med glitter på, jeg trodde nesten jeg hadde fått en annen unge i hus.

Høres knall ut. :D


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg syns et kjønnsnøytralt tema er bedre enn "ridder til guttene og prinsesser til jentene". Man trenger jo ikke akkurat dytte dem med makt inn i kjønsrollebåsene heller.


#26

Maverick sa for siden:

:dulter kraftig:

Jeg fikk litt angst av prinsesseriddertanken. Ville dyr høres mye, mye bedre ut.


#27

Tammen sa for siden:

:highfive: bondegårdsdyr!

Dette var en fin side.. tror vi kommer til å prøve det der i februar:D


#28

Dixie Diner sa for siden:

Helt enig. Dyrebursdag høres mye bedre ut, spesielt siden jeg har ei jente som heller vil leke med biler og Spiderman enn dukker og prinsessegreier. :)


#29

Turte sa for siden:

sitter på gjerdet

Her fyller Tigergutten 5 i februar, og han skal holde bursdagsfest sammen med sin trolovede, som fyller 5 rett før ham. Vi har ikke begynt å planlegge noe enda, annet enn at jeg som guttemammaen stiller med sjørøverkake og jentemammaen baker prinsessekake med Barbie i...


#30

Fibi sa for siden:

Tror vi kommer til å invitere bare jenter (fra barnehagen+Isets jente, og ei til), og holde oss til Ponny tema, noe jeg vet Malin har veldig lyst til. Evt. Tingeling. Syns liksom at bursdagsbarnets ønsker skal ha litt å si, og er ikke sikker på om hun hadde syntes det var like kult med ville dyr eller bondegår, som Ponnyer.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det er helt greit å ha et tema så lenge ALLE får delta i det samme temaet. Har ikke sansen for å dele opp guttene og jentene, siden jeg vet at jeg har ei jente som ikke passer inn i "jente-kategorien" og blir skuffet om hun ikke får det som guttene får. Så skal du ha et tema så bør det gjelde for alle. Jeg tror neppe gutter på 5-6 år blir snurt av prinsessetema, gutter på 5-6 år leker ofte like gjerne med dukker som med biler. :D


#32

Fibi sa for siden:

Da blir det nok Ponnyer. :jupp: Så får de en aktivitetspakke hvor de skal lage bøyle med ponny ører og hår på. :fnis:


#33

konemor sa for siden:

Bare en liten kommentar:
Min snart 4 åring var invitert i bursdag til ei jente i barnehagen (de hadde invitert hele avd.). Han kommenterte at det var prinsesser på fatene (heldigvis først når han kom hjem) og han er slik som ikke alltid bryr seg om slikt. Han likte slett ikke de prinsessene.

Jeg bruker Ikea sine plast kopper og fat i selskap jeg. Fargerikt og fint.

Til saken: dyre tema er jo unisex og alle har jo et favoritt dyr.


#34

Moria sa for siden:

Jeg hadde spurt bursdagsbarnet.
Vi hadde forøvrig barnebursdag med 17 unger forige uke. Det var ca 50/50 gutter og jenter. Bursdagsbarnet ville ha Aristokattene og det kunne ikke falle meg inn å ta hensyn til at de andre barna kanskje ville hatt noe annet.
De virket forøvrig veldig fornøyde og ingen av guttene tok åpenbar skade av å spise fra rosa tallerkner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.