Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til takoppheng for lampe?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg kjøpte en lampe på Finn, som skulle være "ny i esken, komplett som på bildet", men så er ikke takopphenget med.

Selger har forsvunnet fra jordens overflate, nektet å heve salget, og lampen er kjempefin, men jeg må få fiksa opphenget.

Den er så stor at den må henges opp med tre sånne stålstrenger, så jeg må ha en slags plate med hull til strengene, noen slags "mutter"greier på baksiden, for strengene, og også hull til ledningen, og så må platen kunne henges i taket. Jeg er handy nok og har utstyr nok til å kunne mekke noe, men hva?!


#2

Tjorven sa for siden:

Klarer du å google deg frem til den butikk som selger en slik lampe? I så fall kan du kontakte dem og høre om det er mulig å kjøpe ekstradeler.


#3

-ea- sa for siden:

Du trenger en rund plate av noe slag, bore hull i den. Passende muttere og skruer finnes vel "overalt", utfordringen er den runde platen. Vil du ha stål? Eller kan det være annen farge? Lysfat i metall? Noe i tre?


#4

Polyanna sa for siden:

Den kan egentlig være i hva som helst. JEg tenkte først bare å bestille en fra blikkenslageren her, men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få den hengt pent opp i taket. Jeg ser for meg at det opprinnelige opphenget har to deler, en som sitter i taket, og som så skrus fast til den nedeste platen. :vetikke:

Har prøvd å kontakte en forhandler, uten svar. Finner ingen forhandlere i Norge.


#5

Polyanna sa for siden:

Den heter ideal lux opera sp6


#6

-ea- sa for siden:

Jeg har en lampe med lignende oppheng, kan se på det når jeg kommer hjem.


#7

Polyanna sa for siden:

Ja, kan du ta litt bilder?

Jeg klarer ikke å se for meg noe som ikke involverer at jeg må ha gjenger av noe slag, og SÅ handy er jeg altså ikke. :knegg:


#8

meisje sa for siden:

Tror du bør dra innom en lampebutikk evt ikea for å spørre etter deler.


#9

Polyanna sa for siden:

Har vært på lampehuset på Slependen, men de kunne ikke hjelpe. Mulig andre har mer?



#11

meisje sa for siden:

Jeg har best erfaring med hjelp til å bestille deler fra Kolstad (?) på Stabekk, der går det nok an å ringe og spørre evt maile. Den ligger over veien fra Norfloor.



#13

veobra sa for siden:

Ska du egentlig kunne justere lengden på strengene også? Mulig din er i riktig lengde så du ikke trenger tenke på det uansett? Vi skal til å henge opp en liknende lampe og der må vi bruke den boksen for å stille lengden så lampa blir hengende passelig høyt.

Kan du ta en titt i en lampebutikk? Se hvordna opphenget ser ut på en tilsvarende lampe? Jeg er enig i st det sikkert er penest om du her to deler. Kjøpe en skikkelig billig lampe i restehaugen/outlet og bruke opphenget der?


#14

Polyanna sa for siden:

Både den fra Lampehuset og den Adrienne viser er for strøm gjennom de tre, tror jeg.


#15

Polyanna sa for siden:

Takk, har sendt dem en mail!


#16

Polyanna sa for siden:

Lurer på om det kan funke med en sånn, og borre tre hull? Men den burde vært større for å ikke se puslete ut, tror jeg.

Eller muligens bruke en sånn a la det Adrienne lenket til, trekke metalltrådene gjennom de tre og feste dem over, og så lage et eget hull til lampeledningen.


#17

Palmen sa for siden:

Jeg kjenner at med mindre jeg hadde gitt veldig mye for den lampa på finn så hadde jeg gitt den videre og kjøpt en ny selv… :not helping:


#18

Nextlife sa for siden:

Limpistol! :hyper:


#19

-ea- sa for siden:

Det enkleste er pistol. :)


#20

Frøy sa for siden:

Så på de tekniske data på lampen og det ser ut som opphenget som var med er 180mm.

De hadde mange slike på hjemmesiden sin men ikke akkurat den som hører til din lampe ser det ut til.


#21

Cuyahoga sa for siden:

Mannen min har laget et tilsvarende oppheng til ei lampe. Rund treplate med tre hull for vaierne og hull for ledning, vaiere festet med muttere bak plata, og treplata festet i taket med tre små klosser som er skrudd fast i taket. Men dette er på hytta, så trelooken funker (tynn plate i mørkoljet eik).

Du klarer jo sikker modde et tilsvarende oppheng med passe dimensjoner? Og så kan eventuelle skrammer kamufleres med matt spraylakk?


#22

Polyanna sa for siden:

Det er den retningen jeg går i. Sliter litt med de tre klossene, eller hva det nå skal være mellom den nederste plata og taket, men nærmer meg noe, tror jeg.


#23

Cuyahoga sa for siden:

Vi har brukt små treklosser, og så er de skrudd fast i taket.



#25

Polyanna sa for siden:

Det jeg ikke helt skjønner er hvordan man skal få festet det som går i taket, til platen, uten en masse synlige skruehoder i platen. Men skal gå og se på beslag og fundere litt.


#26

Cuyahoga sa for siden:

Og jeg husker ikke hvordan han gjorde det. :knegg:


#27

Nenne sa for siden:

Der det er planlagt for oppheng brukes det jo ofte kroker. Er det mulig å få satt inn en kraftig krok i taket, at du finner en drager/et spikerslag i selve takkonstruksjonen og får festet noe i den? Da trenger du bare et "øye" som festes i plata for oppheng og det er lettere å feste. Da må plata egentlig være en bolle med flat bunn da eller et lokk om du vil, sånn at du får avstand mellom plata som lampa henger i og taket. Var det til å forstå i det hele tatt?


#28

-ea- sa for siden:

Tre skruer burde holde for denne treplateløsningen dere diskuterer. Vil harmonere med de tre strengene som holder lampa = seks hull pent plassert i treplata, noen cm inn fra kanten av plata. Vil se ut som plata "flyter" under taket, fordi avstandsklossene vises ikke. Fine skruer finnes. Treplata kan være i tre, furu, oljes, males eller spraylakkes i takfarge eller metallfarge fra f.eks bengalack.


#29

Teofelia sa for siden:

Min Foscarini Caboche har akkurat et slikt oppheng som du trenger, ser det ut for. Foscarini er gode på reservedeler. Kanskje se om det opphenget kan brukes og kjøpe det som reservedel.

Opphenget til lampen min er i høyglanspolert stål.



#31

Fløyel sa for siden:

Ms Belysning er en av de største grossistene til alle lampehus i Norge. De kan kanskje geleide deg videre.
ms-belysning.no/om-oss/


#32

Polyanna sa for siden:

Her leverer FP, altså! :elsker:



#34

Polyanna sa for siden:

Ja, de finnes det noen av, men da er det tre hull til ledninger, ikke til opphengswire.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.